aERIAL rESCUE hELICOPTER

Въздушна линейка за пациенти с COVID-19

2020 предизвиква сериозно безпокойство, че пандемията на коронавируса се разпространява бързо в повечето части на страната ни. В тази криза сдружението „Специализиран отряд за спасяване“,  излезе напред, като стартира инициативата за възстановяването на гражданската Въздушна медицинска помощ с проекта AerialRescue.com В момента можем да ползваме хеликоптер, като въздушна линейка за пациенти с COVID-19 и да се превозват за Спешна въздушна помощ и откарани в болници като Окръжна болница, където има Хелипад. От там, могат да се закарат с линейка и до други болници в района. Днес говорих и с Проф. Спасов, който с удоволствие потвърди, че и неговата хеликоптерна площадка може да се ползва. На борда на хеликоптера, който ползваме има специален медицински кит с кислород за полета в рамките на Златния медицински час. Вече летяхме с пилота на хеликоптера Габриел Киркорян дори в гъста мъгла и тествахме новото поколение на видео-наблюдение в реално време за мониторинг на полета. Разполагаме и със специален транспондер за хибриден (сателитен и клетъчен) мониторинг на полетите, които може да се наблюдават както от РВД, така и от всеки на който се даде достъп до приложение по телефона, на таблет и на Мобилния Контролен център на Спец. Отряда за спасяване.

Също така, за съдействие по земя-въздух и Търсене и спасяване, подготвяме моя 4х4 аварийно спасителен всъдеход НИСАН Xterra за наземен транспорт до труднодостъпни места, тъй като той е специално произведен за подобна дейност с вграден медицински кит за Спешна помощ. В момента се подготвя специално обучение съпътстваш екип, който да помага при транспорта на наземната и въздушна медицинска помощ с парамедици. Вече имахме изградена система по модел на Полицията от 911, но я демонтирахме, за да не разбият колата, но можем да я възстановим така, че да имаме не само директна визуална връзка с медицински екип при нужда на Дистанционна медицинска помощ, но тя ще се ползва за нуждите на постоянен мониторинг, къде се намират и хеликоптера и аварийно спасителната кола, за да не се губи ценно време.

ВИЖТЕ НОВИ КОНЦЕПЦИИ

МОДЕРНА НАВИГАЦИЯ ПРИ ВВС - ВЪЗДУШНО-ВИСОЧИННО СПАСЯВАНЕ

A.I.R. Forum – първия форум за нов вид въздушно спасяване, екстремни операции с хеликоптери и авиационна безопасност

в света. 

Sofia A.I.R. Forum – първия форум за екстремна работа с алпийски способи, по земя, вода и въздух. Той ще бъде излъчен на живо, по време на полет с топловъздушен балон над София

Bulgaria On Air TV: Extreme Embedded Journalism
The Innovative Agency

ВИСОЧИННО СПАСЯВАНЕ

Иван Кристоф, известен като Spiderman – Човека паяк, налага нови тенденции в доброволческото спасяване. Той е авиатор, доброволец авиатор-спасител и специалист на работа с въжета при вертикални и въздушни операции. Той е разработил различни решения, за да се подобри сигурността на височинно-въздушни въжени операции. Опита му на супер високи структори и супер трудно достъпни райони в екстремални условия помага за развитието и подобряването на стандартите за безопасност в тази сфера. За тази цел през 2020 той дава възможност на нови сподвижници да придобият опит в сферата на  спасяването по земя-вода-въздух.

Повече информация

ТЪРСЕНЕ И СПАСЯВАНЕ

По време на първия полет с топловъздушен балон над София ще бъде представена концепция, която ще напише увода за нова страница в навигацията в доброволческата авиация и историята на специализирано трениране за височинно и въздушно спасяване. С подготвителния етап на проекта A.I.R.,за първи път в света можем да представим елементи от идеята за нови вид комуникация  в реално време при най-новаторско спасяване по земя, вода и въздух. Тенденцията в строителството на София е да се строят все по високи сгради. С построяването на супер и мега високи сгради, изискванията за отреагиране  про пожари и бедствия стават все по-реални. Затова и решението ни за отреагиране на при кризи създадени на външната на небостъргачи е да се предприемат все по-смели стъпки.

Още информация

Welcome To The Fortis Fan Club
Mountain Air Rescue Service

ВЪЗДУШНО СПАСЯВАНЕ

На новото ни събитие ще представим идеята ни за изложение за граждански, полицейски, пожарни и военни вертолетни технологии и операции с глобалните гиганти във хеликоптната индустрия, военната промишленост,  сигурност, гражданска защита, авио медицински и спасителни служби. Събитието ще се проведе онлайн. Бие подуржамеа традицията да представяме иновативни идеи за постоянно нарастващото развитите на високото строителство в света. С авио медицински хеликоптер на бреговата охрана на Европейския съюз в  България бяха направен три спасителни демонстрации по въздух-вода-земя.

Повече информация

ВОДНО СПАСЯВАНЕ

На живо ще покажем презентацията: “Иновации надхвърлящи въображението-Innovation Beyond Believe “.  Това е и заявлениеро и посланиеро на предстоящото ни събитие, онлайн изложение на нови технологии във въздуха, е смелост, надхвърляща въображението. За по-голяма безопасност, събитието ни ще се изъврши над вода. Абонирайки се за уевТВ канала ни, в деня на събитието, ще се запознаете на живо със специални методологии за работа с алписйки методи за спасяване от високи сгради, които се извършват на няколко стотина метра над земята. Ще научите колко пъти трябва да се умножи очакваната времева рамка за извършване на въздушно-височинна въжена работа там горе във въздуха и ще научете от опита на други, колко много фактори могат да повлияят при екстремални условия.

Повече информация

ТРЕНИРАНЕ ЗА СПАСЯВАНЕ

Ние сме първите, които въведоха пециален фокус към обучението за екстремно каране за търсене и спасяване и преправиме колите си вградени екстремни репортери, като направихме една изцяло функционираща Журналистическа кола с новите технологии на Нисан в България и аварийно-спасителен всъдеход за международно спасителни мисии.

Повече информация

ПЛАНИНСКО СПАСЯВАНЕ

Ние сме първите, които направиха тестове за 3G и 4G предаване на живо от борда на хеликокоптер и търсене и спасяване посредством дронове в България. Сега амбициите ни са да стигне по-далеч и високо.

Повече информация

Ivan Kristoff
Watch

ОТРАЗЯВАНЕ НА СПАСЯВАНЕ

Благодарни сме на приятелите от медиите за срещите ни, приятелството ни и съдействието за популяризирането за добри каузи. От краткото но стойностно прекарани време, което се познаваме с някои от тях, им имаме доверие и затова бихме желали да направим Рубрика за Естремните спасителни операции и тренировки, както и поуките от тях.  Ние сме отговорни и споделяме опита си. И сме интелигентни, за да се учим от грешките на другите и да предотвратим бъдещи трагедии. Особено в авиацията, където само за миналата година имахме 11 (единадесет) жертви

Можем да допринесем с оригинално и интересно аудио-визуално съдържание, новаторски подходи в екстремната журналистика с ресурс от $100,000 на година.

ВВС - ВОДНО-ВЪЗДУШНО СПАСЯВАНЕ