Хеликоптера на Иван Кристоф

Luxury Charity Auction to support Volunteer Air Rescue in Bulgaria – from Swiss watches, Italian scooters, to extreme adventure

ЗДРАВЕЙТЕ ФЕНОВЕ НА АВИАЦИЯТА И ЕКСТРЕМНИ ХОРА

Много споделиха любовта си към хеликоптерните полети в последните години и напоследък, както и мечтата си да имаме Спешна медицинска въздушна помощ. Затова, всички могат да преживеят на живо приключението да полетят високо в небесата, над облаците и над най-високите планини в България, по най-вълнуващ и впечатляващ начин, като усетят тръпката на въздушния спасител или доброволец при Търсене и спасяване по земя и въздух.

За тези от вас, които искат да направят незабравимо преживяване във въздуха с половинката си на 20.10.22г., да ни пишат на fb.com/ProjectExtreme. За тези, които искат да полетят високо, високо, високо над облаците, са останали само две места в топловъздушния балон на Росен Касабов и хеликоптера-призрак, за който в медиите някои се скъсаха да пишат, че го няма, а други… Toва е в подкрепа на всички хора, които се мъчат от години по честен начин да развият авиацията. Затова, от опита си, който имам в инициативата за създаването на Специализиран отряд за спасяване, в подкрепата си на хора, които искат да опитат и имат желание да станат доброволци спасители, установих, че най-добре е първо да се подкрепят партньорите и готините хора в бизнеса, които “прегърнаха” S.O.S. инициативата или имат потенциала да я развият.

Жена роди на борда на хеликоптер, и това смятам е чудесна възможност да стане и у нас. Представете си истински български въздушни бебета… Затова правете любов а не война!

За влюбените планинари/парашутисти, организираме скокове над Рила, Верила. Плана и Витоша планина с Благотворителен полет, в подкрепа на Търсенето и спасяване по въздух.

Новото е, че можете и да скочите с парашут от топловъздушния балон на Росен Касабов и хеликоптера, за което ще ви подарим невероятни кадри от въздуха, заснети с най-новите технологии за снимане на Nikon и Insta360.

За повече информация, вижте тук.

 
#unitedforbulgaria
 
 

Хели Еър

 

Support for the Air Rescue and HEMS in Bulgaria 

Оцеляване в планината

В подкрепа на Спешна помощ по въздух в България
“Здравейте. Надявам се се пазите и сте добре. Затова имам един призив за съдействие, в случай, че ви се наложи спешна помощ по въздух в рамките на Златния медицински час – ако не на вас, семействатата и близките, то дори и на всеки човек, без значение дали е платежоспособен или не. Вече можем да спасяваме и по въздух с всички видове летателни средства: хеликоптер, самолет… до супер кола, която развива над 300км/ч. Дори направихме няколко полета и направихме това, което държавата не би направила и подкрепила. И всичко това – в истинския смисъл на спасяването: не услуга срещу пари и никога няма да се пазарим за живота ви и дори допусна някой в инициативата за Спец. отряда за спасяване. Това си го правя за моя сметка, както и приятелите, които подкрепиха идеята и моралните стойности в нея, няма да ви занимаваме с тарифи и остойностяваме колко ви е ценен живота и ситауцията в която сте. Това е моята грижа и затова си разпродавам част от имуществото, за да финансирам директни разходи при полети, за да се развива по-прогресивно инициативата за въстановяването на въздушна помощ в България и тя да е по ефективна и достъпна за всички.
 
Затова и организирам Благотворителен търг за итал;иански скутери, с които да платим за авиационото гориво и разходи на трети страни.
 
След тях ще дойде ред и на колекцията ми от Лимитирани серии на швейцарски часовници, които ги пазих за синчето ми, но той се оказа, като мен и майка си и не е обсебен по материалното… След това идва ред на няколко имота…
 
Аз ще се погрижа за останалото, което включва и покана на швейцарски, канадски и дубайски партньори да развиваме тази инициатива.
 
С екип от ентусиазирани хора работим отдавна по идеята да се развие въздушното спасяване в България и затова се обръщаме към всички любители на екстремните спортове, да се обединим и ако желаете да практикувате такива и във въздуха, то да разпостраним тази идея за Благотворителен търг  за италиански скутери и полети с хеликоптер, с които да се покрият разходите за гориво на хеликоптер. Целта е с него да се подържат летателните часове, за доброволци спасители.
Поздрави и се пазете:)

Иван Кристоф

#Together, for a brighter future, safer aviation and #ForBulgaria.com

In Canada, together, with the Toronto Police, Fire Department, Ambulance and the Canadian Correctional services, Ivan Kristoff organized the first Law Enforcement and Emergency Services Appreciation Day, at the Canadian National Exhibition, Ontario.  Later, he organized the first Appreciation Night for the Bulgarian Police officers and personnel.

Now we organize the first Law Enforcement and EMS Appreciation Day in Bulgaria.

Together, for a safer future.

Ivan Kristoff donates his assets, property, on road and off-road transportation, and specialized equipment for volunteer rescue initiatives and scientific research and development of innovative concepts for M.A.R.S. and A.I.R. missions.

Ivan Kristoff founded the extreme rope access volunteer rope rescue High rise Emergency Aerial Response Team (H.E.A.R.T.) in Canada in 1998 and in Bulgaria, a non-profit “Specialized Operations Services – S.O.S.” initiative for creating an elite rescue team and free of charge mountain rescue service, in 2005. To present innovative ideas for SAR in hard to reach places, and in order to promote volunteer rescue awareness, he organized several fundraising events in which he invested with his resources. One of them was the first EMS Appreciation Night for the Bulgarian Police officers and personnel.

Over the last two decades, he has supported numerous projects that have various goals, such as specialized flights for air rescue training and aerial LIVE broadcast and monitoring and rope rescue short-haul operations with helicopters over Toronto, Mississauga and Brampton in Canada, as well as light aviation flights over Sofia, Bansko, St. Vlas, Bistritsa, Lozen, Arbanassi, the Seven Rila Lakes, Rila, Pirin and Vitosha mountains.

Bulgarian public figures and media celebrities often participate in such events and for recovering from the aftermath of COVID-19 and coronavirus crisis, we plan to organize such event in 2020.

There is nothing to show here!
Slider with alias hot-air-balloon not found.

Посветен на концепцията за създаване на Спасителя на бъдещето

Иван Кристоф основа в Канада екипа HEART през 1998 г. и в  България – сдружение “Специализиран отряд за спасяване” с нестопанска цел през 2005г. с цел популяризиране на доброволческото съзнание за спасяване и организиране на няколко събития за набиране на средства, в които той инвстира със свои ресурси.

През последните две десетилетия той е подкрепил многобройни проекта, които имат различни цели като полети и въжедостъпни дейности с хеликоптери над Торонто, Мисисауга и Брамптон в Канада, както и полети с леката авиация над София, Банско, с. Свети Влас, с. Бистрица, с. Лозен, м. Арбанаси, Седемте Рилски езера, Пирин и Витоша и други подобни.

Известни личности често участват в събитията. 

fortis_official_watches
 

As an organization that is committed to philanthropy, we have established a program that supports volunteer rescue to a whole new level.

Coming soon: Ivan Kristoff is organizing a charity auction to finance volunteer SAR projects and London’s Air Ambulance with new “XTREAM“TV Series.. Here is where you can get some unique collectibles and at the same time support the Club. So far, Ivan Kristoff entirely funded these projects and donated his own climbing, rope access, filming and motorized equipment. For the project “202” he provides 22 GARELLI scooters, which will be donated for a charity auction, with which to finance the projects of the club.

Presenter of the auction and this year will be awarded the winner of Ivan Kristoff’s Awards

Traser Watchtraser® H3 Swiss Made Watch

P 6502 LONG LIFE – $400

traser® H3 Extreme Sport часовник

Изключително здрав с двойна конструкция на капака, стоманен  вътрешен контейнер, стоманена външна страна на корпуса, 300 метра (990 фута) водоустойчив, сапфирен кристал.
Обявена цен за търга: 410 лв.
Още информация и ситуации в които е използван часовника:
traser® H3 Extreme Sport

Очаквайте скоро да организираме Благотворителен търг, с който да се финансират проекти за млади екстрeмни спортисти. Идеята е да съберем общо 50 ооо лв. след онлайн благотворителен търг, организиран от Клуб Екстрийм.

Парите ще се съберат от продажбата на персонализирани скутери „EXTREME” и свързани с бранда аксесоари с афтографа на световно известни спортисти. Всички събрани средства ще бъдат дарени на Клуба за създаване на образователни и тренировъчни програми за деца и младежи в България.

В продажбата ще има артикули, сред които състезателни каски, пилотски екипи и обувки.

В момента Клуба разработва визията за EXTRЕME TEAM Edition скутери, като специалната версия се очаква да бъде продавана в мото магазини в България.

За тази цел, Мотоиталия ООД ще дари 22 скутера, които имаме намерението да продадем за да финансираме мото спорта на студенти от НБУ.

Тук е мястото, където можете да се сдобиете с колекционерски предмети и в същото време да помогнете дейността на Клуб „ЕКСТРИЙМ”. Основателя на Клуба, е обединил усилия да създаде дизайн на Серия Лимитирани часовници. Проекта ще се реализира с дизайнери от една от водещите швейцарски производители на емблематични часовници. Прототипите ще бъдат представени на най-голямото хеликоптерно шоу в Близия изток – Dubai Helishow 2014. Допълнитeлна информация: Лимитирани часовници за Клуб Екстрийм

Досега Иван Кристоф изцяло финансира проектите и предоставя дарения с техника. За тази цел той предоставя 22 скутера, които могат да се обявят на благотворителен търг, с който да се финансират проектите на клуба. Ето и линкове за скутерите: ivankristoff.com/garelli

Водещ на търга и тази година ще бъдат наградени носители на “Наградите на Иван Кристоф”

Търгът ще започне с продажбата на cертифицирани от F1 състезателни обувки OAKLEY RACEBOOT за Формула 1. По-долу можете да разгледате част от предметите, които ще бъдат предлагани на благотворителния търг тази година.

Швейцарски часовник – traser® H3 P 6502 LONG LIFE
Кварцов часовник с литиева батерия, стомана, еднопосочен въртящ въглеродни влакна панел с двойна функция часови пояс, сапфирен кристал.
Обявена цен за търга: 410 лв.

Още информация и ситуации в които е използван часовника: Multi – camera monitoring

traser® H3 watch – the AVIATOR JUNGMEISTERШвейцарски часовник – traser® H3 Extreme Sport
Extremely robust double case construction, steel inner container, steel outer case, 990 ft water resistant, sapphire crystal.
from CHF 641,00 (VAT excl.)

Изключително здрав с двойна конструкция на капака, стоманен вътрешен контейнер, стоманена външна страна на корпуса, 300 метра (990 фута) водоустойчив, сапфирен кристал.
Обявена цен за търга: 640 лв.
Още информация и ситуации в които е използван часовника:
traser® H3 Extreme Sport

Швейцарски часовник – traser® H3 AVIATOR JUNGMANN

Steel case with unidirectional rotating steel bezel, white trigalight, sapphire crystal and leather aviator strap.
from CHF 656,00 (VAT excl.)*
Кварцов часовник с литиева батерия, кожена каишка, стомана, еднопосочен въртящ въглеродни влакна панел с двойна функция часови пояс, сапфирен кристал.
Обявена цен за търга: 650лв.

TraserWatchAVIATOR JUNGMEISTER
Steel case with unidirectional rotating steel bezel, sapphire crystal, ivory dial and white trigalight.
from CHF 835,00 (VAT excl.)
Изключително здрав със стоманена външна страна на корпуса, кожена кафява каишка, 300 метра (990 фута) водоустойчив, сапфирен кристал.
Обявена цен за търга: 835лв.

Други часовници:
P 6507 COMMANDER 100 PRO
Black PVD-coated titanium case and bezel, sapphire crystal, olive green dial, white trigalight.
from CHF 740,00 (VAT excl.)*
Черна (покрита с ПВД) титанива външна страна на корпуса, маслинено/зеленивкава каишка – пилотски стил, 300 метра (990 фута) водоустойчив, сапфирен кристал.
Обявена цен за търга: 740лв.

Traser (2)CLASSIC AUTOMATIC MASTER
Swiss Automatic movement, steel case with mineral crystal case back, steel bezel, unidirectional rotating, sapphire crystal.
from CHF 987,00 (VAT excl.)*
Швейцарски Автоматичен механизъм, стоманен корпус. перфорирана силиконова каишка 300 метра (990 фута) водоустойчив, сапфирен кристал.
Обявена цен за търга: 980лв.

Ayrton Senna Tag Heuer Limited Edition часовник – №2987 от 4098 бройки

Това е единствения часовник от цялата серия Артон Сена в България. През 2002 година, швейцарската компания TAG Heuer Link произведе е третото издание Ограничена (Лимитирана) Серия Senna (Ref. CT2115), който държи рекорда за най-странната връзка между събитието и направения номер. Имаше 4098, направени часовници – за отбелязване на общия брой минути изминали в 41 състезания, които Артон Сена спечелени. Също така на базата на Link серията, трета Limited Edition преминава от червената към жълтата цветова схема, за да съответстват на известната на Сена Жълта каска. Тези жълти маркери може да се види на централната втора стрелка и на върха на двете под-циферблатни стелки. Тази трета серия също така показва подписа на Сена на циферблата. Тези часовници са с автоматично движение. Това се случва с всички кутии и хартии. Часовникът носен предимно за фото сесията на списание Мотор Шоу. И стойността му само ще се покачва.

omega-seamaster-james-bond-2002-limited-edition-watchThe James Bond 007 40th Anniversary Collector’s Piece Seamaster

OMEGA has released the storied Seamaster Diver 300M to commemorate the 40th anniversary of one of the most successful movie franchises of all time.

It is hard to believe that nearly forty years have passed since the release of Dr. No, starring Sean Connery as Her Majesty’s Secret Service agent 007. To celebrate forty years of James Bond in the motion pictures, OMEGA have released a special update of the incredibly popular Seamaster Diver 300M James Bond watch which was worn by 007 in the GOLDEN EYE film.

Now you can own a piece of this exceptional Swiss made watch. Information on the upcoming action charity will be available soon.

OAKLEY RACE BOOTСертифицирани от F1 състезателни обувки OAKLEY RACEBOOT за Формула 1

OAKLEY RACE BOOT

Никоя пилотска кабина не трябва да бъде без система за управление на огъня. OAKLEY SFI и Formula One ™ FIA одобриха състезателни обувки да използват патентована CarbonX ®, синтетика, която превъзхожда всички NFPA 2112 стандарти за пожаро-устойчиви и топлоустойчиви облекла. Разработен в сътрудничество с най-добрите пилоти в света, този професионален клас скоростна екипировка използва 3-D анатомична конструкция за тактилна реакция, която ви позволява да почувствате всеки милиметър на педала. Можете също така да почувствате повърхността сцепление на високо NBS вулканизирана подметка и допълнителна защита на кожа съставена от пожарозащитен и самогасящ севелур .

 • SFI 3.3 / 5 и Formula OneFIA одобрени професионален клас състезателни обувки
 • Патентована CarbonX ® огнеупорно подплата, която превъзхожда всички стандарти на NFPA 2112 пожароустойчиви облекла с протокол за изпитване
 • Самогасящ разделен велур с еластичен комфорт, което се оформя на анатомични контури
 • Висок-захват вулканизиран каучук подметка, проектирани да оптимизират тактилна реакция на раса педали

 

WATCH

Special Watches

Explore
BOOK

Special Art

Explore
GARELLI

Special Scooters

Explore
 
a

Charity #ForBulgaria

Ivan Kristoff wants to use his Swiss and Italian Made watches and scooters to do good. He also stimulates Bulgarian to create a new type of art through his “Mentor and Apprentice ” Art Program  He will donate his Limited Edition and Special Edition Pro Swiss Made Watches  to initiate a Charity for volunteer rescue organizations and initiatives. 25 of his Garelli scooters, purchased from the Silvio Berlusconi (former Prime Minister of Italy) Family will be given away to support the creation of volunteer Motorized SAR team.
Rope Access
4

Limited Edition Watches

22

Special Watches

22

Special Scooters

22

Limited Edition Books

 1. wATCH fORTIS

  Innovation Rescue Fund

  We provide logistics, specialized equipment, motorized transportation,  PR, funding for students and create voluntary research internship positions for national and international students. With your contribution, you can enable a workshop participatory, fly in hot air balloons, test drive and ride new cars and motorcycles, for example.

  Learn more
 2. хели heli fortis

  The 100th Anniversary of Fortis Swiss Watches and the Bulgarian Air Forces

  At Dubai Helishow 2012,  we celebrated the 100th Anniversary of both organizations, who have one passion in common- the aviation and space exploration. Ivan Kristoff presented their achievements to the public International media. With their support and your contribution, you can help move humanity pass the challenges and boundaries of aerial operations. We are deeply convinced that the first human to perform the A.I.R. project has already been born.

  Learn more
 3. heli Watch

  100-годишнината на швейцарските часовници “Фортис” и българските военновъздушни сили

  В Dubai Helishow 2014 отбелязахме 100-годишнината от двете организации, които имат една обща страст – авиацията и космическите изследвания. Иван Кристоф представи своите постижения на публичните международни медии. Той е пионер във височинно въжените операции. Той е мечатател, гледащ все по-нависоко, мислейки си къде може да надскочи ограниченията на вертикалните и въздушните въжени дейности, но е изпреварил времето си. През годините, той работи по проектите М.А.Р.С. и A.I.R., и се опитвал да разбере, дали мечтата му е била възможна, да се направи в България.

  С подкрепата и приноса си можете да помогнете на движението на човечеството да премине предизвикателствата и границите на въздушните операции. Ние сме дълбоко убедени, че първият човек, който ще извърши проект A.I.R. вече е роден.

  Learn more
 4. wATCH fORTIS swiss

  Location Scouting for Black Sea S.O.S.

  Thanks to the effort and trust of  friends, companies, research labs and the public sector, the Innovation VR Forum will establish itself as the Bulgarian VR network. Through our scientific missions and publications, we could establish a remarkable reputation in the field of rope rescue.

  Learn more
 5. heli wath

  Flying over the Seven Rila lakes

  Do you think that it is about time for mountain rescuers to go to the next level, or explore new ways of rescue? The Innovation VR  Forum is a new venture for the vertical and aerial rescue world, which will prepare the rescuer to be able to rescue higher and bolder. With our contribution, we have allowed amateurs to achieve new heights in the aerial filming and promote their ambitions.  With your contribution, you allow scientific teams to have their experiments participate in our M.A.R.S. project.

  Learn more
 6. Fortis Sea Watch

  Support our projects!

  Our projects would not be possible without the support of highly motivated, qualified (and voluntary) members, such as Moni Penev and the Fortis Swiss Watches Team, who are the heart of our network . With your financial contribution, you support all of these voluntary projects.

  Learn more
 7. Watch sea Напиши бъдещето

  Going for the World Records

  Мечтаем още по-мащабно от преди, за да стигнем още  по-дулбоко, по-нависоко и надалеч. Но за да се постигне за първи път, за да се започне от началната точка, са нужни  гениалност, въображение и постоянство. Нужни са хора, като членовете на Клуб ЕКСТРИЙМ.

  Learn more
 8. Екстремна журналистика

  Other ways to support volunteers

  Мечтаем още по-мащабно от преди. За да стигнем още по-нависоко и надалеч. Но за да се постигне за първи път, за да се започне от началната точка, са нужни гениалност, въображение и постоянство. Нужни са хора, като членовете на Клуб ЕКСТРИЙМ. Авантюристи и изобретатели, коиото подлагат работата си на екстремни тестове Те са пионери в екстрмената журналистика. Те са мечататели, гледащ все по-нависоко, мислейки си къде може да надскочат ограниченията на журналистиката и изпреват времето си.

  Learn more
fortis_official_watches

New

Arrivals

Shop Now

 

WATCH

Специални часовници

Explore
BOOK

Изкуство в спасяването

Explore
GARELLI

Специални скутери

Explore
 
Обичам духа на Фортис и всичките му нови колекции

Благотворителност #ForBulgaria

Иван Кристоф използва своите швейцарски и италиански часовници и скутери, за да направи добро. Той също така стимулира българите да създадат нов вид изкуство чрез своята програма за изкуство “Наставник и чирак”. Той ще дари своята Limited Edition и Special Edition Pro Swiss Made Watches, за да инициира благотворителна организация за доброволчески спасителни организации и инициативи. 25 от неговите скутери Garelli, закупени от семейството на Силвио Берлускони (бивш министър-председател на Италия), ще бъдат раздадени, за да подкрепят създаването на доброволчески екип на моторизираните SAR.
m
4

Limited Edition Watches

22

Special Watches

22

Special Scooters

22

Limited Edition Books

 1. Фонд за иновации в спасяването

  Ние предлагаме логистика, специализирано оборудване, моторизиран транспорт, PR, финансиране за студенти и създаване на доброволни стажантски позиции за национални и международни студенти. С вашия принос можете да включите участие в семинара, да лети на балони с горещ въздух, тест драйв и да карате нови коли и мотоциклети, например.

  Learn more
 2. Extreme Aerial Rescue

  110-годишнината на швейцарските часовници Fortis и българските ВВС

  Learn more
 3. хели heli fortis

  Швейцарските часовници “Фортис” в подкрепа на български инициативи

  В Dubai Helishow 2014 отбелязахме 100-годишнината от двете организации, които имат една обща страст – авиацията и космическите изследвания. Иван Кристоф представи своите постижения на публичните международни медии. Той е пионер във височинно въжените операции. Той е мечатател, гледащ все по-нависоко, мислейки си къде може да надскочи ограниченията на вертикалните и въздушните въжени дейности, но е изпреварил времето си. През годините, той работи по проектите М.А.Р.С. и A.I.R., и се опитвал да разбере, дали мечтата му е била възможна, да се направи в България.

  С подкрепата и приноса си можете да помогнете на движението на човечеството да премине предизвикателствата и границите на въздушните операции. Ние сме дълбоко убедени, че първият човек, който ще извърши проект A.I.R. вече е роден.

  Learn more
 4. wATCH fORTIS swiss

  Трениране в Черно море

   
  Learn more
 5. heli wath

  Полет над Седемте рилски езера

  Мислите ли, че е време планинският спасител да премине към следващото ниво. или да проучи нови начини за спасяване? Форумът за иновации VR е ново начинание за вертикалния и въздушен спасителен свят, който ще подготви спасителя да спаси по-високо и по-смело. С нашия принос позволихме на аматьорите да постигнат нови висоти в въздушното заснемане и да популяризират своите амбиции. С вашия принос, позволявате на научните екипи да провеждат своите експерименти в нашия M.A.R.S. проект.

  Learn more
 6. Fortis Sea Watch

  Подкрепете нашите проекти!

  Learn more
 7. Watch sea Напиши бъдещето

  Поставяне на световните рекорди

  Мечтаем още по-мащабно от преди, за да стигнем още  по-дулбоко, по-нависоко и надалеч. Но за да се постигне за първи път, за да се започне от началната точка, са нужни  гениалност, въображение и постоянство. Нужни са хора, като членовете на Клуб ЕКСТРИЙМ.

  Learn more
 8. Екстремна журналистика

  Други начини за подкрепа на доброволци

  Мечтаем още по-мащабно от преди. За да стигнем още по-нависоко и надалеч. Но за да се постигне за първи път, за да се започне от началната точка, са нужни гениалност, въображение и постоянство. Нужни са хора, като членовете на Клуб ЕКСТРИЙМ. Авантюристи и изобретатели, коиото подлагат работата си на екстремни тестове Те са пионери в екстрмената журналистика. Те са мечататели, гледащ все по-нависоко, мислейки си къде може да надскочат ограниченията на журналистиката и изпреват времето си.

  Learn more