AND MINISTER OF uae

Човека паяк прави рекорд за Гинес в Дубай

Виктория Пенкова, на първа и 6та страница в днешния брой на в. ТЕЛЕГРАФ.
 

Човека паяк Иван Кристоф тренира за бъдещи спасителни мисии на огромна височина и има намерение да постави световен рекорд за Гинес в Дубай.

“Подотвям специален полет на самолет от София до Дубай за бизнес форум в подкрепа на доброволческото спасяване. Уреждам там да се направи световен рекорд за Гинес, който да бъде подарък за България и ОАЕ”, разкри специално за “Телеграф” Кристоф.
 
Българинът с канадски паспорт, който иска да превърне София в спасителен център и да създаде тренировъчна база у нас, възнамерява да постави световния рекорд във въздуха, летейки в условията на турболенция.
 

Нисан Juke Драгер

 

Екстремни

“Ще използваме най-новата DRAGER екипировка за дишане на кислород в екстремни ситуации, както на земята, зад загряващ самолет преди полет” разкри още Кристоф.

Човекът паяк обясни, че той и екипа му са започнали подготовката за въздушни операции на височината на осемхилядници. “Ще ползваме най-добрата в света специализирана техника и мобилна кислородна апаратура. Една от идеите е в тези рекорди да участва и българка”, обясни българинът, който от години развива бизнес и доброволческа работа в областта на височинната аварийна работа.

 

Нисан Джук Juke Драгер газоспасителна система

 

Инициативата

“С тези рекорди ще спечелим сърцата на местните емирати и Кралското семейство на Дубай, от които Принцовете на Дубай, НВ Шейх Маджит Бин Мохамед Бин Рашид ал Мактум и НВ Шейх Мансур Бин Мохамед Бин Рашид ал Мактум, синове на Шейх Мохамед Мохамед бин Рашид ал-Мaктум”, коментира Кристоф. 
 
“С инициативата искам и мога да помогна на български положителни инициативи и на за тези, които искат да си представят проекти, които са атрактивни за инвеститори на най-голямото световно изложение Експо 2020 Дубай”, разясни още той. 
 
“Инициирах каузата #UnitedForBulgaria за търсене на атрактивни места за представяне на България – дестинация за екстремни спортове по време на Експо 2020 Дубай за всички, които имат желание да се обединим в представянето по най-добрия начин на България като атрактивна дестинация за инвестиции и посещения”, уточни нашенецът. Кристоф съобщи, че за проекта ще ни съдейства Дубайската филмова звезда и продуцент Мансур Алфеели, който сам е заснел два филма за България.