Словото като оръжие

Добре дошли в света на Агентите на хаоса. Тези хора си боравят със словото и писането така, че могат да те покосят , по-добре и от меча. Те могат да дестабилизират когото си пожелаят за забавление и го правят много добре

Скритата война в комуникациите

Клеветата, като средство за разчистване на сметки и отстраняване на конкуренцията.

В наше време ние живеем в една постоянна война – дали тя е икономическа, политическа, рекламна или каквато и да е, ние постоянно се борим за утвърждаването на собствените си позиции и интереси или ги браним. Ще оставим настрана политиците, които си създават партии, измислят им лога (някой даже са и крадени от регистрирани марки – като тази на БСП), измислят си и слогани и послания, с които „продават парцели на Луната“ на тълпата. Една от битките, която се води на пазара, в рекламата и избора ни за покупка или услуга е войната на търговските марки и брандовете, в която директно или недиректно ние участваме –това е когато ние сме или потребители, противници, продавачи или създатели на търговски марки и брандове. Но бойното поле на търговски марки и брандове не е само във войната, търговията, Пр-а, рекламата, туризма, политиката, то е и в религията.

Ако преди няколко века, войната между народите се е водила, за религия, земя, чест (случая с Елена и битката за Троя“, то в днешни дни, войната се използва, като витрина за оръжейния бизнес и реклама на нови бойни оръжия и техника. Типичен случай е войната в Либия, в която оръжейните компании намират купувачи за стоката, която е показвана само по изложения, но няма реални бойни изпитания и си и записват кадрите на унищожителната си мощ за следващите си презентации и участия в сделки за оръжия.

Посвещавам тази тема на чичо ми Адв. Илия Маринов, който по времето на комунистическия режим лежа в затвора за две години като политически затворник заради клевета от колега адвокат. Година и половина по-късно той почина от стреса, защото не можа да понесе напрежението, което му донесе това подло деяние,

За да направим анализ на спецификата на доноси, дописки с оплаквания и разпостраняване на слухове в българската политика и търговски интереси, ще разгледаме исторически факти и случки, които несъмнено са формирали  българския манталитет в тази сфера. Особено интересен е въпроса, защо сме толкова различни от други нации и с какво имаме наш си балкански почерк в това отношение. Затова ще се върна с българската история, в три времеви етапа от едно цяло хилядолетие назад. Първото, хилядолетие в християнството, от рождението на Христа – 10 век, второто – 10-20 век и последното – началото на новия Милениум.

Битката зад Върбишкия проход се състоява на 26 юли 811 между български войски, водени от кан Крум, и войски на Византийската империя.

Самуил и ефекта “Домино” на Българоубийците. През половината ми живот, който съм прекарал и извън България, забелязах, че в сънародниците ни, особено в имигрантите, съществува масовата уникална завист и злоба към постигнатото от други българи. Уникална, защото живеейки в мулти-културна среда, каквато има в Торонто, Канада, няма народ, който с такова удоволствие за задоволяване на низши човешки предразсъдъци се нахвърлят срещу сънародници, които са сътворили нещо. Стига се до там, че го правят и срещу подронването на авторитета към нацията ни, като плюейки и осмивайки българин, те го правят и върху себе си. Но явно не могат да си контролират негативните емоции. В психологията, това се нарича “Неконтролируема завист”.

Другото е, че при първата възможност започват и да коментират с лични нападки, с доноси и използването на всякакви ресурси и неограничен брой от време за да унижат сънародника си публично и ако могат, да “пият вино от черепа на опонента си’, както е сторил Кан Крум, като пил от черепа на Никифор. За много сънародници това е повод за гордост, както и че гърците са били винаги горди, че Василис ІІ е ослепил 15,000 войни на Самуил.

Именно за това този паметник ни бе необходим по много причини, но една смятам, че е за да се замислим за спирането на Порочния кръг, който освен в артистичните среди, се среша и в академичните среди на съвременна България.

В продължение на този материал, ще направим анализ, или по точно “дисекция” на един истински случай на Колективна разработка и серия от клевети, изфабрикувани от Член на Академичния съвет и преподаватели от Факултета по базово образование на един от най-скъпо платените частни  университети в България.

Клевета към човек е неправомерно действие, когато някой прави невярно изявление на истината за вас, и вашата репутация търпят вреди в резултат на това. Скоро в тази статия ще обсъдим как да се изчислят вашите щети в случай на клевета – с други думи, как да разберете колко вашия случай може да струва.

Най-добрите битки са спечелени преди още да са започнали

Не мога да спра да си задавам елементарен въпрос: как може военни и стратези от една от най-силните армии в света да подходи по толкова аматьорски начин и да допусне толкова много грешки при този “пишман-преврат” в Турция. Най-добрите битки са спечелени преди още да са започнали – нима никой не си е свършил “домашното” – да проучи добре общественото мнение и как да подходи, за да спечели сърцата на народа, докато окупира страната. Английските спец части дори разчитаха на тази стратегия, като нападнаха Афганистан. Нима никой не е учил във Военната академия, как трябва да изолираш врага си и да не му отрежеш всички комуникации… Та Израел показаха много опит в тази насока и поуки от Шестдневната война и други диверсионни нападения над Палестина. Дори при една от последните касапници над Ивицата Газа, са спускали призовки към населението преди да им изсипват бомбите от въздуха и всичката си злоба и демони над главите на палестинския народ. Тези хеликоптери и изтребители, които са кръжали над главите над турския народ по време на опита за преврат са могли именно да пускат техните послания по въздух и да поддържат комуникацията, за да имат подкрепа от хората на земята.

Getty ImagesЖал ми е за войниците, които са били линчувани от тълпата. А Ердоган, човека противник на социалните мрежи и свободата, очевидно е бил подготвен и само е чакал момента да се възползва от услугата, срещу която се противеше в миналото.
 
В България комунистите са забранявали Деня на народните будителите, но са превърнали клеветата, като средство за разчистване на сметки и отстраняване на конкуренцията в цяла наука. Шокиращото е, че в един от най-скъпоплатените частни университети у нас, клеветата и лъжата са придобили академично приложение…
 
Затова както във филма “Before the Flood”на National Geographic се показва, че не е изненада, защо Американските сенатори, които са против предложенията за решаване на проблема с глобалното затопляне са бенефициенти от големите корпорации, които допринасят за създаването на тези проблеми.
 
Нека освен макрото, погледнем и на микрото – поведението на големите институции срещу човека, дръзнал да оспори техните разрушителни действия. Един от интересните моменти, който ме грабна във филма е когато Леонардо пита: ” Как е възможно да дискредитират учени, които са посветили живота си на този проблем, ме обърква.”. А отговора на учения е” Тези хора са се вкопчили в усилията си да ни отклонят настрани в името на краткосрочни… печалби, за да ни оставят назад и…”.
В този контекст да погледнем за ареста на Джулиан Асанж, арестувамн за това, че казва истината. Достатъчное и само да видим усмивките в лицата на охраняващите служители и е ясен замисъла им. Само като си помисля, че сценария този начин на публично омаскаряване на принудително приведения и деградиране на имиджа на опонента е предварително замислен и одобрен от ПР експерти и военни стратези, както и сигурно съглавуан с американското правителство…
 
“Действията на посланика на Еквадор, приканил тайната полиция на Обединеното кралство в посолството да изведат от него издател на харесвано или не журналистическо издание от сградата, ще се появят в историческите книги”, заяви Сноудън.

100% предполагам, че и случая със залавянето на Садам Хюсеин и уж хуманното му третиране, като на животно или кон преди да се продаде, на който му проверяват зъбите…

United #ForBulgaria

Истината и пост-истината

Това е извадка от поста ми във ФБ:
2017 няма да е като 2016г. Видях и заснех много невероятни красиви кадри, както от България, така и от Дубай, които излъчват страхотна енергия и позитивизъм…, но знам зад кадъра на какви убийствено грозни гледки се нагледах и в какви критични ситуации бях поставен докато фокусирам обектива си.
 
Това, което заснех на снимки и видео, като невероятно светлинно шоу на Новата година пред Бурж Халифа, и в България с флага на родината ни бе “истината”. През миналата година нов термин се появи на бял свят – “пост-истината”. Е точно това нещо ще опиша в предстоящата ми първа книга. Причината, за да я напиша е една – това да доведе до промяна в обществото ни, защото ние определено имаме проблем, когато “спасители”, “родолюбци’ и “патриоти” са се самозабравили, лъжат и мамят, за да се облагодетелстват, като използват атрибутите на “Богоизбраните” и злоупотребяват с доверието на хората.
 
Оказа се, че когато съм много положително настроен и прощавам такива грешки, това е и моя голяма грешка, защото така само ги поощрявам да продължават с безчинствата си.
 
Това няма да се повтори. Винаги съм имал нулева толерантност към пошлото и съм се стремял, по християнски, с добри съвети и примери да стимулирам хората да се оправят. Но явно има и такива, за които това е абсурд, защото те самите не искат да се оправят и само си създавам врагове.
 
Новата 2017 година ще бъде година на промяната към по-добро за мен и надявам се за сънародниците ми, защото трябваше да мина през няколко шокови терапии, за да осмисля научно завета на баща ми: “Щастието е в истината. Истината ще те направи щастлив” и може би не точно в този контекст: “Трябва да си честен, за да спиш спокойно…”. Бяха ми излязли мазоли на ушите да го слушам това и откровено ми бе писнало. Но явно трябваше да узрея през няколко етапа, академично да мина през няколко университета, преживея опит през няколко континента, за да осъзная невероятната мъдрост зад тези думи. Доста хора измряха незаслужено, за да разбере и обществото ни в България, за нуждата от промяна.
 
Е тази година, някои хора май няма да спят спокойно за известно време, но пък за сметка на това, на други ще им осигуря по-спокойни нощи под завивката на сигурността, която смятам, че може да се осигури с показването/въвеждането на нов вид спасяване в България и казването на истина, за която никой не смее да говори.
 
Пожелавам и на Вас да вземете ключови решения, които ще Ви направят по-свободни.
 
ПС: Оказа, че като подготвях демонстрациите, за които исках да те поканя … много хора искаха да се възползват от това и стана смесица от болни амбиции и неподходящи цели, неправилните хора, които имат дар и словото да се представят за “Избраните” и “Големите.експерти и творци” Е, вече избрах правилната дестинация, правилната стратегия, правилната платформа и отсега много внимателно подбирам хората, с които работя. Ето една мъдрост, която за моя най-голяма изненада научих от 3 годишния си син, когато питах възпитателката му в Детската градина: “Как е Иванчо? Добре ли комуникира с децата?”. А тя ми отговори: “Много добре – малко говори и само с определени деца.”. Бях зашеметен: Явно трябва да върна детското у себе си…..
 
R. I. коментира:  Мъдрият чове слуша, мисли и отсява най доброто. Смятам че училището на живота те е подготвило за твоте цели. Сега само трябва да имаш смелостта да ги осъществиш.
 
Смелостта ми е вродена и минала теста на времето. Затова и в Америка имах успех, защото те обичат смелите. Но когато постигнах успехите си там и решиха да допринеса за успехите и на другите у нас, това се оказа проблем. Тук не обичат смелите и има цели изградени стратегии как да им се прави живота черен, с мръсни номера, лъжи и други. Ето това е повода за написване на книга с която академично ще се опитам поне да покажа стратегиите на мижитурките, които обаче имат голяма подкрепа и мнозинство. Затова са и Силните на деня. Но има и друга нова стратегия за справянето с такива хора , която ще е изградена на базата на личен опи и от опита и мъдростта на велики хора. Като за начало ще работим страхотен екип от адвокати и невероятни приятели, с които ще използваме и Закона за реализирането на тази инициатива. Ето пример от документален филм за мен, какъвто бих искал да дам в новия си проект: https://www.youtube.com/watch?v=GH1dN0uYZNs
 
R. I. коментира:  Знам че смелостта ти е вродена. Но тук не е Америка. И ако си по различен или имаш по високи цели от масите, веднага се включва системата за унищожение. Явно вече си го разбрал. Затова Българите бягат в чужбина. Защото няма как да се борят със системата. Остават да се размножават само циганите защото могат да бъдат манипулирани . Не знам какво трябва да се случи за да бъде сменена системата.
 

#ForBulgaria

 

Пост-истината за “Полетите над Седемте рилски езера”

Споделих идеята си за ” Полет над Седемте рилски езера” със съмишленик и докато се усетя, бях изненадан, че организацията за реализирането на идеята ми е започнала зад гърба ми.

Пост-истината за историята на Полетите с балони е като историята на Grand Place/Grote Markt. Имало една легенда, че на Луи ХIV му е писнало да чува колко е красив Гранд платц, отишъл там и като видял колко е красив, казал, значи наистина е по красив от Парижкия. И в яда си е наредил да го срутят. Това е легендата, а сега да разкажем какво наистина се е случило.

Истинското разрастване на Гранд платц започва, когато построяват кметството в готически стил и то изцяло с общински пари. Издигнали кула, висока цели 96 метра и я увенчали с фигурата на Архангел Михаил, сразяващ дявола. И тъй като херцозите от своя страна не можели да позволят хората да си помислят, че общината е по-богата от тях и срещу сградата на кметството издигнали Къщата на Краля, в която са живели точно нула на брой крале. а изключителна показност.

В построяването й разбира се заложили на красотата. И така, къде на пук, къде на сериозно, с построяването на Общината и Къщата на краля, се е получило това, което днес се изобразя на пощенските картички.

Но за съжаление. след всеки апогей, често следва падение. През 1695 година, по времето на Девет годишната война Кралят Слънце нанася най-жестокия удар, който Брюксел някога е виждал.

В опит да демонстрира мощта на Франция и отблъсне обсаждащите войски, Крал Луи наредил Град платц да бъде опожарен. И тъй като на Краля Слънце не се противоречи, в края на деня от Площада останал само самотния скелет на Кулата на Кметството и нищо друго.

Едва след като Луи загубил войната, започнало възстановяването и реставрацията на Площада, изцяло направено от гражданите. Благодарение на тях. Гранд Платц е единствения днес в Европа средновековен площад, чиято архитектура е изцяло планирана, така, че готическите сгради да представляват едно съвършено цяло.”

ПС: Във връзка с решение на Европейския съд в Люксембург, ви уведомяваме, че авторът на коментар под всеки пост носи съдебна отговорност за послания, които са нецензурни, насаждат омраза, призовават към насилие или са клеветнически.

 

Стрелба с пистолетШоуто като оръжие

“Excessive use of force” – Това е терминологията, с която биха обвинили Полицията на Торонто ако бе направила това, което видяхме при арестуването на Кметицата Десислава Иванчева и нейния заместник Биляна Петрова. Дори предвид на доводите, че за да се спази закона, така е трябвало да се направи, очевидно от това, което казаха по една от телевизиите, че над 34 служители на закона са присъствали, все на някой не му ли е минало през главата и не е предприел мерки, да се избегне излишното демонстративно и дори събуждащо съмнение на хора, като мен, които презират корупцията, пошлостта и злоупотребата с власт. В такова презрение, тряба да сме обединени и да не толелираме присъствието на такава практика. Нали това е и в слогана на Парламента и българското Председателство на Съвета на ЕС – Съединението прави силата.
 
Надявам се, че следователите са ползвали поне последната дума на техника за видео наблюдение или СРСта, ако ще според техите разбирания – тя да е от края на миналия век, за да докажат, че обвиненията отговарят на истината. Не само за да не плащаме за реципрочни съдебни дела- но поне, за да не се окаже това поредния фарс и лош ефект от този сценарий и да не загубим вяра в Полицията, слeдоватлите ни и Съдебната система.
 
Министърката на Външните работи на България има право да се сподели мнението, че са прекалили и при всички случаи сме се изложили пред чужденците. А за тези, които оправдаваха това, като едва ли не добър ПР и да се види какво става с такива хора, които визмат подкупи, ще кажа/напиша едно нещо, и това е най-точното определение на ПРа: ПР-а само ускорява пътя на развитие – ако си в правилната посока, по-бързо ще стигнеш там където це целиш, но ако си в грешната посока, по-бързо…
 

Спасители – убийци

Самото заглавие съдържа две нарицания, които само по себе си се изключват, като двете религии – християнската и мюсилманската. Но тук ще споделя мнението си по една доста актуална тема, която се прокрадва в България и ще споделя поста си от January 22, 2016 at 12:58 PM

Тамън да се зарадвам на гражданската инициатива за оказване на помощ и се хванах за главата…

Тази сутрин по бТВ радиото чух най-арогантното публично изгазване на планински “спасител”, който сякаш страда от “комплекса Бог” познат в медицината и психологията на псевдо-спасители, които решават кой живее и кой умира, да говори по-скоро като съдебен чиновник и следовател отколкото участник в живо-спасителна мисия. Не го познавам, но опредено не бих искал той да е последния човек бдял/спасявал/убивал сина ми, докато е жив. Дали това е акт на спасяване или пасивно убийство от гледна точка на правосъдието или морал – това зависи и от държавата и общоприетите морални ценности на територията където това се случва… В Британия например. Премиера Камерон се изказа в подобна ситуация: Ние имаме проблем!

Само, как си отстояваше територията, говореше, че е ИЗГОНИЛ бащата, който се е опитвал да помогне на сина си, както и нападателя на младежа… Как е казал по тел. 112, че няма нужда от линейка, защото така е преценил… и после както винаги правят такива “спасители”, заговори за пари, облаги, медии…

Приятелски съвет: ако не си доктор и не става въпрос за твоя живот, въпреки дългото ти представяне на CVто пред медиите, не рискувай с живота на другите, за да си упражняваш. Очевидно има проблем, не само обществото ни, но и тези, които допускат така да са обучавани “спасители” от държавата. Защото в много държави, този човек ще бъде подведен под отговорност за Непредвидено възпрепятствие за оказване на бърза помощ, като подаваш погрешна информация за телефония номер на Спешна помощ… Мисля, че юридическото тълкование в случая е друго, но не съм правист.

Случая във Враца със само/убийството на Тодор ще бъде голямо предизвикателство за съдебната ни система и дали казуса “самарянския закон” важи….

 При отстояването на територията си, кучетата си я “…икават” а гангстерите стрелят по месо. Тук обаче “спасителя” изстреля направо обидни и на Лична основа (Ad Hominem” нападки на хората най-пряко обвързани със случая, за да го поеме, като Главно командващ на ситуацията. Правилната терминология е “Character assassination””, но не понзавам по-точна българска дума или терминология зза отрстаняването на конкуренциятата…
 
Работата на спасителя е да спасява а не да…. Като не е могъл да спаси живота на момчето, въпреки “компетентните” си познания по оказване на първа помощ и завършени курсове и опит, поне да не травматизира повече бащата, за сметка на егото си… Като баща, не мога да си представя по-голяма трагедия от това да гледаш как сина ти умира и то в ръцете на друг, да надживееш детето си…. а сега някакъв си секва поредна публична и медийна сбирка, за да изтъква как ги е изгонил ‘тези двамата…”

A true Samurai by heart, as I am, we love the look forward to see on the 22-23rd of July, the rest of the Seven Samurais.

Далновидност за бъдещето

Как да се предпазиш от Агентите на хаоса. Лесно може да ги разпознаш. В публичното пространство или в дебати, създават манипулативни заключения и тези, задават неправилните въпроси, на неподходящи и неправилни теми, на които си отговарят сами с неправилни отговори и стигат до неправилни заключения. В американската психология има хора с увредено, извратено и психоатрично мислене, които се наричат Ексхибионисти, (лица, които показват тялото си под формата на неприлична експозиция (гениталии, гърди, задни части и др.), но в журналистиката или в социалните медии, такива просто си показаха простотията и неправилните разсъждения и въпроси. Защото ако наистина са искали да получат правилни отговори, то биха ползвали телефони и се обадят на хората от които търсят отговори, а не да публикуват коментари в медиите или социалните канали. Те създават репутационни щети и асоциират опонентите си с рисков фактор, атакуват каналите и средствата им за комуникации.  

Те смятат, а може би и могат, да дестабилизират когото си пожелаят за забавление и го правят много добре. Могат да пишат и дори издават публикации, които уронват престижа ти, засягат близките ти и тези, които те подкрепят. Ако попаднеш под ударите им, атакуват репутацията ти, започват словесна война с теб или ситуацията, в която са те поставили. Тя ти влияе толкова много, че ме може да спиш, трябва да предприемеш действие.

Казват, че петната по репутацията, никога не могат да се изчистят.
 
От личен опит знам това, и най-вече, когато се въвлякох в опасна игра, особенно в момент на печелене на пари за сметката на човек, който няма да може да държи сметка на тези, които дърпаха конците.
 
Във физиката, ако чукаш равномерно в основата на една сграда и чукането не спира, то създава ритъм. Ако го правиш достатъчно дълго се получава резонанс. Вибрациите се наслагват, молекулите се сблъскват и цялата сграда се сгромолясва от от само себе си, погребвайки всички вътре под развалините. Достатъчно бе да изчакам молекулите да се сблъскаст и имамата, на която се крепеше тази истерия и атака на публично омаскаряване да се сгромоляса.
 
Много съм мислила върху това каква е ролята на преподавателя или учителя.
И си признавам, че не е да дава знания. Фактите и данните са навсякъде. Трябва да вдъхновява и да дава пример с поведението си.
И споделям това по повод на един човек, който преподаваше на студентите ни, а вчера няколко от тях ме попитаха дали винаги е бил такъв или просто бая пари е взел.
Та – ако искаме да преподаваме – трябва да се стремим да вдъхновяваме и да даваме пример. Не е лесно, но за всичко друго има тюториъли в Мрежата.

2021 е новата година на епидемията, но щетите сякаш се оказват не по-малко пагубни, както за живота на хората, така и заради увеличеното физическо и вербално насилие, както в дома, така и върху отношенията на хората, които би трябвало да са стожери на планински и мото общности, където се очаква хората да бъдат сред най-близките, може би най-вече, че в тези среди стават много инциденти и тогава е по-реално да се разчита на хората на място, отколкото на спасителните служби в оказването на спешна помощ. А при почти пълната липса на Спешна медицинска помощ, в тези общности, хората би трябвало да са по-сплотени. Но уви!

Проблема е, че дори във Фейсбук групите е навлязъл комерсиализма, и дори от бройките на хората в групите, както, вече не само компанията FACEBOOK печели от рекламата, както и администраторите на групите могат, но дори и някои участници или печелят от това или там са като стожери и кучета, които си ..икават териториите и не допускат интересите им или дори егото им да бъде засенчено. Но тъй като с лични средства инвестирам, влагам мои ресурси, имоти и техника, за да допринеса за истинското, безкористното, независимо, автономно и в чистия смисъл доброволчество, от известно време направих няколко тестови покани, за да се уверя дали си заслужава да инвестираш в името на доброто на другите за сметка на просташкото отношение, страховете, че някой ще им вземе на някои бизнеса или облагите, които те получават по един или друг начин, както от спасяването, така и от влиянието си в някои аспекти, които са недоброжелателни към чужди инициативи. Затова и щом показах как летим с хеликоптер в тренировки за трети лица в Търсене и спасяване, и като разбрахме, че тези, които са ангажирани с планинско спасяване, дори не само, че взимат пари и таксуват жертвите и пострадалите в планината, но дори и ги снимат в най-слабите им ситуации, докато лежат дори в снега – за показ, както са правили комунистите и по време на най-ужасните моменти в човешката история, някои хора, направо изтрещяха и се уплашиха… Защото точно сега, предизборно, всички са си насочили усилията да вдигат шум и да дават интервюта за новите медицински хеликоптери, за които са предназначени пари от държавата и по програми, както и за тези 100 милиона лева, до които искат някои да се докопат…

За съжаление на жертвите (мотористите) в планината и на пътя, тези мантри ще ги чуваме нон-стоп докато не минат изборите и докато тези, които си падат по садо-мазихизма в спасяването, предпочитат на крак да се мъчат, отколкото да се свържат с нас… А тези щатни хейтъри, които само пречат на развитието на оказването на спешна помощ по въздух, не могат нищо друго да направят по въпроса. И точно за такива хора, които нито ме познават, нито са карали сигурно и по-бързо от мен мотор на специална магистрала, каквато бе чисто новата ТОЛ магистрала около Торонто, както и супер кола на писта, както направих и в двата случая, за да мина границата от 300км/ч, тези, които нищо не са и не биха могли да направят (със сигурност не са се возили дори на хеликоптер, камо ли да са постигали световни рекорди от летящ хеликоптер)… Ето още кадри от борда на хеликоптера-призрак. instagram.com/p/CJG5NbIjCO0

 

Ето един пример за безмислен спор във Ф Б Група за Планинари, след като показах видео от скорошни полети и  постнах: “…Aко имаше хеликоптер, нямаше толкова много хората да се мъчат, да се трудим”, каза момче в репортажа на БТВ преди малко. По този повод, подготвяме опознавателни полети за Търсене и спасяване скоро и платформата във fb.com/ProjectExtreme за записвания ще бъде направена другата седмица.

Атанас Симеонов: Къде е тоя хеликоптер?

Ivan Kristoff: Има няколко опции, като може и от чужбина да докараме, ако има огромно желание да се подкрепи авиацията у нас

Мария Лазарова: подкрепяме, подкрепяме

Ivan Kristoff: Ето, тази сутрин по БНТ, едно от момчетата, участвали в акцията с ловеца в Беласица каза: “…хеликоптер да закара по-бързо спасителите и техника”… Ами тогава, защо не ми се обадиха???

Атанас Симеонов:  а в момента разполагате ли с хеликоптер в БГ!? И при евентуално ползване, кой ще заплати разходите?

Ivan Kristoff: разбира се. Аз си поемам разходите. Дори съм заложил техника, за да може да се покриват извън моите възможности: ivankristoff.com/charity

Natalia Eva Admin: С постовете ви за тези  хеликоптери става вече досадно. А като гледам никой не разбира точно каква е идеята..

Ivan Kristoff: Нима, нали всички искат хеликоптер за въздушно спасяване? Така ли ги виждате нещата?

Natalia Eva: Аз съм за, към ПСС, иначе не разбирам как ще се случват нещата.

Ivan Kristoff: Това обяснява защо реагирате така

Rado Stoyanov Admin: Natalia Eva човека спами и си прави реклама можеби се наглася за бъдещите хеликоптери. Поста снимки от минали години клипове който повечето не са от България. Не казва какво защо къде е тоя неговия хеликоптер защо ПСС не знаят за него 5 акция минава той човека едно също си знае при следващ фалшиф спам го блокирам

Ivan Kristoff: Rado Stoyanov е, това е яка лъжа и клевета

Natalia Eva: Ами да се спре вече, за това го написах..

Rado Stoyanov:  Ivan Kristoff я кажи къде да дойда да го видя тоя хеликоптер и как да го ползваме хората който сме в планината при нужда
И също защо от ПСС ми казват че няма хеликоптер който да действа покажи конкретно инфо договори споразумения

Ако нямаш нещо на среща от горе посоченото

Не знам кой лъже в случея

Ivan Kristoff: Ами ето, даже ви показах и клипа

Rado Stoyanov: Човеко паяк клиповете са от преди 4 години с стария хеликоптер

Тея неща на някоя баба ги приказвай. Давам ти 1 астрономически час да докажеш че нещата който говориш са покрити по някакъв начин и да не ми пратил снимка на някъв строеж уж за бъдеща площадка ????

Ivan Kristoff: Rado Stoyanov давам т и 3 минути, времето за което в отдалечен район в провинцията Онтарио, при Зов за помощ, откликнахме и качихме жертвата моторист на Линейка, да кликнеш на ivankristoff.com/for-you и видиш въздушни кадри от полет над вр. Мусала: IVANKRISTOFF.COM/for-you

Rado Stoyanov: Нещо май не ме разбра
Не клип от някакъв хеликоптер а такъв за спасяване със спасител на него
Щот такива клипове може и повече от теб да имам
Тва клипче по никав начин не доказва нищо
Имаш към 40 минути

Ivan Kristoff: и опитайте да сте учтиви, като канадските планинари. Никой не ми нарежда, а избора е ваш:)

Rado Stoyanov: Ivan Kristoff супер съм учтив даже съм ти дал време да докажеш истинността на думите който говориш
Можех просто да те блокирам

Ivan Kristoff: Rado Stoyanov тогава не предпочиташ ли да полетим този уикенд?

Rado Stoyanov: Ivan Kristoff то файда няма да летим ами вземи се в ръце и стига спами с тея лъжи разбирам желанието да се нагласиш на ръководен пост може би след като един ден държавата купи авио лонейки. Но не е това начина с фалшиви новини и някви клипове къде от преди 5 години къде не от България

Ivan Kristoff: Последно по темата: Не ме познаваш нали? Затова така си поволяваш не само да пишеш, но сигурно и да мислиш. Предполагам, че само тук си живял, затова бих те разбрал. А може би и… Но, още след Нова година показвах и LIVE полетим от борда на хеликоптер, дори и на единия от тях в 360 градуса: какво повече то това? Виж ми личните постове назад в моя профил. Ако ме познаваше, щеше да искаш повече от всичко да сме приятели и да искаш да се включиш в инициативата. Още повече, че не само летя на каквито си искам машини и в които си искам държави, но съм и единствения в България, който е уредил други, дори непознат да лети на авио медицински хеликоптер, за което даже му бе платено, а отделно и направих ВИП кафе -закуска, в най-култовото заведение, в квартана на Щаба на Спец. отряда SOS

Rado Stoyanov: Предполагаш крайно грешно за живота ми ако си беше направил труда да ми видиш профила щеше да ти е малко по ясно а тея клипове са от граждански хеликоптер

И да светна че навън за лъжите който говориш щеше бая да изпатиш

Ти май само в УАЕ и канада си седял

Така клип на хеликоптер ленейка не видях и постовете ще бъдат свалени

Ако прододължиш да спамиш с фалшиви ще бъдеш баннат

Ivan Kristoff: Приключвам темата – никой не е предлагал хеликоптер ленейка, защото дори такъв термин няма. А вие изкарвате истината, като фалшива и… Но три неща не можеш да скриеш за дълго: Слънцето, Луната и Истината. Сега уреждам полети и желая успехи и да не пострадате в планината, защото май ще ви носят само на ръце….

 

Атанас Скатов

Здравейте. Получих запитвания защо някой пренесе Войната в комуникациите (която от години вече се водеше по дебати, спорове, обиди, нападки, клевети, лъжи, постове, телевизионни предавания, статии дори и пр.) тук, в тази група, която трябваше да е Сигурната зона от “онези” Специалисти по всичко. Ето сега ще покажа пример за новите технологии за които говорихме с Наско да ползваме, с които да образоваме “онези” провокатори:
 
Те веднага започнаха с нападки, че някой използва името му, и затова отговрих: Пак провокатор. И как му се използва името? Като аз със своето име застанах в подкрепа на неговото име, което едва ли ти си направил, както и това, което е правил и дори за още по-голям ужас на такива, като теб, се чудя дали да прокарам тур и Премиера с неговото име, защото единствената причина да не го направя, е за да не се появи и такъв, като някой си Асен Христов, който не е направил име на световната сцена и да пише супер нагли неща. Но, нека се знае, че точно заради това, както станахте “Пазителите” и Вредителите на името на който и да е човек, който е изградил име, особено, като е създал дете и то носи неговото име, исках от все сърце, да направя много в тази посока, въпреки бруталната и необяснима злоба, която се очаква от Бай-Ганьовския манталитет, който съм го виждал в Канада. Затова първата ми приятелка в Канада, една канадска журналистка, и целия редакторски екип на в. ” Торонто сън”, които бяха казали в един и същи тон: There is no such things as Bulgarians. They don’t just want to take your money, pride and strip you off your clothes. They want to strip you off your Pride!”
 
Тук ще опиша подред отговорите си на провокаторите: 
 
Емануела Захариева, която нищо не е направила по въпроса, или ако знае, съзнателно лъже и разпространява клевети.
Неблагодарни сте хора. Не исках да ви изложа пред света. Напротив, аз опазих да не стане грозно, когато исках да се включа в истинското спасяване, за което дори да си платя, да занеса най-модерната техника, каквато никой не ползва и историята с “дарения” ме е моя, защото никога не играя на дребно и “дарени” не е спасяване а това как някой да получи това “дарения” от 10 милиона българи по света, за да стане по-богат. Хайде сега ми кажете, колко “дарения” бяха получени и на колко сметки за “дарения” бяха направени по този смисъл? Спасяване в критични ситуация, в опасни зони, на високи планини, не се прави с “дарение”, а със смели, интелигентни и опитни хора, които държат на думата си и принципите си, каквото да им коства това, дори ако трябва живота си. ПАК ПИТАМ: КОЛКО ПАРИ БЯХА СЪБРАНИ ОТ ‘ДАРЕНИЯ’-та??? Дали минаха границата от $1,000,000?
 
…Първо, ако ми позволите, както ще питам и най-близките на Наско Скатов за идеята, която е твърде конфиденциална, защото трябва да покажа лично проектите си и дори как мога да помогна. Защото ако не сте го разбрали, то това е точно заради вродената ми скромност да не парадирам с това, но все пак подържам баланса, защото преди показваш в движение това, което правиш открито. Но има едно нещо, за което ми се обади специално приятел и бе много прав: Иване, недей си хаби нервите, инвестициите, и не рискува, ако не са ти го поискали. НЕ МОЖЕ ДА ДАВАШ НАСИЛА! МОЖЕШ САМО ДА ВЗИМАШ НАСИЛА. А в основата на всички, е, че нито Емануела, нито онази Ива, нито който и да е, не може да пита дори за помагане, защото никой не и поискал “Зов за помощ”. Така бе и другия случай. И обещаваш ли, че повече няма да лъжеш и подвеждаш и да ми губиш времето???
 

Ролята на телевизионните предавания, като най-силни графични апостоли на публичното омаскаряване

В този телевизионен репортаж се вижда как една инициатива, за която към мен се обърнаха доброволци със запитването дали мога да ги обуча на въздушно спасяване с алпийски методи и височинно-въжени операции с хеликоптер, съпроводено с официално писмо от Yasen Tsvetkov, от Национална Асоциация на Доброволците в Република България – НАДРБ и след съвместна среща с представители на Пожарната безопасност и членове на доброволни формирования на 5ти етаж на един от моите строителни обекти за SOS Домовете на Спасителя на бъдещето, стартирах подготовката за създаването на новаторска методология за статично и динамично височинно въздушно обучение. Разбира се, както сигурно се досещате, това го направих напълно безвъзмездно, защото държавата ни е толкова “бедна”, за да се грижи за такива каузи, че го правя не само в полза родину, но и си плащам за всички дейности и последствия по повод на тази инициатива. Разбира се, държавата има страшно много пари за безразсъдно и глупаво менажиране, но тези пари отиват за свои хора и се присвояват по специални схеми…

Та това, което им казах на тези мили хора бе, че тъй като хеликоптера е скъпо а и рисково начинание, при което всяко грешно движение може да има фатални последици с огромни щети и човешки жертви, ще започнем стъпка по стъпка нагоре, и докато построя Кула-тренажор, ще говоря с основния инвеститор и неговите подизпълнители да предоставим напълно безвъзмездно 11 етажни си кран, който се намираше на родния ми имот, за да се работи над проекта ForBulgaria.com Но тъй като всякаква работа на и над строителни обекти е рискова и минава под много регулации, започнах цялата кореспонденция с институции, срещи в кметства за разрешения, уведомяване на Полицията, тел. 112 и други, започнах с подготовката за визуализацията с най-новите технологии за ВР трениране от високо…, докато не ми започна да ми звъни телефона,

“защото една жена каза че,..”

Не са ни виновни джендърите и тотално извратените типове, които съвсем спокойно, демонстративно, и безнаказано си се разхождат по мол, сред най-спокойно похапващи си хора и правят това, което са правили и мутрите преди – публично да насилят някого. Но този път става въпрос за дете, още повече за особенно дете, което има особенно нужди и особенно закрила. И какво правят Полицията с джендърката вместо да я арестуват? Ами първо тези клипове, които са се показвали в социалните мрежи е трябвало веднага да се криминализират или поне докладват дори от зрителите, както и от отговорните институжии и спрат от възпроизвеждане. Щом от ПП са ме докладвали на ФБ и от Фейсбук ме ограничиха, защото по повод на истинския шок, че едно Ленче и един Кирчо са си поръчали правителствения самолет, за да правят шведска тройка във въздуха на самолета, с който и аз летях преди като делегат от правителствена делегация в чужбина, бях написал, че разстоятнието между София и Солун е 8 часа, но с колело….
Видях тотално извратените кадри на жена-инфлюенсърка и големи “мъже”, които третират момче, като животно, вързано на каишка. Но по-ужасно е, и че те са се разхождали необезпокоявано и никой не ги е спраял, нито дори охраната на Мол Пловдив, които за оправдание по-късно пишат, че уж не толирирали… А тя, онази Тротинетката, пък се изкара, че е била жертва и заплашена да го направи, и на всичко отгоре топи другарчето си, когото е записвала на телефона си… Хем гадни към другите, но и подли към другарчетата си.
Я да видим това дали щеше да се случи в Мола на Dubai, Toronto или където и да е в цивилизована страна? На секундата, който ги види щеше да се развика за Помощ или щеше да им скочи както на терорист в самолет. Но за това са виновни и организациите в подкрепа на джендъри (не знам тази звезда в клипа от кой пол е), но и медиите в България, които са не по-качествени от тези
 
Някои български телевизии би трябвало да се засрамят и самосезират, както СЕМ и Прокуратурата трябва да ги сезира, че излъчват кадри от публично унижение. Още повече, че въпреки, че се преструват, че го правят като пример на порок, и промотират чуждо авторско право (макар, че май спазват правилото за 20 секунди…), те правят точно това, което участниците/авторите на престъпление и съдържание целят – да им се популяризира труда и да се наложат като нови имена (аз например не ги бях чувал и виждал), но сега всички знаят кои са, дори и синчето ми ги разбра, а водещите на телевизии разпитват на ЖИВО в ефир, кои са тези хора, как се познават, какво… Тотално героизиране на безумието. Затова и не ги показвам тези кадри, за да не стана част от тяхната ПР кампания.

Жалко е когато българския мъж Емил, стана жена/джендър/то Емилия, и третира по-младото поколение, както сигурно той/тя/то може би се възприема, но не би искало така да го/я третират.. Не можа ли поне да се запали по каузата “Empowering women…” или поне прави смислени и красиви неща, като които правят умните и красиви жени: )  

 

Когато “Красив…” (чиято безотговорност уби човек) нарича някой “Къс…)

Днес като се видях с докторка, тя ми сподели належащия си проблем, че в болницата нямали интернет и не знаеше дали ще може да ми издава електронен документ. А няма друга опция и няма резервен (back up) план… Е, как да има, като законите у нас и здравеопазването ни се ръководи от … политици, които се интересуват само от печалбите и битките си за власт, и които в момент на икономическа криза и несигурност, се занимават само с глупости, които стават хит в социалните мрежи. Но, не могат да направят смислени неща и дори да съставят правителство от …

Зам. Върховния комисар по бежанските въпроси на ООН посети България. Америка иска и преполагам ще създаде военна база в Пристанището на Бургас, така, че явно се очаква най-кървавата битка на стотина километра от морската ни граница.

А политиците ни се занимават с глупости… Сега обществото, включително адвокати, “интелектуалци” и бивши депутати, предимно дикутират уникален пример за публично омаскаряване от депутат, който трябва да е стожер на морала, зачита законите, които включват и наказателни мерки за обиди и клевети, но най-вече спечели над 3,000,000лв от дарения за “хуманитарна дейност” на личната си сметка, които включваха и помощи за Сирия. Но разбира се, за Сирия намаше как да отидат със сигурност нищо, защото има както ембарго за парични преводи, така и бунтовнически пунктове и… Нека не забравяме, че и един сънародник загина, заради тотално безотговорното и неуважително за човешкия живот отношение, да вземеш шофьор да кара буса му във военна зона и без бронежилетка. Жертвата му Ваньо, който ми е съименник и на сина ми, първо е умрял в непоносими болки за определен период, като е останал без далак и след няколко дни май бе издъхнал.

 

Разликата между безумието и геройството.

По време на бедствени положения положение у дома и по света, е по-важно от всякога да се подбират внимателно думите, които всяват съмнение, страх и паника, а не да се подмятат тенденциозно, защото дори съмнението е опасно оръжие. 

По време на Covid-19 пандемията, много се дискутираше защо е правена симулация и трениране и подготвяне на Полева болница в закрито помещение в Зала Армеец. За Божия план, за ползата от дронове и сателити, си говорим с екипа на „Плюс-Минус“ на НОВА ТВ и отговаряме на следните въпроси:

Защо се прави симулация, за да се симулират в екстремни условия в максимално реална обстановка, доколкото това е възможно? 

Защо е важно да имаш правилната комуникация и приоритета при спасяването и доброволчеството?

За границата между предприемането на начинания с неразумни рискове. Споделям опита си в изкарването на прехрана и печеленето в бизнеса и живота над границата на максималния риск, извън границата на разумното. Това съм го правил обаче само за моя сметка, без да застрашавам чужд живот. Тази крайно рискова зона е моя домейн и там съм имал успех и не само съм оцелял, но точно в такава среда съм триумфирал, като съм изключил фактора Изненадата и съм оставал малко място за късмет.

Изграждането на един Авариен план е като създаване на един часовников механизъм. Много е важно да имаш достатъчно мощност на съответното място, за да задействаш всички елементи. Единия елемент задвижва другия и така нататък. Но преди това обаче, човек трябва да се увери, че всичко е планирано и всеки елемент е на точното си място. Тогава можеш да видиш как ще реагират на натиск. Проблема е като нямаш достатъчно мощност, за да задвижиш първият елемент.

Аз съм първият човек който е работил над границата от 500 метра от земята. Тогава имахме извънредно положение и заради форсмажорни условия, имахме срок до края на деня – 24:00 да приключим работата, докъдето сме стигнали, за да пуснем най-мощната и високата Антена на земята. И въпреки извънредните мерки, и работа в екстремални условия, враждебна обстановка, където врагът бе времето, големия лед и студ при зимни обстоятелства и силния вятър, както и опасността от RF микровълново облъчване в определени зони, се справих с поетата задача – точно на време. Няколко минути преди 24:00, се обадих по вътрешния телефон на отдел Сигурност на най-високата кула в света, през един зимен ден и казах:

„Здравейте. Иван Кристоф се обажда. Mission Accomplished – Мисията е приключила.”

Когато проявих желание да се включа в спасяването на един “безследно изчезнал” алпинист, за който знаех, че това, което се говори за него и “благородните” му каузи в публичното и медийното пространство не отговаря на истината, но моралния ми компас не ми остави да бъда пасивен, а и патриотичния ми дълг, заради който доброволно влязох в казармата, въпреки че имах възможността да я отбия, като подпиша 5 годишен договор със завод “Кремиковци” и получавам дори заплата, както и че се заклех пред Знамето на България – се наложи да проведа разговор с жена, която знаех, че върши измама в с огромни печалби, които според канадските и дубайските закони се водят като престъпление и злоупотреба с огромни средства. Но тъй като бях информиран от приятели, че тя ми е търсила контактите чрез медиите, а и имах нужда да валидирам информацията си за технологичната методология на хода на действията на един алпинист, който нито познавах, нито ми е бил интересен до момента, в който настъпи цяла национална истерия около нейния ФБ пост, в която пост-фактум (на принципа “След дъжд качулка”), се опита да прикрие съучастието си на “Акта на пасивно убийство”, й звъннах, като ползвам телефона си, в който има опцията за записване.

Въпреки, че за валидация на информация, която е нужно да опиша дословно, бе препоръчително да запиша разговора дори с приятели, винаги съм ги молил първо за разрешение и никога не съм го правил без тяхно съгласие. Но този път знаех, че искайки да участвам директно не само в спасителната акция в крайно рискови въздушни операции, но и на високопланински терен в близост до Зоната на смъртта, там горе няма място за грешки, затова в желанието си да си направя максимално кратък анализ на Крайно Рисковия фактор беше добре този разговор да бъде записан, за да няма грешка в анализа ми за изготвянето ми на Тактическо подсигуряване с необходимата техника, а и да не си рискувам или загубя живота си заради грешка в комуникацията. Но, за да не компрометирам възможността да науча това, което имам нужда да чуя, нямаше как да попитам “ОК ли сте да запиша този разговор”, защото щях да си издам истинските намерения за научаването на истината, а и със сигурност, това щеше да предизвика превантивно или по-скоростно приключване на разговора.

Затова и имах научно и легитимно оправдание да запиша разговора, който трая цели 16,1 минути. това би поставило добър казус, като взема в предвид Моралния ми компас и решението ми, че го правя в името на Истината и Сигурността, на човечеството и новаторско решение да създам нов вид телефонен Rescue Modulе, който може да се предложи в промените на Закона, в който се допуска записа на телефонен или друг вид разговор.

Как вие бихте постъпили?

 

 

 

лвд сподлев България набюдаваме интересен подход за кризисен ПР – когато една политическа група, която инвестира в ИТ сектора в България, пренасочвайки държавни средства и еврофондове в определени ИТ компании, в част от които по моя информаци работят много украински специалисти (което засилва и подкрепата от ЕС и Америка), с цел пране на пари (най-вероятно не безплатно, а с комисионни), и помощ в изборите чрез манипулиране на социалните мрежи, те наистина вярват, недооценявайки възможностите на ИТ сектора.

Това са рисковете на публичните електронни комуникации, когато не се има предвид с кого говорим и последиците от разкриването на тези разговори. Моля, престанете да лъжете за “най-прозрачното намерение за управление”, защото разговорите не бяха проведени на публична онлайн конференция, споделена с обществото, а бяха записани и предоставени от отцепник от тази политическа партия, който критикува този “исторически момент” на лошо управление по време на онлайн среща.

Представям си как тези вече не до там млади, красиви и умни… ще управляват държавата. Това ми прилича и на още един записан разговор на други хора, където, чрез фотографски материал, се разкрива тотална заблуда и манипулация от страна на говорещите, които развиват различни лъжи и теории.

В допълнение, по повод убийството на българина и жена му в ЮАР, коментара и анализа на Бойко Станушев, който слушам сега по “Събуди се”, НОВА ТВ, е че е много лошо, когато някой си повярва у нас…