Bulgaria in Space

Български полети на иновациите за Спасителя на бъдещето

Това е пионерско движение, което може да допринесе за развитието на усъвършенстван отдалечен достъп, който ще се ползва както в космическата авиация в близко бъдеще, така и при менажирането на екстремни операции на Земята. С повече от 40 години пионерски опит на България в космоса (Space) и моите над 30 пионерски опит в ограниченото пространство (Confined Space), когато бях дете, което откри нови подземни (спелео) разширения на пещера, която стигна до втората по дължина пещера в страната, до поставяйки нови световни рекорди във въздуха преди повече от 20 години, сега ние българите сме в състояние на „обратно инженерство“, за да създадем през следващите 10 години Спасителя на бъдещето. Перфектният соло оператор – самодостатъчна сила, супер мощен и технически подобрен човек, който може да лети с електронно задвижвано аварийно въздушно превозно средство или ER мотоциклет, който да е 100% българско производство. Вече изработваме и тестваме прототипа на летящия квадрокоптер мотоциклет и разработваме ново оборудване, технология и методология за обучение за Спасителя на бъдещето в България. Това може да си ти. Бъдете пионер или позволете на децата ви да бъдете пионери, за да станат Спасителя на бъдещето.

 

Мъж се покатери на върха на кран, на края на стрелата и на ръба над бездната за въздушни снимки над София

Ноу-хауто на българската Програма за космонавти, подкрепено от Съветиския съюз в официалното космическо сътрудничество, започна през 1966 г. със създаването на програмата Интеркосмос, която позволи на държавите от Комунистическия блок да имат достъп до съветските космически технологии и активи, заобикаляйки плътния въздух на нашата атмосфера и да се плъзгат без съпротива през пространството. Използва се само гориво за излитане и кацане, без никакви полети.

И така, едно от нововъведенията, които ви каним да се присъедините към нас на вълнуващо пътешествие, е да работите върху системата за спасяване на средата на въздуха (MARS), която можем да споделим с аварийните служби на Дубай, от Dubai Helishow 2010.

dubai Princes Minister

ФОРУМА M.A.R.S. 

В космоса температурата се колебае между +258 и -148 градуса по Фаренхайт. Няма какво да пренася звук – няма въздушно налягане, няма кислород. Животът в космоса е невъзможен …

Преди 25 години, след изпитания за издръжливост на границата на съвременната физика, Учебният център на Star City избра някои от партньорите на Иван Кристоф да използват оборудването на официалните си космонавти. Тази година започва с нова мисия-да използваме най-модерните технологии, направени за космически мисии, в нашето специализирано обучение за достъп до средно въздушно въже (M.A.R.S.) в градска среда. Нашите партньори са работили с астронавти, за да открият какво ще трябва да понесат хората, след като кацнат на Марс. Наред с това Иван Кристоф е на мисия да разбере как симулациите на Марс могат да помогнат на спасителя да бъде по -подготвен и тяхното оборудване да бъде по -подходящо за екстремни условия в космоса, които могат да се използват на Земята. Ето защо можем да организираме M.A.R.S. Форум по време на Експо 2020 Дубай.

CN TOWER

КОСМИЧЕСКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ В ИНОВАЦИИТЕ НИ

През 2003 г. българинът Иван Кристоф става първият човек, работил върху върха на най-високата свободно стояща конструкция в света и първият човек, който ремонтира антенната мачта на CN TOWER, 27 седем години от нейното изграждане. Тази част от емблематичната канадска забележителност е една от най-мощните антени, които предават микровълнови вълни, които са смъртоносно опасни, когато са изложени на хора, така че процедурите за безопасност и специализираното обучение, които бяха добре подготвени преди време, бяха приложени в първата експериментална работа на тази височина. Така че част от технологията, използвана за защита на хората при космически операции, беше използвана там, само на няколкостотин метра от земята, но изложена на работа при екстремни условия.

Взирането в бездната

В дните на ветроходни кораби здрави млади моряци от време на време се хвърляха от лодката и се удавяха, обзети от очарованието от дълбокото, на пръв поглед безкрайно море. Този често докладван синдром, наречен „зовът на бездната“, изглежда има съвременен еквивалент в космическите полети. Точно както психолозите описват някои хора, които са принудени да застанат на ръба на пропасти или високи мостове, втренчени в бездната и след това скачащи, повече от един астронавт е изразил същото очарование от свободно падащия изглед на пространството, позволен от разходките в космоса.

chaotic rope access in the air
The Unsung Heroes of Toronto

СПАСИТЕЛЯ НА БЪДЕЩЕТО

 

Тази година се навършват 42 години от Първия българин в космоса и 33 години от Втория българин в космоса. По -късно, в Експо 2020 Дубай, ще представим нашия нов проект за Космическо приключение и Петте свята на специализираното обучение, което търсим бъдещето на спасяването: Море – Екстремно – Въздух – Земя – Космос.

 

ЗА КОСМИЧЕСКИТЕ ПРИКЛЮЧЕНИЯ

НАШАТА МИСИЯ Е В НАЧАЛОТО НА СЛЕДВАЩОТО ДЕСЕТИЛЕТИЕ, ДА ПОМОГНЕМ ЗА ИЗПРАТИМ ПЪРВАТА БЪЛГАРСКА ЖЕНА В КОСМОСА И ДА Я ВЪРНЕМ БЕЗОПАСНО БЕЗОПАСНОСТ.

fortis Nautilisu

НАШЕТО СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ ЗА СПАСЯВАНЕ ОТВОРЕНИ ПРОСТРАНСТВА

С доказани в битка концепции и методология за обучение, усъвършенствани технологии, които са били използвани за този период и сега достъпни за цивилни, и с космическите пътувания, достъпни за доброволни спасители, ние се стремим да помогнем на новия български космонавт да лети близо до ръба на космоса и да допринесе към R&D за нови SAR инициативи и сателитна навигация.

Представяне на иновациите с партньори

M.A.R.S.Forum може да се проведе на Българския павилион на ЕКСПО 2020 ДУБАЙ. Иван Кристоф има традиция да споделя знания и опит с най-добрите от най-добрите световни експерти и организации, които могат да предложат решения за непрекъснато нарастващото развитие на високите сгради в Близкия изток и световната хеликоптерна индустрия.

VerticalRescue.com

BaselWorld 2015

ВАЛИДАЦИЯ НА КОНЦЕПЦИЯТА

 

Иван Кристоф участва в BaselWorld 2015 и BaselWorld 2017, където се срещна с екипа на XCOR, за да обсъдят възможността да стане новият български астронавт, който да завладее космоса с тестването на нови технологии … Сега той работи по новата концепция, за да помогне на българка да покори космоса.

Астронавтите казват, че няма нищо, което да съперничи на усещането, че са изстреляни в космоса, виждайки как земната повърхност около вас се превръща в цветни пръсти, докато сте притиснати в пилотската си седалка. И виждайки как Земята става все по-малка и по-малка във вашата камера за задно виждане в пилотската кабина.

 

ЕКСТРЕМНО ОБУЧЕНИЕ

Има няколко вълнуващи възможности да станете най-добрият астронавт, който можете да бъдете ..

Преживяхме демонстратора на кокпита F-16 BLOCK 70/72 и симулатора XCOR по време на BaselWorld 2017, само за да усетим комфорта на такова оборудване. Следващата ни стъпка е да се срещнем с по-голями G-сили и високоскоростно движение. Новия вид ни вид бучение ще ви подготвя както физически, така и психически за екстремните усещания, които ще изпитате по време на полета си. Изключително реалистична симулация на космическия полет, изпитана от приличаща на пилотска кабина, ще привиква тялото ви към всички възможни G-сили и подготвя ума ви за това, което предстои. Видеозаписите с космическия полет с висока разделителна способност го правят изключително близък до истинския. Още…

Разработване на подобрения спасител

Филмовата индустрия и футуризмът са чудесна демонстрация на това, което би могло да бъде следващите предизвикателства за човечеството и като се има предвид голямата амбиция на човечеството да пътува и в крайна сметка да колонизира Марс, можем да се възползваме от индустрията за създаване на филми за милиарди долари и научния подход към тяхното писане на сценарии. Ето защо ние поемаме сериозни подобни начинания и разиграваме различни сценарии за това какво може да се случи на Земята и как можем да се възползваме от непрекъснато подобряващата се технология, предназначена за изследване на космоса и която може да бъде полезна за SAR операции тук и в космоса.

E.D.G.E. – УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО НА СПАСИТЕЛЯ

Във видео компилацията с екшън поредици от филма “На ръба на утрешния ден, Иван Кристоф изобразява своята визуализация на истинска история за Educating the Digital Generation of Europe и връзката между тях ще бъде обяснена в специален форум за новото поколение спасители. Още…

Нисан Джук Juke Драгер газоспасителна система
Extreme Communications

ОТ  ФИКЦИЯ ДО РЕАЛНОСТТА ЗА E.D.G.E.

Във филма BLADE RUNNER, в началото на този век, напредналата еволюция на роботи – същества, практически идентични с хората – известни като репликанти, превъзхождаха силата и пъргавината и поне бяха равни по интелигентност с генетичните инженери, които ги създадоха. Повишената им сила ги направи идеални за идеята за подобрения спасител, с която ние, екипът за научноизследователска и развойна дейност работим с международни партньори с опит в космически мисис. Това е добра извадка от Re/scue/plicants, която може да се използва при опасни изследвания и колонизация на други планети, Empowering the Digital Generation of Europe и вградени екстремни журналисти.