нови висоти във въздушното спасяване

Our goal is to empower Air SAR operations, to resume the aerial rescue via the civil aviation in Bulgaria and the full capabilities for HEMS in the country. We welcome partners from all over the world who want to be involved in this project and provide their services for the full cycle of SAR operations:

sea

Водно спасяване

Air

Въздушно спасяване

Land

Екстремно спасяване

Присъединете се към S.O.S.

Специализираната спасителна асоциация кани всички, които желаят да развият HEMS, доброволен спасителен екип или да подкрепят българските доброволчески дейности в областта на ефективна долекарска помощ, търсене и спасяване и рехабилитация на загубени или ранени хора в посттравматични ситуации, да се присъедини към нас.
The Special Operation Services (SOS), Специализирания отряд за спасяване (СОС) е неправителствена организация с нестопанска цел, в общерствена полза с фокус върху иновации и нови проекти, които ще подобрят обучението на спасителните доброволци при спасяване море-въздух-земя.

Нека да градим нашето бъдеще заедно

През 2020г., в началото на април, започнахме изграждането на Дома и офиса на Спасителната техника на бъдещето, в дъното на Витоша. В 5-етажната сграда ще има Workshops и RescueLabs за производство на специализирано оборудване за специални операции, гаражи за аварийно-спасителни SUV Nissan Xterra, специализиран автомобил Nissan Qashkai – ER patrol carfor Mobile SAR Support, офроуд мотоциклети и оборудване за спасяване на вода. На най-горните етажи ще бъдат SAR Mission RescueLab и жилищните апартаменти на спасителните техници (Rope Access и SAR techs of the Future). Координационния център с AIR Trafic Control кула може да бъде изграден на покрива с директен визуален панорамен изглед за полети на близките околни планини в София и собствено летище за безпилотни летателни апарати.

2021

Търсене и спасяване по земя

В рамките на три години можем да развием пълния си потенциал за изграждане на бази за обучение, координационни центрове и спасителни центрове в близкия район. Вече започнахме изграждането на Домашен офис на Спасителя на бъдещето в столицата на България.

2022

Търсене и спасяване по вода

Следващата година ще имаме нов координационен център, където можем да изградим база за спасяване на вода, на 5 км. от езеро и на 20 км. от най-отдалечената точка на язовир Искър. Можем да изградим такава на други места и по Черноморието.

2023

Търсене и спасяване по въздух

В развитието на добра координация и партньорство с трети страни, както и в координация с държавните институции, които биха подкрепили нашата идея за възстановяване на авиоспасителната служба в българската гражданска авиация, ние ще изградим нашата хеликоптерна площадка.

Нашият снимачен екип за webTV

Резултати за превод
Каним хората да заснемат новото ни Специализирано обучение за AIR SAR и подготовка за fb.com/ProjectExtreme: 0-303-0