нови висоти във въздушното спасяване

Нашата цел е да подсилим операциите на Търсене и спасяване по земя-вода-въздух, да възобновим въздушното спасяване чрез гражданската авиация в България и развием пълните възможности за HEMS в страната. Приветстваме партньори от цял свят, които искат да се включат в този проект и да предоставят услугите си за пълния цикъл на SAR операции:

По море

Водно спасяване

По Въздух

Въздушно спасяване

По земя

Екстремно спасяване

Присъединете се към S.O.S.

Специализираната спасителна асоциация кани всички, които желаят да развият HEMS, доброволен спасителен екип или да подкрепят българските доброволчески дейности в областта на ефективна долекарска помощ, търсене и спасяване и рехабилитация на загубени или ранени хора в посттравматични ситуации, да се присъедини към нас.
The Special Operation Services (S.O.S.), Специализирания отряд за спасяване (Спец. отряд) е неправителствена организация с нестопанска цел, в общерствена полза с фокус върху иновации и нови проекти, които ще подобрят обучението на спасителните доброволци при спасяване море-въздух-земя.

Нека да градим нашето бъдеще заедно

През 2020г., в началото на април, започнахме изграждането на Дома и офиса на Спасителната техника на бъдещето, в дъното на Витоша. В 5-етажната сграда ще има Workshops и RescueLabs за производство на специализирано оборудване за специални операции, гаражи за аварийно-спасителни SUV Nissan Xterra, специализиран автомобил Nissan Qashkai – ER patrol carfor Mobile SAR Support, офроуд мотоциклети и оборудване за спасяване на вода. На най-горните етажи ще бъдат SAR Mission RescueLab и жилищните апартаменти на спасителните техници (Rope Access и SAR techs of the Future). Координационния център с AIR Trafic Control кула може да бъде изграден на покрива с директен визуален панорамен изглед за полети на близките околни планини в София и собствено летище за безпилотни летателни апарати.

Търсене и спасяване по земя

В рамките на три години можем да развием пълния си потенциал за изграждане на бази за обучение, координационни центрове и спасителни центрове в близкия район. Вече започнахме изграждането на Домашен офис на Спасителя на бъдещето в столицата на България.

Търсене и спасяване по вода

Следващата година ще имаме нов координационен център, където можем да изградим база за спасяване на вода, на 5 км. от езеро и на 20 км. от най-отдалечената точка на язовир Искър. Можем да изградим такава на други места и по Черноморието.

Търсене и спасяване по въздух

В развитието на добра координация и партньорство с трети страни, както и в координация с държавните институции, които биха подкрепили нашата идея за възстановяване на авиоспасителната служба в българската гражданска авиация, ние ще изградим нашата хеликоптерна площадка.

Последни новини

Сдружение “Специализиран отряд за спасяване” е партньор на Inter DRONE Expo, първото изложение на Балканите, което ще се състои на 20-23 октомври, 2022г., на територията на Инте Експо Център, София.

Нашият снимачен екип за webTV

Каним хората да заснемат новото ни Специализирано обучение за AIR SAR и подготовка за fb.com/ProjectExtreme: 0-303-0