Кодекса на Символа на България

Пет начина да покажете уважение към знамето, наложени от Кодекса на доброволеца спасител от Сдружение “Специализиран отряд за спасяване”.

Кодексът на Спец. отряда определя редица правилни начини за работа и показване на българския флаг. Всяка посока е проектирана като начин да покаже максимално уважение към знамето. Вярваме, че има ключов момент в кода на знамето: „Българският флаг е жива страна и се счита за живо същество само по себе си“.

Ето пет основни начина да покажете трибагреника ни и да отдадете уважението, което заслужава.

# 1. Не позволявайте на знамето да докосне земята. Винаги трябва да се уверите, че носите знамето достатъчно високо, за да не докосва и не се влачи по земята. Но ако това стане, не е задължително да го изгаряте. Изгарянето на знамена е предназначено за тези, които са в такова състояние, че ги прави неспособни да се веят.

# 2. Винаги летете с българския флаг по-високо от всички останали знамена. Ако други флагчета са показани на същия стълб, уверете се, че Нашата гордост е най-високата нагоре.

# 3. Не показвайте българския флаг през нощта без подходяща светлина, която да го освети. За указания, които са по-конкретни и как да развявате знамето при екстремални условия, вижте линковете ни по темата.

# 4. Може ли знамето да се вее с главата надолу? Кратък отговор, не. Въпреки това, обърнато знаме надолу е символ на силни страдания и можете да развеете, обърнато надолу в ситуации на живот или смърт.

# 5. Знамето никога не трябва да се прикрепя към таван или да се използва като таванско покритие. Ако имате такъв на тавана си, трябва да го свалите.

Кой налага Кодекса на флага на България? Технически никой не гарантира, че всички следват правилата правилно. Кодексът на Флага на Америка е куп правила и традиционни обичаи, които не носят тежестта на закона. Конгресът на САЩ направи опит да създаде наказателни санкции за изгаряне на американски знамена, но за съжаление беше отменен от Върховния съд през 1989 и 1990 година.

Внимавайте обаче с държавните закони; мнозина имат свои собствени по отношение на държавните знамена.

Кредит: От опита ни с карането на мотори с американските и канадските Християнски приятели и мото клубове

Hot Air Ballooning with the Bulgarian flag

Едно от нещата, по които смятам, че трябва да се помисли и предложи на Великото народно събрание, е как да не се злопупотребява с българския национален флаг и когато е за каузи за България, да има протокол как да се прави. Например, не смятам, че бе редно да се реже голямото българско знаме на малки знаменца, както се случи след Полетите над Седемте рилски езера, които предложих да се направят. Тогава идеята ми бе да се направи новаторско предстравяне на иновативна концепция за спасяване по въздух и това би било чудесен пример, как националния флаг на България да се асоциира с иновация и прогресивно мислене. Но за съжаление, когато задкулисни цели използват националната символика за лични облаги, тогава очаквания положителен ефект носи само негативи за всички ни. 

United #ForBulgaria

Затова и тeзи които развявят знамето в чужбина пред български посолства и крещят нещо срещу България, под претекст, че е за бъдещето на младите и България, да не асоциират българския национален флаг с грозни сцени!

Истинското изкуство на войната е илюзията. Можете да сте сигурни, че зад всеки метежник на блокадата стоят хора жадни за власт…

Интелигентите млади и честни хора знаят как се правят положителни промени елегантно и успешно.

Бялата линия в трибагреника ни е символа на Свободата, а не свободно да си превзимате мостове и пътища, както са го правили враговете на България, Османската империя и какви ли не още армии и империи.

Зелената линия в трибагреника ни е символа на красотата на Бъглария и планините, където са се укривали хайдутите ни и сънародниците, когато са ги поробвали, гонили да ги колят и сменят религията им. А не “Зелените” партии и човечета, които саботират развиването на просперитета на нацията и печелят като се правят, че защитават интереса на Природата и животните, които дори не са им делегирали никакви права да ги защитават.

Червената линия в трибагреника ни е символа на кръвта пропита от сънародници и чужденци дали си живота и най-ценното, за бъдещето на нацията. Това не значи, че трябва някакви Отровни сформирования от уонабита да подклаждат народа към кръвопролития.

ivan Kristoff: From the Bulgarian Army to the Canadian Army

Аз, който съм полагал Клетва да служа вярно на Родината, пред символа на Знамето на нацията ни, ви каня да имате благоразумието и уважението към трибагреника и репутацията на нацията навсякъде.
 
Бойното знаме на България никога не е попадало във вражески ръце, въпреки хилядолетна ни история, в които са ни нападали, и сънародници са си дали кръвта и живота за нея.
 
Има битки  у нас и в сегашно време, които се водят на живо по българските телевизи, онлайн и социални медии, дори и чужбина пред българските посолства, но те са грозни и за съжаление се наблюдават от чужденци и рефлектират на репутацията на държавата. Това ще рефлектира и на икономиката ни, защото потенциални чужденци-инвеститори следят тези неща, както и потенциални туристи от чужбина, като видят подобни неща, ще си сформират и мнение дали България ще бъде мястото им за почивка и да инвестират в несигурни дестинации. И всичко това, защото някои, които са решили да печелят от хаоса, който създават, имат пълната свобода да го правят и дори нямат страх, че ще бъдат наказани или ще си поемат последствията.

Аз съм попадал под такива агресивни нападки и притискания и именно, защото не съм искал да участвам в грозни словесени нападки, които ще ни изложат и пред чужднеците, но най-вече, защото чужди деца ще страдат, ако и аз отвърна по същия и дори , както бих могъл, с още по-силен отблъсък. Но тук идва супер силата, която аз бих нарекъл Бобжията сила, когато те кара да си над тези неща, заради една по-благородна кауа: да приемеш всички нападки, по силни от удари в лицето и под кръста, особеннои, когато чуждестранни организации са свидетели и заинтеросовани страни към това, което става, за да не покажеш най-грозна гледка в българската действителност.

Няма по-достойна постъпка от тази да устоиш на всякакви нападки, на които да можещ да отвърнеш победоносно, с гръм и трясък, но да поемеш цялата отговорност и вина на другите, за да намиш щетите към имиджа на Родината и да се предадеж в саможертва. Затова в такива моментиу съм запазвал пълно мълчание, за да изчакам народа сам да бъде свидетел на това докъде може да се стигне в грозните и пошлите постъпки и едва тогава да отвърнеш като мъдър и смел боец. Всичко е търпението и силата на духа. Има три неща, които не можеш да скриеш за дълго: слънцето, луната и истината. Тя скоро ще излезе на яве. Имайте търпение.

В Самурайския кодедкс на Война, най-смелата битка е да влезеш в тази, която знаеш, че ще загубиш. Но ще се биеш достойно, защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта.

Сън Дзу първи е казал, че трябва да имаш изключителна сила, за да спечелиш битка. Сила на ума, сила на волята и физическа сила. Колкото повече кървиш в тренировките, толкова по-малък е шанса да умреш в боя. Тялото е единственото оръжие, което моделира по свой вкус. И трябва да се използва като инструмент в битките. Винаги трябва да си подготвен, защото често врагът е неизвестен и невидим. Успехът в битката зависи от това да познаваш врага си и плановете му. Добре информания войн е победител.

Умния войн инаги напада врага си, когато не е подготвен! Появявай се, когато не те очакват! Така ще имаш възможност да спечелиш битката.

Истинското изкуство на войната е илюзията. Можете да сте сигурни, че зад всеки изстрелян куршум (или вирус) стои правителство жадно за власт. Правителство, което не се би да жертва живота на невинните хора.

Истинския войн служи само на един господар. И този господар е самият той. Решението кога да си тръгнеш от бойното поле и кога да останеш, е истинския смисъл от изкуството на войната. Сън Дзу учи, че ако врагът е по-силен от теб трябва да го избягваш докато си готов. Този който не познава себе си и врага си, е обречен на загуба във всяка битка. Понякога да откриеш врага, е по-трудно отколкото да се биеш с него. А понякога битката е в самия теб.

Понякога в битката има и загуби. Неизбежни са. Истинския враг не се забелязва в мъглата. Как се справяш със загубите е това, което определя истинския войн.

Тези учения са известни като “Изкуството на войната”.

BUXTON HEIGHTS

Идеята е да направим уникална фотосесия с позитивно послание за връзката и пресечната линия между урбанизма и природата, която на фона на тази гледна точка е много тънка Това е един личен проект по визията, която си представям за Бъдещето на България – част от която е създаване на Спасителя на бъдещето – човека, който тренира с най-модерните технологии, на най-трудностъпни места, в най-екстремните ситуации, но и по възможност да са с най-привлекателните гледки и възможности за разтоварване. Така ще има максимално постигнат ефект на натоварване и презареждане на положителната енергия и стимулация на обучаващите се. Затова и строим такива места и този кадър е от тази сутрин – първото ми посрещане на изгрева от там където може да тренират доброволци спасители.

Имам идея за изправянето на Пилон.Рожен, да докарам топловъздушен балон, но с българския трибагреник. От невероятния пилот Росен Касабов, знам, че би струвало 50,000лв. да се направи цял купол със символиката на България. Вие патриоти-еколози-моралисти, които се притеснявахте за бетона под земята, но не и за хилядите вятърни мелници, от които един експерт-природозащитник взима $20,000 за одобрение на разрешително, защото знаел, че точно там и пиле на лети, бихте ли допринесли за тази кауза – за да полетим със знамето на Майка България и да вдигнем нивото, като направим нов световен рекорд по света с него, както бе плана ми за представянето на Българския павилион във въздуха на Expo 2020 Dubai:) instagram.com/p/Cbu1bg9tfpO

Аз затова действам като Кристо – правя временно изкуство във въздуха, с LIVE PERFORMANCE.

В Северна Америка, за американците и канадците е чест да си сложат национални флаг, както на сградите, така и на дома си. Армията на САЩ дори освобождава филмовите индустрии от всякакви суми за ползването на военна техника, персонал и бази, щом е показан националния флаг. Но тук нещата винаги се популяризират, когато става въпрос за пари, без значение дали са наши, чужди, държавни или за тези, които се плащат на тролове и “инфлюенсъри”, както и хора от специалните служби и държавни инвестиционни институции на България са ми заявявали, че на “зелените” и кръга им от планинари/пещерняци, им се плаща от чужди правителства, за да саботират определени каузи. Или както се казва: Кой каквото и да говори, да знаеш, че става въпрос за пари!

В този ред на мисли, бях осигурил финансирането за 20 тона авиационно гориво и…, за да се изпрати екипа на ВВС на България на Експо 2020 Дубай, но…