За по-сигурна България, за Следващото поколение на България – с лични средства и личен терен

 
Подготвяме се за най-лошото и разчитаме само за себе си и насвои ресурси, но сме отворени да приютим и съседите в квартала, при нужда от аварийно-спасително убежище.
 
До София има едно място, което е неуязвимо при ядрен взрив и това го знам, защото бях в процеса на строежа на подземния хотел, с огромен киносалон под земята, който се подготвяше, за да обслужва елита на правителството, и в случай на дискомфорт на тяхната почивка сред чистия въздух на гората, или при ядрена война, те да се преместят със семействата си, няколко етажа под земята, където живота за тях да бъде гарантиран. Разбира се, се имаше в предвид и столова, и запасни складове за храна, в случай, че ако навън не можеше да се живее, те да оцелеят по-дълго. При последното ми отиване на място, обекта също така се охраняваше, но доколкото разбрах, мега-бомбоубежището се ползва за център за сървър на данни. 
 
Човекът паяк вади хора от пожар в небостъргач
 
Тогава служех в секретно поделение, което работеше по проекта и  като знаех какъв мащаб има този мега проект във формата на айсберг, ми остана една подсъзнателна идея да построя подобно нещо и за моето семейство, за да съм подготвен за най-лошото, включително и кибер-атака, където да съхранявам данните и уеб хостинга си на сдружение с нестопанска цел “Специализиран отряд за спасяване”, което както се вижда от името му, да е специализирано звено от експерти в спасяването и елитна спасителна сила от доброволци с опит в екстремните спортове и тактически операции във враждебна обстановка и крайно рискови ситуации в бедствени положения. Затова реших, че за основната база на сдружението, което изцяло финансирам сам и му осигурявам всички лични необходими ресурси и земя за развитие и самостоятелно отглеждане на био храна, трябва да наема възможно най-добрите специалисти в страната, за да постигна идеите си за създаване на Дома на спасителя на бъдещето. Когато бях готов ми отне доста пари и няколко  години и срещи с много пожарникари, архитекти, инженери, ИТ специалисти, адвокати, строители, фирми, инвеститори и валидация на информацията, за да изготвим различни проекти, докато намеря  правилната строителна фирма и проект, за да сключи договор за милиони, с което се обвързвах със земята си и задължения за цял живот. Но, най-важното в живота ми е сигурността на най-близките ми, а от както станах баща и създадох семейство, това са The Next Generation, не само новото ми поколение, но и технологиите от Следващото поколение, с които хем ще се забавляваме, хем когато се наложи, ще разчитаме на тях за да ни предпазят и улеснят живота. 
 
Life on the wire: extreme rope access
 
Затова и намерих Тhe Dream Team тандем баща-син, Ефтим Кралев и Павел Кралев, които доверени застрахователи специално ми препоръчаха от Бургас, че мога да разчитам на тях и наистина, в най-тежките времена, по време на пандемията стартирахме проекта #BuxtonHeights – експериментална платформа за изграждането на Тренировъчна база и Жилищен мултифункционален комплекс “Дома-офис на доброволеца – Спасителя на бъдещето” който да може да твори, реагира на Зов за помощ, да си отпочива с джакузи на покрива, с 360 градусова панорамна гледка на заобикалящите планини около София и да си бере пресни плодове от вертикалната градина на последните етажи, които освен, че ще се захранват със слънчеви батерии, ще могат да виреят сред един от най-чистите на въздух квартали, в подножието на Витоша планина. Затова и съм в контакт с модерно мислещи архитекти за визуализацията на Координационен център от филма ЗАБАВЛЕНИЕ на Юниверсъл Пиктърс, който може да стане реалност. Ние имаме потенциала да го изградим и с достъпа си до покрива на сградата, да изградим летателна площадка за дронове и кула за трениране на вертикални и въздушни спасителни дейности. Ето защо от спалните на спасителите има 180 градуса гледка към планините Витоша и Люлин от 4-ти и 5-ти етаж в апартамента на Мецанинa, с достъп до покрива и 360 градуса гледка, с открит Координационен център за контрол на мисиите и резиденция със сертифицирана система Dolby Digital 7.1, личен закрит фитнес и открита площадка.
 
#BuxtonHeights
 
Затова ще пренесем природата от планината Витоша и оазис с меден къмпинг, за да създадем уникална атмосфера в Дома на спасителя, построихме специални помещения с вътрешни гаражи, в които при ядрена война, спасителите, в рамките на 3 минути, както реагира единната спасителна система 911 в Канада, да се пренесем долу и чрез вграденото видео наблюдение от покрива на сградата,  и дронове, които сме тествали на място, да можем, докато технологиите позволяват да наблюдаваме на сигурно място, света около нас. 
 
BUXTON HEIGHTS
 
Проекта е по най-високите стандарти в страната за земетресения, защото София е земетръсна зона и затова поканих приятели от Пожарната и Националната асоциация на доброволци спасители, за да им представя обекта още на завършване, с покана за обучение на височинно-въздушни обучения от 5+ етажната ни сграда и 11 етажния ни кран. За тази цел проведохме и специализирани тренировки по земя и въздух с най-модерната газо-спасителна дихателна екипировка и специалист №1 в България по безопасното й ползване с бутилка с резервен кислород в рамките на “Златните медицински минути” и в рамките на няколко “Златни медицински часа, така, че ако излезем навън, след ядрен взрив, да имам поне една заредена кислородна бутилка в аварийно спасителния ми всъдеход, който има специализиран пожаро/водно и  ударо устойчив гараж, по модел на специалните ми куфари за снимачна и спасителна мобилна комуникационна техника, така, че при първото излизане на навън, за да направя оценка на риска, още докато съм в колата, за да изчисля със специален инструмент нивото на радиация и замърсен/отровен въздух, да мога да се върна жив обратно и да действам според ситуацията
 
Академия за Спасителят на бъдещето
Честит празник! В навечерието на 3 март бих искал да ви припомня нещо важно.
“България цяла сега нази гледа,
тоя връх висок е: тя ще ни съзре,
ако би бегали: да мрем по-добре!” И. Вазов
 
Може би от детството си, когато се запознах с този стих,може би подсъзнателлно ми е останало в главата идеята, за да може и света да ни гледа, трябва да си на висок символичен връх, затова може би и в професионалния си навремето височинно-въжен прогрес, за мен бе чест да съм първия на върха на на най-високата сграда, с българското знаме, но сега споделям тази идея, която бях подготвил за 6ти май – да направим “Полета на мира”, в който да полетят майки и деца от страните, които враждуват… Така хем ще благодарим на събратята – 0т руския народ и проведем във въздуха един диалог за мир, без политици, с жертвите на двата народа, които сега са във война 
 
Благодаря на новинарския екип на Bulgaria ON AIR за заснемането на строежа на експериментално бомбоубежище на Дома на #TheRescuerOfTheFuture, където има и полезна информация, защо е нужно сега да се мисли за нови тенденции в новото строителство…
 
Когато проекта ни стане готов, както дискутирахме с познати от Пожарната и доброволци спасители, аварийно-спасителните ни гаражи, сега ще се модернизират на ново ниво, и те ще имат достъп до него, при стриктен протокол, който гарантира възможност за най-високата сигурността.
 
Проекта е към привършване и ще се радвам ако можем да настаним и доброволци-спасители от Украйна, защото избягвам да ползвам думата жертви на войната, защото всикчи сме жертви на ужасни чужди планове, но важното е нашите да са добри. Вярвам, че най-вече хора оцелели и преживели ужаса на войната, ще са много по-отзивчиви да помагат на други в крайно рискови ситуации.
 

КОНЦЕПТУАЛНА ВИЗУАЛИЗАЦИЯ НА ИДЕЯТА ЗА 360 ГРАДУСОВ МОНИТОРИНГ НА #BUXTONHEIGHTS

Започнахме първото по рода си аварийно-спасително бомбоубежище в Дома на Спасителя на бъдещето, в един от най-скъпите квартали в София, и то по време на най-страховите дни на COVID-19 пандемията, когато света все още не бе наясно какво още по-лошо предстои и кои са истински най-безопасните мерки. Осигурихме работа на хора, когато ни приканваха да работим само от вкъщи и #StayHome. Помислих как за всяко ниво на 5 етажната сграда да има решения за предизвикателствата на света, екстремно спасяване с добжроволци,но и да се подготвим за най-лошото, което може да ни сполети, игрите за детето и децата, военните игри и безумията на други. Започнахме с изграждането на подземно ниво на ядрено бомбоубежище, по модел на построяването на подземен хотел от миналия век, на чийто строеж бях свидетел по време на Студената война.

Но сега, във времето на Медийната война и жестокостите на няколко стотин километра от Дома на Спасителя на бъдещето, вече виждам, че ще трябва да се преправят някои от одобрените строителни планове, за да сме не само по-осигурени, но и да сме по-модернизирани. Затова и съм канил най-добрите ни експерти по спасителни операции за реагиране в екстремни условия и специалисти по сигурност.