ПОКАНА ЗА СИЛНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ СРЕД ПРИРОДАТА С ВАШИТЕ ДЕЦА – ПО ЗЕМЯ, ВОДА И ВЪЗДУХ

   

ATV

Здравейте приятели,

Във връзка с разговорите ни, като родители на деца за емоционалната и високо адреналиновата връзка между деца и родители при игри, със седемгодишния ни син Иван,  Ви каним в  играта за изграждането на Спасителя на бъдещето – Новото поколение деца, които от малки си играят безопасно с играчки и технологии за големи. Затова, тази събота, 22 май, от 15:00 часа Ви каним в тесен кръг на Пикник в Поляната в края с. Богданлия, община Елин Пелин. Там децата Ви ще имат на разположение АТВ, които да покарат с Вас и нови интересни иновативни технологии. Тук има предистория със снимки от местността: air-rescue-volunteers.

Ще направим инструктаж за безопасно каране и осигурим предпазна екипировка, както и организираме нещо вкусно за почерпка.  Идеята ни е за по-диво и непретенциозно изживяване с децата.
Честит празник.

Сигурно и вас пои света са ви питали – кажете едно значимо нещо в световната история, което е създадено в България, от българите. Единственото, за което съм се сещал, което можех да покажа, като доказателство бе една емблема на моторджийското си яке, бе изписана на кирилицата…

Но както Преславската книжовна школа е била най-важният литературен и културен център в България и в целия славянски свят до изгарянето на Преслав през 971 г., то след 1,050г. при проучване на района за излитане и кацане за предстоящия A.I.R. Forum, намерих подходящото място за създаване на иновация във въздушното спасявяне у нас.

В реалността на специалните тактически операции, в които може да се впишат и Търсене и спасяване, един подреден свят с йерархична структура, планове, карти, кодови названия и специални процедури, няма място за грешки. Това е една малка вселена, в която всичко си има причина и следствие, но в България имаме уникална възможност да подобрим цялата игра и въведем нови решения и новаторски методи за спасяване, които биха могли в миналото да спасят стотици човешки животи.

Затова, като видях този терен в района на с. Богданлия, реших, че това е мястото, където може да се създаде един Спец. център за обучение на Новото поколение доброволци -спасители.

GPS Местоположение и карта на района
LATITUDE: 42°36’43.58″N
LONGTITIDE: 23°41’14.32″E

Заповядайте на терена, който може да се развие за създаването на Мини голф игрище с алтернативни методи за обучение на деца. Представете си само, да ходите на голф с АТВ, играете на голг, до места, където можете да ловите риба, да се катерите и спускате в с въжета и кацате или излитате с хеликоптер. Ето една снимки, която показват как ходих на Голф на игрището LionHead Colf & Country Club. и какво постигнахме с Кмета на Торонто за децата. На базата на този опит, Ви каня да се включите в инициативата да си организираме наш Голф турнир, за което съм организирал и Благотворителен търг с мои дарения.

Снимка: Тук се виждат част от пейките с огнища за барбекю

В подготовка на специално събитие за Новото поколение

Природата е чиста, няколко чисти пейки и маси и мост, от който може да се правят хубави снимки от високо. Вече сме карали там ATV по река, наклон и има красиви поляни за излитане и кацане, а по маршрута, където ще се кара АТВ и има малък терен за лесно катерене и спускане по въже. Ще Ви запозная с идеята да направим ново събите AIR FORUM FOR KIDS  с приятели пилоти, които ни подкрепят в тази инициатива и смятаме да развием и за по-нататък, като например, с нов полети за 1ви юни. От там може се излети с хеликоптер, мото парапланери, мото делтапланери и топловъздушен балон, за да се демонстрира специализирано трениране за Търсене и спасяване по въздух и мониторинг на района на Средна гора.

Вижте как спасители доброволци може да тренират край София с многократния шампион и дългогодишен състезател Vladimir Iliev и повече от любезното съдействие и предоставяне на АТВта на Мишо Антонов  и Гената Георгиев. Страхотно преживане в буквално девствен район и гурме обяд с домашно био червено вино, специално подготвени раци и… Аз ще се погрижа да подготвя моите 650cc и 250сс офф-роуд мотори за следващото събитие.

Подготовка за обучението на Новото поколение спасители доброволци

Подготвя се Елитен S.O.S. доброволчески спасителен отряд, който може да помага при екстремни ситуации и спешни случаи в България по земя-вода-въздух. Върху този проект работя, като споделям експертизата си по вертикални спасявания и опита си в екстремни водни-подземни-наземни-вертикални-въздушни тренировки.

През всичкия ми дългогодишен опит самофинансирам и се  боря за възможността за безплатна спешна наземна-водна-въздушна помощ в България, която да се осъществява от ново поколение спасители доброволци.

Моя дългогодишна мисия е да подкрепям новото поколение, които искат да станат доброволци спасители. Идеята е да събера най-опитните хора тук и от цял свят, с които може да се развива тази инициатива. По този повед с приятели се събрахме много кратно и  специално край село Богданлия, за да демонстрираме как в пресечен терен може да извърши тренировка за спасителна операция с медик. Смятаме това да стане традиция и да има последващи събития, които предстоят В България, в която ще бъде демонстрирано спасяване по новаторски начин по въздух, вода и земя.

Около летище Лесново ще се проиграва ситуация на Търсене и спасяване при авиационни катастровфи в пресечен терен

На срещата присъстваха специалисти, обединени в каузата #UnitedForBulgaria, които се запознаха с терена около село Богданлия, Община Елин Пелин. Това е подготовка за нова Международна среща, в която ще присъстват канадци и други чуженци

Дестинацията е стратегически важна, защото в радиус на по-малко от 3 км се намира пистата на летище Лесново и 5км от язовир Огняново, както и пресеченият терен на Средна гора, където е идеално място за трениране на мисии за търсене и спасяване по земя, вода и въздух.  Именно в тази местност е имало фатален случай със самолет, както и летателен инцидент при приземяване.

На място за подкрепа бе многократния шампион и дългогодишен състезател по автомобилизъм Владимир Илиев. Той демонстрира почти състезателно каране с превоз на пострадал човек (тази чест се падна на мен), като по този начин разиграхме ситуацията на придвижване на леко пострадал и спасен човек, и особено придвижването на пара/медик с АТВ по опасни горски пътища с препятствия. Идеята е преди да поставим лекари и медици в такива ситуации, първо ние да тестваме на разменни начало в различни (водни/кални/заснежени/ледени) терени, които са опасни при спешно реагиране с мощни АТВта.

Следващия път ще включваме поетапно нови елементи на осигуряване с алпийски и индустриални методи по високо наклонени скалисти места и работа с лебедка от АТВ. Това е част от опознавателната и Мотивационна програма за работа и транспорт на парамедици в леко и крайно рискова среда, и работа с височинно въжени операции по земя, вода и въздух, в която ще се включи и хеликоптер.

Избрха местността край София, след като приятеля ми Мишо Антонов, жител на село Богданлия ми предложи терена като опция за тренировки и където може да се изгради филиал на Spiderman.Academy, чийто център строя в София. За нейното развитие и финансиране, бе проявен интерес от американски и британски ТВ продукционни къщи за заснемането на нови пилотни ТВ серии за глобалните телевизионни мрежи, ако я направи в Северна Америка или Дубай, но искам да ги направя в България, защото това ще са инвестиции за милиони долари в нашата икономика и промотиране на дестинациите ни по света, по нов начин и с иновации.

България тепърва прохожда при създаването на национален план за Търсене и спасяване при авиационни катастрофи. Ние ще работим по Канадската методология за наземни издирвателни и спасителни дейности, която е много добре развита и минала теста на времето още от миналия век и се надява този тип демонстрации да прераснат в обучения на доброволци. След това те могат да формират отряд от елитни спасители, на разположение при инциденти.

А самата методологията на обучение за крайно рискови спасителни операции, която е по канадски модел, вече безвъзмездно я  предоставих на държавата, за да се учим от най-добрите практики в света.

Покана за доброволци спасители в създаването на S.O.S. доброволчески корпус за Търсене и спасяване при авиационни бедствия

Каним любителите на 2 и 4 колела и фенове на екстремните водни/морски/мото/АТВ/авто/въздушни спортове да се включат в проекта и запишат на fb.com/ProjectExtreme. Това e първи пилотен проект, под наименованието SOS (Special Operation Services), в който водещи партньори са български и чуждестранни организации с техническа помощ. По проекта ще бъдат набрани общо 15 доброволци, натрупали опит в сферата на въздушни операции и оказване на помощ на доброволци-въздушни спасители. Те ще преминат обучение и ще участват в симулация на издирвателни и спасителни мисии.

Разполагаме със сателитно/клетъчна система за мониторинг на наземни, въздушни и морски спасителни операции. Тя може да бъде монтирана бързо в хеликоптера преди спешен полет или в АТВто дори, както можехме вчера да направим при специализираните тренировки, на които ви поканих. Управлението може да се подържа от наземен оператор и се състои от…

Специално разработените за платформата ни хибридни мониторинг системи за SAR и HEMS хеликоптери обединяват съвременната технология с многогодишния опит при Търсене и спасяване на хора по света.

От 2021 г. в действие е пилотен проект за дневни въздушни дежурства у нас.

И въпреки всичко каквото се изписа тук и в публичното пространство, може да се извършва въздушно спасяване, и Затова са набелязани нови мерки и започваме нов подход, които постепенно да направят въздушното спасяване възможно независимо от трудностите и спънките, които съпътстват планинското спасяване в България…

Ако искате се абонирайте на youtube.com/TeamKristoff, където ще се представи Проекта на живо и как можете да се включите в него, когато направим следващата Покана за специализирани обучения.

Това е Отворена покана, с която поканих всички желаещи, безвъзмездно да се включат в забаваното и на някои места – екстремно опасното каране с АТВта по пресечен каменист, заснежен и леко заледен терен. Следващия път ще бъде с офф-роуд мотори.