Sea | Water Rescue and Maritime Operations

Sea-Air SAR | ВЪЗДУШНО СПАСЯВАНЕ

“Решени сме да въведем нови начини за спасяване и процедури, които ще подобрят ефективността на Търсене и спасяване по въздух и ще отворят нови светове в доброволческото спасяването.

 

НАМИРАМЕ СЕ  НА ПРАГА НА СЪЗДАВАНЕТО НА НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ СПАСИТЕЛИ И РАЗРАБОТВАМЕ ПИОНЕРНИ НАЧИНИ ЗА СПАСЯВАНЕ, КОЙТО ЩЕ ОТВОРЯТ НОВА СТРАНИЦА В СВЕТА НА ТЪРСЕНЕТО И СПАСЯВАНЕ ПО ЗЕМЯ, ВОДА И ВЪЗДУХ.

Щом успях да извърша първата иновация на Покрива на градския свят сам, представете си какво можем да направим с най-добрите в света!” 

ИВАН КРИСТОФ, S.O.S.

 

 С НАЙ-ОПИТНИТЕ ЩЕ ОТКРИЕМ НОВА ГЛАВА В ИСТОРИЯТА НА ВЪЗДУШНОТО СПАСЯВАНЕ И ПРОМЕНИМ ЕКСТРЕМНИЯ ВЕРТИКАЛЕН СВЯТ ЗА ПО-СИГУРНО БЪДЕЩЕ

 

Присъединете се към новаторската концепция за достъп до супер високи небостъргачи и работа с височинно-въжени дейности за спасяване по земя, вода и въздух. Разработваме новаторски инициативи за увеличаване на авиационна безопасност и специални операции с хеликоптери и други летателни средства. Фокуса ние е към създаването на ново поколение спасители и разширяваме границите за вертикалното и въздушното спасяване. Нашата мисия е да инициираме проекта A.I.R. и ние се наблягаме върху използването на най-новата технология и най-смелите концепции. Признаваме, че подобряването на достъпа до недостъпните места на Земята е фундаментално предизвикателна амбиция. Ще го постигнем само в дух на сътрудничество и с признанието, че трябва непрекъснато да се учим и винаги да се подобряваме.
ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

Ние осъзнаваме, че отговорите на много от предизвикателствата, пред които някои са изправени в достъпа до труднодостъпни места и като ще правим това, което никой не правил досега, на помощ ще ни е използването на най-новите технологии. Ние сме в зората на Златната ера на проучването на не открития потенциал на спасителните операции с въжета, което ще промени курса на развитието на авиацията и  ще даде нов тласък на работа с ИТ индустрията. С проекта A.I.R. ще създадем нов пазарарен дял и модул на обучение за височинно /въздушни операции. Той има потенциал да се развива и ще се стздаде нова индустрия. Това ще промени света на спасяването за новото поколение спасители. С нашите партньори ние възприемаме бъдещите пазари за първата стъпка в новия проект. Направихме Първата световно постижение и Wolrd’s First на върха на най-високата сграда в света през 2003 г. и до 2020 г. възнамеряваме да надхвърлим това постижение.

 

ВДЪХНОВЕНИЕ

Малко е това, което може да се сравни с усещането за благоговение, което се възприема, когато можем да допринесем и да направим Новооткрития – World’s First в спасяването. Въпреки факта, че има стотици хиляди високи сгради, много супер високи небостъргача и няколко мега високи кули, само няколко души са получили възможност да работят над най-високите сгради в света. И въпреки, че има технология и специални летателни средства , които да довършат екстремния достъп до върха на градския и природния свят, все още има малко хора, които имат шанса да извлекат ползите от тях. Именно това е вдъхновило създаването на новия H.E.A.R.T. проект.

 

С ФОКУС КЪМ НОВАТОРСТВОТО

През цялата история на високото строителство, поривът да се качваме все по-високо и по-високо ни накара да намерим нови начини да се справим с предизвикателството на работата с въжен достъп на отдалечени места и екстремни височини, помогна ни да идентифицираме нови ниши, да ползваме нова технология и ни научи на нови умения за преодоляване на сложни предизвикателства.

Създавайки нашия екип за иновации, ние ще се разрастваме и еволюираме само чрез продължаване на изследването на неизвестното.

Изследването на екстремния достъп с алписйки способи и спасяването е върховният израз на желанието на доброволците да разширят ограниченията в сегашно време и да преминат границите на нашата човешка природа и постижения. Не само за необходимостта да се живее по-ефективно, но и поради факта, че без него съвременната спешна реакция би била неузнаваема.

ИНOВАЦИИ

Ние сме в челните редици на една нова вълна от пробиваща иновация, която е решена да създаде нови начини за спасяване, минимизирането на риска при крайно рискови операции на труднодостъпни места и увеличаването на сигурността мониторинга на крайно екстремни операции. Това ще отвори нова индустрия и наука в света на спасяването.

ВИЖТЕ НОВИ КОНЦЕПЦИИ ЗА ВИСОЧИННО ВЪЗДУШНО СПАСЯВАНЕ

Предстоящият форум за иновации Innovation Forum ще представи новаторска концепция за спасяване  с алпийски методи по вертикала на високи сгради и високопланински терени, и по въздух . Част от Иновациония форум ще бъде проведен на  голяма надморска височина, с демонстрациони полети с хеликоптери, с които ще се тестват нови концепции за увеличаването на авиационната безопасност. Гледайте как иновациите се преставят на живо или станете част от създаването им с нас!

ВИЗИЯ

Ще развием следващото поколение лидери в областта на работата с въжен достъп, които постихнат високи постижения както във, така и извън областта на вертикалните операции.
С визия за бъдещето

МИСИЯ

Разработваме нови техники за работа с въжета на високо, с високо технологично поддържаща среда за новаторско обучение, чрез развойна дейност и дигитално обучение.
С мисия за бъдещето

ТРЕНИРАНЕ

С цел за бъдещето

Arial rescue Demo
УМЕНИЯ| ЛОВКОСТ| ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ| БЪРЗИНА| ОСНОВНА СИЛА | ПОСТОЯНСТВО| ДЕЙСТВИЕ

Екипът за аварийно и въздушно реагиране (HEART) на Highrise е организация с нестопанска цел, фокусирана върху разрастването на методологията за достъп до въжета и насърчаването на по-безопасни процедури при вертикални и въздушни операции. В края на 90-те години на миналия век Иван инициира концепцията за Екипа в Канада чрез широки медии и публични демонстрации, дискусионни панели с членове на персонала на службите за спешна помощ в Торонто и Онтарио и различни конференции на SAR, като SAR-Scene 97 и 98. През 2005 г. той създаде Special Operations Service  (SOS) екип в България,  който е огледално копие на H.E.A.R.T.

Two Emergency Air Men (T.E.A.M.) – Двама аварийно спасителни техники за въздушни операции е нова концепция за аварийно реагиране по въздух посредством алпийски методи за работа с въжета. Когато такива височинно/въздушни техници трябва да свършат работа от външната страна на супер висока сграда, те трябва да стигнат там възможно най-скоро, както бе Плана за спешно реагиране по земя и въздух за най-опасната работа на високо, в началото на новия Милениум. От опита на Иван Кристоф на най-високата кула и сграда в света през 2003 г. се стигна до заключението, че работната единна система с двама души е най-ефективният начин за осъществяване на високорисков достъп с въжета на екстремни височини. Това е начин опростения спасителен екип да взима бързи решения и да реагира при бързо отреагиране с хеликоптер. Още по темата…

M.A.R.S. е пионерски проект за космическата безопасност при Mid Air Recovery System, за прикачване на приземяващи се капсули на Земята и достъп с хеликоптер до супер високи структори. Проектът е иницииран от Иван Кристоф след приключване на първата работа по въжен достъп на антенната мачта на CN Tower (553 м.), Най-високата конструкция в света през 2003 г. За тази работа Иван трябваше да създаде иновативен висок авариен спасителен план и пренапишете правилата за конвенционално въздушно спасяване от супер високи сгради. Планът включва въздушно извличане на екипа на Иван от върха на наблюдателната площадка Skypod и вертикалната стена на високата Антена-Мачта на 100 метра по-нагоре. Приблизителната височина за тази работа беше на кота 500м. Още по темата…

A.I.R.F.O.R.C.E. проекта е съкращението за нова концепция за въздушно спасяване за AIRcraft Fire, recORescue for Civilian Emergency екипи. Представете си, че Вашия живот може да бъде спасен при извънредни ситуации във въздуха. Звучи като научна фантастика, но не е така! Това е нова концепция за нов вид въздушно спасяване, разработена от Иван Кристоф. Тази концепция и разработването на нова методика за спасяване и работа със специализирано оборудване ще дадат възможност за спасяване земя-въздух-въздух при всяка извънредна криза на високото или във въздуха и пълния спектър на операции за въздушно спасяване навсякъде. Това може да се нарече Най-голямото предизвикателство за въздушно спасяване. Още по темата…

На Dubai Helishow 2012 Иван Кристоф официално обяви нова концепция, която може да отвори нова глава в историята на авиацията, безопасността на хеликоптерите и въздушното спасяване. В историята на авиацията никой не е провел въздушно спасяване по начина, който Иван Кристоф предлага … Той и екип от цивилни, въздушни полицаи, пилоти от аеромобилите и военновъздушните сили се събират, за да работят за намиране и прилагане на решение за най-лошите сценарии в Авиационно спасяване. Още по темата…

Academic Research TeleVision (A.R.T. Vision) е нов проект, който ще се изпълнява по идеята за Aerial Rescue TeleVision. На A.I.R. Forum Иван Кристоф ще представи най-голямото предизвикателство за света на въжен достъп и въздушно спасяване: M.A.R.S. Заедно със студенти той започна да снима развитието на тази концепция и как хората, реагиращи при спешни случаи, ще тренират, за да постигнат целта си. Още по темата…

Преди няколко години Иван Кристоф и приятелите му регистрираха в България доброволчески екип за Специални операции – (S.O.S.) екип. Тази организация с нестопанска цел инициира поредица от тестове с иновативни технологии и мобилни комуникации във въздуха. Основната цел на SOS организацията е да повиши обществената безопасност чрез обучение по спасяване и безопасност, да осигури реагиране при извънредни ситуации и да подпомогне оценката на произшествия на недостъпни места. Основната функция на екипа е да се сведат до минимум загубите на живот, нараняванията и да се увеличи спасителната ефективност чрез иновации за работа на височина. Още по темата…

За 70-тата годишнина от изкачването на връх Еверест, Иван Кристоф се готви за нов проект– E.V.E.R.E.S.T. – wirEless Video confErence for Rope accEss and reScue Technicians. Ние можем да обучим специализирани части и доброволци спасители толкова иновативно, че да могат да извършват спасяване на въжета по склоновете на връх. Еверест. Планираме да снимаме документален филм за иновативни информационни технологии (ИТ) по време на експедиция на планината. Еверест през 2023 г. Ще бъде интересно да се направи кратък филм за работата на шерпите и техния духовен живот. Такъв филм може да бъде показан на различни филмови фестивали по света и в новите медийни канали. Още по темата…

Българското министерство на вътрешните работи разреши на Иван Кристоф да започне работа по късометражен филм за S.A.S. Specialized Air Surveillance)
отряд и документални филми за зашеметяващата и необикновена работа на аварийните служби по въздуха по целия свят. Това е екипна работа от мъже от въздушния екипаж, които биха искали да създадат екшън и информативна визуална презентация на своята професия. Още по темата…

The International Vertical/Aerial Access Network (I.V.A.N.) е мрежа от компании, парньори и професионалисти, които обединяват усилия, за да работят по взаимни проекти в областта на вертикалните и въздушните операции. Иван Кристоф непрекъснато търси иновативни начини да направи въжен достъп вертикални и въздушни операции по-ефективен и безопасен. През 1997 г. Иван завърши безпрецедентен световен рекорд за изкачване и спускане от хеликоптер над езерото Онтарио, Торонто, Канада – с една цел – да помогне на приятелите си да сформират спешните служби в Торонто за популяризиране на 1st Annual Law Enforcement and Emergency Services Appreciation Day

Dubai Rope Access Workshop 2022: D.R.A.W. THE FUTURE

КОНЦЕПЦИЯТА
ИНИЦИАТИВАТА
ИДЕЯТА
ЕКСПЕРИМЕНТА

Когато направихме проучване в мото и планинските среди, както се прави преди и по време на експериментален проект, в интерес на истината, при нас имаше мащабно запитване за изпращане на хеликоптер на някакъв си връх в района на х. Мальовица и дори многократни упреци, че не е изпратен хеликоптера там, защото някой си е имал рожден ден. На мен, не ми бе смешно, но знам ли вече на кой какво му е сериозното и смешното. Затова и някои твърдят, че нямаме хеликоптери за спасяване, но това не е истината. Трябва много внимателно да се подхожда в анализите за нуждите на броевете хеликоптери, което е е дно много скъпо начинание и при илзищен калкулиран план, трудно си оправдава разходите, както се оказа в Проекта за хеликоптерни услуги за Полицията и Единната спасителна служба 911 в гр. Торонто.

ПОСТИЖЕНИЯТА
ИЗЛОЖБАТА
ФИЛМЪТ
РЕКОРДЪТ
ЧАСТ ОТ ПОРТФОЛИОТО

Въз основа на десетилетия работа с въжен достъп, ние инвестираме, за да постигнем възможно най-добрата възвращаемост на партньорите ни