Filming from the air

С ФОКУС КЪМ ИНОВАЦИЯ

Студиото за визуализиране на иновативни проекти за вертикалния и въздушния свят на спасяване, ще подкрепи партньорите с интересен и атрактивен дигитален маркетинг за тях.

the experience

Полет с топловъздушен балон над София и Бистрица

United#ForBulgaria

Полет с топловъздушен балон над София и Бистрица

The Mission

hot air

В новинарската ни платформа Extreme Journal for COVID-19, в която споделяме теми за решения за справяне с кризата и повода за организирането на #StayHomeЕtremeFest, в която  вие ще имате достъп да станете автори на статии и видео репортажи. В последствие, ще можете да презентирате ваши идеи по теми, които представляват за вас интерес, ние ще ви намираме партньори, които искат да инвестират в тях, а вие да ги рекламирате в замяна. Вие сами ще решавате каква цена да обявите, къде да публикувате статията и преди всяко публикуване одобрявате съответната статия.

Също така ще видите нова секция за пилотите на българската авиация, в която ще четете вълнуващи истории и хора, с които можете да летите и да се забавлявате във въздуха. Пишете ни, ако искате да полетите и споделите вълнуващи новини и снимки.

В раздела United We Are Stronger споделяме опита си със Северно американските си партньори и участия в подкрепа и на други световни организации и българското общество по света. Сега, с инициативата за организиране на #StayHomeЕtremeFest ще се радваме на възможността по нов и по-модерен начин да се развиваме. От тук нататък нещата оставаме и във вашите ръце. Ние направихме много, вложихме много и не очакваме нищо повече от това, което тук предложихме и ще подкрепим със собствени средства. Всичко се прави в името на една кауза, която първи иницирахме още от миналия век в България и Канада.

Virtual Buxton Tennis Open

С тенисa, спрян заради пандемията на коронавирусa, в сърцето на кв. Бъкстон и Павлово в София, България, ние планираме да играем експериментален Virtual Buxton Open и да изпитаме състезателните действия с онлайн преживяване на живо.

1. Тhe First A.I.R. Forum in Bulgaria

A.I.R. е експериментално виртуално събитие, част от инициативата United#ForBulgaria, която стартира през 2016г. по идея на Иван Кристоф да подкрепи доброволчеството у нас, като създаде добавена стойност за икономиката, развитието на приключенския и културния туризъм у нас. Тази идея еволюира в създаването на специализирана кинетична програма, с основен акцент към към изкуството в екстремните спортове, максималната сигурност и правилно отношение, което да не надскача границата над разумния риск и да се вземат всякакви мерки за спешно реагиране, когато се наложи. 

Екстремните спортове привличат хората и това е факт. Но ние искаме да стимулираме едно отговорно отношение към тях, и че те трябва да се практикуват от правилните хора, които имат правилната нагласа и по възможност подгтотовка, която се изисква, за да навлезат в света на хаоса, в който последствията от неправилните действия и решения, може да са жестоки и фатални.

Посредством новите технологии, с които искаме да правим мониторинг на доброволчески инициативи и спасителни акции в екстремното, ще можем да влезем безконтактно в дома ви, за да повдигнем тонуса и направим връзката с любимите локации истинска и жива.

В програмата ще представим доброволци, пилоти, музиканти, диджеи, илюстратори,  художници и градски герои, които познавате и неопетите герои, с които ще ви запознаем. Всички се обединяваме, защото сме достатъчно позитивни и креативни, за да минимизираме несгодите и да красиви картини от въздуха, високо над градските активности, които да ни върнат в живота, макар и от дома.

2. Как ние подкрепяме инициативата?

“В България, инвестирам в инициативата за доброволческо спасяване в сферата на екстремното и се убедих, че ще е по-ефективно и полезно за обществото, като преобразувам модела на работа и подържаме бизнеса на партньорите ни и тези, които биха ни предоставили екипировка. Тази екипировка ще се ползва освен за спасяване, но и за тимбилдинг за партньори, като по този начин те и вие не само можете да придобиете нови умения, като например “само спасяване” в градски условия и  труднодостъпни места. За тази цел ще преекипираме собствените си офф-роуд машини, като 25 скутера GARELLI, които прехвърлих на сдружението, за да се обявят на Благотоворителен търг, за подпомагането на инициативата Обединени#ForBulgaria  и развиването на нова платформа forbulgaria.com

Имам и проект за Лимитирана бройка италиански скутери

Безвъзмездно ще организирам, промотирам, ко-финансирам, предоставя терен, техника и развия платформата за събитието. Но, за да постигнем повече резултати и за да можем да поканим пилоти с техните летателни екипи, съм отворен за партньорство и новаторски подходи, за тестване на нова техника, както и да подпомогнем съучастниците в тази инициатива.”, споделя Иван Кристоф. 

3. Как вие можете да подкрепите инициативата?

 #UnitedForBulgaria е подарък за хората, до което достъп ще имат всички във виртуалното пространство. Един от начините, с който можете да подкрепите тази идея е, като закупите скутер, който сме дарили на Сдружение “Специализиран отряд за спасяване”, за да могат от там да ги ползват, и ако се налага, да ги заменят за специализирана спасителна техника.

В така създалата се в настоящето ситуация това е начинът, по който можете да подпомогнете, купувайки си радост от живота и италианския лукс на символична цена.

4. Как “Спец. отряда за спасяване” ще подкрепи инициативата?

Сдружението  “Специализиран отряд за спасяване” с нестопанска цел и обществена полза, което подържа домейните verticalrescue.com | aerialrescue.com и платформата forbulgaria.com със всичките й под.домейни, има утвърден GOOGLE ГРАНТ за $10,000  на месец в Google Ads и др.

Това са над $100,000 на година. До сега не сме ги ползвали.

Сдружението е една страхотна общност от хора, които помагаме на други хора. И тъй като то не развива комерсиална дейност, а търси партньори с опит, бихме се радвали при съдействието им, те да ползват рекламата, която Гугъл предоставя към линкове и съдържание, с което да им представяме услугите и продуктите, като например: ivankristoff.com/superhosting

5. Как Партньорската ни програма ще подкрепи инициативата?

Ние сме доста активни в сферата на дигиталните медии. Още преди години развихме Партньорска Програма за подпопомагането на студенти в сферата на комуникациите и всички вие ще можете да се възползвате от ресурсите ни, които сме предназначили за каузите. Затова подготвяме това специално събитие, на което ще покажем как в критична ситуация, като например сега с Коронавируса или в животоспасяващи мисии, може да се подпомагат по най-модерния начин доброволчески инициативи.

За тази цел сме подготвили 1,200кв.м. терен за излитането с топловъздушен балон от София.

За ExtremeArt снимачната програма, сме запазили все още 3 бора, два ореха и една бреза, които биха могли да се използват за Арт проекта с рязане на дърветата и това да се излъчва на живо.

Всички кадри и копирайтърски материал с уникално, атрактивно и интересно съдържание ще се предостави за ползването им за партньорите. Ние отделно ще подпомогнем дигиталното им присъствие по нов начин.

6. Как Клуб Адреналин ще подкрепи инициативата?

С пилотите на топловъздушни балони, Росен Касабов и Ясен Касабов, баща и син, ще ви създадем невероятно преживяване във въздуха. Представете си само: вие ще сте първите хора, които ще полетят или видят на живо Първият свободен полет с топловъздушен балон над Семково. Щом излетим, ще предадем на живо уникално послание на света. Ще видите и съпреживеете това, което не се е случвалo преди и в реално време ще тестваме това, което никой друг не е правил. С нови технологии и нови начини.

Този невероятен екип, с който сме летяли неведнъж над България, искаме да покажем и България с новаторското си и напредничаво мислене. Те ще дойдат специално от Варна, а ние искаме да им върнем жеста и да ги посетим с нов полет на Черноморието – Бреговата охрана на Европа.

С екипа на Клуб Адреналин, работим съвместно по организацията за полета.

7. Как сме промотирали пилоти на балони и инициативите им?

Първи направихме полет над София Тех Парк, и представихме Марио, а най-много промотирахме Евтим Стефанов, пилот на балон от 2018г. с над 250 летателни часа. Той е ръководител на Агенция за Регионално Развитие и Бизнес Център – Видин, и лети с балон LZ-APP, 3000куб.м.

Със Стефан летяхме в свободен полет, с излитане от летище Ерден, Монтана. В полета бе й Димитър Димитров, вграден екстремен репортер, който излъчи предаването на живо през телефона си в Сутрешния блок на Bulgaria On Air ТВ. Стефан ще пристигне специално от гр. Видин за събитието и ще работим съвместно по организацията за полета.

С пилоти на хеликоптер с един двигатели малки самолети в радиус от 50-60 километра от София сме направили много тестови панорамни и сферични фотографии и видея, затова ще ги поканим и тях да участват в това събитие.

8. Как стартъп акселератора I.V.A.N. ще подкрепи инициативата?

И.В.А.Н. е Startup ускорител с широко портфолио от устойчиви инвестиции, който е разработил стратегията на тази инициатива в 4 последователни етапа;

  1. Осведоменост
  2. Приложение
  3. Програма
  4. Демонстрационен ден

На строителната площадка на проекта за Институт за вертикални операции и навигация, доброволци, спасители и служители на аварийно-спасителни служби ще могат да изпълнят крайно опасни операции. 

Хибридно клетъчно / сателитно GPS проследяване

Nissan Qashqai Tekna - автомобилът за вградени екстремни журналисти

С ИНТЕЛИГЕНТНА МОБИЛНОСТ НА НАШАТА НИСАН КАШКАЙ ТЕКНА, С ПАНОРАМЕН ПОКРИВ ЗА ДИРЕКТНА ВИЗУАЛНА ВРЪЗКА С НАЗЕМНИЯ ЕКИП, ЩЕ ПРОСЛЕДИМ ТОЗИ ПОЛЕТ. ЗАПОВЯДАЙТЕ НА ТОЗИ УНИКАЛЕН ТЕСТ-ДРАЙВ И ИНТЕРЕСНО ПРЕЖИВЯВАНЕ

ПО-ДРЪЗКО ОТРАЗЯВАНЕ НА НОВИНИ С ИНТЕЛИГЕНТНА ИНТЕГРАЦИЯ

Когато пилотите, техните съпътстващи журналистически коли и общности са в синхрон, нашият свят става по-добро място. Открийте нов начин на проследяване и мониторинг на полети с нови технилогии и методи, което е по-умно, по-безопасно, по-лесно и абсолютно вълнуващо.

ЗАЕДНО СМЕ СИЛНИ

Свързана екосистема от Кординационен център,  водачи, автомобили, пилоити и общности е ключът към по-чист и безопасен свят. Приятелите ни и компанията Nissan играят централна роля при определянето на това как ще изглежда бъдещето на комуникациите по пътищата. И ние сме се ангажирали с експериментирането на една достъпна за всеки комуникационна система. Затова и ще тестваме, как тя работи с новите технологи.

ИНТЕЛИГЕНТНАТА МОБИЛНОСТ НА НИСАН: С нашия Qashqai Tekna – автомобилът ER за нашите вградени екстремни журналисти

Тук ще споделим визията за Интелигентната мобилност на Nissan, която ни допада и споделя нашето мислене за създаванете на света на Спасителя на бъдещето:

На път сте да видите иновации, които вълнуват на съвсем ново ниво. Малък вкус на следващото поколение каране на кола, което те наричат Nissan Intelligent Driving.

А това не е само потенциал. За това какво може да бъде, или може би или е възможно това. Не, това е обещание. Обещание за бъдеще, което е по-умно. По-сигурно, по-лесно. И абсолютно електрифициращo. Кога пилотираното устройство се изтегля до алеята ви? По-рано, отколкото си мислите.

Именно това ни заинтригува, защото на това място ото което искаме да излетим там ще построим специалния гаражи за аварийно-спасителните коли на сдружение “Специализиран отряд за спасяване.

OUR Nissan XTERRA - The ER car for our Embedded Extreme Journalists

ВЕЧЕ ПРОБВАХМЕ НОВАТОРСКИ ЗА БЪЛГАРИЯ ВГРАДЕНИ И ПРЕНОСИМИ КОМУНИКАЦИОННИ МАШИНИ ПО МОДЕЛ НА АМАРИКАНСКИТЕ СЛУЖБИ ЗА СИГУРНОСТ В НАШАТА НИСАН ЕКСТЕРА, СЪС СПЕЦИАЛЕН ПОКРИВ ЗА АВАРИЙНО-СПАСИТЕЛНА ТЕХНИКА. ПАРТНЬОРИ ЩЕ МОГАТА ДА БРАНДИРАТ ТАЗИ АВАРИЙНО-СПАСИТЕЛНА КОЛА ДРАЙВ И ДА СЕ УПРАЖНЯВАТ НА КАРАНЕ В ЕКСТРЕМНИ СИТУАЦИИ – ГАРАНТИРАНО ИНТЕРЕСНО ПРЕЖИВЯВАНЕ И ПОЛЗОТВОРЕН УРОК.

Here we share the Nissan intelligent mobility. Vision that we share in thinking for car for the Rescuer of the future

You are about to see innovation that excites on a whole new level A little taste of what’s next that we call Nissan Intelligent Driving.

And this isn’t just about potential. About what could be, or maybe or it’s possible that. No this is a promise. A promise of a future that’s smarter. Safer, Easier. And absolutely electrifying. When does Piloted Drive pull up to your driveway. Sooner than you think.

Meet the pilots, photographers, artists and journalists who will help us