Hot Air Ballooning with the Bulgarian flag

В чест на спасители, партньори и журналисти

Подготвяме полет за деня на авиатора-спасител и приятелите от първата линия

Ние мислим за тези, които посрещат посрещат риска, които работят под стрес, хората на Първа линия, които правят така, че светът да продължава напред. Това са нашите герои

Каним Ви да гледате на живо Първия свободен полет с топловъздушен балон над София и да видите как пишем в движение нова страница в историята на журналистиката, с нов вид излъчване и мониторинг от въздуха. За тази цел ще трябва да се абонирате в уебТВ канала тук.

Съобразявайки се с всички изисквания в епидемиологичната обстановка, ще гледаме максимално да спазваме мерките за ограниченост и затова ще направим първо експерименталния полет, в който ще ви покажем невероятни кадри над ниски прелети, на фона на красивия изгрев.

Целта е да помогнем на специализираните служби, доброволчески организации за спасяване и на българите по време на кризата, свързана с войната, негативните последствия от него, както за сигурността на хората, така и за икономиката. Сега повече от всякога е важно да се обединим за създаването на по-ефективна екосистема за оказване на помощ посредством авиацията, ползването на дронове, безпилотни машини и съпътстваща техника, термо камери и технологии за онлайн и безжична комуникация в реално време и на труднодостъпни места.

Добрата новина, е че сега осигуряваме работа на хора, които ще работят по създаването на два хъба за Mobile Mission Control Center – в София, България, и ще разработваме нови бази в радиус на 50 км от София

Проекта United#ForBulgaria, бе представен за първи път на пресконференция в БТА в края на 2016г. и началото на 2017г., за да стимулира българите да се направи една модерна визуална платформа с навлизането на дроновете, като алтернатива на хеликоптерите.

Скоро ще се насочим и към подпомагането на алтернативни методи за ултра леки полети на Спасителите на бъдещето.

Идеята е да се направи най-високия полет с топловъздушен балон у нас и подготовка за излитане в Хималаите.

Търсим български фирми и стартъпи, които биха разработили специализиран дрон за търсене и спасяване. Ще ги подкрепим с бюджет от $100,000 в дигитална реклама за разработването, тестването и производство на специален модел, който да носи товар до 5-10кг. 
 
В контекст на дискусията се свързах и запознах с много интересни хора и оф-лайн и затова мисля да направя AIR FORUM 2023 в района на Бул. Бр. Бъкстон под Резиденция Бояна.
 
Оригиналното тук е, че можем да си направим форума на Покрива на Дома на Спасителя на бъдещето с невероятната гледка към заобикалящите планини.
 
Ще се радвам да се запозная и с Вас и това можем да го направим на живо, като Ви поканя на кафе и закуска във въздуха, на импровизираната “летателна дрон площадка” 

Обединени#ForBulgaria

В РЕШАВАНЕТО НА КРИЗИ, ОБЕДИНЕНИ СМЕ ПО-СИЛНИ

Ще покажем нови технологии за хибриден GPS мониторинг на полети по цял свят и идеята ни за полет над най-високите планини

Предстоящия ни проект за Първия Световен Форум във въздуха, ще ни подготви за бъдещето на екстремното спасяване, каквото може да е в помощ при крайно екстремни ситуации, смятаме да излъчваме на ЖИВО. COVID-19, промени света и ние се променяме за по-сигурния свят на спасяването…

Мисията #ForBulgaria на Сдружение “Специализиран отряд за спасяване”  е да създаде първата безплатна доброволческа спасителна служба за екстрeмни операции, да популяризира различните форми на спасяване, оцеляване и управления за кризи, като осигурява широката общественост с информация относно новостите в тези сфери. С участие с форуми, вътрешни и международни експозиции, със свои проекти и програми за финансиране  на дейности свързани с мисията си, да подпомага развиването на новаторски инициативи в спасяването, да предава знанията си създава следващото поколение спасители.

За тази цел, построихме Тренировъчна база с Авиокула, която смятаме през 2020 да екипираме с най-новите комуникационни системи за Контролен кризисен център, в подножието на Рила планина по наш проект, отговарящ на най-модерните изисквания за самостоятелна структура за Високопланинска спасителна служба, в която Спасителя на бъдещето може да дава дежурства, като в същото време тренира на нейната територия, обработва био храна на плодовита почва, живее,  почива и твори.

Също така започваме да строим нова 5 етажна база в  гр. София, в подножието на Витоша планина, като последните два етажа са предназначени изцяло да бъдат екипирани с най-модерната технология и разработки за самостоятелна структура за Търсене и спасяване по земя, вода и въздух. На покрива ще има летателна площадка за дронове, тренировъчна Кула, която да е с обща височина над 10 метра, за провеждането на тренировки за Търсене и спасяване със самолет, дронове и други летателни техника, както хеликоптерни и височинно – въжени операции.

На последния етаж на сградата ще се изградят слънчеви фотоволтаични инсталации, за да се гарантира непрестанен източник на енергия за сдружението.

проследяване с аварийно-спасителна и журналистическа кола 

Nissan Xterra heli airBaseBezmer Безмер

За тази цел, ще трябва да въведем в движение по българските закони за МПС специализирания за височинно/въжени операции 4х4 всъдеход NISSAN XTERRA,

който е с канадска регистрация и е дарение, част от лична колекция от специално предназначени НИСАН коли за екстремна журналистика и аварийно-спасителни коли. Със специална застраховка, колата бе използвана за тестването и представяне на първата студентска уебТВ мобилна станция на аварийно спасителна кола, с камери за нощно наблюдения (Outdoor Broadcast Emergency Car), и специално създаден Mobile Video Patroller – видео наблюдение в реално време, с две вградени камери с инфрачервени сензори за нощно снимане, GPS локализиране и проследяване, дистанционно управление заснемане и проследяване…

Но тази мобилна комуникационна техника бе върната, от съображения за сигурност и поради факта, че искаме да я въведем в специален режим за реагиране и когато мине Технотест, тя да се регистрира в България на името на доброволческа спасителна организация. Затова и смятаме да я екипираме с нова ИТ техника, която да предава в реално време чрез хибридна система за мониторинг при животоспасяващи мисии, както и съпровождащата мобилна патрулна кола, която заснема видео наблюдение в реално време и праща кадрите с GPS локализиране в Облака или на други патрулни коли…

Идеята е кола да е и част от взаимнозаменяем Мобилен (Mission Control Center) Moдул на Кризисен ситуационен център, в който има окомплектована мобилна комуникационна система, интегрирана в Peli ударо и водоустойчиви протектори, който от аварийната кола, може да се прехвърли на борда на хеликоптер или на друго превозно средство за офф-роуд и труднодостъпни терени. Със специално подготвени за екстремно каране от инструктори, като Тодор Дунев, многократен републикански шампион по рали, от Топ Дрифт.

хет-трик полети с презентации на живо от земята и над облаците

обучение по безопасност
тренировки по верТикала

на бор

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЗАКУСКА В НЕБЕТО НА ИЗГРЕВ
обучение по безопасност
тренировки по верТикала

на бреза

ЗАПИШИ СЕ ЗА ЗАКУСКА В НЕБЕТО НА ИЗГРЕВ
обучение по безопасност
тренировки по верТикала

на орех

Продава се апартамент, ново строителство, бул. Братя Бъкстон 44, от където ще се излети с топловъздушен балон

360 ГРАДУСА ПАНОРАМНА ГЛЕДКА ОТ ВЕРАНДАТА И КОНТРОЛНИЯ ни ЦЕНТЪР

Изгрев от Бъл. Братя Бъкстон и верандата на Иван Кристоф, човека паяк

НА ИЗТОК

Посрещнете изгрева на слънцето, което ще освети красиво излитащия топловъздушен балон на фона на цялата панорамна гледка на Витоша планина.

12.04.2020. През прозореца на верандата в родния дом.

НА ЮГ

Изпратете залеза на Луната и я хванете в панорамен кадър заедно с изгряващото слънце. Това е нашия маршрут към Луната и Витоша, Верила и Рила планина.

Телевизионната кула на Копитото през погледа на Човека паяк, Иван Кристоф

НА ЮГОЗАПАД

Ако попътния вятър е в посока към Телевизионната кула на Копитото, ще се отправим към Пирин планина и  играем голф на Пирин голф игрище.

Залеза над Братя Бъкстон

НА ЗАПАД

Полетете с нас за Вечеря във въздуха и уловете последните лъчи на Слънцето, което залязва точно на границата между Витоша и Люлин планина. 

The South East Square

Our Veranda that we used use as a Recreational Hub, now can be utilized as an an Open Space Mission Control Center, Mobile Communication System and a Creative Hub with a Certified Dolby Digital 7.1 system, indoor climbing and training  gym.

We can use also the construction crane for higher visual perepsective.

Mission Control Center

Това е концептуална фотография, с реалната гледка от покрива на съществуващата ни сграда с RoofTop Patio, която смятаме да престоим като временен Координационен център.

Oblivion

Watch our VR 360 Degree LIVE coverage 

hot air
Дрон панорама на Витоша и кв. Павлово и бул. Братя Бъкстон 44
FLY VIRTUALY WITH US | Това е експеримент със стратегическо значение

Целта ни е да засечем точното време за спешно реагиране и визуализираме във VR  марашрута, който ще ползваме по бул. Братя Бъкстон и Околовръстния път на София, както и по въздух за Търсене и спасяване.

 “В Дубай лично тествах тези съоръжения на Дубай Полицията и в Инерсек, най-голямото изложение в света по сигурност, безопасност и пожагасене.“, споделя Иван Кристоф.

Това е Срещата на доброволци, където ще огледаме района, за да се осигурят и опишат условията, ред и правила, разработени от организаторите за безопасното извършване на предстоящо мероприятие.

Задачата за региране е радиус от 50К, което е диапозон от 100К, с център София, в подножието на Витоша планина и Тренировъчна база в подножието на Верила планина Така да можен да покрием района от вр. Мусала, Рилския манастир, Община Елин Пелин и гара Лакатник

Sea - Air - Land

Специални тренировки по земя, вода и въздух в район от 10 километра от Центъра за обучение в кв. Бъкстон

ACHIEVE NEW HEIGHTS WITH US | Постигнете нови висоти с нови технологии

Запишете се за закуска и вечеря в небето

LZ: Адрес на площадката за излитане

Бул. Братя Бъкстон 44, София
За Резервации: +359 878 189 423 

44 Br. Buxton Blvd., Sofia, Bulgaria
For Reservations: +359 878 189 423 

Започна проекта, с който подпомагаме строителната индустрия – строежа на това, което бих се радвал да стане Първата изцяло доброволческа планинска спасителна служба, която ще оперира с най-модерните технологии.

Но всичко си зависи и от обществото, доколко то иска такава да съществува и хора да се включат в инициативата. Може да има много емоции, но там няма да се толерира, това, което се случва в бизнес/схемите на сегашни структури…

 

Внедрена екстремна журналистика

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

За децата

Високо, високо, високо… Ето това подготвяме, за да зарадваме дете…, че 1юни наближава.
 
Кое дете? Ами това е отворена тема и покана да изберем дете, което няма лукса да има красива Гледка през прозореца. Дете, което най-вероятно няма родители или близки, които да му дадат този шанс. Дете, което ще се зарадва най-много на полет, какъвто сигурно е виждало в детски книжки или предавания, но само ако е имало този лукс.
 
А, защо не и за дететото на Милен Цветков. Той е имал малък син и вярвам, че това би се харесало най-много на момчето, както и на момичето, да изпита чуствтото на татко си, когато той е излъчвал на живо репортажи. Така, че тази покана е предимно за приятелите на Милен Цвектов, които са в контакт с близките му и могат да предадат идеята. От там нататък ние ще се погрижим тя да стане реалност.
 
Tози полет с Росен Касабов може да го излъчим и на живо от тук, като предварително в деня преди полета, ще знаем посоката на вятъра и подготвим виртуален тур, където от въздуха ще покажем и гледната точка, от която ще ви заснемем и можем да си помахаме:)
 
Например, ако някой живее в района на кв. Бъкстон, Павлово, и Манастирски ливади, може да си види прозореца тук, в този Екпсериментален полет.
 
Вярвам, че това страшно ще им хареса на децата и може да…
Можете да проследите полета тук