БНТ за авто и мото увлечения на Иван Кристоф

Our Urban Mini Off-road Park

Ivan Kristoff’s initiative for off-road training for extreme SAR operations

Bulgaria - Yours To DiscoverIvan Kristoff is initiating a new safety driving and motorcycle riding campaign in Bulgaria. We are very excited to work on  the development of a Motorcycle & the Scooter Training Center for enduro riders and a Rescue Lab for emergency responders. Kristoff partners with Safety Driving Academy and rally champion Vladimir Iliev for ER training and driving skill enhancement…

Cross the obstacles, rocks, wood and mud, in the heart of the city 0f Sofia – the capital of Bulgaria. The new Off road track will let you fulfill your passion without the need to leave the city. For those of you who want to practice , teach or train others to ride off-road motorcycles, ATVs or 4×4 trues in urban stony conditions, we invite you to join Ivan’s initiative to build an off road race track at his one acre of land, which can be used for several seasons. “Possible, until I decide what to do with the house and a large garden of over 1 hectare  of “adventure- paradise ” land.

We will work on the development of the new base for the offload training of Club Extreme members. The mini off road track for Nissan Xterra, 4×4 trucks, enduro bikes and ATVs will be relocated in the heart of Verila Mountain. If you want to drive there, just contact us and join the team.

In Sofia in our office on the second floor (which will be used to change clothes and rest) has a large sun porch (with a great view over the Boulevard Buxton), living room, two bedrooms, hall, kitchen, two toilets, bathroom, terrace with panoramic views over the whole track , dressing room and a hall on the first floor (for equipment and storage of both my enduro and sport bikes.
Photos: SOFIA OFF ROAD EXPERIENCE
Video: Our Canadian Off-road – Experience on one/two wheels

Отряд за бързо реагиране при аварийни ситуации

SBER

Представихме идеята спасители доброволци от екипа на Иван Кристофф да спасяват с мотоциклетисти

Моторизираното звено Special Off-road Search (S.O.S.) е доброволен екип от български и канадски мотористи, които посвещават времето си и моторизираната си специализирана техника за издирване и спасяване на изгубени хора в отдалечени и трудно проходими райони на провинцията Онтарио в Канада. Целта на групата е да съдейства на местните власти и семейства в ситуации, където мото кросови машини от тип Ендуро и Off-road са най-бързият и практичен метод за издирване и доставяне на спасителен екип и техника.

Повод за създаването на Special Off-road Search (SOS) в Торонто е да се разработи паралелно трениране, инвестиционен план и създаване на подобен отряд в София, България. Тъй като в Торонто мотоциклетизмът, моторизираната екипировка и индустрията за предпазни облекла за такава дейност са по-развити и евтини от тези в България, това дава предпоставка за по-ефективен подход за осъществяването на новаторската идея.

Организацията на този моторизиран спасителен екип стартира от канадската корпорация Eiger, която е финансирала 100% други два спасителни доброволни отряда в гр. Торонто: The Canadian Rescue Emergency Service Team (С.R.Е.S.Т.) и Highrise Emergency Aerial Response Team (H.Е.А.R.Т.). Единият работи в областта на издирването и спасяването на хора в недостъпни райони, а вторият е единствен в света в областта на височинното спасяване от недостъпни места на високи сгради.

Пътят на развитието на тази идея за проучване на най-подходяща мото-техника за издирване на пострадали при всякакви метеорологични и екстремни условия, планински райони и трудно достъпни места по крайпътни райони ще мине на принципа опит/грешка. Засега установихме доста предимства и недостатъци за използването на Dual purpose мотори на фирмите Kawazaki и Suzuki. Затова повечето от участниците в S.O.S. разполагат с по няколко двуколесни, които се карат в зависимост от сезона и предназначения терен за управление. За повече инфо: Звено за Издирване и Спасяване включва доброволен екип от мотористи

BerluskoniИван Кристоф и Силвио Берлускони обединени в една страст
Иван Кристоф, вносителят на Garelli, италианска марка за скутери с над 80-годишна история и собственост на бившия италианския премиер Силвио Берлускони, са обединени в една страст – ГАРЕЛИ. 22 скутера от тези модели ще бъдат дарени за “Благотворителния търг” за Клуб Екстрийм.

По този повод Човека-Паяк е в процеса на създаване на Spiderman.Academy, в която ще бъдат обучавани спасители и членове на клуба – мотористи за безопасно каране на моторни превозни средства в труднодостъпни места и екстремни ситуации.

В основните програми за обучение се набляга на методики, разработени от спасителни служби за безопасност, заимствани от световния опит.

Клуб Екстрийм вече и със собствено оффроуд трасе: Extreme Urban Offroad
Каним студентите от НБУ – любители на екстремни спортове, да се включат в тази инициатива и да организираме Фестивал на екстремната реклама, пр, масови комуникации и бранд мениджмънт. Ще Ви предоставим техниката, терена, партньори и много интересни хора, които искат да се включат. За колегите, които проявиха интерес към дейността на Клуб Екстрийм, обещаваме, че няма да скучаят, а има и възможност да получат стаж от европейски компании

Новото наименование (на английски) на Клуб ЕКСТРИЙМ е CLUB E.X.T.R.E.M.E. – studEnt’s eXtreme Team for Rescue, aErial and Maritime Emergency

1920PosterClubEXTREME

Здравейте.
 
Има ли желаещи да направим един Mini Enduro Extreme Fest каране в стил Night of the Jumps, в който от висок кран ще заснемем събитието: instagram.com/p/CCDNugsDGIR
 
Каним планински спасители и фенове на планинското колоездене и офф роуд мотори и 4х4 всъдеходи да направим екстремно офф-роуд каране в градски пропасти и възвишения в основата на която може да се построи Доброволческа моторизиране база за планинско и въздушно спасяване.
 
До седмица-две терена ще е изкопан за с височина на етаж и половина и гледката от високо, на фона на заобикалящите планини е феноменална: instagram.com/p/B–X-kED6PA
 
Ще снимаме с дронове и камери с 360 градуса – панорамно и сферично, които могат да се предават на живо в Интернет и телевизията: instagram.com/p/CCFpg86jXPz
 
Най-добрите кадри ще са по време на залеза на слънцето: instagram.com/p/CB5NF5DjBv0
 
Затова търсим офф-роуд мотори (които стават за обучение на доброволци-спасители в каране на труднодостъпни райони) за замяна със скутери GARELLI.
 
Това е част от кампанията, заснета от телевизията с модела Comfort: youtu.be/-oLEQhzyXdI, като с тези и нашите офроуд мотори, ще направим специална оффроуд платформа за кратък период, в сърцето на кв. Братя Бъкстон. За това сме наели багер и кранове с екип от офф-роуд мотористи: instagram.com/p/CBx1_QUDHaf

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

 

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Публикация, споделена от Ivan Kristoff (@ivankristoff) на

Дървото на животаБлагодарим за интереса на приятелите, които се свързаха с нас. Старите и изсъхнали борове са много ценни, като материал за направата на художествени елементи. Затова смятаме да направим Арт проект, за което ще осигурим обезопасителна екипировка за тези, които биха искали да се включат в инициативата ни за “Изкуството в екстремното”.

Това ще е последното катерене и висене на тези орехови дървета, които са посадени от дядо ми и баба ми, към които изпитвам най-голямата си обич, че са се погрижили да израсна с техните добронамерени убеждения и вяра. Затова исках техния труд и плод да бъде удостоен с уважение и в техния дух – подпомагане на доброволчеството. Но вече се договорихме с приятел, който ме подсети колко ценен е ореховия дървен материал, което ме подсети колко ценен е и моя труд и това, което давам даром. Затова и подходихме творчески и така, както и Леонардо Да Винчи е подхождал.

На това място и двор бе минало моето детство, в повечето случай висейки по дърветата на дюлите, круши, орехи, борове и двете най-високи върби. Едната и най-високата върба бе отрязана от съседите ми без да ме питат, най-високите ми борове, където от БНТ бяха направили цял репортаж на тях за детството ми – бяха полети с нафта, за да бъдат унищожени.

В този ред на мисли, както древният Хораций е писал: „Как човек може да умре по-добре, отколкото да се изправи пред страховити шансове, заради пепелта на своите бащи и храмовете на своите богове“.

Затова се обърнах към желаещи да се включат в тази инициатива, тъй, като следващата е там да се карат офроуд моторите ми, за да обучим на сигурно и обезопасено място желаещи да станат доброволци спасители.

Този имот ми е бил прехвърлен още в детството ми и смятам да го предам на Следващото поколение, като на това място изградя терен за обучение на Следващото поколение спасители. То ще започне именно с това дърво, което наричам Дървото на живота. То е мъртво, но на негово място ще се роди нещо ново, което ще го надживее а на друго място ще се посее ново семе и роди нов орех. Това е живота. Природата е избрала прераждането пред вечния живот. Затова и хората, които са поканени в този проект са специални хора. Разбира се, за да няма сегрегация, всички са поканени, но малцина ще бъдат избраните – от тях си зависи. По тази причина и поканих представителите на световни бранда да се включат.

Предлагаме и информация за Наградния фонд за “Фото предизвикателството