Stoyan Stoyanov

About This Project

Окото в небето над Бул. Братя Бъкстон и планините...CAPTAIN #FORBULGARIA

Зад Стоян Стоянов се крие смело сърце и решителен характер. Леководолаз, капитан на лодка и дрон оператор, той показа мигновенна решителн0ст, когато в навечерието на Деня на авиатора и космонавтиката, във Viber групата на Dron + се нави да направим снимки с дрон на следващата сутрин, което си бе след само няколко часа. Просто да не повярваш. Тогава, на 12 април, тази година, когато влизаше задължителнита мярка за носене на маски и още по-строги извънредни мерки, се срещахме за първи път и посрещнахме преди изгрев Луната, и той я засне от високи с дрона си, преди тя да изчезне от погледа ни.

Стоян Стоянов засне невероятен и може би първия по рода си виртуален тур на предстоящия полет от временната 1К летателна площадка за дронове. От там, с дрона си той се отправи в посока към Луната. Точно така – полета засне 360 градусова гледка, от епицентъра на най-атрактивното място на кв. Бъкстон, и може би целия район Витоша, към всички планини, които заобикалят София.

Това е виртуалния маршрут, който предвиждаме за първия полет с топловъздушен балон над София, който ако вятъра позволява, ще полети към Витоша, Люлин, Верила, Рила или Пирин планина.

Музиката към видеото е на Мартин Александров, известен на публиката и с участието си в българското предане X FACTOR.

12.04.2020. През прозореца на верандата в родния дом.

Сега обаче ще променим преживяването от тези спомени, като направим първия полет с топловъздушен балон, от родния двор, в посока Ad Luna – към Луната. Наистина, там където се вижда мерника, е мястото, където залезе Луната, няколко минути след като направихме снимките и видео с дрон, за да визуализираме със Стоян Стоянов полета на Росен Касабов и Николай Калайджиев към Витоша. Засега подготвяме терена и щом е безопасно ще полетим в тази посока.

Полет с топловъздушен балон над София и Бул. Братя Бъкстон 44

Разбира се, подготвяме полета със Закуска в небето. Това е една компилация от снимката, която изкарах от вградения кадър в дрона Стоян Стоянов, за което съм му много благодарен.

Там на високото, най-сигурно ще сме в изолация. #оставамвкъщи, и това включва и плетения кош на балона. Домът е там където си го направиш и с приятелите и най-близките ти:)