About This Project


“Студио за визуални комуникации и брандиране” развива инициативата да се издигне имиджа на българската авиация и ВВС.

България има над  13 вековна история и над 1 вековна история в авиацията. Днешните български авиатори вървят по свещена земя, за която са се жертвали техните предшественици, но още преди да честваме 103 годишнината на Българската авиация, ние осъмнахме с решението на депутатите ни да отстъпим националната си чест и достойнство, като предоставим възможността на чужди Военно въздушни сили да пазят небето ни.

В историята на Българската армия, никога българското знаме не е било предавано във вражески ръце… А сега политиците ни са намерили икономическо решение да предоставим на  бивши вражески авиации, които са ни бомбардирали, да ни “пазят” суверенитета… Такова безразличие и неуважение към националната ни гордост и авиацията ни, паметта за разпродаването на безценица Националния ни превозвач Авио компания “Балкан” и крайно ограничената бройка вертолети за животоспасяващи нужди, ме провокираха с години да лансирам и реализирам идеята за  представянето на достиженията на Българските Военновъздушни сили и приятели от авиацията ни.

Очевидно това даде резултат, защото неочаквано дори за мен, бизнес партньорите ми от чужбина, проявиха голям интерес към предложението ми дами предоставят изложбена площ на която да представим фото сесии и други мултимедийни материали. За тази цел, за да разширя ефекта от усилията си, съм създал група от талантливи приятели – маниаци на въздушната фотография, които са имали международен опит, работят с професионална техника и са заснели невероятни кадри във въздуха с българската авиация. Те ще предоставят безвъзмездно кадрите си, аз аз ще им осигуря също така безвъзмездно рекламна и изложбена площ на международни авио изложения. Отделно аз поемам ангажимента с контактите си, медийни и маркетингови партньорства с други организации за популяризирането на такива събития в международната сцена. Пример за това в предстоящото хеликоптерно изложение – Дубай Хелишоу 2016.

Допълнително към този проект сега се създава Студио за визуални комуникации, в което участват график дизайнери, копирайтъри, видео оператори, продуценти и режисьори за заснемането на серия от късометражни филми. Вече е подготвен трейлъра и имаме развит сценарий и стори борд. Също така е създадена група от признати в бранша практици -лектори като Любо Гетов  и Албена Чобанова, които обучават млади предприемачи и копирайтъри, за да можем да подкрепи тази инициатива в социалните мрежи и модерни комуникационни канали. Сформиран е екип и от журналисти, рекламисти,  бранд менажери и специалисти по дигитален маркетинг, който работи по изграждането на визуалната част на проекта и разпространяването му в медиите и публиката.

Също така ние си партнираме с чуждестранни кореспонденти на авиационни изложения, които вече отразиха в специализираните си издания материал за българския доброволчески специализиран отряд за спасяване Highrise Emergency and Aerial Rescue Team [H.E.A.R.T.] в ноемврийския брой на списанието Police Aviation News през 2010г.

Всеки талантлив творец, който има страст към авиацията ни и желае да се включи в този проект може да се запознае с екипа ни и концепцията ни на  уеб страницата www.ivan.bg.  Това са инициалите на името на Студиото за визуални комуникации и брандиране.

Тази инициатива стартира след като предполагаме всички видяхте как напоследък се занемарява престижа на българската военна авиация а без значение дали я обичаме или не, тя е националната ни гордост и мерило за стабилността на страната ни. В нея всеки участва на доброволчески начала и не се извършват комерсиални дейности. Авторския труд на всеки ще бъде защитен и скоро в раздела ни за ползване и цитиране на кредити ще бъде описан. Ще се радваме на всякакво съдействие, защото от нас си зависи как ще си опазим репутацията на нацията. Очевидно политиците ни не го правят а ни дават измислени “научни” оправдания за “нормалното в ненормалното” решение да предоставим на други Военно въздушни сили да ни пазят.

Вижте трейлъра “Въздушни закрилници” на Специализираното звено за видеонаблюдение на Гранична полиция

Информация за следващото ни участие в Дубай Хелишоу с Посещение на Принцовете на Дубай и Министри от ОАЕ:
aerialrescue.com

Представяне на най-голямата фото изложба на българската авиация и ВВС в чужбина:
ivankristoff.com/portfolio/we-are

Представяме ви и портфолиата на част от фотографите в екипа:
Алек Арабаджиян
Николай Чапкънов

Представяме ви и екипа за популяризирането на тази идея:

ivankristoff.com/teamwork
Александър Александров
Любо Гетов
Иван Кристоф

Date
Category
Projects
Tags
брандиране, ВВС, да се издигне имиджа на българската авиация, доброволческо, Студио за визуални комуникации