About This Project

НАЗЕМНО И ВЪЗДУШНО ПРОСЛЕДЯВАНЕ НА ПОЛЕТА С БАЛОН НАД СОФИЯ

“В тези видеа ще видите визията ни за заснемане от язовирите в околостта на София, както и кадри от въздуха.

С лед успешния проект “Полети над Седемте рилски езера”, през 2017 година доразвих идеята, като направх нова уеб страница с домейна forbulgaria.com с поддомейни и включих уникални за България инициативи в проекта #ForBulgaria. За което благодаря на Людмил Васев и Ина Бояджиева за консултациите и на Superhosting.bg за хостинг на домейните.

На 12.04.2020, в утрото на Деня на авиацията и астронавтиката, посрещнахме изгрева на Слънцето и залеза на Луната като ги заснехме с 360 градусова панорамна гледка от земята и въздуха с дрон и различни перспективи на камериОбсъдихме да се направи CASE STUDY, за България испециално за Община Своге, която да се промотира на главните страници на Индигого: Най-големия глобален сайт за групово финансиране и набиране на средства подкрепя идеята ни. За тази цел можем да направим мощен ПР за проекта. Но сега в предвид на заплахата и мерките заради безопасност за коронавируса, ще потърсим други он-лайн начини за максимално ефективното организиране и провеждане на Благотворителния търг за скутери, които компанията, на която бях управител, дарихме на сдружение “Специализиран отряд за спасяване” и смятаме с набраните средства, да създадем Мобилна комуникационна система, която да помогне за популяризинато на България, и подкрепи сигурността при приключенските и екстремните спортове.

Идеята на концепцията #ForBulgaria – е да се създаде отворена платформа за всички хора по света, които са запечатали атрактивни кадри с уникална или интересна перспектива, която по някакъв начин е в полза за позитивния имидж на България и стимулира позивни асоциации с родината ни. Основното изискване е всеки участник, който иска да си покаже снимките в това Портфолио и да си направи референции/линкове към други канали, е да има авторско право на кадрите. А най-добрия начин да сме сигурни в това, е когато създаваме това творчесто заедно и го показваме публично и на живо. Ето няколко примера от WEBIT 2017, когато представхме новатортската идея за Embedded Extreme Jounalism с репортажи на БНТ и НОВА ТВ:

boryana bnt Embedded Extreme Jounalism

На 12.04.2020, в утрото на Деня на авиацията и астронавтиката, посрещнахме изгрева на Слънцето и залеза на Луната като ги заснехме с360 градусова панорамна гледка от земята и въздуха с дрон и различни перспективи на камери. Стоян Стоянов засне кадрите с дрона си и ги вгради в Google Maps и други платформи и създадохме палтформи в които хората да си представят един виртуален тур на предстоящия полет от временната 1К летателна площадка за дронове – от епицентъра на най-атрактивното място на кв. Бъкстон – Павлово, където ще се построи Mission Control Center с Въздушна кула с гледка към всички планини, които заобикалят София.

Сега с приятели и Росен Касабов от Клуб Адреналин смятаме да направим първия полет с топловъздушен балон над София, от родния двор, в посока към мястото, където Луната залязва, в райо на Витоша планина. Ориентира, точно като на мерник ни е Телевизионната кула на Копитото.  Там където се вижда мерника, е мястото, където изчена от погледа ни Луната. Засега подготвяме терена и щом е безопасно ще полетим в тази посока. Разбира се, подготвяме полета със Закуска в небето и друг с Вечеря в небето. 

Окото в небето над Бул. Братя Бъкстон и планините...

Полета ще се проследи с хибридни навигационни системи и ще му се направи на живо мониторитнг в уеб приложението v2track. По земя, полета ще се проследи от наземен екип с новия модел на Нисан Кашкай Текна, който е с панорамен покрив и това позволява по-отворена визуална връзка зка на екипа, който ще снима с дрон.

nissan qashqai tekna for Embedded Extreme Journalism with Ivan Kristoff

В допълнение ако успеем да регистрираме с българска документация 4х4 всъдехода NISSAN XTERRA, (който трябва да мине на Технотест, тъй като е американски модел и с канадска регистрация), това ще стане официалната Xtreme Журналистическа кола. Моделът е 日産・エクステラ, Първа генерация, със специален кит за Първа помощ, закупен специално за първата в света височинно въжена операция над 500м., която бе осъществена в Торонто, Канада. Едно от предимствата на аварийно-спасителния SUV, е че втория му ред е повдигнат, което дава друга перспектива за проследяването, но и в него ще може да се постави медицинска носилка при спешна нужда, в предвид на крайно рисковия полет и предизвикателства заради малките разстояния на площадката за излитане, която ще се ползва в кв. Бъкстон, София.

Разработена в Nissan Design America в Ла Джола, Калифорния, Xterra е първото превозно средство на Nissan, изцяло замислено, разработено и произведено в Съединените щати. Според Джери Хиршберг, президент на Nissan Design International, „тласъкът на дизайнерите на Xterra беше да създадат достъпна, здрава и качествена част от оборудването“.  Road & Track описаха Xterra като “честен SUV, който не се опитва да бъде алтернатива на луксозни автомобили, нито се опитва да скрие основите на своите камиони”.

Xterra беше представена в Северна Америка, използвайки маркетинг слогана “Всичко, от което се нуждаете, нищо, от което нямате нужда”. И ние бихме искали да го пребрандираме, във вид на линейка за труднодостъпни райони със специален режим на действие, тъй като сегашния закон го позволява. 

Emerging Tech Drives Infrastructure

 

Целта ни за тази година, когато мерките за безопасност са подходящи, е да се заснемат природните красоти на България, на българи и фотографии на българи, които са направили спиращи дъха снимки с уникална история или постижения, на които се вижда българската символика. Като например снимката ми от първото изкачване на най-високата кула в света през 2003г., на която се вижда българския трибагреник на пилотския екип на ВВС и на спасителния ми екип, на който се вижда българския трибагреник с емблемата на МВР, заснета по  време на първата аварийна дейност на най-високия хотел в света през 2004г,

Това може да е една визуална карта на български постижения по света, както и да има рисунки, за да се придаде артистичен елемент.

Главната тема на снимките ще е #ForBulgaria, тъй като те са предназначени за да ни представят по света, както може и да има образователен ефект с ключови думи за деца, които се учат на английски.

Снимките, които се виждат на темата на сайта, ще са за всяка дестинация и като се кликне на тях, ще се види историята на снимката, кой е фотографа, спонсора, датата, геотагинг с инфо за дестинацията, както и препратка към сайта на фотографа или спонсора. По този начин ще се представят не само дестинации, но и компании и инициативи.

В хедъра на уеб страницата, ще се преименува на THE SHOOTING DIARY, където по дати и интересен начин ще се показват аудиовизуалните елементи, като снимки, видео и интервюта/аудио записи, с историята на заснемането. В дясно може да се проследят датите на постване, тагове, категории и всеки участник да се регистрира и сам да си менажира постването.

Това може да е протал към различни страници, както в е моя случай и там например, могат да се показват различните проекти. Един такъв, може да е заснемането на Календар за Спасителите от Първия ред.

Поздрави,”

Иван Кристоф

Вградени екстремни журналисти

Вградени екстремни журналисти

Специални тренировки с топловъздушен балон

 

По темата
New Standards in Embedded Extreme Journalism

New Standards in Embedded Extreme Journalism

Внедрена екстремна журналистика с дрон проследяване

По темата

AERIAL extreme training without a parashute

От новата временна Тренировъчна база на сдружение “Специализиран отряд за спасяване”, която е стратегически позиционирана до бърз достъп до Околовръснтия път, ще се отправяме в рамките на Златния медицински час към най-близките дестинации в района за:

  • Тренировки на земя за височинно/въздушно въжени операции
  • Тренировки под земя за височинно/въздушно въжени операции
  • Тренировки по вода за височинно/въздушно въжени операции
  • Тренировки във въздуха за височинно/въздушно въжени операции
  • Обучение за хибридни навигации на полети и наземни операции

Опитайте системата за проследяване за себе си, без риск. Свържете се с нас за вашия безплатен пробен период.

НОВИ ИНИЦИАТИВИ

 

Подпомагаме местните медии и партньори, които отразяват аварийно – спасителни дейности и в общността ха хората от Първата линия, като развиват общностите, които се занимават с крайно рискови операции и екстремни спортове и техните комуникации в подкрепа на краткосрочни или еднократни инициативи, свързани с COVID-19. Тези средства могат да се използват например за стартиране на специален бюлетин, създаване на общностна група, извършване на локална проверка на фактите, ангажиране с отчитане на данни от общността, изготвяне на кратки течения на печатни материали или организиране на онлайн събития.

Специално за екстремната журналистика

 

Oсигуряваме работа на хора, които ще работят по създаването на два хъба за Mobile Mission Control Center – в София, България, и ще разработваме нови бази в радиус на 50 км от София

 

Хибридно проследяване с GPS и GSM с технологиите на v2track

От борда на хеликоптер и други летателни средства

С дронове и безпилотни самолети

По земя, вода и въздух

Хибридно клетъчно / сателитно GPS проследяване