Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Dubai downtown,Burj Khalifa

 

С ПОГЛЕД НАГОРЕ

Конкурс за екстремна журналистика и фотография

 Intersec, Dubai World Trade Center

 

Полет над Седемте Рилски езера

 

ЗА ИЗЛОЖБАТА

Няма втори шанс за първо впечатление. Ние искаме да подобрим имиджа на България навън и затова предоставяме безвъзмездно пространство за изява на доброволци спасители. Цялото пространство на щанда #ForBulgaria e общо 9 квадратни метра, отворено пространство с гръб на който да се покажат панелите и на всички вертикални “пилони” могат да се сложат камери. 6 метра дължина, на 91 сантиметра ширина. За повече информация за ИНТЕРСЕК 2018 вижте тук |  За повече информация за предишните ни изложби в Дубай вижте тук

 

ЗА КОНКУРСА

ГЛЕДАЙТЕ КЪМ НЕБЕТОМисия: да представим процеса на създаване на качествена, впечатляващa, достоверна и отговорна журналистика на тема екстремни спортове и екстремна журналистика.

Каним български доброволчески организации, планинари и планински спасители да се включат във фото изложба на тема “Доброволчеството #ForBulgaria” по време на Интерсек,  най-голямото в света изложение за Safety | Security | Fire protection. То ще се състои отДжеда, Кралство Саудитска арабия през 24-26 април и в Dubai Helishow през 6-8 ноември, 2018г. С това се дава шанс на български доброволци и техните организации да бъдат представени безвъзмездно на едно от най-престижните събития в света за Безопасност | Сигурност |Пожарогасене и спасяване.

Фото изложбата се състои от 9 панела (234см височина на 91см ширина), на която можем да представим български иновации на темата: Extreme | Auto | Moto | Sea | Air | Land | Space – Екстремно| Авто | Мото | Земя | Въздух | Вода | Космос. Темата Space обхваща и двата свята на Confined Space и  Space Exploration. България има опит в тези две свери, като има двама космонавти, BulgariaSat-1 сателит и цял Институт за космически изследвания към БАН. Ние подкрепяме и финансираме амбициите на пилота. Лейтенант Николай Калайджиев да стане третия ни космонафт.

IntersecВъпреки, че вече съм ангажиран с финансирането на определени инициативи, като например Клуб Екстрийм и сдружение с нестопанска цел “Спец. отряд за спасяване”, желая да подпомогна и други доброволчески спасителни организации, които в чистия смисъл и некомерсиално искат да спасяват, тази покана я отправям за тези, които търсят международно финансиране и желаят да се представят пред най-големите в света производители на спасителна и противопожарна техника.

За тези от вас, които имат интересни снимки и концепции по горепосочените теми, могат да ми предложат план проекта си с във висококачествен фото формат с размерите 2500 см височина на 91 см ширина, за да ви представим на изложението.

Най-криейтивните и интересни фото-проекти ще бъдат избрани и представени пред членове на Кралското семейство на Дубай и хилядите изложители, които се очакват да дойдат.

IntersecТова ще е пълно предизвикателство за Българско представяне и подборът ще бъде много внимателен и критичен. Вече имах опит с уж много опитни чужденци, едни от пионерите на навлизането на Бранда №1 в България и те даже се изложиха и затова много внимателно ще подходя, като даже обявя Конкурс с награда.

Затова търсим онези журналисти, които пишат с перо и сърце, фотографи, които снимат със страст и имат око за красивото и вълнуващото, автори, художници, копирайтъри, тайпографи, творци, ПРи и рекламисти, които могат да сътворят едно много унифицирано и достойно представяне на България и родния ни дух.

Журито смятам да бъде от български и международни организации или автори. Там ще са “боговете” на спасяването и ще има специалисти от цял свят. Например, точно пред нас са НАФКО, които осигуряват най-високата кула и сграда в света, офшорни платформи и едни от най-епичните сгради в света, точно през един щанд е мега щанда на Дубайската Гражданска Защита и изложбените пространства на световните лидери в сигурността, безопасността и пожарогасенето. Там ще има и пожарни камиони и спасителни коли, които приличат повече на извънземни такива или космически станции, така, че нивото на представяне трябва да е най-доброто и поне да отговаря на най-новите и модерни тенденции в представяне. На всеки автор ще се даде кредит и препратка към негов сайт или организация. Ако няма дигитално представяне, ще му помогна лично да му се създаде портфолио.

Основната цел на конкурса е да покаже, че България, която има над 130 Години в професионалното пожарогасене, над 100 Години в авиацията, много годишна история в битки, сигурност и несигурност и борба с тероризма, има какво да покаже на света. както е казал Иван Вазов:  “И ний сме дали нещо на света.”

Затова в постовете на сайта intersec.forbulgaria.com, стимулираме създаването на добро съдържание на български и английски за темите: Extreme | Auto | Moto | Sea | Air | Land | Space. Тук ще събираме добрите материали: на правилен български език, с проверени обективни факти, цитирани информационни източници и препратки към съдържанието.

 

КРИТЕРИИ

Конкурса е отворен за всички и в него могат да участват художници, аниматори, уеб дизайнери, професионални журналисти, редактори, и автори, които да визуализират по гореописаните теми панели с размер  200см височина на 91см ширина. За тези, които имат желание да представят мултимедийна изложба, ще обмислим и съгласуваме с тях най-подходящия вариант за представянето им и прожектирането им.

Изпратете Вашия материал и сурови файлове тук.

 

НАГРАДЕН ФОНД

Изложбата #ForBulgaria е некомерсиално събитие, но осигурява реклама и международен ПР на участниците, каквато и с пари не може да се купи. Наградата  е представяне на площ, която струва над $5000 и акредитация за изложението и съпътстващите коктейли и вечери. На участниците в тази Арт инициатива ще им се даде кредит и ще се станат част от представянето на българска иновация, която решава проблемите на работата на екстремни операции по външната стена на супер високи сгради. Това е най-малкото, което участниците и създателите на творческата визия ще получат. Британска ТВ продукционна компания, желае да заснеме за своя сметка нов телевизионен сериал за глобалните ТВ мрежи и тяхното разпространение.  Така ще вземем интервюта на ТВ продуценти с опит с водещите ТВ мрежи и представим с новаторски теми български творци.

His Highness Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Изложбите ми в Дубай винаги са били посещавани от Принцове на Дубай, от представители на  Кралското семейство на Дубай, правителството на ОАЕ и Канада, тъй като съм и канадски гражданин.

Благодарение на мен, на реномето ми на новатор, което съм спечелил и името, което съм е търговска марка и гарант за успех в екстремни и опасни дейности на недостъпни места. , бих искал да дам шанс на български компании и творци,  да имат досег до един такъв международен Форум и да създадат нов потенциал за развитието на бизнеса си.

На това изложение съм поканен като партньор на ИНТЕРСЕК, част от Messe Frankfurt, най-голямата международна организация за събития.  За тази цел ще Ви съдействам с опита си и ноу-хау, както и това на организаторите, с които сме партньори,  да бъдете максимално улеснени и продуктивни в участието в събитието. Следващата ни дестинация е събитието Интерсек в Саудитска арабия на 24-26 април, 2018г.

a
 
 
 
 
Ivan Kristoff
Click on the images below
INSPIRING CREATIVITY

Photo contest for extreme journalism and photography