С ПОГЛЕД НАГОРЕ

Конкурс за екстремна журналистика и фотография

 Intersec, Dubai World Trade Center

 

 

Two new categories for “The Guinness Book of World Records”

 

ЗА ИЗЛОЖБАТА

Няма втори шанс за първо впечатление. Ние искаме да подобрим имиджа на България навън и затова предоставяме безвъзмездно пространство за изява на доброволци спасители. Цялото пространство на щанда #ForBulgaria e общо 9 квадратни метра, отворено пространство с гръб на който да се покажат панелите и на всички вертикални “пилони” могат да се сложат камери. 6 метра дължина, на 91 сантиметра ширина. За повече информация за ИНТЕРСЕК вижте тук.

 

ЗА КОНКУРСА

sq Sheih ManoorМисия: да представим процеса на създаване на качествена, впечатляващa, достоверна и отговорна журналистика на тема екстремни спортове и екстремна журналистика.

Каним български доброволчески организации, планинари и планински спасители да се включат във фото изложба на тема “Доброволчеството #ForBulgaria” по време на Интерсек,  най-голямото в света изложение за Safety | Security | Fire protection. То ще се състои отДжеда, Кралство Саудитска арабия през 24-26 април и в Dubai Helishow през 6-8 ноември, 2018г. С това се дава шанс на български доброволци и техните организации да бъдат представени безвъзмездно на едно от най-престижните събития в света за Безопасност | Сигурност |Пожарогасене и спасяване.

Фото изложбата се състои от 9 панела (234см височина на 91см ширина), на която можем да представим български иновации на темата: Extreme | Auto | Moto | Sea | Air | Land | Space – Екстремно| Авто | Мото | Земя | Въздух | Вода | Космос. Темата Space обхваща и двата свята на Confined Space и  Space Exploration. България има опит в тези две свери, като има двама космонавти, BulgariaSat-1 сателит и цял Институт за космически изследвания към БАН. Ние подкрепяме и финансираме амбициите на пилота. Лейтенант Николай Калайджиев да стане третия ни космонафт.

IntersecВъпреки, че вече съм ангажиран с финансирането на определени инициативи, като например Клуб Екстрийм и сдружение с нестопанска цел “Спец. отряд за спасяване”, желая да подпомогна и други доброволчески спасителни организации, които в чистия смисъл и некомерсиално искат да спасяват, тази покана я отправям за тези, които търсят международно финансиране и желаят да се представят пред най-големите в света производители на спасителна и противопожарна техника.

За тези от вас, които имат интересни снимки и концепции по горепосочените теми, могат да ми предложат план проекта си с във висококачествен фото формат с размерите 2500 см височина на 91 см ширина, за да ви представим на изложението.

Най-криейтивните и интересни фото-проекти ще бъдат избрани и представени пред членове на Кралското семейство на Дубай и хилядите изложители, които се очакват да дойдат.

IntersecТова ще е пълно предизвикателство за Българско представяне и подборът ще бъде много внимателен и критичен. Вече имах опит с уж много опитни чужденци, едни от пионерите на навлизането на Бранда №1 в България и те даже се изложиха и затова много внимателно ще подходя, като даже обявя Конкурс с награда.

Затова търсим онези журналисти, които пишат с перо и сърце, фотографи, които снимат със страст и имат око за красивото и вълнуващото, автори, художници, копирайтъри, тайпографи, творци, ПРи и рекламисти, които могат да сътворят едно много унифицирано и достойно представяне на България и родния ни дух.

Журито смятам да бъде от български и международни организации или автори. Там ще са “боговете” на спасяването и ще има специалисти от цял свят. Например, точно пред нас са НАФКО, които осигуряват най-високата кула и сграда в света, офшорни платформи и едни от най-епичните сгради в света, точно през един щанд е мега щанда на Дубайската Гражданска Защита и изложбените пространства на световните лидери в сигурността, безопасността и пожарогасенето. Там ще има и пожарни камиони и спасителни коли, които приличат повече на извънземни такива или космически станции, така, че нивото на представяне трябва да е най-доброто и поне да отговаря на най-новите и модерни тенденции в представяне. На всеки автор ще се даде кредит и препратка към негов сайт или организация. Ако няма дигитално представяне, ще му помогна лично да му се създаде портфолио.

Основната цел на конкурса е да покаже, че България, която има над 130 Години в професионалното пожарогасене, над 100 Години в авиацията, много годишна история в битки, сигурност и несигурност и борба с тероризма, има какво да покаже на света. както е казал Иван Вазов:  “И ний сме дали нещо на света.”

Затова в постовете на INTERSEC стимулираме създаването на добро съдържание на български и английски за темите: Extreme | Auto | Moto | Sea | Air | Land | Space. Тук ще събираме добрите материали: на правилен български език, с проверени обективни факти, цитирани информационни източници и препратки към съдържанието.

 

КРИТЕРИИ

Конкурса е отворен за всички и в него могат да участват художници, аниматори, уеб дизайнери, професионални журналисти, редактори, и автори, които да визуализират по гореописаните теми панели с размер  200см височина на 91см ширина. За тези, които имат желание да представят мултимедийна изложба, ще обмислим и съгласуваме с тях най-подходящия вариант за представянето им и прожектирането им. Изпратете ни Вашия материал тук.

 

НАГРАДЕН ФОНД

Изложбата #ForBulgaria е некомерсиално събитие, но осигурява реклама и международен ПР на участниците, каквато и с пари не може да се купи. Наградата  е представяне на площ, която струва над $5000 и акредитация за изложението и съпътстващите коктейли и вечери. На участниците в тази Арт инициатива ще им се даде кредит и ще се станат част от представянето на българска иновация, която решава проблемите на работата на екстремни операции по външната стена на супер високи сгради. Това е най-малкото, което участниците и създателите на творческата визия ще получат. Британска ТВ продукционна компания, желае да заснеме за своя сметка нов телевизионен сериал за глобалните ТВ мрежи и тяхното разпространение.  Така ще вземем интервюта на ТВ продуценти с опит с водещите ТВ мрежи и представим с новаторски теми български творци.

 

Иван Кристоф: По време на Дубай Хелишоу 2010, пред Принц Маджит и Принц Мансур представих съвместната си тренировка и обмен на опит с Аварийно-спасителното звено на АвиоБаза Крумово, чийто командир на Базата и на полета бе Ген. Златко Златев

 

Изложбите ми в Дубай винаги са били посещавани от Принцове на Дубай, от представители на Кралското семейство на Дубай, правителството на ОАЕ и Канада, тъй като съм и канадски гражданин.

Благодарение на мен, на реномето ми на новатор, което съм спечелил и името, което съм е търговска марка и гарант за успех в екстремни и опасни дейности на недостъпни места. , бих искал да дам шанс на български компании и творци,  да имат досег до един такъв международен Форум и да създадат нов потенциал за развитието на бизнеса си.

На това изложение съм поканен като партньор на ИНТЕРСЕК, част от Messe Frankfurt, най-голямата международна организация за събития.  За тази цел ще Ви съдействам с опита си и ноу-хау, както и това на организаторите, с които сме партньори,  да бъдете максимално улеснени и продуктивни в участието в събитието. 

Успех,

Иван Кристоф

 
Темите на изложбата
INSPIRING CREATIVITY

Photo contest for extreme journalism and photography