Emerging Tech Drives Infrastructure

On a mission for humanitarian support to Syria in the aftermath of the earthquake

UP there, you don’t have a second chance for first impression. But I did not do it for the crowds, I jest showed how any SAR (Sear and Rescue) responder and rescuer, should train with his gear and transportation, so that if he gets off the road, or get to places that are hard to reach event with his motorized equipment, he can get anywhere he wants, to as long as he wants to or has ropes.

Of course, that was the easy part. What we are doing, with my long time friends on two wheels is that we train in harsh environment, at any time and any weather conditions, so that when we are called for emergency, we are prepared as much as possible. Even my experience in the Bulgarian and Canadian army was not as harsh and brutal as much as these happy moments in the wilderness with off-rod bikes in the mountains. or on our super bikes on the race track. Especially the expected calls for SAR missions in rural areas, where we don’t want to become the victims when we are riding in the rush.

The Ultimate Challenge

2023 will mark the 20th Anniversary of the Highrise Emergency Aerial Response Team (H. E. A. R. T. ) off-road emergency response unit. That is why we are organizing a 10 000 km moto ride from Sofia to Jeddah and the way back that passes through Syria. The goal is to pass  The test of time for extreme motorized emergency responders, rescuers and journalists for dealing with emergency situations and to meet with international rescue organizations in the 5 counties that we will visit.

That might be The Ultimate Challenge, but we will try to have fun when we pass through the war zone.

 

See Our Off-Road SAR Team

Imagine a Search and Rescue motorized unit equipped with complete motor transportation that enables all of its personnel and equipment to be moved at the same time without assistance from other sources.

Moto Delta Flying for SAR Missions

Three embedded extreme journalists are on a mission to cross one war zone, two continents, three seas, four worlds of rescue and five countries on a motorcycle to meet rescuers and people of all walks of live to talk about a new S.O.S. initiative. From Bulgaria through Turkey, Syria, Jordan and  Kingdom Saudi Arabia, near the Black Sea, Mediterranean Sea and Red Sea, you can share the experience LIVE via Internet and this web site. Enjoy the ride!

Каним желаещи участие в съпътстващ екип на следващото РАЛИ ДАКАР

В контекста на развитието на Спасителя на бъдещето, паралелно и с ефективното въздушно спасяване, този процес ще минава Теста на врeмето. Затова и набираме доброволчески и журналистически екип за участие в съпътстващ екип на следващото РАЛИ ДАКАР. От наша страна, ще го подкрепим с материална база, теле, сателитни и келтъчни навигационни комуникцаии,  екипировка и ще подготвя два ОффРоуд мотора и аварийна спасителна 4х4 кола за подготвителния етап. 

Ще се сформира екип на доброволчески начала за обучение за управление на ОффРоуд машини и спасяване в екстремното, а Рали Дакар е страхотна възможност за тази цел, така че ще подходим като с организиране на експедиция с журналисти, състезателен и технически екип. Ще уточня другата седмица платформата, датата и мястото на срещата. Вече изграждам и Тренировъчните бази в подножията на най-близките им планини.

Заповече инфо по проекта, ще се качва информация на платформата fb.com/ProjectExtreme и в профила @ivankristoff

 
Moto Enduro red
 
Да преминеш тестa на времето
 
 “Две са причините да поканя приятели, които харесват и имат интерес в пътешествията, фотографията, летенето, екстремните спортове и доброволчески инициативи в спасяването,  да караме мотори с марщрут през Сирия (тук има много ‘ако’, тъй като когато се обадих в Сирийското посолство за визи и информация – не…) ,  страна с реални военни действия.

Първата – да се установят реалните им качества за менажиране на ситуации и оцеляване в истински мисии. И втората – да демонстрират на евентуални доброволци спасители, какъв характер притежават тези хора, за да станат доброволци-спасители в сдружение “Специализиран отряд за спасяване.

Това ще е “The Ultimate Challenge for extreme moto journalism and dealing with emergency situations”.

Във военни зони мисля, че НЯМА как да предвидиш риска – ще започне някакво настъпление или дислоциране додето си на място и май-вероятно ще бъдеш в ситуации, които не би могъл да предвидиш във всичките им вариации, освен това във военно време се пръкват банди мародери и шанса да се нанижеш на тях е голям. Както казва един приятел ‘амии… не знам как гледа семейството ти на такива идеи, но аз лично във военна зонa не бих се наврял….може да ти е последната тръпка…

Затова, ако има интерес от страна на спасителни организации и правителствата, през които ще минаваме, можем да се отбием и поговорим по актуалните теми за Иновациония Форум, който мога да организирам в Близкия изток.

Off-roadНавън сега вали сняг, но като се стопи наближава прериода за подготовка на мото сезона и това може стартира с няклко мото прехода от бреговете на Черно мое, Средиземно море, Червено море и Персийския залив, та до подножието на покрива на света.

Обсъдих идеята за мото прехода до вр. Еверест с приятели от ИКЕМ, да ползваме и е-коли или е-мотори за 2-3 седмици и, в типично Американски стил, да не забравяме, че половината ми живот е минал отвъд океана, можем да направим това в цял проект, който ще има силен импакт и представен в Дубай. Идеята това събитие да стане благотворително в помощ на инициативи на Special Operation Services (SOS) Team, ми хрумна като видях един тип измислил идеята да събере 1 милион долара,  с кауза за благотворителност и даже бе включил Имерсат, HTC, и BBC, но странно, сайта не му действа като истинска кауза, та се замислих на мига за нещо ползотворно… Имам опит в много кратни събития за благотворителност в Онтарио, Канада. Затова и дарих 25 скутера на сдружението които могат да се обявят на Благотворителен търг или разпродажба, за да наберем необходимите средство за това начинание.

Каня всеки желаещ да се присъедини. В екипа от четирима души, които се сформираме ще трябва да имаме лекар и всеки ентусиаст да се включи е добре дошъл. Първия маршрут от София, Истанбул, Хомс, Дамаск, до Джеда, Кралство Саудитска арабия, ще мине през военна зона и ще трябва да проведа много раговори с правителства, компании по сигурността и други. Както се вижда в поста на www.fb.com/ProjectExtreme,  дългия път и жегата в пустинята и студа в Хималаите са най-малкото предизвикателство.
 
Това си е чисто пътешествие и авантюра в незивестното. Но бих искал да го съчетая с каузите си, в предвид на възможността, интересния маршрут, краткото време което ни остава, удоволствието от карането в трудно достъпни райони, крайни температури и вражеска обстановка, опита и възможността да научиш нови неща за навигиране, логистика на дълги преходи, където дори неща като зареждането с бензин ще е плод на добро планиране и изпипване на детайли – с ползата да превърнем такова начинание в цял проект.
 
Трите от целите на този мотопоход са: 1 – да направим връзка със Спасителни служби, за да обменим опит с доброволци и професионални спасители, 2- да изпитаме теста на времето и доказване на концепцията (Proof of Concept) на инициативата за Embedded Extreme Journalists, като преминием през държави с различни религии и конфликтни и военни зони, 3- да направим тренировка за логистика, тестване на новите видове (нововъзникващите) технологии, комуникации и тяхното приложение в ползването им ефективно в социалните мрежи. В този контекст първо ще направим един вид тренировка с по-близки маршрути, като например Западните Балкани, с наличната ни мототехника и ще се информираме в движение, какво има сега в България и съседните ни държави и какво би било добре да се предложи за Карта на Е-зареждашите места, която да се развива в реално време и да има он-лайн информация за нея.
Иван Кристоф
мото
5555+

Kilometers

5

COUNTRIES

5

Seas

3

Religions

2

Continents

1

Moto Parade at Expo 2020 Dubai

Един българин, един мотор, един свят – Иван Кристоф яхва своя мотор, за да измине 10000 километра, обикаляйки Близкия изток.

Клуб Екстрийм разказва за пътешествията на екстремни приключенци от цял свят, които са обиколили земята поземя, вода и въздух или в момента се подготвят за четвъртия свят на пътешествията – космоса. А радостта ни днес е още по-голяма, защото ще ви представим един българин, който е постигнал уникални постижения на и над най-високата кула в света през още в края на миналия век и зората на новия Миленiум. Скоро той ще стартира инициативата за българското пътуване в космоса чрез новите палтформи за космическия туризъм на много по-висока височина…

Още в младежките си години, той прави първото си солово пътешествие на върхът на Европа и обратно, убеден, че там на високото, без значение на каква височина, един спасител с помощта на най-модерните технологии, може да се справи с всякакви ситауции и затова създава  кампания за насочване на вниманието към спасителя на бъдещето под надслова „1 спасител, 1 решение, 1 кауза“.

През януари 2018 Иван представя България на международната Intersec конференция за сигурност и безопасност а през 1029г. на Dubai World AI за изкуствен интлект и информационна сигурност в Дубай, АОЕ. Предстоящата му обиколка на света, планирана в периода на 2020 привлича вниманието на най-голямото авио изложение в света, и в Абу Даби, той ще представи инициаитивата му за БЕЗОПАСНО НЕБЕ, в която той инвестира пари, ресурси и време. Той разчита на сътрудничеството на приятели, съмишленици и доброжелателни патньори. Те ще станат част от вдъхновяващото събитие.

Още през 2000 Иван Кристоф решава да работи в посока обединяване и подкрепа на SAR Tech of the Future и създава виртуалния и динамично развиващ се бранд Aerial Rescue, под който смята да организира специализирани полети за да демоснтрира новите технологии, коиго да доразвият бранда в Brand Identity Enhancement от A.R. в новото му измерение A.I.R.  и да подкрепя и споделя опит със SAR Techs и пилоти от цял свят. Така е създаден уебсайтът  AerialRescue.com и фейсбук страницата fb.com/AerialRescue, която тепърва ше се развие