Rescue

Training | For Search and Rescue Mission

XTREAM is the new-generation of filmmakers with youthful, dynamic and winning spirit dedicated to explore new ways of filming VR and panoramic views at extreme heights. Code name: XTREAM STREAMERS, like that of the Club EXTREME under the #ForBulgaria colors. Equipped with the best cameras, they are heading to Intersec, to film in a new way Live reports in VR and 360 degree view.

The new formed team, prepared for great feats and challenges in aerial photography, reflects the nature of their filming equipment and potential for exploring new ways of  documenting extreme rope access operations. A new generation destined to lead  the field.

Приветстваме ви да се присъедините към нас в един вълнуващ проект, който ще споделяме с нашите приятели и пилоти от ВВС, чуждестранни агенции и частна авиация. Тази година ще проучим нови начини за специализирано обучение, като се възползваме от най-модерните технологии в областта на мобилните компютри, медицинските устройства, мониторите за сърдечни честоти, GPS позициониращите системи и др. С екип от професионални спортисти, лекари, инструктори и треньори ще документираме напредъка си, изследваме нови начини за обучение на издръжливост под напрежение и измерване на нашите резултати. Всички данни ще бъдат споделяни с доброволни и професионални спасителни екипи безвъзмездно. Имаме международно партньорството с пилоти и хора, които желаят да участват в тази инициатива.

През 2012 г. Иван Кристоф участва в състезанието “Space Art” на Fortis Swiss Made Watches Space Art предизвикателство. През 2015 г. Иван организира за международната общност фотосесия с аерографията, като част от своята програма “Ментори и чираци”. Тази инициатива за изкуства привлича опитни пилоти, техници за достъп до въжета, художници, музиканти и аеро-фотографи с много обещаващи млади артисти, които да си сътрудничат с наставнически взаимоотношения “един към един”. Програмата ще стартира по време на Интерсек 2018 и се надяваме да започнем да обогатяваме диалога между артисти от различни поколения и култури, изпълнявайки целта си да допринесем значително за визуалното представяне на авиационната индустрия. Повече информация тук.

През 2018 г. Иван става първият българин избран за Ambassador на световна марка часовници. Тук ще споменем как на сайта на Фортис той показва България и други българи.

Тази година ще бъде подготвителната фаза за тригодишния проект Е.В.Е.Р.Е.С.Т. На Интерсек 2018 в Дубай планираме да представим нашите изследователски и развойни проекти и инициативи за морско. наземно и въздушно спасяване. Скоро ще организираме най-високата безжична видео конференция и среща на върха на света за обучение по въжена спасителна методология в района на вр. Еверест. Следващият ни проект е да направим филм за 65-годишнината от първото официално изкачване на връх Еверест. Ако всичко е наред, се надяваме да имаме страхотна презентация за Intersec 2018 и сте поканени да се присъедините към нас заради тръпката.  Това продуцента Мансул Алфееи, който ще направи филм за България и ще го представи в Дубай. Той вече е правил за София и Банкя. В предаването по БНТ, той запосна обществото идеята за проекта “Сто лица на екстремните спортове” на Иван Кристоф и с инициативата за българската изложба и присъствие в Дубай.

Кой казва, че няма място за иновации на връх Еверест? С новия формирал екип на E.V.E.R.E.S.T. (Extreme Vertical rEscue, Rope accEss и Safety insTructors), можете да разширите познанията си в областта на въжените линии и да научите за нов начин на обучение за спасителни операции с високо надморска височина за издирване, спасяване и хеликоптери!

ПулсФитнес