THE BETTER FUTURE FOR AIR RESCUE

В подготовка на тренировки на пара медици и доброволци за въздушно спасяване

BEZMER AIR BASE

В подготовка на тренировки на пара медици и доброволци за въздушно спасяване

Innovation is the best response to a crisis

The existential crisis with reckless drivers on the Bulgarian roads is no reason to throw in the towel. On the contrary, the best response to the crisis is surely to innovate! Big penalties is not the only road to increase safety on the road A new approach to promoting safety and breakthrough change in education will have more efficiency and has a brighter future for the safety on the road and more efficient ER.
 
Soon we will introduce the new platform and a my own budget that will make the destructive innovation change attitudes on the road and for sure – decrease the will for reckless driving, Obviously the old methods did not work and it is time to change first the attitude of drivers and the safety measures on the road.

The SOS.ForBulgaria.com meeting

 

SARWith partners we will present new concepts for training and the future of rescue and ER, providing a chance for volunteer and professional players to meet and discuss the current state of the emergency preparedness for rapid response in the Sofia region. We will be joining a wide range of speakers and professional riders and drivers at the event, presenting the concept for the ultimate ER to an array of industry players, government officials and expert, who want to explore technologies and join forces to shape growth. 

It will be my pleasure to announce soon the special S.O.S. Reception on the occasion of Forum SOS 2022. We shall be welcoming some of the world’s global leaders in a private, invitation only environment to discuss and shape the desirable future together – #ForBulgaria

СРЕЩА НА ДОБРОВОЛЦИ

yamaha Motorbike AdventureКаня Ви да се включите в доброволческата инициатива ‘Спец. отряд за спасяване’, който да отреагира и да спасява по земя, вода и въздух.

Скоро ще представя Пилотен проект с 28 моторни транспортни средства, които ще предоставя за 28те области в България, където имат желание да развиват доброволното спасяване. Това включва и два офф-роуд мотора, с комплект необходимото мото и ендуро облекло и каски за писта и офф-роуд. Ще предоставя този всъдеход, със сертифицирани за Формула 1 пилотски обувки, облекло, швейцарски хронометри за пилоти, ръкавици и други важни елементи за новата ни наземна флота.

Специално за тест драйва ще дойде военен пилот от ВВС  и тест пилот на швейцарската марка за часовници Фортис. с който тази зима ще направим екстремно каране с всъдехода в труднодостъпни райони, за да тестваме шофьорските умения на кандидатите за него.

Това, което е важно, е тези общини или организации да имат сигурен гараж и база, където може да се монтира специализирана техника за Координационен център за менажиране на кризисни ситуации.

Този всъдeход, който е с инсигнията на спасителна кола за височинно въжени и въздушни операции “Highrise Emergency Aerial Response Team” ще се предостави безвъзмездно за доброволческа спасителна организация. Много удобен за индустриални аварийни операции, защото има вграден First Aid пакет, може да се вкара спасителна носилка отзад и горната му част е удобно за слагането на мокра леководолазна или катерачна техника и въжета, които да се отичат, както и да качва и държи по покрива и спасител за въздушни акробатики или други нужди, като например, снимане на трениране и др.

nISSAN xTERRA

Той е оборудван с катерачна, алпийска, водно гмуркаческа, индустриална екипировка, и както ще видите по-долу във видеото – с мини кола с камера за взривоопасни зони. Специално за него има мобилно-комуникационна GPS система за дистанционнен видео контрол чрез GSM 3G и 4G мрежи (Mobile Video Patroller – видео наблюдение в реално време, две вградени камери с инфрачервени сензори за нощно снимане, GPS локализиране и проследяване, дистанционно управление заснемане и проследяване… Най-доброто от компанията TBS.bg

За него и на тези, които ще го карат, ще им се предостави методология за специализирано каране на аварийно-спасителни коли в екстремални ситуации.

Това е уникална кола за България, защото моделът е преназначен само за Америка и мобилната комуникационна техниката е създадена и разработена за американската полиция, и и затова е по-добре да бъде дарена или да се ползва от организация със сигурен гараж. Първия ми избор бе Пожарната или Полицията, но МВР не може да получава спонсорство.

Заради скъпата техника, всичко в момента е разпределено на различни места, но ако има организация, която да гарантира ползването на техниката по предназначение, нека пиша“, казва Иван Кристоф

Xterra

integra-a.com to the rescue.

Каним Ви на първaта по рода си презентация, която планираме да се състои в рамките на Златния медицински час, в София. Инициативата ни е да организираме първото трасе за мини е-рали, по което ще направим уникален тест драйв за спешно отреагиране по земя и при възможност, полет с хеликоптер и демонстрация на нов метод на мониторинг по въздух.  

Xterra. X for eXtreme.

Как реагираш при спасяване рефлектира върху живота на жертвата. Първите 10 минути са най-критични … Ние сме до болка запознати с това и затова разчитаме на сигурна наземна техника и притежаваме една от най-бързите и сигурни спортна кола и 4х4 NIssan Xterra. аварийно спасителен всъдеход. За това сме сигурни в ефективното реагиране в района на цяла Софийска област.

A new initiative for volunteer SAR

Планираме да направим уникално за България презентация 

“По-доброто бъдеще за спешно отреагиране”

Ще Ви запознаем с  иновациите на въздушно отреагиране на високи и супер високи сгради. С опита от Америка и Азия, ще споделим ноу-хау от най-добрите специалисти в тази сфера.

#BelchinAirShow

EXTREME JOURNALISM

Планираме полет в рамките на Златния медицински час. Това ще стане на борда на самолет или хеликоптер, който ще се вдигне на максимална височина над София и близките красиви планини, за да заснемем за световните медии красотата на столицата ни. Това ще бъде част от тестването на първия по рода си Mobile Mission Control Center.

#BelchinAirShow

#ForBulgaria

За да представим България по по-добър начин създадохме проекта #ForBuglaria. Този полет ще Ви даде реална представа за времето и периметъра, в които ако се наложи в критична ситуация да се отреагира спешно по въздух. Ще имаме и тест драйв на най-мощния GT-R с 570кс за наземния ни екип. За тази цел ще предоставим и нашата наземна флота.

#BelchinAirShow

Safety first

Ще Ви запознаем как ще представим България по новаторски и много обществено полезен начин, който не само ще подобри имиджа на родината ни, но и ще покажем нова стратегия в мерките за сигурност. В България имаме уникалната възможност да развием нов вид мониторинг за сигурността на хората. Това ще го постигнем с един невероятен екип от пилоти, доктори, специалисти и националната браншова организация за електромобилност- ИКЕМ. 

THE NEW QASHQAI

NEW NISSAN QASHQAI

Избрахме новия Нисан QASHQAI TEKNA с панорамен покрив за целите на сдружение “Спец. отряд за спасяване” заради неговите свойства и гледката, която можем да наблюдаваме на високо при нужда от директно наблюдаване на горе за въздушно наблюдение и отреагиране при височинно въжени операции по въздух или вертикала на на високи сгради. Ето няколко ключови думи: Bi LED, IPA BSW, NissanConnect, FCA, LDW…

GTR sq

Extreme TV Series

“Добре дошли в моя вертикален свят, където вертикалността няма граници, няма ограничения на човешката издържливост, няма самосъхранение, но на екстремни височини и скорости – само правилното отношение ще те спаси.” Иван Кристоф

THE NEW QASHQAI

X-NISSAN Newsletter

За тази зима подготвяме заснемането на един уеб ТВ епизод за зимните екстремни спортове и екстремно каране на коли в сняг. Иван Кристоф, ще използва Nissan колите си за ауто-авио каскади. Заедно с Атанас Марков, редактор на спорта в Autobild България и сегашен гл. редактор в списание BBC Top Gear Bulgaria, заснеха една невероятна фото сесия с Нисан Qashqai.

Ivan Kristoff

Forum 1

Това е Форум 1 за глобалната сигурност, спешна помощ и въздушна спасителна екосистема, в която лидерите на правителства, индустрии, експерти и доброволци ще споделят идеи, изследват нови технологии и обединят силите си, за да се развиват.

 

Anywhere. Anytime.

Една от иновациите може да е, че това ще е първия по рода си интерактивен Форум, в който новаторството ще се тества и създава в движение и на живо. Втората е да представим нов вид спасяване по въздух.

Major Gen. Zlatko ZLatev

Former Commander of 24th Air Base and 16th Transport Air Base, Bulgarian Air Forces andrt Air Base, and Deputy Commander of Joint Forces Command, Bulgarian army will share his thoughts for our innitiative.

Air to Air Rescue Gen. Zlatko Zlatkov
Air to Air Rescue

Lt. Nikolay Kalaydjiev

We will present Capt. Nikolay Ivanov Kalaydzhiev, pilot in the Air Force of the Republic of Bulgaria. We are teaming up to work together on the A.I.R. project and he will present his idea for the future of ER.

Our innitiative for ER Creative Center

THE MOUNTAIN TRAINING BASE WITH MISSION CONTROL TOWER

The SkyView Tower Panorama
Oblivion

През 2020г. ще представим своя инвестиционен проект за Innovation Center в подножието на Рила планина. Той се намира на 50 километра от София Тех Парк и се простира на площ от 450 кв. м. Общата инвестиция за изграждането и оборудването му ще е на стойност 250 000 лв. В центъра студенти, доброволци и спасители ще имат достъп до иновативни решения за спасяването като проекта М.А.Р.С., както и до програмата за “Ментори и таланти“.

В света на спасяването и сигурността в авиацията има много нерешени проблеми, за които ние имаме решения и ще работим по практическото им прилагане. С изграждането на нашия Innovation Center даваме достъп на желаещите да се включат в иновативни проекти. Вече съм си доказал потенциала си в решаването на проблеми за ремонти и менажирането на аварийни ситуации на най-високите сгради в света и вдигнах летвата да се целим по-нависоко. Затова се завърнах в България, където са корените ми и все още има ниши за решаване във въздушното спасяване на супер високи сгради и много повече…

В България има много талантливи млади хора, които имат огромен потенциал и искат да се включат в доброволческото спасяване. За неговата реализация обаче е нужна финансова подкрепа и затова осигурявам творческа среда за пълноценно разгръщане на идеите и тренировъчна база за специализирано обучение и разтоварване. 

За тази цел сме построили основите и приключили със строежа на Иновационния център в подножието на Рила планина. На 6 ти септември, 2019, ще Ви запознаем с новия ни проект за изграждането на  Иновационния център в подножието на Витоша планина. 

Приветстваме технологични партньори за създаването на Мобилен комуникационен център за Издирване и спасяване и Творчески център за целите на Иновативния екип, който ще визуализира концептуалните ни идеи.

Каним Ви да се присъедините и бъдете част от създаването на истински български иновации.“, заяви Иван Кристоф, основател на сдружение “Специализиран отряд за спасяване”.

 

Повече информация за Тренировъчната база

The panoramic view from the top of the Future Innovation Center

The panoramic view of the Innovation Center in Sofia

Our Investment Project for Innovation Center will be presented at Inter Drone Expo

Институт за Вертикални оперАции и обучеНие на доброволци спасители

Buxton Heights | Бъкстонски възвишения
Buxton Heights | Бъкстонски възвишения

Повече информация за Института