#BelchinAirShow

Уникално преживяване за журналисти

Полети и тест драйв за журналисти с коли за “Издирване и спасяване”

Fortis Swiss WatchЖурналисти с интерес към отразяването и участие в спасителни акции, могат да се включат в тренировки по земя, вода и въздух по време на предстоящото събитие The Forits Experience.

Програмата на следващото четиридневно събитие (2017 г) цели да въведе журналистите в предизвикателствата на отразяването на спасителни акции по земя, вода и въздух и да ги направи част от международна мрежа от доброволци и професионалисти с общи интереси. Събитието е в стил edutainment насоченост и е предназначено не само за професионалисти, които имат желание да се включат на живо по време на спасителни акции или да извършват дистанционно мониторинг на критични ситуации и аварийно-спасителни операции.

Този всъдеход, който е с инсигнията на спасителна кола за височинно въжени и въздушни операции “High rise Emergency Aerial Response Team” ще се предостави безвъзмездно за доброволческа спасителна организация. Много е удобен за такива и индустриални аварийни операции, защото има вграден First Aid пакет, може да се вкара спасителна носилка отзад и горната му част е удобно за слагането на мокра леководолазна или катерачна техника и въжета, които да се отичат, както и да качва и държи по покрива и спасител за въздушни акробатики или други нужди, като например, снимане на трениране и др.
 
Той е оборудван с катерачна, алпийска, водно гмуркаческа, индустриална екипировка, както и с мобилно-комуникационна GPS система за дистанционен видео контрол чрез GSM 3G и 4G мрежи.
 
За него и на тези, които ще го карат, ще им се предостави методология за специализирано каране на аварийно-спасителни коли в екстремални ситуации.
 
Това е уникална кола за България, защото моделът е преназначен само за Америка и мобилната комуникационна техниката е създадена и разработена за американската полиция, поради което е рискова да се държи в гаража ми и затова е по-добре да бъде дарена или да се ползва от организация със сигурен гараж. Първия ми избор бе Пожарната или Полицията, но МВР не може да получава спонсорство.
 
Заради скъпата техника, всичко в момента е разпределено на различни места, но ако има организация, която да гарантира ползването на техниката по предназначение, нека пишат.на клуб Extreme/Екстрийм, на които съм я предоставил за съхранение

#BelchinAirShowМеждународната мрежа на експерти по вертикални операции (International Vertical Access Network – I.V.A.N.) помага на български инициативи в сферата на височинно-въжени и въздушно-въжени операции за издирване и спасяване (Search and Rescue). В рамките на мрежата инструктори пилоти и техници по въже-достъпни операции от цял свят могат да обучават и журналисти-спасители на мерки за безопасност по време на полет. Участниците ще се запознаят  и с различните видове комуникационни системи и мобилни устройства, които могат да се ползват от борда на летателни средства за отразяване на събития от въздуха в реално време и безжични връзки за прехвърляне на данни бази.

Mobile Mission Control
В момента разработвам мобилна комуникационна система, която е специално създадена за екстремни журналисти, които търсят пълни възможности за работа навсякъде и при всякакви екстремални условия. За тази цел и използваме противо ударни  и водо устойчиви протектори, за да предпазват комуникационните ни модели, които съдържат в себе си цяло „студио“ оборудвано с всички съвременни творчески инструменти на борда на лек мобилен компютър с инструменти от ново поколение. По време на организираното с наше съдействие събитие Полет над Седемте Рилски Езера, бяха тествани различни методи за работа на журналисти в непредвидени и близко до екстремални условия критични ситуации, което ни даде правилната насока за търсене на нови решения, които ще покриват отразяване на новини от труднодостъпни райони. 

ПОКАНА ЗА РЕПОРТЕРИ, КОИТО ИСКАТ ДА СТАНАТ „ЕКСТРЕМНИ“ ЖУРНАЛИСТИ

Embedded journalism“ се наложи като термин в отразяването на военни действия в медиите през 2003г. по време на инвазията на Американската армия в Ирак. „Embedded extreme journalism“ се наложи като термин в отразяването на екстрмни тренивровки за медиите през 2013г. по време на тренировка на Иван Кристоф с млади студенти от Департамент “Масови комункации” към български университет.

Имахме удоволствието да поканим журналисти на 16.12.2016г. на пресконференция „Столица на екстремните спортове и приключенския туризъм“за стартирането на съвместната продукция на Клуб ЕКСТРИЙМ , създаден  от Иван Кристоф (Човека паяк). Желаещите да се включат сега , могат да ни пишат или видят презентацията в реално време на fb.com/ProjectExtreme

Сега, когато България е пренебрегната като туристическа дестинация за екстремните спортове и приключенския туризъм, стартираме нова платформа за популяризирането на красотите на България с нов вид на привличане на  хора от цял свят. 

Журналисти с интерес към отразяването новини в труднодостъпни райони и участие в екстремни акции и ситуации, в каквито понякога професията ги “изненадва” могат да се включат в тренировки за екстремни спортове по време на реализирането на  проекта.

Програмата на проекта,  цели да въведе журналистите в предизвикателствата в тренирането за отразяването на високо рискови акции по земя, вода и въздух и да ги направи част от международна мрежа от доброволци и професионалисти с общи интереси към екстремните спортове. 

Пилоти и любители на екстремния туризъм, които желаят да се включат в приключенския туризъм могат да ни пишат за повече информация.

Още по темата: WORLD’S FIRST: EMBEDDED EXTREME JOURNALISTS

Mission Control Center

На база дългогодишния ми опит в и въвеждането на иновации при работа на труднодостъпни места, реших да създам е Mission Control Center, който е насочен към спецификите на съвременния начин на работa при специални събития или аварийно спасителни работи. За тази цел, когато аз и екипа ми работим навън, ние ще подаваме целенасочена към дадено отразяване, информация през  адреса fb.com/missioncontrolcenter

Разполагам с уеб ТВ мобилна станция на аварийно спасителна кола, (Outdoor Broadcast Emergency Car), със специално създаден Mobile Visual Patroller – видео наблюдение в реално време, с вградени камери с инфрачервени сензори за нощно снимане, GPS навигационни системи за локализиране и проследяване, дистанционно управление заснемане и проследяване

fake