• Vertical rope rescue
  • Време да променим света
  • helicopter rappelling training
  • rappelling out of a helicopter
  • rappelling out of a helicopter

About This Project

The best way to see Ivan Kristoff's work on the exterior of CN Tower SkypodВъздушно-височинен аварийно спасителен отряд

Светът върви вертикално. Не много отдавна, вие би трябвало да отидете до Ню Йорк,  ако искате да работите или живеете в небостъргач —- но не повече…

Градове в целия свят се строят по-високи и по-сложни височинни структури. Днес, архитекти и мега строители от всеки голям град се надпреварват да видят кой може да изгради по-голям, по-висок и с драматична архитектурен небостъргач. Хората приветстват тези нови съвременни чудеса и нашите митрополитни  градове изпъкват. Единственото решение е да се продължи да се покачват нивата на изисквания.

Това глобално явление също така създаде предизвикателства. Огнеборни  и аварийно-спасителните процедури са все по-трудно усвоими, тъй като сградите стават все по-високи и по-сложни. Височинните строители увеличават обръщенията си към хората, като Иван Кристоф, експерт по вертикалното спасяване, за да им помогне да развият революционни техники за спасяване и процедури за отреагиране при най-лошите сценарии в тези растящи супер-структури.

“Височинен аварийно спасителен отряд” (HEART) е извънредно нов телевизионен сериал, който отвежда зрителите на пътешествие от първа ръка, заедно с Иван и неговия екип, тъй като те поставят своите собствения си живот в риск с надеждата за спасяване на другите. Това, което прави Иван е изключително опасно и немислимо за повечето от нас, но неговите спасителни техники могат да спасят живота ви един ден в този нов вертикален  свят.

Highrise Emergency & Aerial Response Team

 

В спасяването, всяка минута и секунда са важни. 

 

Първата такава тренировка с вертолет МИ-17 бе направена през 2002г. над Мадарския Конник, в близост до Шуменското плато с летателния състав на Военновъздушните сили на България. По късно, през 2010г. в Авиобаза 24 Крумово, съвместно с и представител на Сдружение “Специализиран отряд за спасяване”. Това мероприятие е изключително важно за да се придобият нови способности и обмени опит в различните видове спускания по въже от хеликоптер Кугър №710., които в една реална ситуация, например при бедствия, авария, катастрофи и медицинска евакуация и извличане на пострадал от труднодостъпни места, ще ускори ефективността от този род операции. След де-брифинга бяха установени предимствата на различните методи на алпийски способи за работа с въже. През 2018г., хеликоптер Кугър №714., при скокове с парашут на цивилни граждани над София, бе визуализирана част от новата тренировъчна методика за Търсене и спасяване по въздух. Основната цел е да се оказва по-адекватна помощ на пострадали. Затова такива мероприятия са общо полезни, като се обработват взаимодействията между военно и доброволчески спасителни операции в рискова обстановка. Това е начин да се придобият нови способности за гражданите на Република България. В новия 4ти етап на тренировъчен процес може да включва товарене на спасителни модули от аварийно спасителната кола на Сдружение “Специализиран отряд за спасяване” до самолети и хеликоптери, разтоварването им по време на полет над вода и извършване на операции по Търсене и спасяване. Това е наложително, за да се отчете времето за натоварване, когато е необходимо при екстремни ситуации, защото тази бързина на натоварването ще компенсира времето за реагиране при възникване на критична ситуация.

Проекта A.I.R. е изключително важен защото за първи път в историята на въздушното спасяване ще се създаде научно-изследователска академия за обучение на спасители в екстремални условия и ще се решат решения в авиацията за фатални инциденти във въздуха, които са завършвали с особено голям брой на жертви.

Category
Filming, Projects
Tags
Въздушно-височинен аварийно спасителен отряд