Авиатори обучават журналисти и доброволци за екстремни ситуации

Иван Кристоф, познат като Човека-паяк, ще проведе отново подготовка на екипи за действие в извънредни ситуации, с комбинирани спасителни операции по земя-въздух-вода, заедно с още експерти в областта.

Специалистите искат да предадат опита на журналисти в различни екстремни спортове и иновационните тенденции, които ще променят живота ни на доброволците и спасителите екипи. Телевизионни екипи ще имат възможността да полетят заедно с организатора на XTREAM WORKSHOP –  World’s First Embedded Extreme Journalists, който ще се състои в рамките на Златния медицински час” с посрещане на изгрева – от 07:00 – 10:00 часа, и полетят на борда на “Полета на иновациите”.

За тази цел, предварително ще се създаде сценарий със сторибордове, който ще обучи участниците как се конструира разкадровка и сценарий, който е идентичен с кино сценария и кадрирането като на телевизионен сценарий и сториборд на филм, и всички правила, които ще вдигнат много нивото на визуален разказ в патентоването и представянето на иновации. Това е важно, за да се развива една история плавно и документира пътя на осъществяването на една идея от предисторията й – до реализирането й, с методи и технологии, с които искаме да се изразяваме най-добре. Това ще развие много полезни умения в новата генерация екстремни спортисти и журналисти, които искат да организират или участват в новаторски и интересни проекти.

“Живеем в един екстремен свят, в който някой си решил нещо и ти променя живота. Когато отидете на място, най-важното нещо е да останете живи, да се върнете”, сподели Иван Кристоф пред Bulgaria ON AIR.

Предвижда се и обучение на екстремни журналисти, които да следват спасителните екипи. Има замисъл и да се осъществят серия от екстремни обучения във въздуха, които да симулират и гмуркане на екстремни дълбини със специализиран техника и ВР заснемане за работа в крайно опасна обстановка. То ще бъде реализирано от рекордьора по въздушни и височинно-въжени операции Иван Кристоф.

“Моята роля в тази инициатива е свързана с експертизата ми в работа на екстремни ситуации и опита ми в гмуркането. Дишането е един от факторите, които оказват сериозно влияние дали ще останем спокойни в екстремна ситуация. Трябва да подготвим хората да останат адекватни за нещата, в които са обучени”, разясни той в “България сутрин”.

В подготовка за Иновационен полет с първият в света сгъваем компютър

СПЕЦИАЛНО ЗА ЛЕКАТА АВИАЦИЯ
И СИГУРНОСТТА ВЪВ ВЪЗДУХА

ПРЕДСТАВЯМЕ НОВИ ТЕХНОЛОГИИ
И КОНЦЕПЦИИ ЗА ПРОСЛЕДЯВАНЕ

Хибридно клетъчно / сателитно GPS проследяване
Иван Кристоф, известен още като Спайдърмен от истинския живот, планира първия тестов полет с балон с горещ въздух над София при изгрев слънце, за да даде тласък на Innovation Explorer, София, 22 февруари 2024 г., в София Тех Парк. По-късно можете да се присъедините към нас за незабравимите полети с балон и хеликоптер на INNOVATION EXPLORER над най-високия връх в България над Седемте Рилски езера, Седемте Мусаленски езера, Седемте Родопски езера, Седемте Пирински езера. Представете си това: панорамна гледка, която стига до тавана…

Постигнете нови висоти с Lenovo ThinkPad X1 FoldП0-късно ще има специализирани експериментални полети, за да направим нови снимки от въздуха, за да заснемем кадри за създаването на предстоящ щафетен маршрут на полети за World’s First Rescue Innovation Forum и каузата “Обединени за България” – #UnitedForBulgaria”.

Това ще бъде възможността да изпитате хълма и иновативната технология на следващото пътуване на живота си в Хималаите – с хеликоптер и балон с горещ въздух над връх Еверест. Можете да бъдете част от това уникално приключение, като подкрепите невероятния проект #UnitedForBulgaria или полетете с нас и постигнете нови висоти във въздуха.

S.A.F.E.T.Y. IN A.I.R.

За тази цел създавамe оригинална он-лайн платформа с надслова „Сигурност във всичко“ и за първи път ще тестваме в България дистанционен мониторинг на полет, в който можете да видите на живо една новаторска, модерна и крайно необходима инициатива за леката авиация.

rescue efficiency

Специално за полета ще покажем най-модерната хибридна дигитално/аналогова и сателитно/клетъчна навигационна система, и ще предоставим най-модерната снимачна техника, с която ще се запознаете ако искате да тествате с нов метод за мониторинг на критични ситуации. Това ще е първия по рода си демонстрационен полет на нови технологии и визията ни за A.I.R.

Нашата огромна страст към авиацията във всичките й форми и летателни средства, новите технологии, желанието ни да пробваме нови неща и на нови места ни направи първите, които организираха специални събития и заснети от високо с топловъздушни балони в гр. София, гр. Банско, с. Бистрица и над Седемте рилски езера в Рила. 

Последната въздущна линейка България е продаден в чужбина

Мото за презентацията ни е:  “Бъдещето на проследяването – Днес”. Това бе невероятна реклама не само на дестинациите, но и на развиването на въздушните екстремни спортове, които могат да донесат инвестиции в туристическия и приключенския бизнес у нас> Това е чудесна перспектива за промотирането на България навън приток на туристи.. 

Част от тези демонстрации бяха съпроводени с полети на парапланеристи, мото-парапланеристи, делта планеристи, мото-делта планеристи, дронове, хеликоптер и самолети от леката авиация. Ефекта в социалните мрежи бе над 15 милиона гледания само във Фейсбоок. милиони ТВ зрители успяха да видят невероятни красиви места и кадри над България на живо.

Опитайте системата за проследяване за себе си, без риск. Свържете се с нас за вашия безплатен пробен период.
За първи път в София

ПЪРВОТО ТЕСТВАНЕ НА СИСТЕМА ЗА ВЪЗДУШНО ВИДЕО НАБЛЮДЕНИЕ НАД СОФИЯ

С екип от инженери по земя и въздуха се тества покритието на мобилните оператори в столицата във вертикална посока. Добрата връзка е необходима, за да се праща безпроблемно информация от камерата на хеликоптера. 

За първи път в България

ПЪРВОТО ТЕСТВАНЕ НА 3G И  4G И ПРЕДАВАНЕ НА ЖИВО ПРЕЗ ТЯХ ОТ ВЪЗДУХА

За всеки проект на Иван Кристоф събира невероятен екип в усилиятa Ви да направим по-сигурна София в четирите измерения на сигурността – земя, вода, въздух и космос (сателитни навигационни системи).

DEDICATED TО INNOVATION | YOUR PLACE IS HERE

S.A.F.E.T.Y. IN A.I.R.

ПОЛЕТ С ДВУМЕСТЕН И ЧЕТИРИМЕСТЕН САМОЛЕТ