BRIEFING: 10:00AM, Tuesday, 02.08.2022, on board of Sea Rescue Power Boat, Maritime Administraion, Burgas Harbour

Бета версия на ИНОВАЦИОНЕН ФОРУМ за НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ СПАСИТЕЛИ: По Черноморието отдавна има проблем с липсата на водни спасители, доста доброволци за спасяване на давещи има в историята ни, включително и на приятел на сдружението са загинали, а и след инцидентите с кораба “Верaсу”, и дори фатални случаи с дрогирани туристи, очевидно има по какво да се работи по решаване на проблеми с младежта и затова предлагаме да се създаде положителна нагласа сред тях за насочване на интереса им в живо спасителни мисии, с ползването на нови и модерни технологии и методи за обучение, което не само ще им е от полза за изграждането в положителна насока на собствения си живот и отговорности, но и да помага на други. След зловещият удар на фаталното кръстовище в София, при което загинаха наскоро две момичета, бяха направени много внезапни спирания на шофьори и се е оказало, че всеки трети е бил под въздействието на наркотици. Надяваме се, че тази тенденция е далеч от реалността на Бургас, но подхода ни е в превенцията на такива увлечения и да ги привлечем в каузата за спасяване, като от малки ги запознаем да се измъкват сами от екстремни ситуации, в които могат да попаднат, да се запознаят с хората от Първата линия, със спасителните средства, технологии и методи за обучение, с които един ден и на тях може да им се наложи да се…

Бедствието не е място за запознанство, затова със съдействието на Морска администрация, пристанище Бургас, ДППИ ще се проведат следващите мероприятия, в приятелска обстановка и специални шоколади Casa Kakau – Bean to Bar Chocolate:

  • На 01.08 на катера в пристанището за оглед и уточняване на сценария.
  • На 02.08. брифинг и проиграване на епизода
  • На 04.08 кръгла маса за INNOVATION FORUM ONE и МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНО ОБУЧЕНИЕ ЗА СПАСИТЕЛЯ НА БЪДЕЩЕТО

За тази цел вече сме провели специализирани тренировки в района,  проучвателни заснемания по вертикала и хоризонтала на бреговата линия, както и плавания с кораб, спасителен катер и други превозни средства по земя-вода-въздух.

Vertical Rapelling Sea Air Rescue

ИНОВАЦИОНЕН ФОРУМ 1 ЗА СПАСЯВАНЕ 

Необходим е само един Иновационен форум за спасяване, за да се задейства промяната… Една идея, един пост, един коментар, една връзка, един разговор, един въпрос, един шанс, един час, един човек… Всичко започва с един. Затова и създаваме новаторската концепция Rescue ONE – Спасителя на бъдещето – независима спасителна сила, която може да работи самостоятелно или с екип от себе способни спасителни единици. Това е бъдещето.

Sea | Water Rescue and Maritime Operations FOR THE RESCUER OF THE FUTURE

Настъпва часът на морско-въздушното спасяване

 

Черноморието е Бреговата линия на Европа и крайно критична зона покрай “военната операция” в Украйна, а България доказа, че има неефективна, тромава и неясна в някои аспекти – политика и методология за спешна въздушна медицинска помощ и работа с доброволчески спасителни отряди за спасяване по земя-вода-въздух. Това представлява много предизвикателства, както за сигурността на хората, туризма и бежанската вълна от Украйна, затова имаме решения, които ще предложим в рамките на Златния медицински час.

 

 

RE: Inter DRONE Expo for Burgas, Bulgaria, the EU Boarder
BY INVITATION ONLY: На 20.10.22г., от 14:00-15:00, в рамките на “Златния медицински час”, ще се проведе Конференцията SOS.forBulgaria.com и 15:00-16:00, HEMS.forBulgaria.com. Темата е “Създаване на Новата генерация спасители – Спасителя на бъдещето”,

Всеки представител на академична институция или организация, която развива един от 5те S.E.A.L.S. стълба на новаторска методика за обучение на спасители:  академична, научно-изследователска дейност в сферата на сигурността, кибер- сигурност, безопасност, аварийно-спасителна дейност, опасна работа в екстремни операции и прилагане на иновации, ще може да представи в рамките на “10те критични минути” в животоспасяването – най-доброто, което може да приложи за развиването на спасяването в България.

Вече сме привлекли интереса на световни технологични брандове, начело с Google, и ползваме последните иновации на V2Track, Lenovo, Thinkpad, NISSAN и други световни лидери, с фокус към иновациите. Но най-вече привлякохме интереса на Кралското семейство на правителството и спасителните служби и академични институции на ОАЕ, както и на правителството, академичните институции, корпоративния свят и спасителните служби на Канада, която е една от най-мощните държави в света. 

Канадската брегова ивица (202 080 км.) е най-дългата, а Канадската армия се води като най-силната спасителна сила в света. Затова от дългогодишния опит на Иван Кристоф с доброволчески организации и спасителни служби, както и като основател на два канадски доброволчески отряда, като Canadian Rescue Emergency Services Тeam (C.R.E.S.T.), който се трансформира по вертикала в Highrise Emergency and Aerial Response Team (H.E.A.R.T.), той предава опита си в България, като създаде сдружение “Специализиран отряд за спасяване” с цел да се помогне за създаването първия доброволчески спасителен отряд за спасяване в стил Sea-Air-Rescue. Затова и в началото на август, 2022г., той ще представи концепцията си за Иновационен форум с фокус – адаптация към променящата се реалност по българското крайбрежие, защото днес света се променя както никога досега, както технологично, така и демографски.

Стъпвайки на фундаментална наука, ще оставим технологичен отпечатък по крайбрежието около Бургас, като развием и социална иновация с глобална свързаност-ускорена доброволческа и  предприемаческа система с инхаус и оутсорсинг. Това може да се постигне с глобална колаборация.”, 

В РАМКИТЕ НА ЗЛАТНИЯ МЕДИЦИНСКИ ЧАС, ОБЕДИНЕНИ СМЕ ПО-СИЛНИ

Ще осъществим първия Иновационен форум във водата. Бъдете първи с нас. Каним Ви на едно вълнуващо преживяване в бъдещето на българското морско спасяване, на високо, по-високо от всеки друг форум, който се е провел на Земята. Войната в Украйна, промени сигурността на Черноморието и ние се адаптираме.

Време да променим света
Електронно списание Vertical Rescue

ПOКАНА ЗА ПОЛЕТИ

 

Очаквайте скоро новите дати за полети пилоти от спец отряда за спасяване:) 

За местоположението на полетите

За S.O.S. екипа от пилоти

ПИЛОТЕН ПРОЕКТ ЗА ПО-СИГУРНА И БЕЗОПАСНА БЪЛГАРИЯ

 

Веднага след 11 септември, 2001,  Иван Кристоф е отличен с полицай, пожарникар, доктор и парамедик за “Невъзпятия  герой” на Торонто. От тогава той не е престанал да работи по идеята и развива концепцията за “По-сигурна България” съвместно с приятели и съмишленици от МВР и МО. Сега той ще представи една инициатива за “Невъзпятите герои” на България. За повече информация, натиснете тук: EVERYDAY HEROES

МЕЖДУНАРОДНИ ТВ НОВИНИ, СВЪРЗАНИ С ИНИЦИАТИВИ ЗА СПАСЯВАНЕ 

Представете си, че вие или някой ваш познат или близък, както и напълно непознат, сте или са се изгубили в морето, планината или крайно труднодостъпни райони. Подава се сигнал за Търсене и спасяване. Но от историята на предишни инциденти се оказва, че за да се задвижи системата за подводно, водно, морско, въздушно или  екстремно спасяване трябва да се вднигне много шум или да се намерят много пари. И се започват едни преговори между институци и близки на жертвата, защото ще става и въпрос за пари и… може би и отваряне на “Дарителски”” сметки…
 
И докато целия този процес се рециклира отново, екип от доброволци от Special Operation Services (SOS) Team ви се обажда, за да има повече инфо за ситуацията и последна информация за местонахождението на изгубилия се човек или хора, и вместо да ви иска пари, ви успокоява и ви казва, че всеки, който намерят ще получи един специален подарък, който вече е дарен на Спец. отряда за спасяване. Затова вече имаме първите 11 скутери, който са заделени за първите 11 хора, за които ни се обадят за Търсене и спасяване по земя, вода и въздух .
 
Тази година ще организираме Благотворителен търг , на който ще представим нашите дарения за 28 моторни превозни средства за Спешна помощ по пътя и в труднодостъпни райони.
 
Тъй като сме обсъждали идеята с основателите на форума тук – един скутер ще бъде заделен за томбола, награда или както се разберем. Но, за да го излъчим LIVE ще ни трябват заветните 1000 абоната, каквито са новите правила на Youtube. Затова Ви каня да се абонирате за канала на тази кампания тук.  
 
За желаещите да се включат в организирането на Форума и представят свои инициативи за по-ефективно спасяване, са добре дошли да ни пишат на Extreme/Екстрийм и ще се срещнем и съгласуваме програмата.
 
Предвидили сме за всяка община в страната по един от тях или ако се продадат – със средствата да се купи спасителна техника по приоритет или да се заплатят летателни часове за обучение на въздушни спасители.
 
Затова ще сме ви благодарни ако се абонирате за тези канали в които има видеа с инициативите ни. 
Rescuing without a rescuer

Международна мрежа

Международната мрежа за вертикален достъп е съвсем нов начин за посрещане на съмишленици.

Art Rescuing without a rescuer

Eкстремална журналистика

Чисто нов начин за обучение и изживяване на нови нововъзникващи технологии в екстремни ситуации.

Art Rescuing without a rescuer

Уникална концепция

Споделяйте разрушителни иновации по света и обменяйте знания и опит с експерти.

2022

Екстремно в Бургас

2023

Екстремно на Еверест

2024

Екстремно в Дубай

2025

Екстремно в Торонто

Какво може да се случи през месец октомври, 2022г.

In the Sea Suqare

1 нов световен рекорд

#ForBulgaria и за голяма кауза.

heli EXTREME IN THE A.I.R.

час полет

С най-новите технологии за мониторинг

1 нововъведение

Екстремно събитие над София

The Innovation Forum Magazine

Темите на списанието Форум 1

В рамките на Златния медицински час

На 11 септември 2022г. ще се проведе организираният от Иван Кристоф  дискусионен форум на тема “Възможностите на България да се превърне в европейски хъб за иновации в спасяването “.

За участие ще бъдат поканени, научни организации, частни компании,  партньори, учени и експерти в областта на здравеопазването и спасяването, представители на Национални научни програми, заинтересованите от темата, представители на научни организации и др. В рамките на форума се постави акцент върху темите за новаторски подходи обучението за спасяването.

 

Снимка от „Покрива на света” а света” през 2003 през 2003 в Торонто - CN Тауър-, където Човека паяк виси като у дома си с пилотския екип и емблемата на ВВС

Синопсис на късометражния филм за събитието

60/60 полет в рамките на Златния медицински час и 60км

Mисия "Спасител на бъдещето"

Мисия “Спасителя на бъдещето”

Да създадем най-ефективния спасителен екип

във вертикалния свят

2020 Новото предизвикателство на вертикалния свят

Да създадем най-елитния спасителен екип

“Идеята ми да се създаде най-ефективния спасителен екип се оказа, че не може да се създаде в България нито като инициатива за доброволческа организация, нито в подкрепа на държавата. В страна, в която всички разбират от всичко, всички си пазят територията и само малцина имат постоянна стойност на принципи и отстояват висок морал, нагласявам стратегията посредством Reverse Engineering/Обратно инженерство. Започвам от микрото към макрото – с изграждането на Спасителя на бъдещето от едно дете и го развивам. като подобрявам света около едно дете. Тогава всичко си идва по местата. Така ще стане и с Форум 1 (едно)”, казва Иван Кристоф. 

2021 Новото предизвикателство при спасяването

2021 Новата програма за обучение на каране на аварийно-спасителни коли в екстремни ситуации

Стягаме 4X2/4 НИСАН XTERRA ЗА СПЕЦИАЛНИ МИСИИ

Покана за доброволци спасители в създаването на S.O.S. доброволчески корпус за Търсене и спасяване при авиационни бедствия

2021 Кауза #UnitedForBulgaria

Тестване на нови локации за трениране за Търсене и спасяване с Nissan Xterra

Нисан Екстера | NIssan Xterra | За мен екстрменото е нещо съвсем нормално
Детето Паяк ще учи в Спайдърмен академия

Бета версия на ИНОВАЦИОНЕН ФОРУМ за НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ

Новаторство за създаването на най-ефективния спасителен екип

Shooting Diary

2012

Shooting Diary

2018