Rescue ONE – Спасителят на бъдещето

 

Решение за екстремно спасяване при екстремни ситуации и височини

Спасителят на бъдещето е самостоятелна и независима ударна единица, която може да действа и да се развива, като спяща клетка на повикване за Търсене и спасяване, там където другите не могат, не смеят или не искат. 

AI дефиниция за Спасителя на бъдещето

Спасителят на бъдещето е концепция, която предвижда свят, в който индивиди, организации и технологии работят заедно, за да осигурят бърза и ефективна реакция при извънредни ситуации за спасяване на животи, намаляване на щетите и смекчаване на бедствия. Този бъдещ спасител е оборудван с модерни технологии, като дронове, роботи и носими устройства, които могат да предоставят информация в реално време и подкрепа при извънредни ситуации. Те също са обучени да използват тези технологии за осигуряване на по-бързи и по-ефективни спасителни операции, намаляване на времето за реакция и подобряване на резултатите. Спасителят на бъдещето не се ограничава само до персонала на службите за спешна помощ, но също така включва хора и общности, които са овластени да си помагат взаимно по време на криза.

Иновацията на Спасителя на бъдещето

Rescue ONE – Спасителят на бъдещето е новаторско решение за екстремно спасяване при екстремни ситуации и височини в периферни и селски райони, защото в изграждането на този модул на самостоятелно обучение и реагиране при спешни случаи, в полза на обществото, този модул и начин на развитие, може да се мултиплицира и създаде цяла общност от елитни спасители. В предвид на задълбочаващата се икономическа криза и увеличаващата се инфлация в България и по света, която се дължи и на близката до нашата граница война в Украйна, това е и ЖИВОТОСПАСЯВАЩА НЕОБХОДИМИСТ в предвид на предвидимата опасност на разрастването на войната към нашата граница и ако НАТО или ЕС увеличат ескалацията на тази международна криза.

Освен иновативно, това е най-рационалното и икономически ефективно решения за развитието на микро менажиране и минимизиране на доброволческа спасителна структура, която може да изпълнява мониторингови функции в областта на правата на човека и борбата с корупцията, в разширяването на дейността им извън големите градски центрове и в засилването на присъствието им в периферните и селските райони в България.

Във водата

През 1997 г. Иван Кристоф осъществява първия световен рекорд за изкачване и спускане по въже от летящ цивилен хеликоптер над езерото Онтарио, близо до Торонто, Канада. Тази година той ще започне специализирано заснемане на нов вид катерене за проекта Rescue ONE.

В града

Иван Кристоф завърши първата в света височинно въжена работа с алпийски методи, над 500 метра от земята. Тази година той инициира на двойно по-голяма височина панорамно заснемане с невероятни кадри от военен хеликоптер за представянето на Rescue ONE.

Във въздуха

Иван Кристоф организира и с екипа на ВВС на България поставя нов световен рекорд от летящ военен хеликоптер над Мадарския конник. Поради екстремните условия, които се дължат на внезапната промяна от локалния с основния вятърен фронт, изпълнението на…

В екстремното

...ниския полет, той се извършва в критични ситуации. От поуките, той ще инициира нова специализирана програма за обучение, включваща нова технология за дистанционно управление на кризи и методология за вертикални и въздушни въжени и спасителни операции.

Спасителят на бъдещето

Иновативната концепция Resuce.One или Спасител 1 е, че 1 спасител може да бъде обучен и подкрепян, така че да може да бъде самостоятелен и сам да реагира незабавно на каквото и да е спасяване на всяко място, на всякаква височина и по всяко време. Сам или със сформиран от него екип за спасяване да може може да реагира в рамките на 1 медицински час и да има пълната възможност да предоставя в реално време видео стрийминг на живо и прехвърляне на данни, ако е необходимо.

Творчески решения
Важен аспект е съсредоточаване върху иновативния подход към операциите за Издирване и спасяване и мобилния център за контрол на мисии на труднодостъпни места.
Златния медицински час
Тренираме и фокусираме усилията си да подобрим уменията си, за да реагираме по-ефективно и бързо при кризисна ситуация в рамките на Златния медицински час
Автентична информация
Ние взимаме много на сериозно AI (Artificial Intelligence) и инициираме нов подход към AI - (Authentic Information), която се бори с фалшивите новини и спасителни операции.
I.V.A.N.
Разработваме Международна мрежа за вертикален достъп (I.V.A.N.) за обмен на ноу-хау, ресурси и информация между други експерти, агенции и организации по целия свят.
A.I.R.
Правилния подход за проверяване на автентична информация за спасителна операция в точното време беше от решаващо значение за усилията ни да проведем дистанционна спасителна мисия през тази година и виждаме това като нова тенденция.
Облачни услуги
Облачни услуги, отдалечени хардуерни и софтуерни операции са критични за съхраняването и споделянето на данни, анализи и GPS координати . Кибер сигурността е приоритет за нашите дейности и мисии.
Данните са ценни
ITK, IofT, мобилни, GPS координати, сателитни комуникации и онлайн банкиране са от основно значение за успеха на мисиите за Rescue ONE спасителя, който може да действа самостоятелно навсякъде по света.
Мобилна комуникационна система
fb.com/MobileMediaCente ще е канала за социални медии и платформа за информиране на мисиите на екипа на Rescue ONE
a

Световни рекорди

#ForBulgaria | За България и Военно въздушните ни сили – първи в света

Щастлив съм да съм първият българин избран за Brand Ambassador на световна марка часовници

С ВВС на България

В Деня на Храбростта, на 6 май, 2002г.

Летателния състав на 24 Авио База Крумово, ВВС на България, съвместно с Иван Кристоф поставиха световен рекорд по изкачване от въже от висящ хеликоптер. Това бе първото в света външно окачване и работа с въже над 100 метра, което е много кратно извън спецификациите на МИ 17 вертолет.

heli

С частен хеликоптер

Law Enforcement and ЕR Appreciation Day

За Деня на благодарността към аварийно спасителните служби и агенции за сигурност на Канада, Иван Кристоф финансира изцяло и закупи специално за събитието хеликоптера, наема и застраховките на летателния екип, за да постави най-дългото спускане по въже от хеликоптер.

Експериментални операции

Обучение за екстремни вертикално въздушни операции и ситуации в екстремни височини

Filming for TV Channel

С частни хеликоптери

С Ми 8

Последното ни събитие с изложба и техническа демонстрация за въздушно спасяване на Дубай Хелишоу 2014 предизвика огромен интерес в медиите в АОЕ на няколко езика и в социалните мрежи.

ДА СЪЗДАДЕМ НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ СПАСИТЕЛЕН ЕКИП

С частни самолети

От Cessna 172 N Skyhawk до Piper Pa-38 Tomahawk

Можете да се възползвате от ноу-хау на най-опитните организации за SAR мисиi и въздушно спасяване с водеща световна компания, базирана в швейцарските Алпи и притежаваща най-голямото мултидисциплинарно портфолио за спасителни операции.

AS532 Cougar НИЕ СМЕ В ЧЕЛНИТЕ РЕДИЦИ НА ЕДНА НОВА ИНДУСТРИЯ, КОЯТО Е РЕШЕНА ДА СЪЗДАДЕ НОВИ НАЧИНИ ЗА СПАСЯВАНЕ, КОЯТО ЩЕ ОТВОРИ НОВА ИНДУСТРИЯ В СВЕТА НА СПАСЯВАНЕТО

С воени хеликоптери

От Ми17 до Еърбъс Кугър

В момента работим върху нови футуристични иновативни концепции за спасителни операции с въздушната авиация. Иван Кристоф е опитен специалист с различните външни закрепвания на Eurocopter AS350, с Eurocopter AS532 Cougar и снимане с вертолети Eurocopter AS365 Dauphin.

With Military Helicopters

С полицейски хеликоптери

От Ми17 до Леонардо 109

Нашият иновативен спасителен фонд може да допринесе за AIR SAR за български и канадски алпинисти по целия свят. Дори и да сме извън критичното време за участие на място, можем да управляваме ситуации дистанционно с финансова и техническа помощ за авиационно спасяване или наблюдение.

With Civilian Helicopters

Със снимачни хеликоптери

С двоен двигател

Тренировки с хеликоптера на Жандармерията Ми 17, Eurocopter AS355 с най-опитния пилот във филмовата индустрия на Канада до Eurocopter AS532 с пилот Ген. Златко Златев и други летателни екипи и хеликоптери на българските ВВС и цивилни компании е невероятно обучение.

With Civilian Helicopters

С граждански хеликоптери

С единичен двигател

От работа с хеликоптери с единични до двойни двигатели, Иван Кристоф намалява риска за спасителните мисии или въздушните операции, като го минимализира с Rescue ONE. Всичко, което поставя живота на спасителите в крайна опасност, може да бъде сведено до минимум чрез екстремни мерки.

With Experimental Helicopters

С експериментални хеликоптери

С единичен двигател

Мисията ни е чрез смели проекти и иновации, да сведем до минимум загубите на живот и да увеличим максимално ефективността. Експерименталната работа в екстремни ситуации е наш подпис. Ето защо успешно оцеляхме с множество каскади с експериментален хеликоптер.

Highrise rescue Nissan truck

С граждански всъдеход

За наземна-въздушна комуникация

Аварийно спасителната 4x4 кола на Иван Кристоф, единствена по рода си в България, е подвижната Mission Control Center за видео конферентна връзка с въздушни спасителни отряди и доставка по земя на специализирана техника.

ONE call that makes it all

Това е най-опростеният модел за спасителна операция, който е лек, самостоятелно ефективен, самофинансиран, самостоятелно обучен и независим Модел, който може да бъде използван в несигурни ситуации с висок риск и опасни места. Въздушни медицински, военни екипажи и спасителни екипи се състоят от много персонал, който може да бъде изложен на крайна опасност. Не е оправдано да бъдат обучени по начина, по който се обучава Иван Кристоф – за екстремни рискове.

INNOVATION  FORUM 

През 2019 година ще организираме подготовката за  Форум за иновации. С подкрепата на сдружение “Спец. отряд за спасяване” в България и с генералната подкрепа на Ivan Kristoff PRroject, подготвяме експедиция Е.В.Е.Р.Е.С.Т. 2020 в Хималаите.

Фокуса ще е как новите технолигии и методологии в сферата на сигурността и спасяването ще се възприемат от по-младото покеление спасители и как те ще се обучават по нов начин.

Подхода на обучение за хората от генераци X, Y и Z е различен. Хора, които са свикнали да обработват и работят аналовови параметри в миналото, ще се запознаят с дигиталната трансформация, която с все по-бързи темпове се развива. Затова разчитаме на новаторкси пофхиоди, като VRи дистанционно  обучение.

 

ДА СЪЗДАДЕМ НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ СПАСИТЕЛЕН ЕКИП

INNOVATION  FORkids

Бихме желали събитието да се реализира под формата на 1 часов Innovation Forum  ONE (събитие с елементи на иновации) с награден фонд за скутери от 10 000 лв. за отбора с най-креативна и приложима идея, и посещение в Брюксел за победителите, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

В рамките на Форума за иновации 2019 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми:

“Войната по пътищата”
“Спасяване и технологии”

Спасители  ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги.

Каним ви и не пропускайте да участвате, и да предложите своите иновации за България сега!

Bridging the rescue culture through digital audiovisual transformation

Новата амбициозна цел на H.E.A.R.T. е да създаде нов вид спасяване, наречен М.А.Р.С. Създателя на първия доброволчески отряд в модерна България и партньори ще разкрият другата седмица подробности по проекта.

Планът е прост: изграждане на първия Смарт Иновационен и Творчески център (Creative Innovation Lab) за спасителите на бъдещето в България, където ще се работи по проекта за следващите 10 години. До края на 2017г. смятаме да представим нова методология за спасяването с хеликоптер по въздух, до 2018г. да организираме Иновационен Форум и представим нови концепции в спасяването, до края на 2019 да направим необходимите тестове и нововъведения и през 2020 на VR 2020 ще развием напълно нова методология за следващото ниво в спасяването.   Идеята звучи налудничаво, но има много нерешени проблеми в спасяването, където са загинали стотици хора. Иван Кристоф и партньори планират да подготвят проекта  за световни ТВ продукционни компании. Преди няколко години Иван Кристоф обяви програмата M.А.Р.С. в Дубай, чиято цел беше създаване на елитен отряд спасители, които да се справят с височинно спасяване на супер високи сгради. И докато сроковете за тези проекти все още са само планирани и реализацията им зависи си от специализирана техника и сътрудничество с производители на екипировка, България може да се окаже първата, която може да осъществи проекта.

България е сред първите шест в света, които изпращат космонавти в орбитата на Земята и и имат изследвания в тази област. През декември 2018 г Иван Кристоф ще обяви своя план и чертежи да построи Институт за вертикални операции, който ще стартира през 2020 година.

Преди да направят Innovation Center в София, в подножието на Витоша планина, строителите от ново сформирания екип от инвеститори ще създадат имитация на софийския проект в подножието на Рила планина, което ще се нарича M.A.R.S. Innovation Center. Екипът смята да привлече вниманието на специалисти от цял сват с поредния си впечатляващ проект. Обяснението за новата атракция е, че тя се създава с цел подготовка за бъдещите спасители.

Презентацията на проекта ще заеме централно място в Дубайското хелизложение с изложба, конференция  и изтъкнати лектори, сред които и бивш астронавт. Партньори на българската изложба ще бъдат компании от високотехнологичния сектор.

“Персийския залив искаме да играят роля в бъдещето и да отнесат региона до следващото ниво”, казва Маргарита Сергиева, проджект-мениджър в проекта. Населението на ОАЕ е около 9 милиона души, от които само 1.4 милиона са граждани на емирството. “Целта им е да създадат икономика след петрола, основана на знанията и креативността”, казва Маргарита. “Така че е важно да се утвърдим като научен център.  Проектът М.А.Р.С. е чисто научна мисия”, допълва тя.

НАШИЯ ПАРТНЬОР
CASA
Casa
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO

Феновете на CASA KAKAO

Хората зад концепцията за по-здравословна енергийна подкрепа

CASSA kAKAU

Casa Kakau

Енергиен партньор

Ние избрахме Casa Kakau в момента в който си купихме шоколадите. В момента това е единствената българска компания, предлагаща 100% натурален шоколад за пиене (горещ шоколад), направен само от какао на зърна и кафява захар. Последният продукт, който въведохме на пазара в началото на 2017 г., е нов дори на европейския пазар. Той е чай от какаови зърна, подправен с различни натурални съставки.

ivan Kristoff 415

Ivan Kristoff

Тест-пилот

От раждането си Иван Кристоф е живял във враждебна ситуация и в тежка среда. Дете на половината комунистическо/капиталистическо семейство, той е израснал по време на комунистическия режим в България, докато не заминава при своите роднини и дисиденти в Торонто, Канада. Там той става №1 – първият човек на планетата, който работи на върха на най-високата структура в света.

Представяне на концепцията – Rescue.One – Спасителя на бъдещето с дискусионен панел за обучение в безопасните методи за работа на височинно въжени операции с използване на лични предпазни средства срещу падане от височина и симулация на тренировка на вертолетна подвеска за въздушни спасителни операции.

1. Предназначение

Този курс за безопасна въздушна височинна работа е предназначен най-вече за доброволци спасители, които ще ползват наш кран и тренират в различни симулации за работа, както на супер високи мачти (на базата на нашия опит на най-високата Antena Mast) и други съоръжения в телекомуникациите, които ще инсталираме в експерименталната База за спасителя на бъдещето.
Всички, които желаят да доброволци спасители в Спец. отряда за спасяване.

2. Цел на обучението

Запознаване с концепцията Rescue.One в реална работна обстановка.
Придобиване на необходимите знания и умения за работа с нови технологи за мониторинг на мисии за Търсене и спасяване на хора по земя, вода и въздух, както и работа в екстремални обстановки на височина.

3. Продължителност на представянето в реално време

Два модула в рамките на Златния медицински час

4. Брой участници за вертикални и въздушни операции

Максимален  – 3 души на топловъздушния балон
Без ограничения – на по вертикала и хоризонтала на крана.

5. Оборудване и екипировка

Иван Кристоф осигурява средства за лична безопасност, както и  необходимите технологии.
Съветваме участниците да бъдат подходящо облечени за височинно -въздишни актробатични приключения.

6. Време и място на провеждане:

София

  • bridge-browser-top
  • bridge-browser-top
  • bridge-browser-top
  • bridge-browser-top
    Phone