Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Rescue ONE

Решение за екстремно спасяване при екстремни ситуации и височини

Във водата

През 1997 г. Иван Кристоф осъществява първия световен рекорд за изкачване и спускане по въже от летящ цивилен хеликоптер над езерото Онтарио, близо до Торонто, Канада. Тази година той ще започне специализирано заснемане на нов вид катерене за проекта Rescue ONE.

В града

Иван Кристоф завърши първата в света височинно въжена работа с алпийски методи, над 500 метра от земята. Тази година той инициира на двойно по-голяма височина панорамно заснемане с невероятни кадри от военен хеликоптер за представянето на Rescue ONE.

Във въздуха

Иван Кристоф организира и с екипа на ВВС на България поставя нов световен рекорд от летящ военен хеликоптер над Мадарския конник. Поради екстремните условия, които се дължат на внезапната промяна от локалния с основния вятърен фронт, изпълнението на…

В екстремното

...ниския полет, той се извършва в критични ситуации. От поуките, той ще инициира нова специализирана програма за обучение, включваща нова технология за дистанционно управление на кризи и методология за вертикални и въздушни въжени и спасителни операции.

Спасителя на бъдещето

Иновативната концепция Resuce.One или Спасител 1 е, че 1 спасител може да бъде обучен и подкрепян, така че да може да бъде самостоятелен и сам да реагира незабавно на каквото и да е спасяване на всяко място, на всякаква височина и по всяко време. Сам или със сформиран от него екип за спасяване да може може да реагира в рамките на 1 медицински час и да има пълната възможност да предоставя в реално време видео стрийминг на живо и прехвърляне на данни, ако е необходимо.

Творчески решения
Важен аспект е съсредоточаване върху иновативния подход към операциите за Издирване и спасяване и мобилния център за контрол на мисии на труднодостъпни места.
Златния медицински час
Тренираме и фокусираме усилията си да подобрим уменията си, за да реагираме по-ефективно и бързо при кризисна ситуация в рамките на Златния медицински час
Автентична информация
Ние взимаме много на сериозно AI (Artificial Intelligence) и инициираме нов подход към AI - (Authentic Information), която се бори с фалшивите новини и спасителни операции.
I.V.A.N.
Разработваме Международна мрежа за вертикален достъп (I.V.A.N.) за обмен на ноу-хау, ресурси и информация между други експерти, агенции и организации по целия свят.
A.I.R.
Правилния подход за проверяване на автентична информация за спасителна операция в точното време беше от решаващо значение за усилията ни да проведем дистанционна спасителна мисия през тази година и виждаме това като нова тенденция.
Облачни услуги
Облачни услуги, отдалечени хардуерни и софтуерни операции са критични за съхраняването и споделянето на данни, анализи и GPS координати . Кибер сигурността е приоритет за нашите дейности и мисии.
Данните са ценни
ITK, IofT, мобилни, GPS координати, сателитни комуникации и онлайн банкиране са от основно значение за успеха на мисиите за Rescue ONE спасителя, който може да действа самостоятелно навсякъде по света.
Мобилна комуникационна система
fb.com/MobileMediaCente ще е канала за социални медии и платформа за информиране на мисиите на екипа на Rescue ONE
a

Световни рекорди

#ForBulgaria | За България и Военно въздушните ни сили – първи в света

Щастлив съм да съм първият българин избран за Brand Ambassador на световна марка часовници

С ВВС на България

В Деня на Храбростта, на 6 май, 2002г.

Летателния състав на 24 Авио База Крумово, ВВС на България, съвместно с Иван Кристоф поставиха световен рекорд по изкачване от въже от висящ хеликоптер. Това бе първото в света външно окачване и работа с въже над 100 метра, което е много кратно извън спецификациите на МИ 17 вертолет.

heli

С частен хеликоптер

Law Enforcement and ЕR Appreciation Day

За Деня на благодарността към аварийно спасителните служби и агенции за сигурност на Канада, Иван Кристоф финансира изцяло и закупи специално за събитието хеликоптера, наема и застраховките на летателния екип, за да постави най-дългото спускане по въже от хеликоптер.

Експериментални операции

Обучение за екстремни вертикално въздушни операции и ситуации в екстремни височини

ДА СЪЗДАДЕМ НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ СПАСИТЕЛЕН ЕКИП

С частни самолети

От Cessna 172 N Skyhawk до Piper Pa-38 Tomahawk

Можете да се възползвате от ноу-хау на най-опитните организации за SAR мисиi и въздушно спасяване с водеща световна компания, базирана в швейцарските Алпи и притежаваща най-голямото мултидисциплинарно портфолио за спасителни операции.

Екстремно летене

С воени хеликоптери

От Ми17 до Еърбъс Кугър

В момента работим върху нови футуристични иновативни концепции за спасителни операции с въздушната авиация. Иван Кристоф е опитен специалист с различните външни закрепвания на Eurocopter AS350, с Eurocopter AS532 Cougar и снимане с вертолети Eurocopter AS365 Dauphin.

With Military Helicopters

С полицейски хеликоптери

От Ми17 до Леонардо 109

Нашият иновативен спасителен фонд може да допринесе за AIR SAR за български и канадски алпинисти по целия свят. Дори и да сме извън критичното време за участие на място, можем да управляваме ситуации дистанционно с финансова и техническа помощ за авиационно спасяване или наблюдение.

With Civilian Helicopters

Със снимачни хеликоптери

С двоен двигател

Тренировки с хеликоптера на Жандармерията Ми 17, Eurocopter AS355 с най-опитния пилот във филмовата индустрия на Канада до Eurocopter AS532 с пилот Ген. Златко Златев и други летателни екипи и хеликоптери на българските ВВС и цивилни компании е невероятно обучение.

With Civilian Helicopters

С граждански хеликоптери

С единичен двигател

От работа с хеликоптери с единични до двойни двигатели, Иван Кристоф намалява риска за спасителните мисии или въздушните операции, като го минимализира с Rescue ONE. Всичко, което поставя живота на спасителите в крайна опасност, може да бъде сведено до минимум чрез екстремни мерки.

With Experimental Helicopters

С експериментални хеликоптери

С единичен двигател

Мисията ни е чрез смели проекти и иновации, да сведем до минимум загубите на живот и да увеличим максимално ефективността. Експерименталната работа в екстремни ситуации е наш подпис. Ето защо успешно оцеляхме с множество каскади с експериментален хеликоптер.

С граждански всъдеход

За наземна-въздушна комуникация

Аварийно спасителната 4x4 кола на Иван Кристоф, единствена по рода си в България, е подвижната Mission Control Center за видео конферентна връзка с въздушни спасителни отряди и доставка по земя на специализирана техника.

ONE call that makes it all

Това е най-опростеният модел за спасителна операция, който е лек, самостоятелно ефективен, самофинансиран, самостоятелно обучен и независим Модел, който може да бъде използван в несигурни ситуации с висок риск и опасни места. Въздушни медицински, военни екипажи и спасителни екипи се състоят от много персонал, който може да бъде изложен на крайна опасност. Не е оправдано да бъдат обучени по начина, по който се обучава Иван Кристоф – за екстремни рискове.

INNOVATION  FORUM 

През 2019 година ще организираме подготовката за  Форум за иновации. С подкрепата на сдружение “Спец. отряд за спасяване” в България и с генералната подкрепа на Ivan Kristoff PRroject, подготвяме експедиция Е.В.Е.Р.Е.С.Т. 2020 в Хималаите.

Фокуса ще е как новите технолигии и методологии в сферата на сигурността и спасяването ще се възприемат от по-младото покеление спасители и как те ще се обучават по нов начин.

Подхода на обучение за хората от генераци X, Y и Z е различен. Хора, които са свикнали да обработват и работят аналовови параметри в миналото, ще се запознаят с дигиталната трансформация, която с все по-бързи темпове се развива. Затова разчитаме на новаторкси пофхиоди, като VRи дистанционно  обучение.

 

ДА СЪЗДАДЕМ НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ СПАСИТЕЛЕН ЕКИП

INNOVATION  FORkids

Бихме желали събитието да се реализира под формата на 1 часов Innovation Forum  ONE (събитие с елементи на иновации) с награден фонд за скутери от 10 000 лв. за отбора с най-креативна и приложима идея, и посещение в Брюксел за победителите, осигурено с институционалната подкрепа на Европейската комисия в България.

В рамките на Форума за иновации 2019 студентите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми:

“Войната по пътищата”
“Спасяване и технологии”

Спасители  ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги.

Каним ви и не пропускайте да участвате, и да предложите своите иновации за България сега!

НАШИЯ ПАРТНЬОР
CASA
Casa
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO
CASA KAKAO

Феновете на CASA KAKAO

Хората зад концепцията за по-здравословна енергийна подкрепа

CASSA kAKAU

Casa Kakau

Енергиен партньор

Ние избрахме Casa Kakau в момента в който си купихме шоколадите. В момента това е единствената българска компания, предлагаща 100% натурален шоколад за пиене (горещ шоколад), направен само от какао на зърна и кафява захар. Последният продукт, който въведохме на пазара в началото на 2017 г., е нов дори на европейския пазар. Той е чай от какаови зърна, подправен с различни натурални съставки.

ivan Kristoff 415

Ivan Kristoff

Тест-пилот

От раждането си Иван Кристоф е живял във враждебна ситуация и в тежка среда. Дете на половината комунистическо/капиталистическо семейство, той е израснал по време на комунистическия режим в България, докато не заминава при своите роднини и дисиденти в Торонто, Канада. Там той става №1 – първият човек на планетата, който работи на върха на най-високата структура в света.