Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
mOTO #BelchinAirShow

Belchin

Веселина Ангелова от в. ТрудМеждународна мрежа на експерти по вертикални oперации (International Vertical Access Network – I.V.A.N. застава зад развитието на IT, използването на нови технологии, видео наблюдение (от високо и в коли) в спасяването. Заявката беше дадена от Иван Кристоф по време на международното изложение Дубай Хелишоу 2014, който събра световния елит на хеликоптерната индустрия в Обединените арабски емирства. В предстоящо събитие, което ще организираме за тази година се очакват официални партньори на изложението от няколко държави. За тази цел  ще бъдат поканени службите на МВР, МО и  доброволчески отряди. за да се представят част от най-новите технологии и мобилни устройства за въздушен мониторинг с дронове

Най-добрите експерти в сектора на доброволчески спасителни отряди ще направят свои презентации, сред тях и представителите на сдружение с нестопанска дейност „Специализиран отряд за спасяване”.

Вече няколко стартиращи фирми са кандидатствали със свои проекти за голямата награда на фестивала. Тя е на стойност 20 000 долара и ще бъде дадена на най-впечатляващата нова компания.

“Добре дошли в Белчин, енергийния извор на България”. С това послание ще приветстваме откриването на първото издание на Белчин Шоу в с. Белчин, Самоков, през 2016. Специално за него, ще се осигурят полети с хеликоптер и самолети от София, както и тест драйвове на коли и мотори. Тези, които желаят да бъдат проследявани с дронове на ниска височина по време на карането, могат да изявят желанието си тук, за да направим план програма. Скоро ще ви презентираме програмата си.

Високопланински гидове от Хималаите, техници на въжени операции, катерачи, алпинисти, пещерняци, планинари, маунтейн байк райдъри, ориентировачи, ловци, офроудъри, пожарникари и лекари са поканени да представят уменията си и да се включат във видео-конферентна връзка по време на събитието.

Доброволци, които имат желание да помагат в различни спасителни акции по земя, вода и въздух, както и да снабдяват с продукти от първа необходимост и бедстващи населени места и хора ще могат да тестват нови технологии. В най-скоро време, когато се построи тренировъчната ни база там, ще се провеждат обучения за мониторинг на спасителни операции, най-новите методологии на обучение и намаляване на инцидентите с хора в планината.

На 11 юни, на терена Капрала, в края на с. Бистрица, по пътя към с. Железница, ще се проведат обучения на деца и младежи по апнеа и плуване, които по-късно за възрастни ще се проведат при студени температури на Седемте Рилски езера, които са в близост до района (по въздух).

За събитието са поканени районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в област Самоков при кризисни ситуации.

Всеки, който иска да се включи в неправителствената организация, може да се свърже чрез социалните мрежи с нас на  Highrise Emergency Aerial Response Team (H. E. A. R. T. )

yamaha Motorbike Adventure

Няколко идеи за по-сигурна България

 

Идеята да се направи едно демо – между селски, но красив път да стане модел на подражание….  именно затова ще направим среща във вторник в Белчин, където планувах едно екстремно мото и авто преживяване. Ще Ви поканя…. Ето повода за идеята за новите коли и защо се убедих, че става въпрос и за странна народо психология, която обаче и професионалистите от автомобилни свят подкрепиха. От личен опит, помня, че като бях студент и карах все стари коли, много, много не ми пукаше по пътя, освен от опасението да не причиня вреда на други. При предишната ми катастрофа, приятелката ми така се уплаши, че пак трябваше да купя нова кола заради новите камери отстрани и др. И тази катастрофа ми това ми струваше над 30 хиляди лева, въпреки, че бях напълно застрахован и нямахме вина – за разлика на онова момченце, което по показателски сведения дори се е разменило със шофьорката, но на него му е струвало цялото преживяване само една глоба и някакви нищожни щети… Но това, което сега ме впечатли е, че Новия модел на Нисан Кашкай Текна, наистина ни опази отвътре, защото колкото и двете врати да бяха ударени и и настъргани, отвътре въобще не гои забелязахме, освен камшичния удар. Именно, за да се стимулират шофьори да им пука, трябват драстични, но разумни мерки, както и да се стимулират по-сигурни колко, които са й по-скъпи, трябва да се оправят и пътищата. Затова и споменах пътя София-Белчин, защото през целия път приятелката ми, която караше, докато отзад подремвах със сина ми, че всякакви карат като луди. Поне от технологична гледна точка, може да се подобри първо видимостта на това, което не може да се види зад завоите без панорамни огледала на пътя. После както се вижда в тази ситуационна картина, да се разшири пътя с вело алея, хем да карат тези велосипедисти, които така или иначе карат и заемат понякога почти целия път, както и че асфалта може да завърши с един метър точно до канафката. Така хем е по-красиво и безопасно, хем водата по късно трудно ще навлиза под асфалта… И най-вече, за мотористите ще има по-малко пясък по краищата на пътя, което си е предизвикателство за на две колела.

Поздравления на екипа от Охранителна полиция,  които знаеха какво да правят и го направиха, чудесно и професионално. Смятам, че в МВР трябва да си сменят подхода в комуникациите към обществото и представят повече младите си служители, като единия полицай, който много добре си поговори със сина ми. И специални благодарности на Даниел от екипа на N Auto Sofia за професионалното отреагиране и съдействие.

С екипа “The Effective Team”, така наричам приятелката си, която караше и сина ми, с който си подремвахме отзад докато не ни прати в трета глуха някакъв мощен трясък и трябваше да превключа на мига на “Екстремен режим” сме добре и щастливи, че наистина, това, което ни интересуваше като купуване новата кола най-много бе сигурността че новия модел на Нисан Кашкай Текна се води един от най-сигурните модели коли. Както се вижда на снимката – джантите и вратата добре са понесли удара. Но това, което не се вижда е, как едно малко дете преживява ужасът, първо като го усетиш, докато чуваш онова трошене и мощно дращене на ламарини от двете страни. После, когато то разбира, че отново драмата се повтаря, но този път отляво и отдясно, удряйки се и в мантинелата. Няма нищо, с което да се сравни отвращение да видиш разплаканото си дете, а в същото време, като срещнах тези двамата, което причиниха катастрофата и не се появиха от към нашата страна да видят дали сме ОК, а аз се наложи да изтърча да видя дали са избягали – ги видях едни ухилени два тима, единия от които с ехидна усмивка и самодоволно ме поздрави с думите: Здрасти. Как си?

Е как да не искаш да направиш промени и в тази насока: Да се създаде една платформа  Safety.ForBulgaria, която по нов начин да промени нещата в полза на безопасността и начина по която се представя пред публиката, особено на младите.

 В проекта ще работят елитни експерти, професори и преподаватели в университети