mOTO #BelchinAirShow

Belchin

Веселина Ангелова от в. ТрудМеждународна мрежа на експерти по вертикални oперации (International Vertical Access Network – I.V.A.N. застава зад развитието на IT, използването на нови технологии, видео наблюдение (от високо и в коли) в спасяването. Заявката беше дадена от Иван Кристоф по време на международното изложение Дубай Хелишоу 2014, който събра световния елит на хеликоптерната индустрия в Обединените арабски емирства. В предстоящо събитие, което ще организираме за тази година се очакват официални партньори на изложението от няколко държави. За тази цел  ще бъдат поканени службите на МВР, МО и  доброволчески отряди. за да се представят част от най-новите технологии и мобилни устройства за въздушен мониторинг с дронове

Най-добрите експерти в сектора на доброволчески спасителни отряди ще направят свои презентации, сред тях и представителите на сдружение с нестопанска дейност „Специализиран отряд за спасяване”.

Вече няколко стартиращи фирми са кандидатствали със свои проекти за голямата награда на фестивала. Тя е на стойност 20 000 долара и ще бъде дадена на най-впечатляващата нова компания.

“Добре дошли в Белчин, енергийния извор на България”. С това послание ще приветстваме откриването на първото издание на Белчин Шоу в с. Белчин, Самоков, през 2016. Специално за него, ще се осигурят полети с хеликоптер и самолети от София, както и тест драйвове на коли и мотори. Тези, които желаят да бъдат проследявани с дронове на ниска височина по време на карането, могат да изявят желанието си тук, за да направим план програма. Скоро ще ви презентираме програмата си.

Високопланински гидове от Хималаите, техници на въжени операции, катерачи, алпинисти, пещерняци, планинари, маунтейн байк райдъри, ориентировачи, ловци, офроудъри, пожарникари и лекари са поканени да представят уменията си и да се включат във видео-конферентна връзка по време на събитието.

Доброволци, които имат желание да помагат в различни спасителни акции по земя, вода и въздух, както и да снабдяват с продукти от първа необходимост и бедстващи населени места и хора ще могат да тестват нови технологии. В най-скоро време, когато се построи тренировъчната ни база там, ще се провеждат обучения за мониторинг на спасителни операции, най-новите методологии на обучение и намаляване на инцидентите с хора в планината.

На 11 юни, на терена Капрала, в края на с. Бистрица, по пътя към с. Железница, ще се проведат обучения на деца и младежи по апнеа и плуване, които по-късно за възрастни ще се проведат при студени температури на Седемте Рилски езера, които са в близост до района (по въздух).

За събитието са поканени районната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в област Самоков при кризисни ситуации.

Всеки, който иска да се включи в неправителствената организация, може да се свърже чрез социалните мрежи с нас на  Highrise Emergency Aerial Response Team (H. E. A. R. T. )