Bistrica Airshow

Bistrica A.I.R.

Ivan Kristoff helicopter filming

Специални събития

Каним ви на едно невероятно преживяване в района на Капрала, c. Бистрица на 11 и 12 юни, 2016. Точно на върхът на баира, който се вижда по пътя от края на селото, в посока с. Желелзница Рано сутринта, в 07:00 ще започнат да се издига балона на Росен Касабов от Клуб Адреналин.Можете да паркирате моторите си, колите си, хеликоптерите си, всякакви летателни и наземни средства в района на с. Бистрица. Там тепърва ви очакват големи изненади. За най-екстремните ще има екстремни, офф-роуд и въздушни спортове а за тези, които искат да релаксират, ще започнем деня с йога и обучение за дишане – апнеа. Скоро ще направя плана: RunLab – бягане в района на Витоша планина, FitnessLab с продуктите на Биогейм и Афтер Парти.

Повече информация можете да намерите тук.

 
Ivan Kristoff Air force Bezmer

Тест драйв

По време на събитието ще се проведат няколко тест драйва на мотори и коли. Там ще представим аварийно-спасителната кола, всъдеход 4х4 и офф-роуд моторите на доброволческото сдружение с нестопанска дейност “Специализиран отряда за спасяване”, които ще участват в мониторинга на въздушна демонстрация и офф-роуд събитие. Всички желаещи да се включат в организацията на офф-роуд събитие и да участват в него са добре дошли. Можете да представите и вашите организации и идеи за спасяване…)

Командир на Аварийно спасителен доброволчески отряд е Асен Пиперков. Той ще представи екипа си и  аварийно спасителните си коли и Подвижен СИТУАЦИОНЕН ЦЕНТЪР

Повече информация можете да намерите тук.

Ivan Kristoff Rope Access On the CN Tower

Фото изложба

Снимките от събитието в събота ще се представят с фото изложбата и на други снимки, направени на недостъпни места в уеб страницата ни по-късно. Те ще бъдат представени от Домакина на събитието , г-н Никола Гюрев, кмет на с. Бистрица

Тази изложба ще представи не само видимия свят на вертикален достъп и операции с хеликоптери  при екстремни височини. Тя изобразява  фотоси за работа на изключително високи сгради, които не са достъпни за широката общественост. Някои от определените за това места за дистанционно фотография, в който са извършени някои от снимките, са достъпни само с няколко мъже и най-добрите експерти по достъп на труднодостъони места с въжета.

Повече информация можете да намерите тук.

#BelchinAirShow

Въздушна фотография

По време на събитието планираме да направим полети, в които дистанционно да се направят въздушни снимки за гостите на събитието. Отделно по време на полетите ще заснемем на живо кадри от въздуха. Някои от концепциите за този проект бяха представени в близко 12-та минута Prime Time новини на New 7 TV. В последствие тези снимки ще се предоставят на художници, които да нарисуват през техния мироглед и виждане на невероятната 360 градуса гледка, която се очертава в района на Верила, Рила, Пирин и Витоша планина. За въздушните фотографи ще има изненада…

Организатор и координатор въздушно движение на събитието е Иван Кристоф. 

Повече информация можете да намерите тук.

Creative Studio

За това и следващото събитие в този район ще направим и един мото поход от София. Пътя през с.Бистрица, с.Железница е с доста завои сред природата. С  дронове ще заснемем движението по въздух и популяризираме дестинацията за мото и вело (бегачи) преходи:)

За тези, които ще се придвижват без личен транспорт, до там отива рейс №98 за с. Желзеница.. Точно веднага след изхода на с. Бистрица, откъм страната на Витоша планина има един хълм, към който върви по средата един разоран път, или ако по-от рано видите един друг необработен път, по него можете да тръгнете и заобиколите хълма. Точните координати са тук.

#BelchinAirShow

verticalrescue.com/run

#BelchinAirShow

verticalrescue.com/lab

BELCHIN AIR SHOW

verticalrescue.com/fitness

#BelchinAirShow

verticalrescue.com/space

Събитието ще се осъществи в подножието на Верила планина. По билото и минава туристически маршрут Е4, който свързва Витоша, Рила, Пирин и Славянка. Въздухът е чист, а природата е прекрасна и сравнително девствена. В района има термални води – 41 градуса, с доказани лечебни и профилактични въздействия върху опорно-двигателна система и кожните дерматити.

#BelchinAirShow

ЦЕЛТА на това събитие е да почетем 100 Годишнина от раждането на Димитър Списаревски – живата торпила във въздуха В новия век на Българската авиация, нека си спомним за най-добрите българи, прославили я и отбранявали я, допринесли нито едно българско знаме, да не бъде пленено и нито една българска битка и война, да не бъде загубена. Капитан Димитър Списаревски – първата българска жива торпила, е родом на 19 юли, 1916, в гр. Добрич.

#BelchinAirShow

ВИЗИЯТА на това събитие е то да стане традиция за провеждане в района на с. Бистрица и с. Белчин. На него ще се представят новите тенденции в авиацията, които могат да се използват за Издирване и спасяване. Тъй като района се намира във Верила планина,  от северозапад на югоизток на около 20 km, с ширината около 12 km, смятаме, че можем да покрием този терен за доброволческо спасяване. Затова и ще наблегнем на иновациите в сферата на спасяване по земя, вода и въздух.

#BelchinAirShow

МИСИЯТА на това събитие е да изградим бъдещето на въздушното спасяване в района на Верила планина и да предоставим възможност на всички желаещи да се включат в доброволческо спасяване по земя, вода и въздух да представят идеите си по-късно. Чрез нови инициативи, ние ще представим концепцията си за  следващото поколение спасители в множество дисциплини за спасяване на труднодостъпни места в България.

Fleet Management Platform

Здравейте.

Каня Ви на презентацията “А.I.R.”,. На нея ще представя едни невероятни участници, доброволци спасители и пилоти от държавните служби и ултра леката авиация, които участваха в Бистрица A.I.R. Това са хората, които ме вдъхновяват – смели и коректни хора – с някои от тях не се познавахме, но се запознахме на място и в критична ситуация:)

Бистрица A.I.R. бе голямо предизвикателство – наложи се да сменим дестинацията на Белчин Авиошоу в последния момент и да се организираме само за седмица. Както казват в бизнеса: “Не сменяш конете по време на състезание! – You don’t switch horses in the middle of a race track!”… но, направихме невъзможното и вместо на количеството се фокусирахме на качеството на хора и затова дойдоха много интересни и специални личности.

Темата е “Как CEO-тата в България се презареждат и вдъхновяват?”. Ето и краткия отговор в края на презентацията – първо правиш от все сърце и безкористно, може би първото изцяло не-комерсиално авиошоу, което е далеч от летища, Имаше много желаещи да посетят BelchinAIrShow, интерес към събитието проявиха CEOтата на най-голямата дигитална агенция и българска ИТ компании у нас. Представителите и партньорите на водещия световен бранд за Източна Европа и България, както и водещи на ТВ станции и др. Така, че това, което щеше да е чудесен подарък за едно село, за което чужденците едва ли са чували, повечето сънародници не бяха чували или все го бъркат със с. Белчин баня, сега се превърна в благодат за с. Бистрица. Въздушните снимки на с. Бистрица, ще бъдат промотирани в чуждестраните социални мрежи:)

 

 

Embedded rescue journalists refers to news reporters being attached to Search and Rescue units involved in SAR operations. While the term could be applied to Embedded journalism, it first came to be used in the media anouncment of Ivan Kristoff ideas at the Aula of the New Bulgarian Universtiy on May 27, 2014 . For more information: ivankristoff.com/presentation-club-extreme/...

The Belchin AIr Show will take place in the summer of 2020 at the Belchin region, Bulgaria. Our vision for #BelchinAirShow is to set the tradition to present innovative ideas to the constantly increasing need for Search and Rescue development in Bulgaria and expand the boundaries of SAR operations,...