ЗАПИШИ СЕ ЗА ЗАКУСКА В НЕБЕТО НА ИЗГРЕВ

Отворени дни на Сдружение “Специализиран отряд за спасяване”

На 12.04.2020, в утрото на Деня на авиацията и астронавтиката, посрещнахме изгрева на Слънцето и залеза на Луната като ги заснехме с 360 градусова панорамна гледка от земята и въздуха с дрон и различни перспективи на камери
Полет с топловъздушен балон над ЮСофия и Бистрица
Внедрена екстремна журналистика
С първия полет с топловъздушен балон искаме да открием Деня на доброволеца Спасител
Аварийно-спасителна коа на Спец. отяда за спасяване

ТЕМА: Деня на доброволеца Спасител

Здравейте приятели,

Представям Ви идеята, която бе да се направи Ф1 – първия Форум за доброволци авиатори-спасители, който в рамките на 1 час, Златния медицински час, да направи въздушна демонстрация на височинно въжени операции от борда на хеликоптер или друго летателно средство, което позволява това и чрез екстремна журналистика да излъчва на живо в ефир.  Първия експериментален проект в тази насока бе направен първо в Торонто, Канада и излъчен на живо в предаването Breakfast TV на City TV, с водещи Лора Ди Батиста, Ан Ромер и Кевин Ървиш. И трите репортажа с канадските култовите ТВ личности, бяха направени в рамките на 3 минути – времето за отреагиране на единната спасителна служба и телефона за спешна помощ 911 в Канада.

В България направихме подготовката за подобна демонстрация, но този път с предаване на живо в ефира на БНТ и НОВА ТВ, за откриването на WEBIT 2017, в София тех парк. Разбира се, глобалната и локалната заплаха от COVID-19, промение тези планове, но сегашните мерки, ни дават и чудесната възможност да сме криейтивни и да работим по-умно, рационално и разумно, за да създадем моментум и вълна от събития, която да надгражда на постигнатото и да се развива до момента, когато направим един Форум, във формат, какъвто света познава и в новата му форма, в който ще запознаем света чрез новаторски подход и иновации.

Сега, през 2020г. имаме уникалната възможност да го правим на мой имот на Бул. Братя Бъкстон 44, който в движение ще се развива като строеж и според ситуацията, ще се променя и надгражда. Това ще е един вид Portfolio Project Management – без значение на периодите от този проект, той ще се развива и надгражда. както 5етажната сграда, която ще се строи до това място, на ул. 632, в кв. Бъкстон, район Витоша. Ето и 5те етапа от които можем да се възползваме;

Етап 1 – докато има високи дървета – 3 бора (смърч), два ореха и една върба, ще може по вертикала да се направят технически демонстрации на терен от 1200квм., който е ограден и е в контролируема среда. В момента там има и платформа – технически офис за Mission Control Center.

Етап 2 – когато терена се разчисти, ще може да се проведе за кратко време един Демонстративен приятелски футболен мач или Тенис мач за журналисти, в който да представим идеята за Благотворителен тенис турнир за спасители и доброволци. 

Етап 3 – когато се направят изкопа за подземен гараж на съседния имот, за кратков време ще може да се ползва за оф-роуд писта, като тази, която сме заснели и пробвахме по време на NIGHT OF THE JUMPS в София.

Етап 4 – когато се издигне 6 етажния кран, до вертикалната западна стена на моята родна къща, на нея може да се направи външна катерачна стена, както и на една част от крана, а по неговата хоризонтална част, може да се провеждат тренировки за хеликоптерни височинно и въздушно въжени операции. Особенно, тази част на крана, която се ползва за контратежест, е много практична за Тренировки за извличана на пострадал посредством полиспаст и от пропаст, както и за авио медицинско въздушно извличане на пострал от борда на хеликоптер.

Етап 5 – По всяко време, можем да превърнем къщата ми в Катерачен Клуб EXTREME, и направим вътрешна катерачна кула, като повдигнем покрива на къщата със 75 сантиметра, което по закон позволява спешен ремонт, за да запазим уникално атрактивната гледка към Витоша планина, а Верандата да ползваме като Творчески център и място за четене и разтоварване. Специално за нея имам и сертифицирана Dolby Digital 7.1 аудио система. 

И тъй като нямаме втори шанс за първо впечатление и епичен старт, набързо правя разбор на нещата, които ще представим на Първия полет с топловъздушен балон над София. В него ще покажем български иновации и подкрепим българското общество, стартъпи и иницативи в подкрепа на обществото на спасители и деоброволци от Първата линия.

По време на събитието и след полета, на този терен можем да предоставим аварийно спасителната ни техника и машини, както и тази на партньори. Ще представим и всички участници в организирането на събитието и можем да проведем импровизиран форум, в който да обсъдим новаторски концепции за Трениране, екстремни спасителни операции, Е-мобилност, нови технологии в спасяването, нова програма и обучителни методи за подготовка на спешна помощ и услуги за спасителите на бъдещето. Може да има презентации, като „Mid-air достъп пдо въздуха посредством въжета (M.A.R.S.)“, „Създаване на екип за спешно реагиране при случаи с висока опасност“ навсякъде по света, операции с вертолети с висока перспектива на зависване и други, които ще бъдат от полза за въздушните операции и работа на високи сгради и супер високи издигания. Ще проведем отново дискусисиия с Българските пожарни и полицейски служби, световноизвестни експерти и някои от най-добрите експерти във вертикалния свят.

MOTO: Създайте бъдещето

Можете да видите  идеята за Е-Форума, по време на събитието, което може би е добре, в предвид на несигурността за датата (заради мерките), можем да я развием по етапно, като Отворени врати. В Пресконференцията показахме как България отново може да бъде на картата на иновациите. Накрая завършвам с презентация и в 8та минута говоря за дроновете. Накратко, това е историята, която се развива и как по нов начин ще представим България от високо. 

Е-Форумът ще представи иновативни концепции за крайната безопасност, сигурност и въздушната противопожарна защита. Ще споделим опита си и знанията, които имаме от най-добрите в света, включително и видяното от най-голямото световно изложение по безопасност, пожарогасене и сигурност, което се проведе в Дубай. Това ще бъде нов вид Иновационене форум, който ще обхване актуални и предричащи проблеми, като се имат предвид смелите проекти, които са в развитието на супер високи сгради.

Фокус: Нови концепции / разработки за вертикално и въздушно спасяване.

Последните пожари по външнате стени на високи сгради в Лондон и Дубай, повдигнаха много въпроси и започнаха коопериране и реорганизация на програми и сътрудничество между различни индустрии и сфери на сторителството, които досега са работили по своите собствени програми и регламенти, но виждат необходимостта от сътрудничество и подобряване на законодателството и методологиите за превенция, съвместни операции и нови обучителни програми за работа с алпийски методи на високите места, въздушен авио медицински достъп и евакуация на хора.

What is our motus operandi?

Времевия ориентир и модулът на темите на презнетациите ще бъдат в рамките на Златния медицински час: На всеки кръгъл час да се представи нова платформа, в която всички доброволци да могат да си представят идеите и когато опсасността от коронавируса мине, да се направи Иновационен Форум, на който експерти и институции да бъдат поканени и дадат решения или споделят опита си. 

Защо трябва да има VR форум?

Този форум представя идеи, които могат да се приложат за доброволчески аварийно спасителен екип, който да извърши спасяване на екстремни височини и да покаже на света човешко и технологично постижение, което никога не е виждано досега.

Защо ние?

  • Ние мислим, че отвъд кутията, предвиждаме проблеми, които другите не предвиждат и не са разиграли Worst Case Scenario за бъдещето в нашата сфера на работа, поради нашия богат опит, обучение и академични постижения.
  • Предоставяме стратегическите планове на 360 градусовата комуникация и визуализация за нашите решения, поглеждаме от „птичи поглед“ на всяка концепция и го сравняваме с днешната позиция на пазара и актуалност на ситуациите.
  • Уникален квалифициран екип – от реактивни пилоти, които са се обучавали в мултидисциплинарни операции, експерти, доброволци и професионалисти, които обучават нашия екип, разбираме сложните въпроси, свързани с ER.
  • Дълбочина на ресурса – сформираме се екип от хора с опит и достъп до сигурна и надеждна информация от световни източници и от високо ниво в индустрията, финансите, политиката, регулациите и медиите.

Какво правим?

Организационната и консултативната група на Форума проиграва различни сценарии, за да открие недостатъци, и когато е възможно, ги постави на тест, за да търси непредвидени ситуации, които могат да възникнат в бъдеще.

От кого можете да се научите?

От бивши командири на специализирани звена за борба с тероризма, въздушни бази, военни, полицейски въздушни авио отряди и частни компании със спасителни хеликоптери, обучители на полицейската академия на МВР, директори на болници, лекари, инструктори, до телевизионни продуценти, създатели на филми, цифрови медии, ПР гурута и журналисти, с които можем да ви предоставим ноу-хау и мъдрост на „боево доказано“ преживяване.

Какво доброволец спасител може да научи в семинарите?

  • Стратегически съвети за навлизане на нови пазари и помощ при намирането на подходящи местни партньори
  • Ние създаваме планове от стратегии, които са издържали изпитанието на времето.
  • Ние предвиждаме бъдещето, на базата на нашите знания, изпитваме изследвания и творческо мислене, така че да открием каква може да бъде вашата уникална позиция и как можете да стигнете до там.

Как можете да станете доброволци в организации, за да получите повече видимост в глобален мащаб?

Ние оформяме един СМЕЛ НОВ СВЯТ за ПР, брандинг, специални събития и маркетинг.

Разполагаме с творчески екип, който си партнира със световно известни марки за насърчаване на проекти чрез иновации. Моя опит за решаване на проблеми при работа с екстремни въжета в някои от най-опасните проекти на Земята привлече интереса на глобалните медии. Един от тези проекти бе първата и най-висока работа с височинно въжени операции през 2003 г., през зимните екстремни условия и ветровете над 60 км / ч. 

Какво ще научим за уникалния подход в PR и маркетинга за НПОта?

Ако искате да спасявате и хората не знаят за вас, няма как да се разберат към кого да се обърнат, за да им помогнете. А това, което ние искаме да развием като  доброволци спасители е това, което някои наричат Disruptive innovation – Разрушителни иновации. Затова е много важно да покажем точно какво по-ефективно правим и с какво сме по-напреднали и как се развиваме. Затова имаме различен подход и разчитаме на експерти в PR и маркетинг, който развива и насърчава иновативни проекти чрез специални събития, международни медии и SMO.

Нашата креативна реклама с реални житейски истории прави различен свят. Ние се фокусираме върху новаторски идеи, които влияят положително и оформят успеха на този проект и маркетинга за партньори. Ние ще използваме най-ефективните начини за изграждане на незабравимо преживяване с  бранда и услугите на партньори и нуждите за целевата аудитория. Създадохме мощна връзка за нашите клиенти и техните марки в местните и международните пазари и медии.

Работният ни процес е много стартов; ние правим изследвания, виждаме зад ъглите, където другите не виждат, откриваме нови тенденции и пазарни ниши, които могат да бъдат печеливши и създаваме иновативни проекти за популяризиране на брандове, продукти и услуги, които ще подкрепят тази инициатива

Кои сме ние?

Ние сме новосформиран екип с опит за управление на проекти, чрез все по-сложни международни тенденции във вертикалната среда за работа с нови техологии и методи. Нашите партньори и клиенти включват много от водещите корпоративни компании в света.

Какъв е нашият опит?

Имаме опита да популяризираме нашите продукти и услуги на международната арена няколко пъти и сме работили с някои от водещите световни марки, така че ще можем да споделим с вас същото преживяване. Ние използваме нашето творческо мислене, за да предвидим новите тенденции и бъдещето на нашите клиенти и бизнес партньори.