About This Project

ДА СЪЗДАДЕМ НАЙ-ЕФЕКТИВНИЯ СПАСИТЕЛЕН ЕКИП

INTERNATIONAL CASE STUDIES: Coast Guard SAR

 

In the Sea SuqareSince 1997, Ivan Kristoff  has been developing his concept for volunteer rescuers that can work with coast guard auxiliary crews in Canada and Bulgaria to achieve a high national standard. In 2011 he signed a Mutual Agreement with the Academy of the Bulgarian Ministry of the Interior to developing a solid SAR capability for firemen and vertical rescue crew members to be able to save lives in the Sea-Air-Land environment. Working jointly with law enforcement in cross-training with the Bulgarian Specialized Unit for Combating Terrorism, the EU Border Air Policing Guardians, Bulgarian and Canadian Police and Fire Departments, homeland security and volunteer rescue teams to ensure the highest levels of interoperability, they have exchanged valuable experience and know how. But there is a niche opportunity for creating and developing the concept for “The Rescuer of the Future” – a self-sufficient SAR tech, who can operate in remote and extremely dangerous areas with or without the support of self-contained rescue unit. Such a rescuer can respond to any man-made or nature-made disaster or crisis at any places, remote area and hazardous environment. Being light, solo, self-operational and well experience decision maker will be more efficient when split second decisions and the need for lower risk management are vital is the advantage of the New Generation of Rescuers. Now the digital r/evolution enhances the capabilities of such a rescuer and maximize the efficiency of his training and the results of his performance. This concept can implemented in training volunteer coast guard auxiliary team members with the latest cross-functional technologies to achieve a high level of security. The new provision of data when needed, is the key element of minimizing the risk management, recuses and  loss of life.

 

Innovation Forum for Sea-Air-Land Rescue

Ivan Kristoff

Innovation Forum #ForBulgaria ще бъде платформа, която обединява усилията на всички прогресивни институции, неправителствени организации, частния сектор, стартъпи и експерти, да работят съвместно и ефективно за създаването на иновации и научни изследователски дейности в сферата на спасяването в България. 

Черноморието ни е бреговата охрана на Европейския съюз ние се намира в много важен преломен момент, който е огромен шанс за България не само да стане част от процесите, които текат из Европа и не само да участваме във всички научни програми за изследвания в сигурността на отбраната, но и да създадем иновации в спасяването.

Най-важната цел е интегрирането на България във водещите европейски проекти в областта на сигурността и отбраната” заяви президентът Румен Радев при откриването на Национална конференция “Отбранителна и аерокосмическа индустрия и изследвания.

Разполагайки с един от основните капитали на България- красивата природа, ние искаме да мобилизираме общност, която да реализира новаторски проекти, които да се асоциират с бранда България. Едно от сериозните предизвикателствата, е че много хора не са запознати с природата ни и България няма дългосрочна визия за развитие, която да обедини  хората и управляващите, както и факта, че българското общество е разделено. Затова искаме да изследваме с по-младите и и опитните къде са потенциалите за развитие за България и представим решения за света.

Този форум се създава, за да адресира предизвикателствата в спасяването. Затова искаме да развием стратегическа посока за България и представим решения за света. Това ще е изцяло нова култура в нашата среда, с участието на голяма общност от хора. Това е културата на новаторското мислене и модерното време на споделяне. 

SOS Black Sea ще е демонстрация на първата по рода си работа на  смесени екипи, съставени от граждани-доброволци и служители на различни общински и държавни ведомства за въздушно търсене и водно и земно спасяване на бедстващи в крайбрежни води и на сушата, а също и бързо локализиране на нововъзникнал симулиран пожар.

Цели на мероприятието: Изграждане, сработване и тренировка на смесени спасителни екипи от доброволци и ведомствени служители; Утвърждаване на процедура за работа Mission Control Center/ Rescue Hub; Повишаване ефективността на издирвателни и спасителни мисии в Република България и др.

За връзка с нас, пишете ни тук

SAR

 

 

Около 70% от тялото на децата е вода и повече от толкова не могат да плуват. Това, което можем да променим е да развиваме децата така, че не само да се научат да плуват, но и да знаят кога и къде да не го правят. Тогава не само, че няма да им се налага да спасяват толкова много, но и с новите технологии – ще бъдат по-добри и ефективни спасители. Тогава хора като  Димитър Ламбов – Грабчо, Иван Божинов и други, Лека им пръст, които са си дали живота, за да ги спасяват, щяха да си отглеждат собствените… 

При най-младите, травмите/последствията от катастрофи, инциденти, агресивност и екстремни спортове имат най-дълготраен, потискащ и опасен ефект.

Bulgaria Expo 2020 Dubai

България няма готовност в ефективното морското спасяване и не разполага с ефективни механизми за бързи действия при Търсене и спасяване по вода, земя и въздух

Екологичната катастрофа на Камен бряг показва за пореден път колко сме зле в отношение на менажирането на кризи, и че ако не поддържаш собствен и български доброволчески Special Operation Services (SOS) Team, който да отреагира бързо в екстрмени ситуации, ще се налага да плащаш на чуждестранни наемници, за да реагират бавно докато стигнат на българската територия. Затова именно е проекта expo2020dubai.forbulgaria.com за поставяне на Серията от нови световни рекорди в Дубай, са иновативни решения за менажиране на екстремни ситуации.
Затова подготвяме специален Иновационен форум в Дубай, където да обменим опит с най-добрите в света, защото или ще седнем на сериозна дискусия как да се подготви България на високо ниво за такива кризисни ситуации, или ще скачаме от тема на тема и хората ще забравят до следващия инцидент.За Еxpo 2020 Dubai вече тествахме най-новите технологии за LIVE предаване от въздуха и от района на Expo 2020 Dubai с видимост към и от височината на Бурж Халифа, още преди да се построи това място, за което подготвяме специалното събитие по времето на Expo 2020 Dubai

За #expo2020dubai вече тествахме на Черноморието ни най-новите технологии за заснемане по вода, земя и въздуха, и имаме контактите със спасителните служби на Дубай, и по поканата на техен служител от Академията им можем да направим съвместна тренировка с тях, каквато направихме и в България. Също така направихме и тестови полет с най-новите технологии за LIVE предаване от въздуха и от района на Expo 2020 Dubai с видимост към и от височината на Бурж Халифа, още преди да се построи това място, за което подготвяме

специалното събитие🙂 

 

Category
Extreme, Projects
Tags
Rescue, Sea- Air- Land