Virtual Buxton Tennis Open

Благотворителен тенис турнир

 

Отворена покана

 

Каним желаещи да играят тенис мач в кв. Бъкстон-Павлово, където ще изградим временно спортно игрище, за да проведем импровизиран Тенис турнир. Подготвяме виртуален тенис мач, в който можем да създадем аватари и дигитална платформа. Който има желание, да ни пише на Extreme/Екстрийм

С тениса, в сърцето на кв. Бъкстон и Павлово в София, България, планираме да играем експериментален Virtual Buxton Open и да изпитаме състезателните действия с онлайн преживяване на живо.

На първо време ще сложим мрежата и ще направим игра в контролирана среда. Затова и терена сега е ограден с висока ограда. След което ще го снимаме с 360 градуса камера от високо, така, че публиката да го гледа от всички страни и с дрон, ще има гледна точка и от по високи, за да се проследява играта на играчите. Турнира ще се излъчва на живо в реално време.

Нашето общество дължи своето спокойствие на спасители, работещи в екстремно опасни среди и предизвикателства. Те работят неуморно при най-трудните обстоятелства. В тази връзка и по повод на разговора ми с приятели за новаторски инициативи, които ще подобрят тренировките им и методиката на обучение, Ви споделям идеята си за Благодарствен тенис турнир и Ден на благодарността към приятели, партньори и доброволци, с които ще се представи и развие визията за Спасителя на бъдещето. В нея, като родители, ще стимулираме децата си в интелигентни и полезни спортове.

Вече съм говорил с представители на Федерацията по тенис, Тенис Центъра в Борисовата градина и София Тех парка и други, да организираме и започнем с ден на Отворени врати, в които деца и родители да тренираме в edutainment модел на обучение. Целта е да подпомогнем най-младите с най-добрите и модерни технологии да се развиват в правилната насока и да им се създаде положителна атмосфера и стимул за трениране. Това може да се направи в ранните часове през седмицата (преди работно време) а самото събитие през уикенда – в два дни и да дойдете с децата си, за които не е необходимо да имат каквато и да е тенис подготовка/екипировка, както и хора, които ни съдействат в развиването на инициативата. Затова развих он-лайн и LIVE TV платформа.

Винаги съм вярвал, че най-красивите гледки, извън живота, изкуството и сътворението, са тези от високо: от върха на дърво, покрива на къща, църква или каквото и да е построено от човек, от небостъргач, от птичи поглед, от прозореца или покрива на небостъргач, от върха на най-високата кула в света, от полет на високо с параплан, мото-параплан, мото делтаплан, топловъздушен балон, хеликоптер, самолет и дори от дрон дистанционно. С новите технологии и Гугъл вече можем да правим снимки от космоса и от това, което си въобразяваме, като Очите на Бог, който вижда навсякъде, можем да визуализираме този проект.

Затова, от мига в който се родих и когато израснах в родната си къща, в кв. Бъкстон, която бе култова и единствена по мащаба си с прекрасния си двор-градина, с борове, брези и дървета от дюли, вишни, круши, с кладенец, с асма – навес от грозде, каквато съм виждал само във вилата на Патриарха на Църквата, сякаш липсващата ми гледка бе да си видя родния двор от високо. Отраснах по върховете на тези дървета, около които ще се играе скоро тенис и затова тази инициатива ми е много скъпа като един положителен спомен, който можем с приятели и за добра кауза да споделим.

Затова направихме специални снимки от борда на хеликоптер над предстоящия терен за изграждане на импровизирано и временно тенис игрище, и терен за екстремни оффроуд каскади, какъвто бе изкуствено направен в Арена Армеец за Нощта скоковете с мотори, всичко това ще може да се полза безвъзмездно от всички желаещи да играят там и да ги подържат.

Скоро, в съседство на разположение ще имаме и 6етажен кран, на който ще можем да организираме Закуска, Обяд и Вечеря на високо, за да се насладите на чудесната 360 градуса панорамна гледка към планините около София и мястото, където ще стартира строежа на много етажния Дом на спасителя на бъдещето.

За това събитие, проведох разговор с Йелена Джокович, с приятели, с управителите на национални центрове и треньори по тенис и можем да обединим усилията си в една цел, да направим невероятни неща, от които интереса на обществото и нашите казуси се засичат.

От опита си организиране, финансиране и провеждане на височинно-въздушни световни рекорди в Law Enforcement and Emergency Services Day в Торонто и въздушни полети у нас, както и моя Благодарствена вечер на служителите на МВР, мога да допринеса за развиването на тази инициатива в дългогодишен план и на други места. Така опита ни ще бъде предаден на по-младите в максимално сигурна среда и с научно-изследователски иновативен подход.

Най-добре ще е скоро да стартираме тази инициатива с полет със Закуска в небето преди първия мач и в почивката преди нощните мачове, да направим още един полет с Вечеря в небето, в който ще наградим Победителя в тенис турнира.

С полет над София

За специални гости, които подкрепят инициативата и искат да я наблюдават от високо на живо, можем да включим и ВИП полет от въздуха с въздушно видеонаблюдение и фото мониторинг, който ще демонстрира постоянен он-лайн контакт с нови технологии и пренос на данни. 

Онлайн предаване с нови технологии

Нашият фокус е да р/еволюционизираме статуквото към иновациите и да въведем хора, които ще променят света на доброволчеството и спасяването на въздуха. С новит технологии ще заснемем събитието и представим нови инициативи.

С полет от и над тенис игрището

С удивителния въздушен екип на българските ВВС и от борда на частен хеликоптер и самолет, летяхме над София, столицата на България, за да покажем красотата около предстощия тенис корт и мястото за тренировки на открито, които могат да бъдат използвани за обучение на нови фенове на тениса и спасители на S.O.S.

С Творчески хъб за деца

С Владислав Калоянов, представяме специална рисунка за визията, която бихме искали да видим в български млади таланти на тенис корта. Ще подкрепим тениса, този интелигентен аристократичен спорт, с Програма за изкуство, в което децата да могат и да рисуват, това, което обичат.

Григор Димитров тенис

Tennis #ForBullgaria Благотворителен тенис турнир

Поглед в бъдещето

Това е един експериментален проект, който ще представи идеята ни за развиването на Международен благотворителен турнир по тенис, какъвто не е имало досега  в подкрепа на нови методики за обучение, безопасност и спасяване.  Целта ни да разработим по-ефективно, по-безопасно и интересно трениране с младите, в мотивираща и динамична атмосфера, която включва тенис и обучение по нови технологии и методики.

За екстремни журналисти

ivan kristoff golf

Какво e новото

Тениса е един от спортове за концентрация, издръжливост, личностно израстване и новаторство в технологиите и методиките за трениране. Тези пет елемента са витални за тренирането и постигане на най-добри резултати. Ще ги комбинираме с крайни мерки и обучение на ново ниво. Съвместните знания и опит могат да допринесат значително за новаторски учебен процес и нови постижения.

Идеята за маратонен полет за преди старта

 

Подготвям серия от полети, единия от които да е с топловъздушен балон от входа ъгъла на Бул. Братя Бъкстон 44 и ул. 632, където сега го разчистваме, за да построим в съседство Дома на спасителя на бъдещето. И приятелите от леката авиация, може ако е възможно технически, да излетят от “мини пистата”, която като мотористи ползвахме пред НИМ и Резиденцията на Президентството. За тази цел, ще искаме специални разрешения, за да направим Въздушен маратон, като ние ще проследим с дронове полета на топловъздушните балони и ще съгласуваме с всички пилоти мерките за безопасност във въздуха заради дрона (или дроновете, ако преценим, че ще е ОК да има повече такива). Може да има и хеликоптер, който да снима, като излети от мястото, което ще му бъде разрешено, тъй като най-вероятно това ще е хеликоптер само с един двигател, в идеалния случай, ако пилота на хеликоптера има желание, над планината Витоша или Верила, можем да направим една уникална въздушна каскада.

Лимитирана Серия Благотворителен търг

Иван Кристоф дарява Лимитирана Серия швейцарски часовници за проекта #ForBulgaria, който вкючва и организацията на тази Лимитирана Серия от Благотворителни тенис турнири из цяла България. 

Спасителя на бъдещето

Благотворителен търг за сдружение “Специализиран отряд за спасяване” с нестопанска цел да популяризиране на доброволческото съзнание за спасяване.

Нашата мисия

Да обединим усилията си с Федерацията по тенис, Национален ОББ тенис център и всички желаещи да се вклюячат със своя кауза и идеи.

Нашата цел

С постигнатото ние ще дадем гласност на една новаторска за България инициатива, с която инициираме нов и авангарден вид на обучения.

Limited Edition

Италиански скутери GARELLI, закупени за на целите на сдружение “Спец. отряд за спасяване”, ще се дарят за Благотворителния търг, за да подпомогнат творческата им дейност в промотирането на това събитие. 

Уникални!

Можем да направим уникални бройки скутери, като всеки един от тях е брандиран и нагласен с технически параметри според желанието на победителя в Благотворителния търг.

Оригиналност!

Скутерите GARELLI са купени от фамилния бизнес на Силвио Берлускони, Депутат от ЕС и бивш Премиер Министър на Италия, така, че това е италианския лукс по българските пътища.

ИНТЕЛИГЕНТНИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Платформата #ForBulgaria

е създадена през 2016 г. за да популяризира по нов начин ново българско творчество и да подпомага развитието на съвременното българско изкуство чрез награди, фото изложби, специални събития, тенис турнири, публикации и други.

Този турнир ще бъде първия по рода си и с опита на Българската федерация по тенис и Тенис центъра в Борисовата градина на столицата ни, се надяваме да дадем един интересен, силно емоционален и пълен с адреналин старт на една инициатива за всички и цяла България.

#ForBulgaria