• Solutions. For digital transformation, e-monitoring and e-mobility
  • Artificial Intelligence for Rescue (A.I.R.) - Изкуствен интелект в спасяването
  • Project xCloud: Gaming for edutainment of the New Generation of Rescuers

About This Project

Art Rescuing without a rescuer

По пътя към върха:

В тези дни и моменти на #коронавирус, когато трябва да се адаптираме адекватно, превантивно и отговорно към належащата ситуация, виждайки спомена от миналата година, се сещам защо за това крехко създание, преосигурих сигурността му и изолацията му, да е сам и необезпокояван, сам да си се научи да се изкачва и да се само осигурява, защото ако му се наложи сам, да действа по инстинкт, мускулна, слухова и визуална памет, а не от страх.

Страхът е силен инструмент за самосъхранение, оцеляване и сигурността до момента, в който си в опасна ситуация. Щом навлезеш в нейната зона, той се заменя с животоспасяващите фактори, като фокус към най-важното и приоритетно, концентрация, за да отсееш разсейващия “шум”, действаш по интуиция и механично. Това, което си изучавал и тренирал в миналото, което е преспало в главата ти и дори, което си сънувал – то превзема превес и то те изкарва от ситуацията: жив или умрял, с успех или с провал, по-мъдър (ако си си взел поуката) или по-неразумен (ако не си я взел и в следствие на нея, и други страдат), по-отговорен (като предаваш и опита си и на други) или по-безотговорен (като накараш и други да страдат заради теб).

Е, очевидно някои деца, не са били отглеждани, възпитавани, тренирани и образовани правилно, затова сега ние и света страда от тази криминално опасна върховна безотговорност.

Виждал съм го в планината, в алпинизма ски-алпинизма, в пещерното дело, в екстремните и псевдо екстремните спортове, и в болните амбиции на различни хора. Сега го виждаме по новините, пред магазини, и на други места. Дори и на живо по телевизиите в брифингите на НОЩ.

Но виждам и отговорни хора, които са напред с техниката и които се възползват максимално и разумно от нея, за да продължат по план и график, без да нарушават целите си, като ползват елементарни конферентни връзки, като например hangouts.google.com

Използване на дигиталната трансоформация при екстремни мерки за екстремни ситуации:
 
Mariya GabrielЖивеем в Дигиталната ера, имаме си българка, Комисар по дигиталната икономика и сега по иновациите в Комисията на ЕС,и какви ли не официални Дигитални шампиони и Дигитални посланиници. Но точно сега, когато се налагаше най-много да се използва дигитализцията, в началото на кризата с коронавируса, тя не се използва, за да се излъчват брифингите на МС и ЩАБ по видеоконферентен начин на живо, без дори да има излишна близост и риска за журанлистите, които отразяват събитието на живо и както се виждаше от ефири, държаха микрофоните в ръка.
 
Повечето хора сматаха, че най-важното в момента е, че правителството не осигурява средства за защита на лекарите и това ще доведе до по-тежки последствия, отколкото можем да си представим. Няколко идеи в тази насока е да си водите комуникацията онлайн на първо място.

ВОДА

Когато Полицията на Торонто покани Иван Кристоф да бъде част от Дена за правоприлагане и спешна помощ, той ги отбелязва с поставянето на Нова серия от световни рекорди и сега ще го направи за Европа.

ВЪЗДУХ

Иновативният Mid Air Rope достъп с височинно въздушно зависване над супер високи сгради ще бъде един от нашите акценти.Вече представихме на шейх Мансур Ал Мактум, принцът на Дубай, какво може да е ново за света на вертикалните операции.

ЗЕМЯ

Решения

За цифрово преобразуване, наблюдение и е-мобилност

дигитална мобилност
Rope Acceess from the CN Tower

Иновации в авиацията

Имаме три решения за подобряване на сигурността в реално време в авиационната индустрия: въздушно видео наблюдение от кабината, дистанционно управление при достъп до кабината и информация за полето, която се записва в черната кутия и се дублира в облака. Сега, когато целият свят е съсредоточен върху иновациите в космоса, трудно може да се мисли за иновации във въздуха, да се очакват космическите комуникационни и космически услуги, които все още имат пазарни ниши.

Иновации в AI

Нашият фокус към ИИ цели да събере информация, данни и нововъзникващи стартиращи компании от цял свят – за да обсъдим въздействието на ИИ върху приложенията и революционните начини, по които тя може да трансформира бизнеса и правителствените функции.Работим върху ключовите фактори, които в бъдеще ИИ обмислят моралните фактори на човешките модели за вземане на решения, когато една машина трябва да направи живи спестяващи избори в области, които са жизненоважни за човешкия морал и благоденствие.

Иновации в  A.I.R.

Проекта A.I.R. е разработена през последните 10 години и обсъдена, както с Президента на България, така и с някои от най-добрите експерти в света.Той и специализираното оборудване, обучението и методологията ще дадат възможност за провеждане на A.I.R.предизвикателството.Вярваме, че бъдещето е Спасяване без спасители, особено в рискова среда или критично опасни ситуации и враждебни обстановки. A.I.R. е следващото цифрово поколение.

Иновации в спасяването

Rescue One е новаторска концепция за самостоятелен спасител със специализиран достъп до данни с опростени процедури за Спешна помощ на голяма надморска височина, при екстремни спасявания и условия.Той има уникален Modus Operandi, разработен в подготовка за постоянно предизвикателния свят на екстремни спортове и дори враждебна среда, в които спасителят може да бъде изложен по време на специализирани операции.Този модел може да бъде модифициран за  цял спасителен екип.

За цифрово преобразуване, наблюдение и е-мобилност

Форум.1

Ф1-Истинска Иновация

Category
Projects
Tags
Rescue One, Решение за екстремно спасяване при екстремни ситуации и височини