• Solutions. For digital transformation, e-monitoring and e-mobility
  • Artificial Intelligence for Rescue (A.I.R.) - Изкуствен интелект в спасяването
  • Project xCloud: Gaming for edutainment of the New Generation of Rescuers

About This Project

Art Rescuing without a rescuer

  Innovation

 

За нас е удоволствие да споделим идеята за новаторски решения за дигиталната трансформация в четирите свята: по земя, вода, въздух и космос (комуникационни и навигационни системи).

Имаме уникалната възможност да развием нов вид дигитален мониторинг, киберсигурност и автентичност на информация, като представите нова стратегия в мерките за сигурност и образоване по темата. С нашия екип, пилоти, доктори, специалисти и партньори от Българската Военна Академия, Академия на МВР, националната браншова организация за електромобилност- ИКЕМ и други организации ще съдействаме за това.

Затова Ви каним да направим първия по рода си INNOVATION FORUM, който е подходящо да се състои високо във въздуха на 11 септември, 2022г., 21 годишнината от събитието 9/11. Планирам това да стане в рамките на Златния медицински час, на борда на хеликоптер или друго летателно средство, който да се вдигне на максимална височина над София и близките красиви планини, за да заснемем за световните медии красотата на родината ни, откъдето можем да демонстрираме първия по рода си Mobile Mission Control Center. Той може да осигурява дистанционно видео наблюдение в реално време и сателитен мониторинг на полета. Това ще даде представа за новите технологии, достъпни и за цивилните хора, които ще покажат много решения в дигиталната трансформация.

Това ще е Форум за глобалната и дигитална сигурност, спешно реагиране и киберсигурност екосистема, в която лидерите на организации, индустрии, експерти и доброволци ще споделят идеи, изследват нови технологии и обединят силите си, за да се развиват.

Една от иновациите освен, че това ще е първия по рода си интерактивен Форум, в който новаторството ще се тества и създава в движение, но и ще представим нов образователен подход – The E.D.G.E., който ще напише нова история в дигитализацията и иновацията.

Проекта ще се развива онлайн, дистанционно и предвижда създаването на дигитална визуализация на иновациите, които ползваме за Търсене и спасяване в България. Вземайки пример от набиращата популярност на социалните мрежи, ще създадем визуално приятна и красива платформа на български и английски език, в която ще документира прогреса в иновациите в спасяването.

Art Rescuing without a rescuer

По пътя към върха:

След кризата на #коронавирус, се адаптирахме адекватно, превантивно и отговорно към належащата ситуация, виждайки спомена от миналата година, се сещам защо за това крехко създание, преосигурих сигурността му и изолацията му, да е сам и необезпокояван, сам да си се научи да се изкачва и да се само осигурява, защото ако му се наложи сам, да действа по инстинкт, мускулна, слухова и визуална памет, а не от страх.

Страхът е силен инструмент за самосъхранение, оцеляване и сигурността до момента, в който си в опасна ситуация. Щом навлезеш в нейната зона, той се заменя с животоспасяващите фактори, като фокус към най-важното и приоритетно, концентрация, за да отсееш разсейващия “шум”, действаш по интуиция и механично. Това, което си изучавал и тренирал в миналото, което е преспало в главата ти и дори, което си сънувал – то превзема превес и то те изкарва от ситуацията: жив или умрял, с успех или с провал, по-мъдър (ако си си взел поуката) или по-неразумен (ако не си я взел и в следствие на нея, и други страдат), по-отговорен (като предаваш и опита си и на други) или по-безотговорен (като накараш и други да страдат заради теб).

Е, очевидно някои деца, не са били отглеждани, възпитавани, тренирани и образовани правилно, затова сега ние и света страда от тази криминално опасна върховна безотговорност.

Виждал съм го в планината, в алпинизма ски-алпинизма, в пещерното дело, в екстремните и псевдо екстремните спортове, и в болните амбиции на различни хора. Сега го виждаме по новините, пред магазини, и на други места. Дори и на живо по телевизиите в брифингите на НОЩ.

Но виждам и отговорни хора, които са напред с техниката и които се възползват максимално и разумно от нея, за да продължат по план и график, без да нарушават целите си, като ползват елементарни конферентни връзки, като например hangouts.google.com

Използване на дигиталната трансоформация при екстремни мерки за екстремни ситуации:
 
Mariya GabrielЖивеем в Дигиталната ера, имаме си българка, Комисар по дигиталната икономика и сега по иновациите в Комисията на ЕС,и какви ли не официални Дигитални шампиони и Дигитални посланиници. Но точно сега, когато се налагаше най-много да се използва дигитализцията, в началото на кризата с коронавируса, тя не се използва, за да се излъчват брифингите на МС и ЩАБ по видеоконферентен начин на живо, без дори да има излишна близост и риска за журанлистите, които отразяват събитието на живо и както се виждаше от ефири, държаха микрофоните в ръка.
 
Повечето хора сматаха, че най-важното в момента е, че правителството не осигурява средства за защита на лекарите и това ще доведе до по-тежки последствия, отколкото можем да си представим. Няколко идеи в тази насока е да си водите комуникацията онлайн на първо място.

ВОДА

Когато Полицията на Торонто покани Иван Кристоф да бъде част от Дена за правоприлагане и спешна помощ, той ги отбелязва с поставянето на Нова серия от световни рекорди и сега ще го направи за Европа.

ВЪЗДУХ

Иновативният Mid Air Rope достъп с височинно въздушно зависване над супер високи сгради ще бъде един от нашите акценти. Вече представихме на шейх Мансур Ал Мактум, принцът на Дубай, какво може да е ново за света на вертикалните операции.

ЗЕМЯ

Решения

За цифрово преобразуване, наблюдение и е-мобилност

дигитална мобилност
Rope Acceess from the CN Tower

Иновации в авиацията

Имаме три решения за подобряване на сигурността в реално време в авиационната индустрия: въздушно видео наблюдение от кабината, дистанционно управление при достъп до кабината и информация за полето, която се записва в черната кутия и се дублира в облака. Сега, когато целият свят е съсредоточен върху иновациите в космоса, трудно може да се мисли за иновации във въздуха, да се очакват космическите комуникационни и космически услуги, които все още имат пазарни ниши.

Иновации в AI

Нашият фокус към ИИ цели да събере информация, данни и нововъзникващи стартиращи компании от цял свят – за да обсъдим въздействието на ИИ върху приложенията и революционните начини, по които тя може да трансформира бизнеса и правителствените функции. Работим върху ключовите фактори, които в бъдеще ИИ обмислят моралните фактори на човешките модели за вземане на решения, когато една машина трябва да направи живи спестяващи избори в области, които са жизненоважни за човешкия морал и благоденствие.

Иновации в  A.I.R.

Проекта A.I.R. е разработена през последните 10 години и обсъдена, както с Президента на България, така и с някои от най-добрите експерти в света. Той и специализираното оборудване, обучението и методологията ще дадат възможност за провеждане на A.I.R. предизвикателството. Вярваме, че бъдещето е Спасяване без спасители, особено в рискова среда или критично опасни ситуации и враждебни обстановки. A.I.R. е следващото цифрово поколение.

Иновации в спасяването

Rescue One е новаторска концепция за самостоятелен спасител със специализиран достъп до данни с опростени процедури за Спешна помощ на голяма надморска височина, при екстремни спасявания и условия. Той има уникален Modus Operandi, разработен в подготовка за постоянно предизвикателния свят на екстремни спортове и дори враждебна среда, в които спасителят може да бъде изложен по време на специализирани операции. Този модел може да бъде модифициран за  цял спасителен екип.

За цифрово преобразуване, наблюдение и е-мобилност

Форум.1

Ф1-Истинска Иновация

Digital Innovation

Digital Solutions

Category
Projects
Tags
Rescue One, Решение за екстремно спасяване при екстремни ситуации и височини