Част от София AIR форума | Sofia A.I.R. Forum

Нашата мисия е да дадем платформата за създаването на виртуален и онлайн SAR TECH FORUM, който дава възможност на вашия екип от доброволци и професионалисти с модерни технологии и съпътстващи ноу-хау, които да помогнат за възстаноивяването на въздушното спасяване в България.

ВИЖТЕ НОВИ КОНЦЕПЦИИ ЗА ВВС – ВЪЗДУШНО-ВИСОЧИННО СПАСЯВАНЕ

Идеята за СОФИЯ ТЕХ ФОРУМА е да представи иновативна концепция за височинно и въздушно спасяване с алпийски способи, екстремни операции с хеликоптери и новите тенденции и предизвикателства за авиационната безопасност

По време на SAR TECH FORUM Иван Кристоф ще представи най-голямото предизвикателство за света на въжен достъп и въздушно спасяване. Той започна да снима развитието на тази концепция и как службите за спешна помощ ще се обучават да постигнат целта си. Фаза 1: снима 16 епизода за екстремни операции и челно място заема обучението. Всеки епизод ще включва 5-минутни сегменти, наречени “Екстремно с приятели”. Първият епизод ще бъде въведение в сериала. В следващите епизоди ще бъдат разделени в три категории: море – въздух – земя.

В броя на SAR TECH FORUM бюлетин, българския и канадският Спайдърмен, който създава Spiderman.Academy ще покаже презентация за “Запознаване с вдъхновяващи иновации” за света на специални операции с вертолети. Заповядайте предстоящата онлай презентация и ще видите какво означава това. След успешното присъствие на Иван в Дубай HeliShow 2010, 2012 и 2014, където той представи концепцията за “Създаване на специализиран отряд за спасяване” съвместно с Робърт Либи, пилот-инструктор с над 40 годишен опит в Мейдан хотел, и през 2018г. в Интерсек, най-голямото изложение за сигурност, безопасност и пожарогасене, което се проведе в Световния търговски център, в Дубай, ОАЕ, Иван ще представи най-новите методологии за развиването на този проект в България

Иван Кристоф създава Клуб EXTREME ( E.X.T.R.E.M.E. – studEnt’s eXtreme Team for Rescue, aErial and Maritime Emergеncy) –  нов начин по който доброволци спасители могат да участват в екстремни височинни и моторни спортове. Той спонсорира и подкрепя инициативите на млади и на изтъкнати студенти, които се осмеляват да влязат във вертикалния свят. Клубът развива специализирано обучение за въздушни и екстремни спасителни операции и работа с алпийски способи при екстремни височини.

ВЪЗДУШНА ФОТОГРАФИЯ: ОТНОШЕНИЕ С ПОСТИЖЕНИЕ

Тази колекция от снимки и есета представлява обхватът на работата в художествено и професионално начинание на Иван Кристоф в периода от 2002-2005 година. Както проф. Паскал Микелучи от Университета на Торонто пише, че в това невероятно фотографско произведение, Иван е открил голямо историческо място, което ще бъде представено в столицата на собствената си родина. В своето писмо, адресирано за откриването на изложба на Иван в сградата българския Парламент в София, той пише: “…Можете да се чувствате горд с такова постижение. Фото изложбата, която обсъждахме, когато следваше в  курса ми по Комуникации, култура и информационни технологии, сега се превърна в реалност. Вашите усилия са признати и възнаградени в един незабравим начин … Аз съм сигурен, че много повече успехи ще следват “.

КНИГА ЗА 1ОО ГОДИШНИНАТА  НА БЪЛГАРСКАТА АВИАЦИЯ

Това е просто една идея да се създаде Книга в лимитирана серия на 10о копия за 100-ата годишнина на българската авиация. Тя ще се предложи като специален подарък за изложбени партньори и поддръжници на тази инициатива. Те ще се отпечата на специално хартиено и памучно копие, като подобно на варианта на 1oth Anniversary e-book за техните уеб страници и социални медии

ВЪЗДУШНИ КАСКАДИ ЗА МУЗИКАЛНИ КЛИПОВЕ

Музиката е най-добрият начин за промотирането на съобщение. Ето защо Иван Кристоф експериментира с млади и талантливи музиканти Кристо и Светльо Къслев да произвежда рап хита “Fire off“. Чрез нея Иван демонстрирани светлинните характеристики на своя клиент производител на швейцарски часовници. Каскади с вертолета са изпълнявани от Spider-Man Иван Кристоф. Те бяха на върховния елемент в сюжетната линия на видеото. Клипа е заснет в “Riu Pravets Resort” на брега на езерото в град Правец.

ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ НА БРАНД ЧРЕЗ МУЗИКАТА

Музика, спорта и изкуството, се асоциират като източник на енергия, който стимулира нас, за да бъдем по активни. Тази комбинация събра Иван и Кирил Милчев, които имат за цел да привлекат по-млада аудитория, да им покажат, вдъхновят и мотивират начини как да се използва енергията в положителна и полезна посока.

“МЕНТОР И СТУДЕНТ” ПРОГРАМА

Тази Творческа инициатива се ръководи от опитни пилоти, техници на височинни операции, художници, музиканти и въздушни фотографи с изключително обещаващи млади изпълнители, за да си сътрудничат с лице -в-лице наставнически взаимоотношения. Програмата ще започне през 2016 г. и ние се надяваме да започнем обогатяващ диалог между творци от различни поколения и култури, изпълнявайки своята цел да направи значителен принос към визуалното представяне на сектора на вертолетни операции. Този проект е иницииран от Иван Кристоф, който е официален партньор на изложение в Дубай Хелишоу.

prime minister Boyko Boirisov

VerticalRescue.com

Създаваме нова медийна платформа за вградени екстремни журналисти и демонстрираме как да променим нови начинания за справяне с коронавируса и възстановяване от последствията му.

The President of Bulgaria Gen Rume Radev

AerialRescue.com

Нашият приоритет и уникалност ще бъде съсредоточен върху един от липсващите елементи за Първите респонденти и EMS: липсата на авио-медицинско спасяване от гражданската авиация, HEMS и възможности за екстремно спасяване.

mayor Yordanka Fandukova

Spiderman.Academy

Основният ни проект е да изградим Spiderman.Academy за спасителя на бъдещето. По време на изграждането и развитието на този проект там ще се обучават доброволци спасители

sq Sheih Manoor

ForBulgaria.com

Новата академия за ново поколение спасители е да развие основните умения за безопасност при децата от ранна възраст и да подобри образованието, което може да бъде добър пример за развитието на доброволческото спасяване.

His Highness Sheikh Mansoor bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum

ВЕРТИКАЛНО СПАСЯВАНЕ

Международното изложение за граждански, полицейски, пожарни и военни вертолетни технологии и операции бе домакин на глобални гиганти във вертолетната индустрия, военната промишленост, вътрешната сигурност, гражданска защита, авио-медицински и спасителни служби. Изложбата се проведе на- 06 ноември 2014 г. в Grand Stand, Мейдан хотел и хиподрум, Дубай, АОЕ. Дубай Хелишоу има традицията да представя иновативни идеи за постоянно нарастващото развитите на високото строителство в Близкия изток и вертолетна промишлеността в света. С авио медицински хеликоптер на плажа на Черноморието ни бяха направен две въздушни спасителни демонстрации.

His Highness Sheikh Mansoor

ВЪЗДУШНО СПАСЯВАНЕ

Heli Fire

Автора на проекта Иван Кристоф, известен като Spiderman – Човека паяк, споделя налага нови тенденции в доброволческото спасяване. Той е авиатор, доброволец летец-спасител и експерт на достъп с въжета при вертикални и въздушни операции. Той е разработил различни решения, за да се подобри безопасността на вертикални и въздушни въжени операции. Работата му на супер високи сгради и трудно достъпни райони в екстремни условия е допринесла за развитието и подобряването на стандартите за безопасност в тази сфера. За тази цел  той даде възможност и на двама сподвижници да придобият опит в сферата на спасяването по вода-въздух-земя.

His Highness Sheikh Mansoor

НАЗЕМНО СПАСЯВАНЕ

Forum 1

Една от тeмата за презентации на автора на проекта е: “Innovation Beyond Believe – Иновации надхвърлящи въображението“. Да се направи такова заявление и послание на предстоящото хеликоптерно изложение е всъщност смелост, надхвърляща въображението. Посещавайки тази презентация ще се запознаете със специални методологии за работа с въжета и спасяване от високи сгради и достъп въже, които се извършват на няколко стотина метра над земята. Ще научите колко пъти трябва да се умножи очакваната времева рамка за извършване на височинна въжена работа там горе във въздуха и ще научете от опита на други, колко много фактори могат да повлиаят на тази височина, и т.н.

HH Mansur

ВОДНО СПАСЯВАНЕ

По време на Дубай Хелишоу 2021 подготвяме концепция, която може да отвори нова глава в авиацията и историята на въздушно спасяване. Mid Air Rop access System – M.A.R.S.  В този случай, за първи път в света ще се представи концепцията за най-уникалния вид спасяване по въздух. Тенденцията в строителството на мегаполисите по света е да се строят все по високи сгради. С построяването на Бурж Кхалифа и супер високи сгради, като Мейдан Уан и предстоящата мега висока кула в Дубай, височинните строители стават все по смели. Затова и решението ми за отреагиране на при кризи създадени на вертикала на небостъргачи е да се предприемат все по-смели стъпки.

Multimedia Presentation on Ivan Kristoff’s Exhibition Booth

WATCH AN EXHIBITION OR BE PART OF IT!

Нашия 18кв.м щанд в Dubai Helishow бе позициониран на  Stand A12 за максимална видимост.

Ние разполагаме с 15 панела, всеки от тях е 240 х 95 см, на които можете да рекламирате вашите марки, продукти и услуги. Нашите щандове винаги са били  посещавани от Официални представители на правителството на ОАЕ и членове на кралското семейство на Дубай.

Партньорите ни могат да качват логата на сайта на събитието и други маркетингови канали. Събитието се покрива от местни и международни медии за всички 3 дни с техните фотографи.

Този пакет е на цена от US $ 11,160 (US $ 620 на кв.м за щанда).

“Дубай Хелишоу има традицията да представя новаторски идеи за постоянно увеличаващото развитие на високо строителство в Близкия изток и вертолетната промишлеността в света. В своята история е вградена волята да направи вертолетната авиация по-безопасна. Сега тя ще напише нова страница в развитието на въздушните спасителни операции на супер високи сгради, като Бурж Халифа. Преди да направи първата работа на височина и спешна реакция на външната страна на труднодостъпни места на най-високата кула в света през 2003г, аз практикувах рапел с по-дълго въже от цялата дължина на кулата CN. За тази работа, имах три планове за извънредни ситуации за въздушни я си  достъп до моя персонал. “, Казва Кристоф, известен като Канадския  Spiderman.

За целите на представянето “Вертикални операции на дълго въже с външно окачване”, Иван Кристоф предостави един сегмент курс по Клас Д външно окачване на хора и Cargo Vertical укрепване. За целите на представянето “M.A.R.S.”, Иван Кристоф обясни какво е екстремна работа с въжен достъп на супер високи сгради, над 200 метра, каква е разликата между конвенционалния и промишлено въжен достъп, как техниците трябва да бъдат подготвени за екстремни и тежки условия на труд на високо. Тя ще обхване опита на първата височинна работа на височина над 500 метра, която е бе проведена при възможни най-лошите ситуации, тяхното предотвратяване и основите на специализирано оборудване.

قام النسخة الخامسة من معرض دبي لطائرات الهليكوبتر 2012 في الفترة 6-8 نوفمبر 2012 تحت رعاية صاحب السمو الشيخ محمد بن راشد آل مكتوم نائب رئيس الدولة رئيس مجلس الوزراء حاكم دبي، وبدعم من دائرة الطيران المدني بدبي، وذلك في مكانه الجديد، المنصة الكبرى، فندق الميدان، مضمار الميدان للسباق، دبي. وسيستضيف معرض دبي لطائرات الهليكوبتر، المعرض الدولي لعمليات التشغيل وتقنيات المروحيات العسكرية والمدنية والذي ينعقد كل سنتين، ويضم كبار العارضين العالميين في قطاع المروحيات، ضمن الفئات والقطاعات التي يغطيها المعرض وهي قطاع الأمن الوطني والعسكري والدفاع المدني إضافة إلى قطاع البحث والإنقاذ الجوي.

За новото събитие планираме да интервюираме пилоти за отреагиране с алпийски методи с въжета за проекта (MARS). Някои от концепциите за този проект бяха представени в близко 12-та минута Prime Time News on New7 TV. Часът и датата, когато можете да видите нашата презентация ще бъде обявени в първия епизод на пилотен проект “Екстремно с приятели” TV серия.

Изложбата “ПРЕЗ ОЧИТЕ НА ПАЯКА” не е само изобразяване на видимия свят на вертикалния достъп и операции на вертолети и рапел при екстремни височини. Вместо това, тя изобразява скритите области на изключително високи сгради, които не са достъпни за широката общественост. Някои от определените за това места за дистанционна фотография, в която са заснети някои от снимките, са достъпни само от няколко хора и най-добрите експерти за професионален достъп с въже. Иван Кристоф е български и канадски фотограф и представя уникални снимки от неговата работа в екстремни височини. Тези снимки са запечатали елементът на опасност от поредица от новаторски проекти в Канада, САЩ и България. Някои от тях се показват първата работа на височина на най-недостъпните райони на най-високата сграда в света. Те ни дават “птичи поглед” на тези операции. Тази перспектива, дава на зрителя уникална гледка от ъгъл, който улавя зашеметяваща картина на вертикалната околната среда.

За първи път, Иван показва заедно тази колекция от антена и дистанционно фотографиране. Тази изложба ще покаже някои от неговите постижения с Военновъздушната тактическа авиация, Авиозвеното на Гранична полиция и Факултета по противопожарна защита към Академията на МВР. Тази изложба ще покаже техническите постижения на хората, които са посветили живота си за постигане на нови висоти в обществената сигурност и реакция при извънредни ситуации. Тези смели мъже са създали нови граници във вертикална света. Някои от тях са създали нови категории за “The Guinness Book of World Records” като част от тяхното постоянно търсене на проучване на нови измерения в аварийно реагиране и спасяване.

bw

Въз основа на десетилетия на работа на високи сгради ние инвестираме, за да се постигне възможно най-добрата възвръщаемост на клиента

 
 

Petzl Daryl Vertical Rescue

ИНТРОЗА ШОУТО

ЕПИЗОД 1

 • ВОДЕЩИЯ НА ШОУТО
 • КАТЕРЕНЕ НА СГРАДИ
 • ВЪЗДУШНИ СПАСИТЕЛНИ ОПЕРАЦИИ
 • ИЗДИРВАНЕ И СПАСЯВАНЕ
 • GPS ЛОКАЛИЗИРАНЕ НА ИЗГУБЕНИ ХОРА
 • СВЕТОВНИ НОВИНИ С ИВАН КРИСТОФ

 • I AM NIKON D7000
 • I AM NIKON D5100
 • I AM FAN OF NIKON J1
 • I AM AERIAL PHOTOGRAPHER
 • I AM AERIAL CINEMATOGRAPHER
 • I AM EXTREME PHOTOGRAPHER
 • ЕКИП СОФИЯ ТЕХ ПАРК
 • ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА ИЗДИРВАНЕ И СПАСЯВАНЕ
 • АВИО МЕДИЦИНСКО ИЗЛОЖЕНИЕ
 • ИНОВАЦИИ В АВИАЦИЯТА
 • ВЪЗДУШНО СНИМАНЕ
 • ЕКСТРЕМНИ ПРОЕКТИ