Hot Air

Flying over the Seven Rila Lakes

Ivan Kristof is organizing an Extreme Fest in the Bulgarian High Mountains for the new EXTREME TV Series.

Read More

Location Scouting for the upcoming #ForBulgaria event.

Bulgaria On Air TV: Extreme in the air and under water with Ivan Kristoff and Lubomir Stefanov

Watch the news
m
quote

They Say About Our Club

Hot Air Balloonung in Bulgaria

 

Оцеляване в планината

Всички приятели и партньори на инициативата за създаването на елитен Спец. отряд за спасяване, може да се радват на развитието, защото освен хеликоптера-призрак, за който някои се скъсаха да разправят, че го няма, за снега имаме на разположение офф-роуд 4х4 аварийно-спасителен всъдеход.
 
Той е оборудван с алпийска катерачна/водна и подводна екипировка, техническа спасителна техника. Имаме още офф-роуд мотори, моторизирани шейни и целия съпорт на мобилен Координационен център с хибриден мониторинг със сателитна и клетъчна връзка.
 
В контекст на всичко това ще снимаме с 360 градуса панорамен мониторинг на живо
 
“Наблягаме много на най-новите технологии за SAR операци по земя, вода и въздух, с които никоя пистова и планинска спасителна служба или отряд не разполагат. Дотам сме ги докарали нещата, че дори ако попаднеднете в процеп на заледено езеро при извън пистово каране на ски или сноуборд, както и разходка в планината през зимата, още през леда можем да ви забележим и аз лично да се гмурна със специализираната ми гмуркаческа екипировка за зимни подводни приключения.“, казва Иван Кристоф.
 
Слава Богу, високите езера в България са не по-дълбоки от 36 метра, както знаем от нашите приятели – републикански шампиони по апнея и професионални леководолази.

За Търсене и спасяване в зимни условия, разполагаме с хеликоптер за доставене на спасителни екипи и лекар дори на най-високите точки на България и Балканите, с екип от дрон пилоти, май-модерната специализирана технология за SAR, парапланеристи, мото парапланеристи, делтапланеристи, мото делта парапланеристи, парашутисти и… 

За тези от вас, които искат в снега да заменят дръжките на моторите (дори скутерите или колелата си) си с моторизирани шейни ДО ПЛАНИНАТА (за да съхраним планината, но проживеем същите емоции на планински спасители), проследявани от въздуха със снимачен екип, просто да пишат на fb.com/ProjectExtreme, за да ви поканим на едно култово и незабравимо преживяване на тренировки за кастинга на S.O.S. Elite Forces. Идеята е, да подържаме емоциите зад кормилото, като сменим временно терена и машината, но приоритет номер 1 е сигурността. 

Вече говорихме с екипа на един район, за да видим с какви съображения трябва да се съобразяваме, като например, не повече от 15 човека заедно в…, на два метра разстояние, и други, така, че като получим потвърждение, ще Ви информираме. Идеята е да стане възможно най-рано и то най-близко до планините около София.