Уникален подарък за Иванов ден

This domain is for charitable action

Продава се домейна IVAN.BG

Целта набиране на средства за Благотворителен търг за доброволчески инициативи за подпомагането Стартъп Акселератор за екстремните спортове и супер екстремното спасяване у нас.

Това е никален подарък за Иванов ден с добавена стойност/подарък над $1,000 с на месец от Гугъл AdWords за една година от момента на закупването му от трета страна. 

Благотворителен търг за доброволчески инициативи в екстремното спасяване
Иван е едно от най-разпространени лични имена сред мъжете в България. С името Иван в страната има над 176 хиляди души, което се равнява на 2.% от всички мъжки имена.

Иван е титла, а не име. Затова Иван Кристоф смята, че домейна Ivan.bg трябва да се предостави за благородна цел и ще се освободи и обяви на търг за символичните 11,111 лв., за да подпомогне кампанията “В търсенето на новият Спайдърмен”Този проект описан както на български така и на английски в страницата  In search of new Spiderman.

Стойност на домейна
Това е един от първите регистрирани български лични домейни и се котира добре в индекса на Гугъл с по няколко хиляди посещения на ден. Самият сайт ivan.bg е добре промотиран на телевизионния екран в предавания като: Винаги в неделяна ТВ7 с водещ Николай Бареков,Въпрос на гледна точкана ТВ7 с водещия Стойчо Керев и  COOL…Tна бТВ с водеща Петя Дикова. За целите на SEO, сайтът е пренасочван от домейни CLASS 1, като aerialrescue.comverticalrescue.comivankristoff.com, forbulgaria.com и други. В социалните мрежи е обвързан с pinterest.com/ivankristoff,  facebook.com/ProjectExtremefacebook.com/101anniversary и др.

За да закупи домейн на 13/09/2011, сегашния му собственик, го записва като проект “International Vertical Access Network (IVAN)”, което ще представя новата методика за работа с алпийски методи на високи места.

Стойност на домейна ivan.bg за личен бранд и защо е ценен за подарък на следващото поколение.
Още преди 10 години четох в списание FORBS, че една от инвестициите, които родителите могат да направят за децата си, е да закупят домейни CLASS 1 с името на наследниците си. Така и направих, като закупих домейна ivankristoff.com, който се надявам да се наследи от моя син, Иван Кристоф Младши. Не е за учудване, че аз съм първият българин, който си е запазил името като уеб домейн клас 1 –www.ivankristoff.com през 1998г.

Tова, което видях в Америка и Канада, когато установих живота си в Торонто, е че да си “self-made entrepreneur” e въпрос на самоуважение и правилна бизнес стратегия. Затова и аз бях ентусиазиран да правя както са направили Доналд Тръмп и други личности, изградили се като брандове и марки на успеха”, казва Иван Кристоф.