The Story Behind AerialRescue.com

Това е недовършената история на един проект, който стартира миналия век, и е описан в текста на един от стартъп, в който инвестирахме хиляди левове, за да получим невероятен опит при екстремални условия на обучение по земя и въздух, в рамките на Златния медицински час. 

Ivan Kristoff

Една недовършена инициатива на Спец. отряда за спасяване

Историята на домейна Aerial Rescuе е повече от двадесет годишна. Идеята за създаването на платформата е през 1997г., когато Иван Кристоф представя нов вид услуги специални и чартърни въздушни превози с вертолети над гр. Торонто.

Air Rope access

В България, природогеографските особености и съвременните икономически условия очертават ярко необходимостта от лек тип вертолети за задоволяване на нуждите на частни фирми и организации, както и на държавните институции.

Helicopter: Eurocopter Dauphin.

В досегашната си практика, работим в сътрудничество с едни от лидерите в областта на авиомедицинските полети. В момента техническото обслужване на вертолетите се извършва съгласно Меморандум за сътрудничество.

“В Оперативния център на Aerial Rescue ще се поддържа 24 часово дежурство на диспечери, сертифицирани за тази дейност от МТиС. Центърът ще разполага с пълна аеронавигационна информация, улесняваща изпълнението на полетите и с най-модерна комуникационна техника, позволяваща му да контролира полетите и да поддържа постоянна връзка с РВД, МТиС, както и летищата на територията на България и в чужбина.”

При постъпване на заявка за медицински полет в Оперативния център, веднага дежурният диспечер ще сигнализира на пилота и дежурния лекар за полета, съобщава им необходимите подробности (място на кацане, състояние на болния, предполагаема продължителност на полета). Веднага след това ще се вземат всички необходими разрешения от РВД за провеждане на полета. През цялото време на полета диспечерът държи в течение близките на пострадалия или заявителите на полета. Болният ще се откарва до най-близкото специализирано болнично заведение, след което хеликоптерът се връща на базовото си летище.

 

 

Историята на българската авиация е недовършена. В проекта Aerial Rescue” помагат изключително опитни пилоти, способни да се справят във всяка ситуация. Те имат зад гърба си над хиляди летателни часа, натрупани при различни метеорологични условия и над всякакви терени.

“Историята на българската авиация е недовършена. Но в таи паметна година 2020, ще започнем изписването на новата страница на история на българската авиация с Габриел Крикорян, Главен пилот на хеликоптер на Специализирания отряд за спасяване.”

Иновации с нови технологии

 Днес, 21.12, ще направим направим няколко теста на новите мобилни комуникации и ще я оформим според необходимото и то на базата на най-новите технологии. Но все пак, в предвид на това, че това е приятелски призив, Про Боно проект и доброволческа инициатива, за една динамично развиваща се платформа, която се развива в рамките на Златния медициснки час, Ви каним най-учтиво за търпение.

Първия ни проект в тази насока е създаването на локална мрежа на борда на хеликоптер,  която да се тества при новаторски проекти,  крайно рискови въздушни тренировкиспециални операции, животоспасяващи мисии, Търсене и спасяване, дистанционна телеметрична и медицинска диагностика и хибриден мониторинг система на апаратури за командно дишане и превоз на пациенти по земя (с моя аварийно спасителен всъдеход и въздух (със самолети хеликоптер).

1100 nissan gt-r
Смятаме да тестваме специален рутер и AXIS Панорамна камера, която искаме да включим по време на полети в обсега на нашите мобилни и хибридни станции, особено  в района на кв. Бъкстон. В момента изграждаме 5етажна сграда с директна видимост към Кулата на Копитото и тестваме възможността за ползване на 5G за предаване на изображение с термо графични камери. Затова каним специалисти, за да обсъдим потенциала на теле операторите в тази насока, в избора си за мобилен оператор, на който можем да се доверим.
 
Оцеляване в планината