Creating The Rescuer of the Future

ВЪЗДУШНО СПАСЯВАНЕ В БЪЛГАРИЯ

Време за промени. За някои това е предизвикателство и ново начало, затова и една стара концепция, като възстановането на въздушното спасяване в българската гражданска авиация, ще стане по един съвсем нов начин. И това го прави толкова вълнуващо!

Каним всеки, който има желание да се включи в Инициатива за възстановяване на въздушното спасяване, да ни пише. Вече създаваме и екипи за спасяване по вода, земя и въздух. Според летателните часове и подготовка на хора, ще има Спец. отряд за спасяване.

Нека да изградим Спасителя на бъдещето заедно

Някои хора и организации превърнаха спасяването в бизнес, докато за нас и приятелите, които се включиха в тази кауза, го правим безкористно и си плащаме за това удоволствие.

Ето откъде се започна цялата тази инициатива, която преобърна Статусквото в България и за първи път у нас, доброволческата инициатива за възстановяването на въздушното спасяване в гражданската авиация бе стартирана и развита от този момент, който задейства цял новаторски проект и последователи:

Join us on

23.08

2023

 

The Special Operation Service (S.O.S.) team is organizeing the 0-303-0 project within one minute to test and visually document the emergency response for the three types of cars and motorcycles that will be used for Emergency and Specialized Training. For more info: fb.com/ProjectExtreme

Project Extreme

0-303-0 

for ONE minute for

S.O.S.

 

Спец. отряда за спасяване  (S.O.S.) организира проекта 0-303-0 в рамките на една минута  да тества и визуално документираме спешното отреагиране при трите вида коли и мотори, които ще ползват за Спешна помощ и специализирано трениране. За  повече инфо: fb.com/ProjectExtreme

Общо бъдеще

Сдружение "Специализиран отряд а спасяване" кани всички желащи да се развиват като доброволци спасители или да подпомогнат доброволческата дейност и инициативи в сферата на ефективна долекарска помощ, Търсене и спасяване, и възстановяване на жертвите в пост травматични ситуации, да се присъединят към проекта AERIAL RESCUE и да иградим бъдещетто си заедно. Спец отряда за спасяване (S.O.S.), в превод - Special Operation Services, е неправителствена организация с нестопанска цел, в обществена полза и с фокус към новите иновации и новаторски проекти, които ще подобрят объчението на доброволци спасители и спшасяването по земя-вода-въздух. Всеки е добре дошъл да се присъедини към нас и да открие един нов свят на опознаване на неизползваните възможности за развиване на доброволческото спасяване с много приключения и специални новаторски инициативи

Нека заедно да изградим бъдещето си

Тази година, в началото на месеца април, започнахме строежа на Дома и офиса на Спасителя на бъдещето, в подножието на Витоша планина. В 5 етажната сграда ще има Работилници за изделието на специализирана екипировка за специални операции, гаражи за авариен спасителен всъдеход Нисан Xterra, специализирана кола Нисан Qashkai – патрулер за Mobile SAR Support,  off-road мотори и водно спасителна техника. На последните етажи ще има SAR Mission Rescue Lab и Дома на спасителя на бъдещето. На покрива може да бъде изградена AIR Trafic Control  с директна  визуаллна панорама за полети на близките заобикалящи планини в София и собствена  летателна площадка за излитане на дронове.

2023

По земя

В рамките на три години можем да развием потнциала си за изграждане на Тренировъчни бази, Координационни центрове и спасителни хъбове за спасяване.  Вече започнахме строежа на Дома на Спасителя на бъдещето в Столицата.

 

2024

по Вода

Догодина ще имаме изградена нов  Координационен център, на който да изградим Водно Спасителна база, на 5 км. от езеро и 20км. от най-отдалечената точка на Язовир Искър. Такава можем да изградим на други  места и Черноморрието 

2025

по въздух

При развиването на добра координация и партньорство с трети страни, както и при съгласуване с държавни институции, които биха подкрепили идеята ни за възстановяване на въздушното спасяване в гражданската авиация., ще изградим и наш хелипад.