Спайдърмен празнува 60 години

Expo City SOS – The Expo of the Future

Академия за Спасителят на бъдещето
 

Иван Кристоф за Експо Ситу SOS: 

Благодаря сърдечно от все сърце на всички приятели, които подкрепяха с годините идеята ми за създаването на Специализиран отряд за спасяване в България, който да може да действа по цял свят. Тази година е 20th Anniversary of the World’s First Rope Access above 500 meters,  така, че с този материал и идея се целя в представянето на The Powers That Be, с които да я развием на едно съвсем ново виртуално ниво. 

Много оценявам това, което Славяна Манолова направи, за да представи страхотни идеи, и тези, които бяха саботирани от сънародници, но сега с новия модул на организация, подход и платформи, се надявам да привлечем вниманието на още по-голям брой съмишленици, не само у нас, но и по света. Вече имам интереса на международни медии и телевизионни продукции, така, че сега е момента. Затова и посвещавам този проект на нея и всички хора, които ме подкрепиха.

ВЪВЕДЕНИЕ
Събитието ЕXPO CITY SOS ще се провежда в три зони, по модел на събитието Експо 2020 Дубай, където планувахме да направим нови световни рекорд:
  • Мобилност
  • Възможност
  • Устойчивост
Това е в синхрон за трите домейна, в които ще се извършат технически тренировки и демонстрации:
  • Земя
  • Вода
  • Въздух
ВРЕМЕТРАЕНЕ
Официално откриване – 1 октомври, 2023г.
Събитието ще бъде уникално и ще предостави първата възможност на медиите да покажат пълно панорамно ефирно телевизионно предаване НА ЖИВО и стрийминг, високо над вашето събитие.
 
НОВОСТ 
Едно от нещата е, че за първи път можем да покажем първия в света сгъваем компютър и иновациите в хибридните навигационни системи, които могат да демонстрират нови начини за комуникация в отдалечен райони и подпомагат Спасителя на бъдещето при менажирането на крайно рискови аварийно спасителни дейности.
 
ИСТОРИЯ
Проведох срещи с най-добрите ни специалисти по ВР (виртуална реалност) в България за създаването на новаторска VR методология за обучение на Спасителя на бъдещето и представяне на български иновации по света. Много внимателно проучих въпроса за създаването на Виртуалния проект за Спасителя на бъдещето, в който ще представи и тества най-модерно развиващата се концепция за Спасяването на бъдещето, което може да се случи в България. В момента на уникално бързо растяща инфлация у нас, това ще бъде не само решение да представим План за стратегическо развитие на градове и дестинации, които искат да привлекат интереса на света с новаторски решения за сигурност, но и с най-интелигентните решения с висок КПД и ROI (възвращаемост на инвестиции). 
 
А това може като се представят на ЖИВО, по много интересен и атрактивни начин по световните медии и нова ТВ Серия за глобалните телевизионни мрежи. Вече имам официалното Писмо за намерения от американска и британска ТВ продуцентски къщи, които поискаха сами да заснемат развитието на проекта ми по света, но аз все настоявах и търсех подходящи партньори в Българи, за да представим първо България. Уви, нямаше нито един политик, на който да му пукаше за представянето и добрата репутация на България, затова сега имам изготвен Иновационен План за действие, който със или без партньори ще го развия и започна с изграждането на един мой проект, на мой терен и строеж над родния ми дом, в който аз лично съм участвал и висял от кран и летял точно над новопостроения Дом на Спасителя на бъдещето. Той се намира на стратегическо място в близост до подножието на Витоша и Люлин планина, Околовръстния път и място за кацане на хеликоптер и изграждането на сертифициран хелипад за HEMS и SOS (Търсене и спасяване по земя-вода-въздух). В него е построена двуетажна вградена Авиокула с възможността в нея да се изгради новаторски Мобилен и медиен Координационен център и тренажор за спасяване от хеликоптер със симулатор на подвеска вертолет, хеликоптер, самолет и топловъздушен балон, в което на закрито да се обучават доброволци и професионални спасители на височинно-въздушно въжени операции.
 
От Мезонета – Резиденцията, от Офиса на Спасителя на бъдещето, както и от покрива на 5 етажната сграда, се вижда невероятна панорамна гледка към заобикалящите се планини на София. Особено красива е гледката на изгрев, залез и през нощта, което дава реална визуална гледка за гледната точка на пилоти на спасителни летателни средства, дронове, както и на доброволците спасители, които менажират аварийно-спасителни операции с поглед от високо.
 
Но докато сградата влезе в експлоатация, сега стартира работата по изграждането на ВР зали за VR обучение на спасители и създаването на Expo City SOS – The Expo of the Future, чийто проект ще бъде официално открит на 1 октомври, 2022г. Целта е на платформата, която аз сам ще изградя, да може желаещи български и международни общини, компании, образователни и академични институции, доброволчески организации и спасителни служби, да бъдат представени пред света и да проведат специални събития, така както бе направено по времето на Експо 2020 Дубай – най-голямото и значим глобално събитие, в което България пропусна уникални възможности да се представи достойно, с истински иновации и по незабравим начин. Аз смята да поправя тази грешка на държавата за моя сметка, въпреки, че отговорните за този колосален провал политици и институции, дори не откликнаха на подадената ръка за безвъзмездно възстановяване на десетките милионни левове, които бяха похарчени, за да се изложим на световно ниво.
 
В хилядолетната история на България едва ли е съществувало друга такава по глобалните размери глупост, държавата да не се възползва от ползите, за които е похарчила такива огромни ресурси и средства, да самоунищожава имиджа на нацията ни на световната сцена – вместо да го развива в Love Branding и да покаже нещо впечатляващо, да губи – вместо да спечели. А многократно границите на Родината ни са имали излаз на три морета. Може би сме единствената държава, която не е във война, но се самоунищожава и си гори мостовете… Битката и алчността в и между политиците и wonna-be-тата си заслужава да се запечати в книга и цял филм, но ще се изложим пред чужденците.
 
Сега една от виртуалните възможности и да се пресъздаде VR Българския павилион в света, който да е изграден във възможно най-близко до реалния, но вече унищожен спомен на българската епопея в Mobility District на Expo City Dubai. Тъй като бях на всичките етажи и дори от покрива на Българския павилион заснех въздушното шоу на ВВС на Саудитска арабия, за да създам максимално близко до реалността визуална перспектива на мястото, където света би забелязал как ВВС или ВМС на България би могла да покаже нещо много по-значимо за света, с български летателен и авиомедицински екипаж, с български технологии, и българската символика и иновации…., се разработвам ВР представянето на проекта в ново измерение. Вече проведох специални срещи с най-подходящите летци, авиатори, медици и генерал и флотилен адмирал, които имат интерес и интелигентния потенциал да превърнат тази мечта в реалност. Следващата стъпка ще е да намерим поне един държавен глава или министър, който с чест и доблест би могъл да възстанови накърнения имидж на България и да намери нови партньори, които да имат интерес да инвестират в България и български иновации, след като видят постинатия ни успех на световната сцена Ако има политици

Добрата новина е, че в 360° документирах целия 1ви, 2ри и 3ти етаж (покрива) и сега по нов начин го строим в България, за да видите това, което сте пропуснали:)

Затова работя по това, което никой друг, не е помислил, да възстановим репутацията на бранда България и пропуснатите възможности, които бях планувал, подготвил и организирал, като логистика да се случат на  и можеше да ги направя на EXPO 2020 DUBAI – expo2020dubai.forbulgaria.com. Затова ти представям една дръзка идея, за която много информация и готови предложение, както и 360 градусови снимки и видео, както и контакти със служителите, и отговарящите за медии и изпълнителни директори, да не говорим, че и с членове на правителството… Затова съм говорил да направим VR свят на Експо Ситу Дубай   и много по-авангардни идеи:
 
В рамките на 6 месеца да направим осъществим представените от мен идеи за Българския павилион по времето на ЕКПО 2020 ДУБАЙ в EXPO CITY SOS.

THE SAR TECH OF SPIDERMAN.ACADEMYЧовекът паяк Иван Кристоф пресъздава в София българския павилион от изложението в Дубай

EXPO CITY SOS е експериментален проект, който ще се развие в сърцето на София на територия от над 2000кв.м., които аз ще осигуря. За финансирането на този проект, продадох собствения си имот и организирам Благотворителен търг с Limited Edition серия от мои италиански скутери GARELLI и лични дарения, за да развия по нов начин концепцията си за елитен “Специализиран отряд за спасяване” (Special Operation Services SOS) и представяне на новаторска и по-ефективна програма за обучени на екстремно спасяване, опасни операции на екстремни височини и в екстремни ситуации. За тази цел, ще ползвам две от сградите, които построих, като още в дизайна им, с едни от топ  архитектите, който има награди особени постижения, и с най-опитните строителни компании в България, построихме  Авио кула, Мезонет и много етажни постройки, в които, както бе построен Българския павилион на Expo 2020 Dubai, да се изгради съществуващ модел на Аварийно спасителна служба, която да бъде използвана за всякакъв вид Спешна помощ – от подводно (в пещери) и подземно (в мини), по пътя (в труднодостъпни места), планинско, водно/морско и въздушно спасяване. Вече експериментирах с опцията да обхване и други градове и държавни, в чиито специални индустриални или атрактивни зони, като например Пристанището на Бургас, Торонто, Тузла, Абу Даби, Дубай, Барселона, Монако и Истанбул, където да се организират специални събития, форуми, работилници и съвместни спасителни и тактически операции. 
Многократно пътувах до Емирствата на Дубай, Шаржа и Абу Даби, като партньор на Dubai Helishow, Dubai AI.Show, Intersec, участник в Expo 2020 Dubai, и посетих Dubai Airshow, накратко – най-големите в света изложения, в които до детайли съм запознат с историята им и начина на организаране на такива мега събития. А защо не и такова да се случи в България, където България с Иновационен форум, на който могат да се покажат за първи път български иновации, да стане центъра на света за иновации във въздушното спасяване и на екстремни височини.
Затова, за създаването на новаторска VR методология за обучение на Спасителя на бъдещето и представяне на български иновации по света, създадох на арабски език платформата Spiderman.Academy, и на български и английски – Академията на бъдещето.”

Spiderman.AcademyСветът отбелязва тази година 61-ия рожден ден на любимия си комиксов герой – Спайдърмен.