Адреналин по случай влизането ни в Шенген по въздух на 31 март

 

Човека паяк вече ще лети

Иван Кристоф подготвя невиждан досега „Полет на иновациите“

Предлага Бургас да се превърне в Европейска столица на екстремната авиация

Славяна Манолова, в. Труд

„През Окото на паяка“ е нарекъл първата по рода си фотоизложба на екстремни тренировки по земя-въздух-вода Иван Кристоф, известен у нас и по света като Човека паяк. В нея главно действащо лице е предимно той самият, защото от години развива иновации във вертикалното спасяване и работа на най-високите сгради. И, за да затвърди репутацията си на Иновационен изследовател / Innovation Air Rescue Explorer, качи фотоизложбата нависоко по време на неотдавнашното туристическо изложение в Интер Експо Център в София и спусна въже от специална вишка за други любители на високия адреналин, които побързаха да се възползват от възможността да „полетят“, а също и да научат някои трикове за самоспасяване, ако попаднат в критична ситуация.


Идеята му е да намери смелчаци, които да се включат в уникален доброволчески спасителен екип – Спец отряд за спасяване, и международна платформа, която може да се развие и в чужбина. Подобни идеи вече е обменил с министъра на туризма на Мадагаскар, който посети изложбата му.

Снимка на Иван Кристоф: Стефана Сбиркова – почетният ни консул в Мадагаскар, и Джоел Рандриамандранто, министър на туризма на Мадагаскар, на щанда на Човека паяк на туристическото изложение в София.

Сигурността преди всичко

„Поводът за тази експериментална изложба бе, че единствен аз и изцяло за моя сметка през 2018 г. представих възможностите за екстремен и приключенски туризъм за спасители в България на INTERSEC, най-голямото в света изложение по сигурност, безопасност и пожарогасене, което е под егидата на шейх Мохамед Ал Мактум, емир на Дубай, премиер-министър и вицепрезидент на ОАЕ – разказва Кристоф. – С атрактивното представяне на фотоизложбата пожелах да видя дали Министерството на туризма, българските общини и туристическият бранш ще проявят интерес да развият в България основните неща, които могат да привлекат богатите туристи, като им гарантират сигурност. Това е от приоритетно значение, защото репутацията на бранда България е ужасна, ние сме “черната дупка”, за която чуждестранните представители на туристически агенции предупреждават клиентите си със скъпи застраховки да ни избягват, защото нямаме развита авиация за Търсене и спасяване и въздушна Спешна помощ. Особено важно е това за Черноморието, където  хеликоптери за HEMS, които да гарантират спасяване в рамките на „златния медицински час“, няма да има на място.“


Специално внимание на Черноморието

Затова и на изложбата Иван представя кадри от международно морско-въздушно-наземно обучение, състояло се в Черно море, в което е единственият, извършил демонстрация на тренировки за морско спасяване по въздух с граждански хеликоптер. В обучението за Търсене и спасяване взима участие с пожарните на Истанбул, Бургас, Карнобат и представители на други държави от Балканите, той представя идеята си за Мобилен обучителен център, част от Innovation ThinkCenter.

„За да обменим опит със съседите по море, съм предложил да направим първата в историята на Черно море United Black Sea-Extreme-Air-Land-Space Rescue Forum за международно сътрудничество за екстремно Търсене и спасяване по море-въздух-земя-космос – казва Кристоф. – Сигурността на цивилните граждани по цялото Черноморие трябва да е приоритет номер 1! Вече съм изградил план за действие в тази насока. За да се докаже потенциала на развитието на екстремните спортове за приключенския туризъм и иновациите в сигурността по границата на ЕС е важно да се направи невиждано досега въздушно хеттрик Burgas Air Show, докато Летище Бургас е временно затворено за полети поради планирани ремонтни дейности.“

Mony Pneev

Да живее авиацията

„От предишния ми опит установих, че представителите на българските общини, туристическия бранш и Mинистерството на туризма са тотално заблудени относно причините защо в България не идва най-желаната целева група туристи – богатите. А това няма как да стане без разивитието на авиацията – категоричен е Иван. – Дори леката и ултралеката авиация са огромен двигател на дестианции по цял свят. В Кападодокия например постоянно се лети с топловъздушни балони. При нашите лоши и често затворени пътища това би било чудесно решение, както и въвеждането на новите регулации за U-Space, по които участвам в Работна група към Министерството на транспорта и комуникациите.“

Air Rope access

Основната му идея е да възобнови и оптимизира леката и ултра леката авиацията в България, за да може не само сдружение “Специализиран отряд за спасяване” – S.O.S., а и „Спасителят на бъдещето“ да извършва иновативно обучение за екстремни въздушни тренировки за спасяване, но и да може да се издържа самостоятелно.  

В най-близко време Иван планира „Полет на иновациите” над Черно море – първото по рода си самостоятелно експериментално обучение за Търсене и спасяване при авиационни произшествия, в каквито и той самият е попадал. С него предлага да отбележим присъединяването си към Шенгенското пространство по въздух, което ще стане на 31 март. Иван възнамерява “Полетът на иновациите” да стане повод за международна среща на авиатори и експерти в авиацията и спасяването, с които да си поставят общи цели и да превърнат Бургас в Европейска столица на екстремната авиация. По този начин не само ще дадат работа на новото поколение приключенци и авиатори, но и ще допринесат за вътрешния брутен продукт и развитието на туризма по нов начин в България.

Плановете на Иван включват още обучение на доброволци спасители в изграждащия се Дом-офис на Спасителя на бъдещето. Той се намира в София, в полите на Витоша, с огромни открити покривни тераси, невероятна 360-градусова панорамна гледка на заобикалящите София планинифутуристичен и умен пентхаус и мезонет на три нива, със собствена авиокула и осигурена наземна и висока летателна площадка за U-Spacе. Оттам гостите ще могат да прелетят до всички краища на страната и затова Иван е в процес на договаряне на възможността за изграждане на сертифицирана хеликоптерна площадка.

СНИМКИ:

За братчетата Деан и Йоан Стойкови бе невероятно преживяване да научат как да си помагат във въздуха и да се спасяват сами.

С изкуствен интелект е визуализирана идеята за първите по рода си експериментални полети над Летище Бургас, град Бургас или Черно море. 

Наименованията "Burgas Air" и "Burgas Air Show", вече са запазени със Заявка за словесна запазена марка в три класа, касаещи развитието на туризма в района

Картина на Иван Кристоф с LENOVO THINKPAD X1: Бъдещето е сгъваемо с първия в света сгъвам компютър – избора №1 за Полета на иновациите

В Бургас бе представена инициатива за новаторска Програма за асистенция на HEMS и Спасителят на бъдещето

v2track and Lenovo ThinkPad X1 Fold

БУРГАС ХАРЕСАН ЗА ПЪРВАТА СПАСИТЕЛНА СЛУЖБА ПО ЗЕМЯ-ВОДА-ВЪЗДУХ

Тони Щилякова, в “24 Часа”, Бургас

Идеята е на Иван Кристоф, общината и морската общност готови да помогнат

Спецотрядът ще има въздушна линейка, ще реагира до час и ще предава на живо

Пунктът на доброволците ще е на пристанището

Първата по рода си спасителна служба за морско спасяване Sea-Air Land с наземни, плавателни и летателни средства, които да работят със собствена изградена система v2track за хибриден мониторинг, може да заработи в Бургас.

Идеята е на експерта по височинни спасявания Иван Кристоф, известен като Човека паяк. Според него чрез спътници, клетъчни и аналогови комуникации  техниката може да се използва както от българските, така и от турските координациони центрове за бедствия и аварии.

Според предварителни планове специализираният отряд ще е от доброволци и ще бъде ситуиран на Пристанище Бургас.

Отряда ще разполага със SOS хеликоптер, с който ще се търси и спасява по въздух, земя, вода и море, разкрива Иван Кристоф. Според него така ще може да се реагира в рамките на златния медицински час.

Пристанище Бургас може да стане опорната точка на източната граница на Европейския съюз по море от Турция до Румъния, както и навътре в страната ни. С подкрепата на Морска администрация – Бургас, Община Бургас и МВР, в координация с Гранична полиция и ВМС, ще имаме най-ефективната система за безопасност, убеден е Иван Кристоф.

Една от каузите, на която се е посветил екстремния българин, е да обучи спасители на бъдещето. Става дума за експериментална програма, в която да бъдат обучавани деца и младежи за новото NexGen поколение спасители. Те ще помагат при екстремни и крайно рискови ситуации в дълбини и височини, като реагират в рамките на час.

Освен това спасителите на бъдещето ще предоставят в реално време видео стрийминг на живо, казва Човека паяк. Той вече е представил концепцията си пред общинската администрация и ръководителите на пристанището и Морска администрация, откъдето му обещали съдействие.

“Пристанище Бургас ще подпомогне логистично и с допълнителни средства проекта на Иван Кристоф.
Община Бургас е със силно развита инфраструктура, имаме яхтен порт, затова е важно да има осигурена сигурност. Спасяването винаги е приоритет за морската общност, затова заставаме зад тази идея. Освен това е важен и международния опит, който Иван Кристоф има
, коментира пред “24 часа” директорът на порта Диян Димов.

Според Кристоф е крайно наложително да се подобри координацията между доброволческите и спасителните служби. “Представих идеите си и на кмета Димитър Николов, който откликна много професионално и прагматично. Новината, че Бургас развива ефективността на спасяването по новаторски начин, със сигурност ще се отрази на туризма.

“Международните туроператори биха промотирали по-активно дестинацията, защото за техните клиенти ще важи застраховката за въздушно спасяване”, убеден е Иван Кристоф.

Кадър на бургаското пристанище от високо, на който се вижда ThinkPad X1 Fold,  първия в света сгъваем компютър. Чрез него може да се излъчва на живо и да се прави мониторинг на цяла тактическа и спасителна демонстрация в района. Спасителния отряд от доброволци ще е в помощ на Морска администрация, МВР и още служби, ангажирани при бедствия и аварии.

 

Инициативата е да се подобри сигурността най-вече в морското спасяване в Бургас


Г-жа Весна Балтина и г-н Динитър Николов, Кмет на Община Бургас, подкрепиха идеята да са Патрони в Бургас за
Първия по рода си в света Иновационен форум за жени,в който ще получите покана щом определим дата и дестинацията, тъй като има възможност да направим преди това серия от специални събития, както в България, така и в чужбина, за да валидираме част от новаторските теми, които ще се представят пред света.
 
Сигурно знаете, че се заговори за западналите взаимоотношенията между България и ОАЕ, и Президента на България, ще бъде на 1- септември в ОАЕ, затова ако имате възможност да пуснете този материал преди това, много ще помогне на каузата да развием инициативата за Иновационен женски форум и в Бургас и в ОАЕ, за който да заминем за там и да го проведем с членове на Кралското семейство на Абу Даби, Дубай, Рас Ал кайма, с които съм в контакт, както и със спасителните служби на АОЕ. 
 
По времето, когато имаше смъртни случаи на удавени хора в Черноморието, още преди инцидента, в който една случайна жена спаси живота на девойка, която бе ударена от гръм, организирах специална среща в Бургас и демонстрация за идеята ми за обучението на Спасителят на бъдещето, който от най-ранна възраст да се обучава как да действа ефективно в спасителни и екстремни ситуации. Наскоро след това се случи и инцидента с многото сръбски деца, на които се помогна много ефективно първо от медици и доброволци на място и в последствие България получи един добър урок, как Сърбия си прибра двете деца със специализирани медицински хеликоптера.И точно както навремето инженерите на мостове са заставали със семействата им, когато по тях за първи път ще мина превозно средство или влак, имах честа, този класически пример за доверие в плановете и очакването на положителни резултати, със семейството ми, в което бе и 8 годишния ми син Иванчо, буквално полетяхме на спасителния катер “СПАСИТЕЛ 2” на Морска администрация Бургас, с кпд Живко Петров, когато тествахме как и най-младата генерация ALFA, може да работи с първия в света сгъваем компютър и навигационната хибридна система за мониторинг, който проследи в реално време тренировката по море. За тази цел на борда бяха поканени и  други специалисти, които имат ангажимента да развиват младежкото движение в района, като майка на дете, което ако желае може да бъде част от NEXTGEN – новата генерация за спасители. Надеждите ми бяха да се задейства младежка инициатива за Новото поколение спасители в Община Бургас, но само г-жа Весна Балтова, Зам. Кмет на Община Бургас откликна и  от цялостното проучване, се оказа, че самостоятелно ще трябва да развия първо новаторския модул за RESUE.ONE – самостоятелна бойна и спасителна единица, която да може да действа като независима спасителна единица и подпомага местната администрация и спасителни служби. Затова първо ще почне развитието на експерименталната Програма D.R.O.N.E. (Development of the Rescue.One with Novelty in the Extreme), в която могат да бъдат обучавани деца и младежи за новото поколение спасител- Спасителя на бъдещето. Той ще помага за екстремно спасяване при екстремни и крайно рискови ситуации в дълбини и височини. Сам или със сформиран от него екип за спасяване да може да реагира в рамките на един медицински час и трябва да има пълната възможност да предоставя в реално време видео стрийминг на живо и прехвърляне на данни, ако е необходимо.В Бургас представих концепцията си за Спасителят на бъдещето, и тествах възможността за развитието на младежки инициативи за развитието на доброволческото спасяване към Община Бургас и създаването на новаторска инвестиционна и тренировъчна програма, която да развие първата по рода си спасителна служба за морско спасяване Sea-Air-Land служба със собствени наземни-плавателни-летателни средства, които да работят със собствена изградена система за хибриден мониторинг, които чрез спътници, клетъчни и аналогови комуникации, може да се използват както от българските, така и от турските Координационни центрове за бедствия и аварии. По този начин, на Пристанище Бургас може да се създаде доброволчески специализиран отряд за спасяване със S.O.S. хеликоптер, който с новаторски предназначена за тази цел новаторска наземна-морска-въздушна линейка, да се изгради иновационен модул за Търсене и спасяване по земя-вода-море. Така тази “S.O.S.”  организация, със собствен MOBILE A.I.R. MISSION CONTROL CENTER, може да покрие в рамките на “Златния медицински час” въздушното спасяване и медицинска евакуация в радиус на 150К, на цялото Българско Черноморие и  крайбрежието с 354 км (200,167 километра по дъгата на земния сфероид), от които 200 км представляват плажна ивица. По този начин Пристанище Бургас може да стане опорната критична точка на източната граница на ЕС, като от север до Румъния и от юг до Турция, навътре в страната и в Черно море, където в подкрепа на аварийно-спасителните дейности на Морска Администрация, Община Бургас и МВР и в координация с морската и въздушната техника на Гранична полиция и ВМС, ще имам най-ефективната система за сигурността и безопасността на границата на Европейския съюз.Още преди 10 години с кпд. Живко Петров, със спасителен катер от Морска администрация и с хеликоптер с подвесна система за пренос на човешки живот, който бях проиграл първото и последното извличане на пострадал на производителя на хеликоптера, направихме първата по рода си тренировка за морско спасяване, на който качихме по въздух човек на борда на катера и от който евакуирахме по въздух друга “жертва” до линейка на импровизирана LZ. А миналата година направих проучване на плажната ивица около Пристанище Бургас, който с Международния си конгресен център е идеалното място за създаване на Иновационен форум за обучение за спасяване по земя-вода-въздух на Черно море.

v2track and Lenovo ThinkPad X1 Fold

Черноморието е критична зона. Тази зона дефакто е на ръба на войната, а и липсата на необходимите водни спасители по бреговете у нас, са критичната точка, в която е ясно и належащо да се вземат мерки, за да се подобри координацията между доброволческите и спасителните служби, както и да се изгради визия и ефективна стратегия за развиването на сигурността по водно-морското, наземното и въздушно спасяване на Черноморието. За тази цел направихме работна среща в залата на Морска администрация-Бургас, където с кпд. Живко Петров, Диян Димов, Изп. Директор на Пристанище Бургас и г-жа Весна Балтова, Зам. Кмет на Общината, стиковахме визията за развитие на тази инициатива. По-късно се срещнахме всички с -н Димитър Николов, Кмета на Община Бургас, който откликна много професионално и прагматично към идеята да бъде включен и гр. Бургас с център и летателна площадка за морски хеликоптер, като част от HEMS за България. Моето виждане бе, че е допусната огромна грешка в Плана за възстановяване, в който не е отбелязан и Бургас като район, който според спецификата си на особено населен през лятото туристическа дестинация, а и според централната си локация на Черноморието, не е зачетено предимството му, което може да се приложи и като голям позитив за развитието на икономическата полза и сигурността на България, защото новината, че Бургас развива ефективността на спасяването по новаторски начин, осигури първия хеликоптери и изгради първата спасителна система, която отговаря на изискванията на HEMS, то със сигурност, тогава международните тур оператори, биха промотирали повече дестинацията Бургас, защото за техните клиенти ще важи застраховката за въздушно спасяване. До този момент България и Българското Черноморие е черното петно в туристическите и инвестиционни дестинации за състоятелни чужденци, защото както се вижда и от последния фатален инцидент, в който държавата не може да осигури сигурността дори на собствените си структури на сигурност и спасяване, та дори и на бежанците, камо ли да подсигури сигурността на чуждестранни туристи и инвеститори.

Затова сега подготвям специална презентация пред Офиса и членове на Кралските семейства на Дубай, Абу Даби и Рас Ал Кайма, където в разговора си с НВ Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми, Посланник на ОАЕ, той хареса идеята ми да направя цяла ТВ Серия с документални материали и филм, който ще заснеме морските тренировки по крайбрежието на България и ОАЕ – от Черно море до Персийския залив. Затова и разработва началото на един специален плавателен маршрут, който може да стартира от Пристанище Бургас, мине през Босфора и Суецкия канал до Пристанището на Дубай, където ще бъде открито Дубай Хелишоу на 24 октомври, 2022г. 

Снимка на малкия ми син Иванчо, който ползва двете навигационни системи и Леново ThinkPad X1 Fold, първия в света сгъваем компютър.

Снимка на малкия ми син Иванчо, който ползва двете навигационни системи и Леново ThinkPad X1 Fold, първия в света сгъваем компютър.

Пристанище Бургас от Високо
От високо, в която се вижда Пристанището на Бургас и с Lenovo ThinkPad X1 Fold първия в света сгъваем компютър можем да излъчваме на ЖИВО и правим мониторинг на цяла тактическа и спасителна демонстрация в района.


Снимки с българските пожарникари от Пожарната на Бургас  (Христо Тошев и Димитър Христов) и Карнобат (Петър Атанасов, Стилиян Илиев и Калоян Колев).

АКОМ Disaster Coordination Center

Поуките от предишните кризисни ситуации породени от наводненията: 

 

За спешната нужда от санитарен хеликоптер и сформиране в Бургас на спасителен отряд от ново поколение, който да действа по земя, въздух и вода, се обяви и българинът Иван Кристоф, по-известен като Човека паяк, който се свърза с “24 часа”, за да разкаже за идеята си и готовността да участва в обучението на спасителите.

Пристанище Бургас може да стане опорната спасителна точка на източната граница на ЕС по море от Румъния до Турция, както и вътре в страната ни, убеден е Кристоф. Според него крайно наложително е да се подобри координацията между доброволческите и спасителните служби.

Подготвил съм Платформата за Innovation Forum HEMS and SOS, и иновационен полет на който да представя новаторска концепция и възможности за стратегическо развиване на Пристанището на Бургас и Община Бургас, в контекст на решенията за проблемите, с които Община Бургас, и Поморие бяха сполетени наскоро.

Ще поканя инвеститорите от ОАЕ на специален полет над 7-те езера и вр. Мусала, с който на фона на красотата на България, да им покажа Инвестиционния си проект за нови вид спасяване по въздух, за който инвестирам лично ресурси на стойност няколко милиона долара, както и GOOGLE чрез грант, и в процеса му на реализиране, ще можем да популяризираме дестинациите на България и ОАЕ, по уникален и атрактивен начин, защото американска и британска ТВ продуцентски компании се обърнаха към мен да заснемат New Amazing TV Series за глобалните телевизионни мрежи, като NatGeo, History Channel, Discovery Channel, FOX TV, CNN и др. ТВ филмовите компании ще си заснемат за своя сметка продуцирането и разпространението на пилотните телевизионни епизоди по света и това ще е страхотна безплатна реклама за страните, които участват в този проект, която и с пари не може да се купи, защото имам уникална автентична история, и в допълнение съм проучил бивши прецеденти, в които са загинали стотици хора в различни инциденти с фатални последствия, а ние ще дадем решения, с които не само ще напишем нова история в авиацията, но и ще отворим нови ниши в образователна и обучителна дейност на спасители и създадем цял раздел в индустрията на самолетостроенето и управлението на безпилотни летателни средства.

Това, за което се разбрахме е да му изпратя предложение за тях, но поради новаторството на идеята и NDA за конфиденциалност, ще мога да направя записване само какви са гаранциите, което Министерството или държавата, може да гарантира за конфиденциалност… Затова утре сутринта ще се видя с най-добрите специалисти по Виртуална Реалност, които съм срещал по света и обсъдим създаването на Иновационен проект за специализирано обучение на Спасителя на бъдещето, който е таргетиран за Пристанището на Бургас, тъй, като там снимах панорамни кадри от високо на кран и по време на морското плаване със спасителния кадър на Морска администрация-Бургас. Към този ВР проект, ще добавя и кадри от спасяване по вода-въздух-земя, който направихме със спасителни лодки, катер, хеликоптер, леководолази, спасители и линейка.

Президентът Румен Радев имаше успешна среща с инвеститори в Абу Даби, ОАЕ и в петък пристигат от Обединените арабски емирства инвеститори, за които съм предвидил иновационен полет, с който ще постигнем World’s First и два нови световни рекорда, които да са за България и ОАЕ, така, че когато делегатите се върнат у дома си, в Офиса на GUINEESS в Дубай, ще може да си получат сертификатите за световен рекорд. Вече имам официално писмо/одобрение от офиса на THE GUINEESS BOOK OF WORLD RECORDS, че техния Records Committee намира идеята ми за световен рекорд за иновативна и ми изпратиха процедурите, които вече с най-новите технологии за хибриден мониторинг и с X1 Fold, Първия в света сгъваем компютър ще може да излъчваме на ЖИВО видео стрийминг на онлайн-платформата на в. “24 часа”. Този полет го подготви за НВ Принцовете Шейх Маджид бин Мохамед бин Рашид Ал Мактум и НВ Шейх Мансур Мохамед бин Рашид Ал Мактум от Кралското семейство на Дубай, както и за НП Султан Бин Саид Ал Мансури, Министър на икономиката в ОАЕ през 2012г., когато му предложих идеята да направим съвместно Нова серия от световни рекорди за АОЕ и България, с които сега можем да отбележим 10 Годишнината на Спайдърмен-Емирските ни дипломатични взаимоотношения, които започнаха през 2010г., по времето на Дубах Хелишоу, където и двамата синова на НВ Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, Владетеля на Дубай и Премиер-министър на ОАЕ, посетиха Българския павилион, който сам финансирах и представих. Тогава, за първи и единствен път, членове на Кралското семейство на Дубай и на Правителството на ОАЕ, посетиха Български павилион в емирствата.

Тази година, по време на ИНТЕР ДРОН ЕКСПО, което е под Егидата на Президентът Румен Радев в Интер Експо Център, ще разположа на 137кв.м. Бургаския павилион, на който може да се чества 30 Годишнината на Българо-Емирските ни дипломатични взаимоотношения, и на него, на него на големи екрани да се представят невероятни кадри от високо над България, които са заснех с хеликоптер над 7те Рилски езера, 7те-Масаленски езера и с няколко хеликоптера над Дубай, смятам да заснема на терена на 7те емирства. Особено би било интересно да се направи новаторско заснемане на виртуално (VR) спасяване по земя-вода-въздух над Бургас и близката красива Странджа планина и после да се заснеме подобна такава и в емирството Рас Ал Кайма, което освен морското крайбрежие, има и наблизо планина. Това би било чудесен филм със заглавие “От Седемте рилски езера, Седемте мусаленски езера, до Седемте емирства”.

Представянето на този проект, с готовите кадри, заснети от дрон, хеликоптер и самолет, ще бъдат показани по времето на Интер ДРОНЕ Експо, за което ще се организира иновационен полет, за да представим потенциала на България в сферата на иновации.

Каня всички фенове на дроновете, които имат желание да се включат в Щанда на Spiderman.Academy и Special Operation Services (SOS) Team на INTER DRONE EXPO, както и който има какво интересно да предложи на Зоната “Ivan Kristoff, Anniversary of UAE-Bulgaria Diplomatic Realitions”. Презентациите ще се стриймват на ЖИВО, като ще се представят най-яките клипове с дронове, които съм спонсорирал, за да се представи инициативата #UnitedForBulgaria…

Няколко филмови продукции от ОАЕ ще наблюдават презентацията. Който има красиви клипове, заснето с дронове, може да ги представи тук и ако Ви харесат от Дубай, Ишалах…

Събитието ще се състои на Inter Expo Center, София и ще се представят няколко форума: SOS.FOrBularia.com, HEMS.ForBulgaria.com, Forum.ForBulgaria.com, Innovation.ForBulgaria.com, ExpoCityDubai.ForBulgaria.com и новата инициатива с Принца на Дубай.