Mission Control Center for the Rescuer of the Future | Иновационен журналистически хъб

Това интервю бе записано на 10.11.2022 и бе излъчено днес, точно когато бях на път да си стегна багажа за полет към Дубай, където имаше възможността да се сподели опита с едни от най-напредналите с технологии организации и където отскоро започнаха да въвеждат службата за Търсене и спасяване.
 
Като се има в предвид, че идеята за по-ефективното доброволческо спасяване по земя-вода-въздух я представих на Dubai Helisow и в кабинета на Директора на спасителната служба към Полицията на Дубай.
NOVA TV News за алпинизма и идеята на Човека паяк да визуализира авангардна методология за спасяване

Mission Contol Center for the Rescuer of the FutureЗдравейте,

Търся експерти с опит да изградят интегрирана много функционална екосистема за умна сграда и вътрешния футуристичен дизайн на Пентахус/Мезонет с вградено стълбище, скосен стъклен покрив – в стил на SMART Жилище на бъдещето, на покрива на което да се изгради Панорамна/Авио кула за визуален и е-мониторинг на излитане/кацане на дронове с достъп до покрива, където ще има дрон пад.

С Новото 20, ще покажем визията си за живеене в близкото бъдеще и разработим нова тенденция в дизайна за новаторско обзаведена къща за доброволци спасители с домашен кино театър, е-мобилност която ще бъде захранвана от ИИ със соларна енергия и управлявани с новите технологии за Умни сгради – Дома на спасителя на бъдещето.

The SkyView Tower Panorama

На покрива на сградата ще има Mission Contol Center – Спасителен хъб, издържан в минималистичен архитектурен стил със собствена хоризонтална и вертикална озеленена градина с подбрана растителност и отглеждане на био продукти. Идеята е Спасителят на бъдещето да може дори и в градски условия да излезе от Дигиталния си кабинет и да си набере плод и направи био напитка.

Това е експериментален проект за новата година и първата по рода си аварийно-спасителна база в България, а може би и в света, която ще има собствен доброволчески аварийно-спасителен отряд със собствен тренировъчен и фитнес център, вътрешна картинг писта, външен мото офф-роуд терен за обучени на новодошли съмишленици, допълнителна сграда за външно и вътрешно изкуствено катерене, авто и мото база за спешна помощ и реагиране при аварийно спасителни операции.

Целта ни е да покажем нов начин на мислене и как спасителите могат да живеят, творят, обучават, тренират и работят на едно място, в 360-градусова среда, ориентирана към мисията всеки жител в сградата да се събуди с гледката, която иска.

За тази цел ще осигурим терен, екипировка и техника и всички са добре дошли в организацията. Бюджета е без ограничение, защото се търси най-доброто и това си е проект за цяла България – не само за дизайнери, а за #TeamBulgaria.

Благодаря.

Изграждаме дома на Спасителя на бъдещето.

Спасителите ще се насладят на лукс на най-високо ниво с красива панорамна природа на залез и изгрев. Новият дом за Спасителят на бъдещето може да има открита и закрита стена за изкуствено катерене и отворена гледка към планините Витоша и Люлин с една от най-красивите гледки на София.

Много ни допадна темата на филма ЗАБВЕНИЕ и с екип от невероятни хора, може да я превърнем в реалност, тъй като ние имаме потенциала да я изградим с площадка за дронове, като се възползваме от 360-градусовата панорамна гледка на заобикалящите планини.

Благодаря на всички, които откликнаха на предишния ми пост и ми съдействаха и нещата се развиват чудесно и повече от повече от това, което очаквах и вярвах, че може да се развитие в контекста на идеята и профила на проекта: Как да развиваме Новото поколение българи за Следващото поколение спасители.

От моя страна, поемам ангажимента да развия тази тема, каквото и да се изисква и да видите резултатите и те да бъдат в полза на живущите не само в сградата и околната среда, един пример не само за новаторско и по-ползотворно мислене и действие в полза на обществото, но и за ускоряване на ефекта на/и по-бързото спасяване. Ето това е #TeamBulgaria #ForBulgaria

За това горе в поста прилагам едно интервю от покрива на телевизия, която не съществува, но идеята и гледката към Витоша планина от тази височина си е същата.

Дома на спасителя на бъдещето

Тенденции за бъдещето. 

Искате ли да участвате активно в изграждането на Академията на бъдещето; да генерирате решения за новите предизвикателства в операциите по безопасност и спасяване на супер и мега високи сгради, напреднала, добре проектирана и доказана в битки методология за екстремни обучения в градски супер високи сгради, планински и подземни трудно достъпни места?

На Форума за Академията на бъдещето ще се потопите дълбоко в техническия напредък и бъдещото мислене, които ще доведат до следващото поколение разработки за височинно и въздушно спасяване и екстремната журналистика, която може да отразява крайно опасната дейност на новата генерация студенти и спасители. В Академията за бъдещето ще има програма за ускорено обучение, създадена от Иван Кристоф, за да могат студентите да се учат и практикуват методологии за усъвършенстване на идеи и създаване на иновативни начинания, базирани на принципи, преподавани в Университета в Торонто, Университета Райърсън в Торонто и Нов български университет.

Иновации в изграждането на Дома на спасителя на бъдещето ще бъдат авто и мото базата, която ще има зарядна инфраструктура за е-мото и електромобили.

НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ ЛИДЕРИ ЗА БЪДЕЩИТЕ СПАСИТЕЛИ

Вярвам, че бъдещето на България е в новото Поколение У GENERATION. Затова, в следвашите няколко дена ще работя с екип от ентусиазирани млади български новатори от Поколение Х, с които ще разработим една нова концепция за български уникалн продукт за THE NEXT GENERATION LEADERS.

“Спомням си когато моя малчуган си подреждаше в една торба някакви играчки, които сам решил да подари на другарчетата си от Детската градина, защото някои деца си нямали. Дори посред нощ, като се събуди и се обърна към мен да ме пита дали можем да отидем веднага да им ги занесем… Щях да умра от смях, като го питах, как си го представя – да спим в двора на открито ли? Но той беше много развълнувам а на сутринта даже преподавателките направо се изумиха, но най-вече аз – като знам само колко трудно се мотивират доброволци за…

Ех, ако бе взел и всичкото Лего, Трансформери, Спайдърмени, колички и особено от малките им джаджи, щях да бъда още по-щастлив, защото постоянно ги настъпван, като са разпилени по земята или сядам върху тях. Затова и една от идеите за Дома на спасителя на бъдещето е да има Детски кът за техните деца, в който ще има и новите технологии за забавление.” 

Extreme Projects
Extreme Communications
Extreme Branding
Extreme Services
Extreme Promotions

Автора на проекта, Иван Кристоф е фен на швейцарските часовници Fortis заради първата им подкрепа за космонавти и половин век след първата успешна командирована мисия Soyuz, компанията почита тези постижения с Classic Cosmonauts Limited Edition. По това време той стана Посланик на марката за FORTIS. С над 100 годишна история, компанията е един от най-добрите и автентични производители на пилотни часовници. Фортис е добре известна с впечатляващо дизайнерско наследство. Марката швейцарски часовници често ръководи индустрията, когато става дума за астронавти, пилоти и часовници за екстремни спортове. Като собственик на няколко от тях, като Aeromaster Chronograph, Flieger Professional Chronograph, Aeromaster Professional, White Diver, Nautical, B-42 EXTREME и Official Cosmonauts AMADEE-18 Chronograph, той знае как и може да създаде нов модел часовници за спасители.

Тъй като се ражда в годината на първата успешна командирована мисия на програмата “Союз”, той завежда сина си на екскурзия до музея на Енцо Ферари и фабриката на Ферари, за да изпробва техния симулатор F1, защото синът му вече изпробва F1-16 BLOCK 70/72 ДЕМОНСТРАТОР НА КОКПИТ. Но малките крачета на сина му не могат да стигнат до педалите му, той ще работи с екип, с който да построят самостоятелен симулатор за деца за управление на спортни коли и самолети, за да усетят чувството зад волана. За тази цел Иван Кристоф ще работи върху създаването на Limited Edition Rescue model е-car, който може да работи с неговата концепция T.E.A.M.

ВЪТРЕШНО И ВЪНШНО ТРЕНИРАНЕ | INDOOR AND OUTDOOR TRAINING CENTER

На покрива, на открито и на закрито ще се вградят специални съоръжения за трениране с тренажори и устройства за симулиране на максимално близки до реалността Трениреовъчни кули, изкуствени стени за катерене и хели подвеска за височинни операции. Бъдещите спасители ще бъдат могат да преодолеят своите ограничения с иновативни методи за обучение, като trailblazing и edu-taiment, както и с indoor велосипеди, мото и авто тренажори, които ще им позволяват да тренират по желания начин и с реалистично усещане за возене. Фото: Garmin

ПРАВИМ НЕВЪЗМОЖНОТО ВЪЗМОЖНО!
 
Вижте само фронталната панорамна гледка към Витоша планина, която се слива в дясно с Люлин планина. И на двете места съм ходил да летя с параплан, като самоук парапланерист, още в пионерските години на този спорт в България. Сега вече, над родния дом, имам по-добра гледка, на която от детството си се наслаждавах на телевизионната кула Копитото, а след години, наблюдавах обратния ефект – собствения си дом в Торонто -от върха на най-високата кула в света…
 
От тук, плочата на 4ти етаж, нагоре ще се изгради мечтата Home-office for the Rescuer of the Future. Това е пилотен проект за СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ СПАСИТЕЛИ, което се изгражда в момента.
 
На 5ти етаж може да е Координационния център на доброволци спасители от S.O.S. – Спец. отряда за спасяване, Творческото студио за децата им – Spiderman.Academy, Резиденцията на Спасителя на бъдещето, Кино салона с Dolby Digital 7.1 сертифицирана система, Fitness Gym със сауна, новата Центална планинска, въздушна и спасителна школа и…
 
На покрива, (6ти етаж) можеше да има Хелипад, но не бе заложен в началото, защото цялата процедура отнема време, зависи от много фактори и разрешителни, както оскъпява проекта и е нецелесъобразна в предвид на терена, разположението и съседите, с които отговорно се съобразяваме… Но там може да има LZ – летателна площадка за дронове и в зависимост как се развият нещата с новите тенденции за автопилотни и електрични летатлени апарати в бъдещето, които ще са много по-леки, безопасни и безшумни от сегашните хеликоптери – знае ли човек, може и да може и да се каца на Покрива ни… Затова ще предвидим долния съседен двор, на който съм отрасъл, да се ползва, като чист терен за Аварийно кацане.
 
До тогава, на покрива ще има Бар плот и джакузи за Спасителите на бъдещето, където от малки ще се учат как да управляват и изградят бъдещето си.
 
На кота О – на наземния гараж, със страстегически изход в близост до Околовръстния път, може да са разположени аварийно-спасителните коли за Търсене и спасяване по земя-вода-въздух и Спешна бърза въздушна помощ.
 
В Подземния гараж на сградата #BuxtonHeights ще се изградят помещенията, които може да са складовата база за специализирана аварийно-спасителна транспортна техника и алпийска екипировка.
 
 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.