High Rise Emergency Rescue

Mission Control Center for the Rescuer of the Future

Oblivion

Mission Contol Center for the Rescuer of the FutureЗдравейте,

Tърсим експерти с опит да изградят интегрирана много функицонална екосистема за умна сграда и вътрешния футуристичен дизай на Пентахус/Мезонет с вградено стълбище, скосен стъклен покрив – в стил на SMART Жилище на бъдещето, на покрива на което да се изгради Панорамна/Авио кула за визуален и е-мониторинг на излитане/кацане на дронове с достъп до покрива, където ще има дрон пад.

С Новото 20, ще покажем визията си за живеене в близкото бъдеще и разработим нова тенденция в дизайна за новаторско обзаведена къща за доброволци спасители с домашен кино театър, е-мобилност която ще бъде захранвана от ИИ със соларна енергия и управлявани с новите технологии за Умни сгради – Домана спасителя на бъдещето.

The SkyView Tower Panorama

На покрива на сградата ще има Mission Contol Center – Спасителен хъб, издържан в минималистичен архитектурен стил със собстена хоризонтална и вертикална озеленена градина с подбрана растителност и отглеждане на био продукти. Идеята е Спасителят на бъдещето да може дори и в градкси условия да излезе от Дигиталния си кабинет и да си набере плод и направи био напитка.

Това е експериментален проект за новата година и първата по рода си аварийно-спасителна база в България, а може би и в света, която ще има собствен доброволчески аварийно-спасителен отряд със собствен тренировъчен и фитнес център, вътрешна картинг писта, външен мото офф-роуд терен за обучени на новодошли съмишленици,  допълнителна сграда за външно и вътрешно изкуствено катерене, авто и мото база за спешна помощ и отреагиране при аварийно спасителни операции. 

Целта ни е да покажем нов начин на мислене и как спасителите могат да живевят, творят, обучават, тренират и работят на едно място, в 360-градусова среда, ориентирана към мисията  всеки жител в сградата да се събуди с гледката, която иска.

За тази цел ще осигурим терен, екипировка и техника и всички са добре дошли в организацията. Бюджета е без ограничение, защото се търси най-доброто и това си е прoeкт за цяла България – не само за дизайнери, а за #TeamBulgaria.

Благодаря.

Изграждаме дома на Спасителя на бъдещето.

Спасителите ще се насладят на лукс на най-високо ниво с красива панорамна природа на залез и изгрев. Новият дом за Спасителят на бъдещето може да има открита и закрита стена за изкуственно катерене и отворена гледка към планините Витоша и Люлин с една от най-красивите гледки на София.

Много ни допадна темата на филма ЗАБВЕНИЕ и с екип от невероятни хора, може да я превърнем в реалност, тъй като ние имаме потенциала да я изградим с площадка за дронове, като се възползваме от 360-градусовата панорамна гледка на заобикалящите планини.

Благодаря на всички, които откликнаха на предишния ми пост и ми съдействаха и нещата се развиват чудесно и повече от повече от това, което очаквах и вярвах, че може да се развивие в контекста на идеята и профила на проекта: Как да развиваме Новото поколение българи за Следващото поколение спасители.

От моя страна, поемам ангажимента да развия тази тема, каквото и да се изисква и да видите резултатите и те да бъдат в полза на живущите не само в сградата и околната среда, един пример не само за новаторско и по-ползотворно мислене и действие в полза на обществото, но и за ускоряване на ефекта на/и по-бързото спасяване. Ето това е #TeamBulgaria #ForBulgaria

За това горе в поста прилагам едно интервю от покрива на телевизия, която не съществува, но идеята и гледката към Витоша планина от тази височина си е същата.

Дома на спасителя на бъдещето

Тенденции за бъдещето. 

Искате ли да участвате активно в изграждането на Академията на бъдещето; да генерирате решения за новите предизвикателства в операциите по безопасност и спасяване на супер и мега високи сгради, напреднала, добре проектирана и доказана в битки методология за екстремни обучения в градски супер високи сгради, планински и подземни трудно достъпни места?

На Форума за Академията на бъдещето ще се потопите дълбоко в техническия напредък и бъдещото мислене, които ще доведат до следващото поколение разработки за височинно и въздушно спасяване и екстремната журналистика, която може да отразява крайно опасната дейност на новата генерация студенти и спасители. В Академията за бъдещето ще има програма за ускорено обучение, създадена от Иван Кристоф, за да могат студентите да се учат и практикуват методологии за усъвършенстване на идеи и създаване на иновативни начинания, базирани на принципи, преподавани в Университета в Торонто, Университета Райърсън в Торонто и Нов български университет.

Иновации в изграждането на Дома на спасителя на бъдещето ще бъдат авто и мото базата, която ще има зарядна инфраструктура за е-мото и електромобили.

НОВОТО ПОКОЛЕНИЕ ЛИДЕРИ ЗА БЪДЕЩИТЕ СПАСИТЕЛИ

Вярвам, че бъдещето на България е в новото Поколение У GENERATION. Затова, в следвашите няколко дена ще работя с екип от ентусиазирани млади български новатори от Поколение Х, с които ще разработим една нова концепция за български уникалн продукт за THE NEXT GENERATION LEADERS.

“Спомням си когато моя малчуган си подреждаше в една торба някакви играчки, които сам решил да подари на другарчетата си от Детската градина, защото някои деца си нямали. Дори посред нощ, като се събуди и се обърна към мен да ме пита дали можем да отидем веднага да им ги занесем… Щях да умра от смях, като го питах, как си го представя – да спим в двора на открито ли? Но той беше много развълнувам а на сутринта даже преподавателките направо се изумиха, но най-вече аз – като знам само колко трудно се мотивират доброволци за…

Ех, ако бе взел и всичкото Лего, Трансформери, Спайдърмени, колички и особено от малките им джаджи, щях да бъда още по-щастлив, защото постоянно ги настъпван, като са разпилени по земята или сядам върху тях. Затова и една от идеите за Дома на спасителя на бъдещето е да има Детски кът за тяхните деца, в който ще има и новите технологии за забавление.” 

Extreme Projects
Extreme Communications
Extreme Branding
Extreme Services
Extreme Promotions

Автора на проекта, Иван Кристоф е фен на швейцарските часовници Fortis заради първата им подкрепа за космонавти и половин век след първата успешна командирована мисия Soyuz, компанията почита тези постижения с Classic Cosmonauts Limited Edition. По това време той стана Посланик на марката за FORTIS. С над 100 годишна история, компанията е един от най-добрите и автентични производители на пилотни часовници. Фортис е добре известна с впечатляващо дизайнерско наследство. Марката швейцарски часовници често ръководи индустрията, когато става дума за астронавти, пилоти и часовници за екстремни спортове. Като собственик на няколко от тях, като Aeromaster Chronograph, Flieger Professional Chronograph, Aeromaster Professional, White Diver, Nautical, B-42 EXTREME и Official Cosmonauts AMADEE-18 Chronograph, той знае как и може да създаде нов модел часовници за спасители.

Тъй като се ражда в годината на първата успешна командирована мисия на програмата “Союз”, той завежда сина си на екскурзия до музея на Енцо Ферари и фабриката на Ферари, за да изпробва техния симулатор F1, защото синът му вече изпробва F1-16 BLOCK 70/72 ДЕМОНСТРАТОР НА КОКПИТ. Но малките крачета на сина му не могат да стигнат до педалите му, той ще работи с екип, с който да построят самостоятелен симулатор за деца за управление на спортни коли и самолети, за да усетят чувството зад волана. За тази цел Иван Кристоф ще работи върху създаването на Limited Edition Rescue model е-car, който може да работи с неговата концепция T.E.A.M.

ВЪТРЕШНО И ВЪНШНО ТРЕНИРАНЕ | INDOOR AND OUTDOOR TRAINING CENTER

На покрива, на открито и на закрито ще се вградят специални съоръжения за трениране с тренажори и устройства за симулиране на максимално близки до реалността Трениреовъчни кули, изкуствени стени за катерене и хели подвеска за височинни операции. Бъдещите спасители ще бъдат могат да преодолеят своите ограничения с иновативни методи за обучение, като trailblazing и edu-taiment, както и с indoor велосипеди, мото и авто тренажори, които ще им позволяват да тренират по желания начин и с реалистично усещане за возене. Фото: Garmin