Explore together

Discover the most engaging places you’ll never forget.

Exploration

Discover new experience and new sacred places.

Adventures

Experience an all-inclusive extreme safari.

Ендуро s

Equipment

We will provide you with what you need.

Highrise rescue Nissan truck

Проучване 

Открийте ново преживяване и нови свещени места.

Нисан

Приключения

Изживейте екстремно фото приключение с нас.

Екипировка

Ние ще ви предоставим това, от което се нуждаете.

Приключения с НИСАН флотилията ни

Открийте най-интересните места, които никога няма да забравите.

Exotic Adventures

Vitosha – Rila – Rodopi – Pirin Mountains

Ivan Kristoff’s Adventure offers personalized service and true Bulgarian and Canadian hospitality. through stories, insights and unique journey, he takes you straight to the heart of Bulgaria, the Balkans and the adjacent countries.
Extreme Branding

Sofia

С топло въздушен балон над София, можем да се отправим към Витоша, Верила, Рила или Пирин планина и по земя да проследим полета с хибридни – сателитни и клетъчни навигационни системи.

Extreme Communications

Bistrica

Ще направим специално събитие и заснемане от въздуха България с екипа на Клуб “Адреналин”. Вече се издигнахме над района и знаем какво вълнуващо преживяване ви очаква.

Extreme Projects

Alino

На езерото на с. Алино, пов и атрактивен начин ще засбнемен района, с което да се представи не само красотата на България в проект като #ForBulgaria, но и в медиите и социалните мрежи.

Extreme Services

Belchin

В с. Белчин, ще представим идиеята за съвместно учение на баща и син, в което ще се разиграят всички ситуации, в които доброволци-спасители могат да реагират и да са в помощ на хората и животни – издирване и спасяване и евакуация на пострадал по земя и въздух със снимачната техника на НИКОН с GPS/GSM услугите за проследяване тези дейности с новите технологии на V2Тrack.

SQ 800x800

Cari Mali Grad

Вече разговаряхме с няколко от ТВ водещи на топ телевизии у нас да направим специално излъчване за Новините по актуални теми с проследяване на новите дитиални решения – директно от въздуха. Новаторството в тази идея, е, че Клуб “Адреналин” и аз имаме необходимите сертификати, лицензи и техника, за да направим неповтопримо преживаване за зрителите и не само, че спазваме правилата за сигурност, но и дадем едно много позитивно позлание.

Extreme Promotions

Borovec

В момента разработвам платформата Аdventure.ForBulgaria, която може да бъде таргетирана към хотела и дестинацията Ви, с която съм запознат още от детството си и инвестирам в проекти за екстремни спортове, трениране на планински, вуздушни и водни спортове, както и специализирано обучение за спасители. 

Avatar Extreme Sports

Water Sports

From Sofia, the Iskar Lake to Alino Lake, we can combine a true triathlon with adventure.

Avatar Extreme Sports

Air Sports

Let our pilots take you on a unique and magic journey across the the mountains.

Avatar Extreme Sports

Extreme Sports

Bouldering, Rock and Ice climbing from indoor to outdoor, there is no limit.

Explore region of Velingrad

With Avatar Extreme

2290

Black Peak in meters

1167

Cari Mali Grad Peak in meters

2925

Musala Peak in meters

Join the Avatar Extreme Sport

Открийте най-атрактивните места, които никога няма да забравите.

“Avatar Extreme Sport” е мястoто където вашите сънища за екстремни спортове се превръщат в реалност. Тази годимна ше стартираме инижиаитивата за трениране на екстремни спортисти в четирите ни свята.

Местността около Велинград е подходяща и за алтернативен туризъм, в които можем да привлечем и международни инвеститори, за да се развива тази тенденция по-модерно и по примера на успешни световни модели.

Екстремни мото дестинации

 

Каним ентусиазирани мотористи, които искат да развият у нас предимно за чужденци – мото развлекателен приключенски бизнес, с елементи на екстремните спортове, но и сигурност.

Тъй като явно трябва доста да се поработи по лобирането и да се оправят много от опасните красиви пътища, особено около столицата и летищата например, където се очаква да има първото каране, е добре да се обединим.

Затова търсим сериозни съмишленици за развиването на такава инициатива, които в една или друга сфера, или в част от компоненти на такава система, можем да си партнираме, особено в района на около 100-150км от София. Можем да поемем голяма част от международното сътрудничество и привличане на чуждестранни туристи,  които нямат това, което имаме ние като даденост:)

Специализирано обучение за доброволци спасители, парамедици и доктори

Nissan XterraМисията на сдружението “Специализиран отряд за спасяване”, както за по-кратко е S.O.S. e тази година да инициира подготовка на тренировки на пара медици и доброволци за въздушно спасяване, като превърнем нашия 4х2/4 NISSAN XTERRA в аварийно-спасителната кола и високопроходима линейка за работа в крайно опасна среда и екстремни тренировки за спасяване по вода-въздух-земя. В този пилотен проект, ще включим програма за “Екстремно каране на аварийни првозни средства при реагиране на критични ситуации във враждебна среда”. За тази цел ще включим и други наземни, водни транспортни и авиационни средства за стиковане на пълния цикъл от получаване на Зов за помощ например във вода, Търсене и спасяване на пострадалия със спасителна лодка или катер, както направихме по съвместно обучение с други доброволци в Черно море, и прехвърлянето му на хеликоптер или нашата наземна флотилия за Търсене и спасяване. Това включва и най-екстремните тренировки за обучение на доброволци-спасители, които да са в състояние да изличат дори колата си, от крайно труднодостъпни райони и ако самата тя им заседне на опасно място или в пропаст, откъдето трябва да се измъкне с помощта на алпийски методи. Това е и основната ни цел да направим S.O.S. спасителите на бъдещето, най-елитната спасителна сила в България – спасители и доктори, които може да се справят с всякакви ситуации.

Sea Air RescueИмаме и два мотора Сузуки 650 DRX Kawasaki 250KL, както и около 25 скутера Garelli, които трябва да си съберем от цялата страна, за да ги дарим с благотворителна цел или да наберем допълнителни ресурси за възможността ни да участваме по-ефективно в спасителни операции и инициативи. В Канада вече има такъв успех.

Ето фактите: Имаме над 800 вида вода, над 140 минерални извора, не знам колко са привлекателните мотористки и колко жени искат да са такива или карат с нас. но, си имаме и проблем с пътищата, с дрогирани и други, които карат и ни застрашават….

Това няма да го решим само ние и никога напълно, но поне можем да почнем с няколко обединени идеи за тези, които са в района на атрактивни пътища с природа (близо до вода/езера, интересни забележителности/скали, конни бази и др.). Като например пътя до Рила през с. Бистрица, с. Железница, и други, да вземем тази отсечка за +/- 50К и да лобираме, там пътя до края на канавката да се оправи, за да има място и за велосипедисти и аварийно поле за реагиране в критични ситуации, както е показано на горната снимка, а и да няма толкова пясък и кал, особено след дъжд.

Отделно да се знае, които са хората в районите/маршрутите, които искат да поемат мото-туристи с каква техника и възможности разполагат. Ще се договорим по взаимен интерес, като в платформата, която ще се създаде или на друго място ще има всичко необходимо и данни бази, за да се сработи екипа и има максимален ефект с минимум усилия и разходи:)

Rosen Jeliazkov Water rescue