Първият в света VR
ИНОВАЦИОНЕН ФОРУМ 

VR Foum

20.10.22 Към нов хоризонт на въздействие

 

Това е форум за глобалната VR, вертикална спасителна и вертикална референтна екосистема, където държавни служители, лидери в индустрията, експерти и доброволци споделят идеи, проучват технологии и обединяват усилията си, за да оформят растеж.

Sea | Water Rescue and Maritime Operations FOR THE RESCUER OF THE FUTURE

Чрез силни международни партньорства с водещи институции по света, ние ще увеличим капацитета си за справяне с предизвикателствата при вертикалното спасяване при екстремни висоти и ще създадем нови възможности за лицата, отговарящи за спешни случаи, да се възползват от интернационализираното обучение

Иван Кристоф

ОРГАНИЗАТОР НА СЪБИТИETO
Електронно списание Vertical Rescue

VR форумът, обяснен за 5 секунди

V irtual

R reality

V ertical

R escue

V ertical

R eference

V olunteer

R escuers

VR evolution

for rescue

Визията за провеждане на VR стрийминг с Lenovo ThinkPad X1 Fold and v2track hybrid monitoring

Achieve New Heights

Преди повече от десетилетие един българин направи първoто изкачване и работа на върха на най-високата структура в света. Сега той ще представи нова глава в историята на авиацията.

“Ние сме много доволни от високоъгълната работа, която завършихте над Skypod на CN Tower. Работата беше проведена с професионализъм и вашите стандарти за безопасност бяха безупречни. Както знаете, CN Tower е чудото на съвременния свят на височина 1815 фута и 5 инча.”

Ник Миглиоре

Изп. Директор. на CN Tower
2005

Годината, през която се организира Сдружение ``Специализиран отряд за спасяване`` (S.O.S.) в България

2007

Година през която S.O.S. екипът проведе първото въздушно видео наблюдение на 3G и 4G от летящ вертолет

2010

Международната мрежа за вертикален достъп беше представена на Дубай Хелишоу пред Принцовете на Дубай

2022

Първият в света ИНОВАЦИОНЕН ФОРУМ ще бъде представен като дигитална платформа за доброволци

Смела визия за бъдещето

Новата вълна в спасяването с дронове и VR обучение в екстремни ситуации

Новата вълна в технологичната революция в авиацията ще бъдат изкуственият интелект и VR дистанционно управление в гражданската авиация. Те вече навлизат в много аспекти от живота ни, разработват се за военната авиация и се използват в управления на дронове. Ще дойде момент, в който всичко, което ни заобикаля ще бъде базирано на AI – ще можем да изпращаме  Робо Лекари и Робо Спасители в рискови ситуации,  да се информираме в реално време за биографията на жертви и др. Такава визия за бъдещето споделя световноизвестният катерач и изпълнител на височинно и въздушно въжени операции. Една от най-широко  разпознаваемите личности в във вертикалния/въздушен свят на високото строителство се срещна с пилоти от българската, с които сподели идеята си за нов вид спасяване. Той държи това да е изцяло българска иновация.

“Развитието на новаторския проект ще мине през няколко фази, докато стане реалност. Очаквам това да се случи скоро”, прогнозира Кристоф.

Той организира „Иновационен форум“, чрез които доброволци и професионални спасители могат да чуят на живо и да се включат в предизвикателни дискусии с участието на световноизвестни лектори от най-различни сфери на бизнеса, науката, предпримачеството и други. Всяка година той ще кани популярни мотивационни лектори, давайки възможност на присъстващите да чуят различна гледна точки за бъдещето на спасяването и да ги вдъхнови да бъдат още по-успешни в това, което правят. Форумът ще е един от начините, по който той инвестира в развитието на доброволчеството и нови инициативи за вертикалното и въздушно спасяване.

Специалист по височинно въжени операции и маркетинг на новаторски проекти, автор на технически публикации, Иван Кристоф, е познат по цял свят и като футурист в сферата на спасяването. Като един от създателите на първия доброволчески отряд за спасяване в България, той продължава усилията си във въвеждане на добри практики в доброволчеството и нов вид спасяване. Кристоф предсказва тенденции, касаещи бизнеса, височинните въжени операции, спасяването, комуникациите и спешното отреагиране, основани на най-новите достижения в науката.

 

WHY WE ARE ONE-OF-A-KIND: Свържете се с нас за повече информация