#Svoge Фестивал на екстремните спортове

  • No need for rope rescue
  • Creative Studio
  • @Svoge

About This Project

Mannequin Challenge

Това е една от моите разкадровки за импровизирана хели площадка за едномоторен хеликоптер Robinson 44, който уредих да заснеме нов удивителен телевизионен сериал за fb.com/PROJECTEXTREME TV SERIES и в крайна сметка да използваме хеликоптера за SAR въздушно наблюдение, транспорт на доброволци спасители и въздушна евакуация на хора в нужда. Района около Своге и Лакатник би било чудесна област за обучение на SOS екипа с моята Специализирана програма за спасително обучение и в крайна сметка за създаване на местна база за техническо обучение и работа с алпийски методи.

Представих в медиите идеята си да създам вълнуваща реклама на дестинацията за един от най-бедните региони в България, а по-късно и целия проект за първия ART EXTREME FEST в България. Основната цел беше да се създаде първият доброволчески екип за търсене и спасяване в селските райони по поречието на река Искър. След това казах на човек, който беше нает да популяризира района на Община Своге, да покани членовете на местните пещерни клубове за проекта и събитието, и споделих моите контакти и идеи за намиране на спонсори за тях, така че те да бъдт обезщетени. ART EXTREME FEST трябваше да бъде през ноември 2017 г. и трябваше да бъде уникално събитие със световни рекорди. Бях пофготвил цялата медийна кампания и заложил ключовите думи, като: въжени трасета, скокове с бънджи, арт инсталации в пещера, по идея на човека паяк, пресечните точки, изкуството и екстремните преживявания, Първи по рода си, екстремно-приключенски фестивал, Искърското дефиле, Своге. Kaкто за SEO, така и бюджет с над $100,000 в Google AdWords.

Gone in 60 minutes: “The breaking point to become Embedded Extreme TV Reporter- part of my idea for Embedded Extreme Journalism that was followed by the media”, says Ivan Kristoff

Когато сте на път да се откажете. Значи има сериозна причина за това 

Както спомена ТВ Водещите на НОВА, в репортажа на живо за смелата си репортерка, която тества идеята на BG and Canadian Real Life Spiderman “Любомира показва неподозирана за мен смелост. Ако не се чувстваш добре отказвай се! Нищо не е задължително! Откажи се ако се притесняваш! По доре недей да го правиш! Точно така. В крайна сметка екстремните преживавания не са за всеки… Ира въпреки всичко заслужаваш нашите аплодисменти да знаеш. Цялото студио ти ръкопляска. Беше много, много смела.”

Но в момента в който се възстановявах от катастрофа по вина на невнимателен шофьор и бях на ръба на смъртта,  Община Своге реши да се възползва от ситуацията и да поеме нешата изцяло в своя полза, както и прибирането на спонсорството чрез наетото от тях лице. В последствие, точно това лице, който за кратко време го обучих как да действа с медиите, с публиката, с комуникациите, с ПРа, и поех стартта да го обучавам с менажирането на риска, той е решил, че за краткото време е готов да превърне моята благородна идея с идеална цел и общественна ползва,  в бизнес начинание и с други партньори, те са  решили да направят по-рано събитието.

Tака че доброволческият спасителен екип, който би могъл да съдейства на местните противопожарни служби на трудно достъпни места, а на полицията в операциите за Търсене и спасяване не е създадена. Но моята концепция за ART EXTREME FEST беше приложена в други близки общини и завърши с живота на един от организаторите на този рисков проект. Но преди това тук е една минута от телевизионното отразяване на телевизионния водещ, която беше смела да иска да направи това, което беше част от моя план и на ръба тя не беше уверена в хората, които бяха отговорни за нейната безопасност.

Година по късно, пак сами си направиха събитието със същите планове да спечелят от събитието и то завършва разбира се със смъртта на един от тях… Просто екипа допуска най-елементарни грешки за безопасност и пълно неуважение към собствения си живот. Дори за съжаление тази трагедия е уникален пример за пошло менажиране на крайно опасна ситуация, неподгоитвенността, алчността и надменността е в основата на тази трагедия, в която един обучен леководолаз, губи равновесие и пада във водата от сал, без да е привързан или добре екипиран за тази дори елементарна задача и никой, ама никой от неговите другари не започва да плува към него, за да го спаси. Всеки си се спасява от ситуацията и се докопва до брега, без да има грижата за другия. При това там е имало и дрон, пак по моя идея, но…

Разбира се Полицията и доколкото разбрах и с хеликоптер на Гранична полиция са го търсили, но чак след три дни Бог и природата си връщат трупа на брега. Имало е и Наказателно дело, но разбира се, че ше им се размине, както винаги в такива ситуации става тук.

This is one of my storyboards for the improvised heli pad of a Robinson 44 single engine helicopter, which I arranged to film new amazing EXTREME TV SERIES and eventually to use the helicopter for SAR aerial monitoring, transportation of volunteer rescuers and aerial evacuation of people in need. This would be a great areas for training the SOS team with my Specialized Rescue Training Program and eventually to create a local Training Base.

I presented in the media my idea to create an exciting Destination Promotion for one of the poorest regions in Bulgaria and later the whole project for the very first ART EXTREME FEST in Bulgaria. The main goal was to create the very first volunteer Search and Rescue team in the rural areas along the Iskar River. Than I told a person that was hired to promote the Svoge region, to invite the member of the local caving clubs to the project and event shared my contacts and ideas to find sponsors for them, so that they will be compensated. The ART EXTREME FEST was supposed to be in November, 2017, and was supposed to be the Municipality of Svoge with other parties decided to take a premature course and made on their own the event, with their own plans to profit from the event.

So, the volunteer rescue team that would be able to assist the local Fire Departments in hard to reach places and the Police in SAR operations w as not created. But my concept for the ART EXTREME FEST was applied in other nearby municipalities and ended with the dead of one of the organizers of the new venture project. But before that here is a one minute of the TV coverage of the TV Anchor who was brave to want to do what was part of my plan and on the edge she was not confident at the people who were responsible for her safety.

Иван Кристоф, който е популярен като „Човекът-паяк“ иска да превърне Своге в столица на екстремните спортове и приключенския туризъм. Българският Spiderman създава платформата „#Svoge”, в която кани кметове, партньори, топ брандoве и световни компании, които произвеждат екипировка и техника, за да подкрепят и инвестират в идеята.

„Смятам да заснема и създам за своя сметка уеб Фото портал за България,  на който да представим на света български иновации и особено как те помагат на обществото и бизнеса (правителства, общини, служби, компании и организации) да отрeагират в критични ситуации. Затова предложих на Община Своге да се създаде платформа, творчески екип и Арт програма– инкубатор на идеи за авангарден начин на представянето на България, които са ново поколение за реклама на дестинации и към които се стремят в най-технологично развитите държави в света“, заявява в писмото си Иван Кристоф до г-н Емил Иванов, Кмета на Община Своге .

Търсачът на силни усещания разяснява, че чрез представения метод ще бъдат показани на света красотите на Община Своге и дестинацията ще се покаже на световната сцена с уникални кадри, на които се показват екстремните спортове и приключенския туризъм.

„Запознат съм с района на Своге, тъй като там за първи път катерих с въже и без въже по вертикала на Лакатнишките скали. О там ми дойде мечтата да стана най-скъпо платения български алпинист и там бих желал да закарам богати туристи, които са фенове на високия адреналин.  Идеята е този път да направим снимаме по Земя-Вода-Въздух с хеликоптер и покажем кадрите от нея пред световните медии, конференции, които засята дейността на екстремните спортове и операции в Катар, Лас Вегас и членове на Кралското семейство на Дубай, където очаквам да ги видя по време на предстояща среща. Предвид на атрактивноста на района около Искърското дефиле и възможността да ползваме летателни средства в близост до скалите, можем да заснемем невероятни кадри от високо и да представим Община Своге по атрактивен и интересен начин в световен мащаб.

Кадрите, които ще направя от във въздуха и вертикала ще ВИ се предоставят, за да представяте не само България, но и дестинацията си по света“, изтъква Кристоф.

Той подчертава принципа по който ще се работи за този проект:

Ти можеш. 
Аз мога.
Заедно можем повече!

За тази цел, опитният експерт по вертикални/въздушни операции и фен на екстремните спортове предлага да се сформира Клуб Екстрийм – сдружение с нестопанска цел в обществена полза.

„Съвместно с Община Своге можем да реализираме множество идеи. Сред тях са  маркетинг от ново измерение, реклама, книги, картички, електронни списания и късометражни филми. Провеждане на A.I.R. Show и показване на новите технологии, които ще се използват за новаторския проект и първата по рода си тренировка на тема вертикални/въздушни операции и екстремни спортове, на която ще бъде представено за първи път у нас концепцията #ForBulgaria.Представяне на Своге по време на световни изложения, сред които w BaselWorld и Dubai Airshow в Обединените арабски емирства“, изброява Иван Кристоф.

Той изтъква, че с опита си на официален партньор на най-голямото хеликоптерно изложение в Близкия изток, което се  провежда под егидата на Шейх Мохамед, Премиер Министър на АОЕ и Владетеля на Дубай, можа да допринесе с много ноу-хаъ за популяризирането на Българската авиация и активни спортове.

„С тази инициатива можем да благоприятстваме за развитието на изследователския, новаторския и технологичен капацитет на България, както и да популяризираме имиджа на Община Своге до нови измерения. За тази цел, можем да направим невиждани събития, световни постижения, да привлечем партньори, с които да се развива и управлява уникална новаторска среда. Да създадем и реализираме нови образователни програми, които ще се наложат като световен стандарт“, категоричен е Кристоф.

За повече информация: facebook.com/ProjectExtreme

 

ALTITUDE WITH ATTITUDE

Date
Category
Branding, Projects