Mariya Gabriel

Иновативна концепция за спасяване

Нова концепция за изкуствен интелект за спасяване (A.I.R.), която може да отвори нова глава в историята на Rescue бе представена в ОАЕ и ще се представи като поект по целия свят през 2020.

Иван Кристоф, основател на Highrise Emergency Aerial Response Team (H.E.A.R.T.) се срещна с Мария Габриел, комисар на ЕС, Дигитална икономика и общество (по това врем) и  с глобални ИТ ключови играчи, с които  обсъди иновативни решения за изкуствен интелект и спасяване. Особено след неотдавнашната авиационна катастрофа, където проблемът с цифровата сигурност е много актуален. Поради тази причина и в допълнение към нашите дискусии, Той разработва E.D.G.E. платформата, където тези въпроси ще бъдат разгледани скоро.

Миналата година, в Интерсек, Иван обсъди с бригаден генерал Халид Насър Ал Разоки, директор на Главния отдел по изкуствен интелект към Дубайската полиция и представители на правителството на ОАЕ, някои от темите, които може да се използва за изкуствен интелект: Кибер сигурност | Безопасност и здраве | Вътрешна сигурност и полиция | Пожар и спасяване

Той планира да организира специално събитие на тема AI в ОАЕ и може да бъде заснет за невероятна уеб телевизионна серия. Британски и американски телевизионни компании (които работят с National Geographic TV, Discovery Channel, BBC, Channel 4, The History Channel и др.) се обърнаха към екипа H.E.A.R.T. те ще платят за нея и разпространението им към глобалните телевизионни мрежи.

Като спасител-доброволци, Иван установи контакти с EMS услугите и се срещна с Кралското семейство на Дубай и министъра на икономиката на ОАЕ.

Имах среща с Комисар Мария Габриел за новаторска идея, която й представих, можем да направим специален полет с иновации, като излъчим на живо от въздуха това, което се прави за първи път у нас в реално време,” казва Иван Кристоф.