Mariya Gabriel Мария Габриел и Иван Кристрофф

Иновативна концепция за спасяване

Нова концепция за изкуствен интелект за спасяване (A.I.R.), която може да отвори нова глава в историята на Rescue бе представена в ОАЕ и ще се представи като поект по целия свят през 2020.

Вконтекст на новата ситуация с коронавируса и мерките за сигурност, с екип от млади предприемачи специалисти в дадени области, се обединяваме в онлайн комуникацията да провеждаме видео конфрренти връзки и разиваме И.В.А.Н. Стартъп ускорител, който ще се насочи към иновациите в спасяването. Затова и започваме с инвестиция в учебен център, и го правим в името на нашия и вашия живот.

Характера на човек, инициатива, организация и нация, се показва именно в критична ситуация, враждебна обстановка и когато си в окото на бурята и най- изненадан.  За да подготвим новото поколение спасители, ни сме с фокус към творческото, възпитателното и практическото развиване на различните възрастови групи от деца до възрастни.

Всички знаят, че най-добре се учи в силно опасно за живота напрежение. Затова създаваме новаторска инициатива за бъдещето поколение спасители, тъй като човешкия фактор си има предимства и ограничения, но затова човечеството турси и намира начини  да се възползва от новите технологии и изкуствен интелект, който да разбие границите и отвори нови възможности.

CN TOWER COVID-19 | CoronovirusИмаме пандемия. Това е факт! Светът около вас се променя и вашият трябва да се промени. Това е реалността! Затова стартираме тази инициатива, която да ускори възможностите ни и бизнеса на други.

През 2019г. Иван Кристоф, основател на Highrise Emergency Aerial Response Team (H.E.A.R.T.) се срещна с Мария Габриел, комисар на ЕС, Дигитална икономика и общество (по това време) и  с глобални ИТ ключови играчи, за да обсъди иновативни решения за изкуствен интелект и спасяването. Особено след неотдавнашната авиационна катастрофа, където проблемът с цифровата сигурност е много актуален. Поради тази причина и в допълнение към нашите дискусии, той разработва E.D.G.E. платформата, където тези въпроси ще бъдат разгледани скоро.

This project is the result of such necessary quest for perfection that threatens never to be completed. Concept for an air stunt that costs over million dollars, will be presented by Ivan Kristoff.През 2018г., в Интерсек, Иван обсъди с бригаден генерал Халид Насър Ал Разоки, директор на Главния отдел по изкуствен интелект към Дубайската полиция и представители на правителството на ОАЕ, някои от темите, които може да се използват за изкуствен интелект: Кибер сигурност | Безопасност и здраве | Вътрешна сигурност и полиция | Пожар и спасяване

Той планира да организира специално събитие на тема AI в ОАЕ и може да бъде заснет за невероятна уеб телевизионна серия. Британски и американски телевизионни компании (които работят с National Geographic TV, Discovery Channel, BBC, Channel 4, The History Channel и др.) се обърнаха към Иван Кристоф и предложиха да направрят нови ТВ Сериии, като те ще платят за тях и разпространението им към глобалните телевизионни мрежи.

Като спасител-доброволец, Иван установи нови контакти с EMS службите и се срещна с Кралското семейство на Дубай и министъра на икономиката на ОАЕ.

Имах среща с Комисар Мария Габриел за новаторска идея, която й представих, можем да направим специален полет с иновации, като излъчим на живо от въздуха това, което се прави за първи път у нас в реално време,” казва Иван Кристоф.