ThinkPad to the rescue

Човекът паяк се срещна с принца на Дубай

Иван Кристоф показа на шейх Мансур план за екстремно спасяване

ИВАН КРИСТОФ ПОКАЗА НА ШЕЙХ МАНСУР ПЛАН ЗА ЕКСТРЕМНО СПАСЯВАНЕЕкстремният български катерач по високи сгради Иван Кристоф е срещна с шейх Мансур, принц на Дубай и зет на емира, по време на технологичното авиошоу в Дубай. Пред принца, най-известен у нас като отличен пилот на военен хеликоптер “Блекхоук”. Човекът паяк сподели идеята си за създаване на специален елитен отряд за екстремно спасяване при бедствия и аварии в небостъргачи.

“Дубай хелишоу 2014” е международно бианале за граждански и военни хеликоптерни технологии и операции, което се проведе през миналата седмица в най-дългия хотел в света “Мейдан” в Дубай.

Helishow ИВАН КРИСТОФ ПОКАЗА НА Роберт Либи ПЛАН ЗА ЕКСТРЕМНО СПАСЯВАНЕНа изложението Иван Кристоф направи демонстрация на аварийно спасяване заедно с един от най-добрите пилоти в света Робърт Либи.

С колегите си Десислав Колев и Боряна Разколникова-Колева от своя спасителен екип Иван показа още една импровизирана публична демонстрация за извличане на жертви по въздух с лебедка на хеликоптер.

В акцията се включиха местни и канадки пилоти, както и фенове на нашия катерач, научили от медиите за гостуването му на шоуто. Телевизията прояви голям интерес към изявите на българина, засне ги на филм и ги излъчи…

HH Shaikh MansoorИван е доста популярен в Дубай, защото от известно време работи в емирството. Иначе е канадски поданик и живее в Торонто.

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА, В.”ТРУД” 

Виж още материали на Веселина Ангелова, която е едно от „Стоте лица на екстремните спортове“, които подкрепят идеята и са любители на високия адреналин. 

Dubai Helishow