Hot Air Ballooning with Yordanka Fandukova

Поуките от избора за София

Тази сканирана и дигитално художествено/творчески  обработена рисунка от Тефтерчето на дядо ми Иван Минев, което датира точно преди един век – 1919г, смятам, че много точно пресъздава бъдещето, такова, каквото без да знаят моите предшественици са го предсказал и за снощните избори. На нея си представям картината в последните часове на изненадата на четирите кандидата, от които едната жена – Кандидат кмет на един град вижда, че губи по точки и многото данни а пред нея блянът да стане Градоначалник се избледняват, За другите двама, много се пише сега, така, че зрителя сам може да си доразкаже приказката на тази невероятна история.

Едно нещо бе сигурно, преди да си легна бе, че една жена ще страда много тази вечер и утре ще има да се обяснява…

Art Тефтерче на Иван Минев

На ръба на утрешния ден

Преразказ от миналото в настоящето, по сценарий от филма

Епичния фантастичен трилър се развива в близкото бъдеще, когато една извънземна технологично развита раса е нападната планетата ни и не може да бъде победена от нито една военна сила. Млад майор, който никога досега не е участвал в истинска битка, е принуден да участва в напълно самоубийствена мисия. Скоро е убит, но неочаквано се озовава в дупка във времето, заради която е принуден отново и отново да изживява последните си минути, да се бие и да умира отново, и отново. Но с всяка следваща битка той си научава уроците, адаптира се и става все по-умел в бойните си способности, съвместно с Рита Вратарски, боеца от специалните части. Двамата се бият с извънземните, а всяка следваща битка ги приближава все повече до това да победят врага.

В контекст на този футуристичен филм, в който процеса на повторяемост е ЖИВЕЙ, УМРИ и ПОВТОРИ, и вземайки няколко кадри от рисунки от Тефтера на дядо ми, пресъздадох една визуализация на трите компонента в изграждането на имидж на кандидат кмет в една от предизборните кампании за 2019г. Но тези елементи може да се преразгледат и в трите компонента, които изграждат положителен политически имидж със системни усилия във времето.

Живей

Живей

Скелета

Той носи посланието или около, което се крепи образа.

Умри

Умри

тялото

Това е спецификата на имиджа, който включва данни от негова биография

ПОВТОРИ

ПОВТОРИ

легендата

Това е най-творческата част,  не става за един или месец преди зборна кампания.

От известно време, след като видях толкова разочарования на хора на които помагах да се развият като личности и да допринесат за благото на другите, на институциите, които можеха а и дори са длъжни да развиват доброволчеството и спасяването у нас, като дори се опитах да ги стимулирам и те да помагат на другите, за да се предава тази мисия,  предпочитам да съм зад кадър. Резултатите дори бяха, че тези, които откраднаха и комерсиализираха част от идеите ми, завършиха с фатални последици и смъртта на други хора. Затова не ме влече светлината на прожектора.

Но днес в сутрешния блок на bTV ми стана интересно да видя, как моите виждания именно за подобни институции и хора се разглеждат през очите на  новото поколение и технологии. Разказваха за изборите, но не и за същественото, какви може да са положителните и останалите резултати:

Интересен бе и пост ефекта, вайръл/вирусната щафета, която се трансформира от пост на пост, ТВ репортаж в телевизионно предаване и в социалните мрежи:

сутрешния блок на bTV