Mission Accomplished

Under Fire | Как да действаш, котато си под огън

“Помощ с хеликоптер, ама друг път”

Това е заглавието от първата страница на водещ вестник в страната. Защо няма поне един човек, институция, държавна организация или медия (тук се опитвам да си спомням това ли бе квалификацията за ДЪРЖАВНАТА ВЛАСТ”, която да каже истината, а не да ни баламосва. Може би защото алчността и това, че тези, които хленчат като малки деца за сладолед на клечка, са именно тези, които възпираха и все още стопират процеса за ефективна въздушна спасителна помощ, защото дърпат чергата към себе си и искат те да владеят всичко – дори вашия живот ако изпаднете в беда и ви се наложите да ги молите и да им плащате за да ви спасят. А това е най-мощната власт, която дори за Боговете от Олимп не са си мечтали. Ето един грозната истина, която всеки премълчава и никой не смее дори да загатне от страх да не наруши комфорта на онези дето страдат от Комплекса Бог и смят, че те са тези, които решават кой живее и кой умира.

Спешно отреагиране  за въздушно спасяване в Рамките на Златните медицински минути – от обаждането по телефона, до зависването над или до жертвата…

Оказа се, че по време на инцидента с една от жертвите на Стара планина, хеликоптера е бил на 10 минути разстояние и ако планинските спасители ни се бяха обадили, щеше да има въздушно спасяване в рамките на 15 минути, а не както крайно дългия срок, за който който споменаха цели 90 минути. Час и половина е криминално дълъг срок за рамките извън Златния медицински час. Това е престъпление.

Никой не ни звънна, освен постфактум човек – планински водач, който е бил на мястото и свидетел, и след като видял поста ми се чухме, за да бъда изумен и…, че сме изпуснали тази възможност да евакуираме пострадалия по въздух в рамките на един задържан дъх в дробовете ми. Ето затова си промених цялата концепция и философия за екстремно бързо въздушно спасяване: На базата на този факт, че в стечение на обстоятелствата и късмет, или Божията воля, имаме дори шанса за Спешно въздушно спасяване в Рамките на Златните медицински минути – от обаждането по телефона, до зависването над или до жертвата.

В отговор на многото въпроси, като цитирам “… Интересувам се дали сте предлагали услугите си на ПСС официално? Те знаят ли за вашите услуги? Не мога да разбера къде се чупи връзката.”, отговарям:

Услуги не предлагаме, и от години съм им предлагал още по-добри варианти. Дори преди Нова година се обадих лично на телефона на Шефа, с когото се познаваме от младежките си години, като за последно да предложа гореописаното и координиране на действия и развиване на ефективна структура на планина, на която няма спасителна служба и съдействие за развиването на въздушното спасявна иползване на нашите ресурси. Ние дори имаме дългогодишна история в опитите ми за дарение на аварийно спасителна екипировка и 4х4 всъдеход.

Heli Moto Rescue

Сега в България се върнах на стартовата позиция, като в Канада. Тогава бях беден студент в Университета на Торонто, и не ми бе лесно да си изплащам един курс дори, но наметих начин да закупя втора употреба Юурокоптер AS355 F1-Star на изплащане и да го изплащам с години, за да мога на него да се обучавам на височинно-въжени операции. Сега ползвам нает 11 етажен кран:) 


Мой приятелски съвет към всички “спасители”, които заляха публичното пространство и медийните студиа и ефири със старото реване, че “Имаме нужда от хеликоптер!!!”: Никога, никога, никога не лъжете!

Има три неща, които не можеш да скриеш за дълго – слънцето, луната и истината. Хеликоптери имаме, но няма желание да се ползват, защото е по-евтино жертвата да умре отколкото да се спасява по модерен начин. Дори за свличане на тр…, трябва да има достойнстонство към мъртвите и те да бъдат свалени по най-бързия начин.

А целия този умишленно организиран хаос е създаден именно от тези, които най-много сега, в миналото и в бъдещето ни говоря, за това какво трябва да имаме като модерна въздушна система за спасяване – не защото са модерно мислещи, напротив, действията им са като мисленето – старомодно.

Целия вой за тази скъпоструваща система е именно, защото от една такава сделка, ще има много сили на влияние и се очаква комисионна, както и от това, кой иска да я менажира и разполага с реусрсите. А това означава и кой ще може да играе ролята на БОГ, който решава кой жевее и кой умира. Това е невероятна мощ, равна на боговете от Олимп и свръх човешка сила. В медицината и психологията си има цял термин за това – Комплекса БОГ.

Затова стига сте хленчили като малки бебета, а направете като нас от Спец. отряда – намерете си хеликоптер и го ползвайте.

Стария модел на спасяване трябва да си остане там където му е мястото – в миналото. Целта на този материал бе да образова/информира Аборигените на 21 век и Неандерталците в Дигиталната ера, които са обзели местата, директорските постовете в “спасителните служби” и още мислят средновековно и старомодно.

В този ред на мисли, сега дори обмисляме и ще проведем комуникации за закупуването на електрически хеликоптер за планински спасяване, за да сме максимално екологично чисти и тихи, за да не безпоим екюлибриума и комфорта на птиците, животните и водните същества. 

Оцеляване в планината

 

Здравейте,

Много хора имаха много въпроси от вчера, на които едва сега се прибирам у дома си и сядам да отговарям:

Ивайло Манчев: Къде беше този хеликоптер по време на спасяването на хората в Стара планина!?

ИК: Няма дори ра повярвате на късместа! Точно тогава даже хеликоптера е летял на 10тина минути от района, но никой не ни се е обадил.

Радо Стоянов: Ivan Kristoff да питам и аз коя институция разполага с тази машина и защо не я ползват ПСС (ако въобще е в България тази машина) и кой спасява с нея???
 
ИК: Каква институция и на кой му пука толкова, че да дава пари за хеликоптер да спасява с нея??? Това е  един личен проект, който направих за децата на България и техните деца, близки и сънародници.
 
Затова вложих всякакви лични инвестиции, ресурси, време, нерви, ядове, техники, и търсех всякакви варианти и възможности това да става и то, въпреки всички спънки, тук и там почва да става.
 
И благодарение на страхотното ми семейство, със супер палававото ми хлапе, както и на готините ми приятели и партньори, нещата се развиват добре.
Затова и за повечето отговори, можете да погледнете в материалите и труда  Веселина Ангелова,  един невероятен човек и екстремен репортьор от в. Труд, който от близо десетилетие следи този процес в България и Дубай.

Това е екипна работа и затова задвижих нещата с варианти за подкрепяне на тази идея с още лични стредства, за да може всеки, който иска да се включи в тази инициатива, или не дай си боже, да трябва да бъде спасен, ние няма да се пазарим за живота му и слагаме цена на вашето страдание.

Вярвам, че сега трябва да се търсят рационални и най-ефективни и евтини решения, а не скъпи проекти за които ламптят много хора и много интерес. Затова всеки човек, дори децата може да стана спасители, и с почти всяко летателно средство може да се ползва за Търсене и спасяване. 

Сега гледам, че именно тези, които все дърпаха чергата към себе си и оставиха нацията ни да остане в това жалко състояние, в което дори Албания, която преживя война скоро, в по-добре. Сега тези хора, вече дават интервюта, колко те са важни специалисти и колко те имат нужда от тези хеликоптери:)

В тази лекция, ще представя идеята си “Как да действаш, котато си под огън” и примери за неправилната комуникация, която се тазви в следствия на този ми пост:

 

 Този пост предизвка сътресение в средите, в които 

Честита нова година!

Не започнахте добре и там от където съм възпитан, както и хората от които съм възпитан, а и като възпитаник на Университета на Торонто, този тон ме отвращава и затова не желая повече да ми намесвате името и да ме занимавате с въпроси, на които отговорите съм дал, а други сам можете да откриете, ако желаете. Не оставяйте друг да Ви върши работата и не очаквайте друг да работи за Вас! Но от толерантност към каузата и факта, че съм свикнал от малък да ставам обект на излишен и нежелан интерес от страна на такива “мили и загрижени хора” , ще Ви отделя, надявам се за последно ценното си време, за да Ви информирам, че вече мате пет отговора от мен и този нетактичен и невъзпитан подход на комуникация, в стил FLASHING – не се толерира от мен!

Дори на командирите си от Българската армия и Канадската армия (медицинска дивизия) не съм толерирал такъв тон и давал обяснения. Аз съм самостоятелна и независима ударна бойна единица, която не отговаря дори пред Бог и тези, които страдат от “Комплекса БОГ”, че решават кой живее и кой умира или че някой им дължи обяснение, за неща, за които Бог им е дал глава, за да мислят и сами да намерят отговорите си, които са пред очите им. В Новия Милениум, дори малкия ми син, в пред училищна възраст, може да намери всикчата информация, която иска и има всички необходими инструменти за това. Затова целия ми фокус е към Новото поколение спасители, които ще са по-отговорни, по-информирани и по-ефективни.

Не започнахте добре и не е мой ангажимент да Ви образовам за неща, които щяхте да знаете ако поне малко се бяхте заинтересовали сам да прочетете това, което съм писал, обяснявал и обяснявал и дори показал.

Щом сте се вързали с мен, знаете за мен, можете да четете български, надявам се и английски, за да откриете всички въпроси и комуникирате с мен. Какво повече искате, освен внимание?

Отговорите ще ги намерите тук ivankristoff.com, и най-учтиво Ви каня да спазвате възпитания тон, не ползвайте моето име, както аз не ползвам Вашето и не се самозаблуждавайте и вкарвате в умишлена злоупотреба с преиначаване на мои думи и изопачаване на фактите.

Намерете си жена за разтоварване!

Support for the Air Ambulance in Bulgaria

Не очаквам извинение, нито благодарност. Това са много силни признаци на чистия човешки дух и вече дори не очаквам, че тук хората, претендиращи се, че са сериозно занимаващи се със спасителна дейност разбраха моето авангардно мислене, което още в миналия век, в най-развитата в света страна по спасяване, бе по-ефективно, отколкото това окаяно състояние е докарана България, където все още се мисли старомодно, но за сметка на това неефективно. Затова приятелите от Пожарната са брали срам, като са отишли на скоро в Албания и са видяли на какво ниво са дори аланците, които преживяха и забравиха за войната.

Вчера по телефона ми се обади един приятел, който е много навътре в темата и ме пита защо изобщо се захващам и предлагам да помагам за неща, които очевидно бъркат в егото и интересите на някои, и тук в България не е мястото дори да стоя и да развивам идеите, които минаха през Теста на времето и битките, какви ли не нападки, заплахи, мръсни и непочтенни номера, клевети, лъжи, атаки,… Но, както той, така и други приятели, които са мново в час на нещата са прави – тези неща могат да се развиват само навън, както съм го правил и миналия дори век, когато в една от най-големите и най-мощните държави и икономики в света, съм го правил. А тук само неприятности си създавам, като настъпвам много интереси, за много пари и его.

И бе прав – Насила можеш само да вземеш, а не да даваш.  Tова, че съм показал един от пред-пред-пред-пред-последните си полети, не означава, че само се ограничавам с Robinson хеликоптер, с различните му модификации, като R44 и R22, от който дори скачах без парашут по време на полет, а сега дори се колебая дали да купя и електрическия му вариант, защото ще е по-екологичен, но тогава пък ще ми искате други обяснения…

Затова щом видя, че някой си позволява, недостоен и некоректен за СПАСИТЕЛ тон, както и че там където съм направил едни добри пожелания и имам приятели, които се вълнуват от темата, както и такива, с които сме участвали в обучение с хеликоптер по моя инициатива и с мои средства, както с МВР, МО и Жандармерията, и използва името ми, като ме тагва  и иска от мен да му върша работа, трия, защото явно няма нужда от НЕПОИСКАНОТОТО ДОБРО.       

Очевидно не сте в час, но ставате обсебен от мен и поста ми, който е една покана и чудесна възможност за едно по-сигурно настояще и бъдеще на развитие. Намерете си жена за забавление! това е последното ми Господине, не ви познавам, нито съм длъжен да давам обяснения за неща, които още от миналия век съм обяснявал, как ще се развият и инициирал новия метод и модул за доброволческото движение в България и въздушното спасяване.

Започнахте лошо, агресивно, в неправилната посока и с неправилните отговори, за които ако бяхте в час и сте се интересували в голямата картина, бихте не само знаели всички отговори, за които дори от години, преди последните ми полети съм правил нямаше да ми губите времето и искате от мен да ви се отчитам. Затова повече не ме тагвайте и си позволявайте да ми държите тон и искате обяснение! Вие и сега сте се свързали с мен и това, и със службите сме работили и те много добре знаят не само как да се свържат ами и да… Но знам, че вие ще се вманиачите в мен още повече, затова съм направил няколко платформи, за да се образовате. Вие вървите по пътя, който аз съм изградил за доброволчеството още в миналия век и този сценарий съм го гледал и вече не ми е забавен. Няма ненаказано добро, но ако ви интересува темата как и вие да се развиете в тази насока, последвайте ме и купете един хеликоптер, както аз направих с този в края на това видео и дерзайте: https://www.youtube.com/watch?v=pSazkMuHHiM&t=263s

В последствие, имаше един коментар, че “Тези от 24-та авиобаза дето им наема хеликоптер-а ” и други небивалици, за което трябваше да им отговоря, не за другото, но да видя до къде ще стигнат и истинската им същност:

Никога, никога, никога не лъжете, клеветете и не подвеждайте дори собствените си хора, особено, когато намесвате името ми и това на 24-та Авиобаза! Това не е достойно, мъжкарско, нито в духа на Спасителя, както сте се брандирали. Всички отговори съм ги описал още преди да сте ги задали, а някои от тях дори, още преди да сте се захванали с тази дейност. Просто си махнах думите, както ще направя и след малко, защото съм отвратен от тази лицемерна и … среда. Всички отговори съм ги описал и визуализирал в презентации на ivankristoff.com, които и синът ми в предучилищния клас, на 5х6 години би отворил, който и да е от компютрите и телефоните си и би ги прочел на български и английски. Бях много учтив, дипломатичен и прям, но нито сте… Затова Ви желая успехи и сами да откриете отговорите и истината. Просто четете! И между другото, както за Ваше улеснение съм написал и на профила си, така че и инфантилно… би разбрало, оказа се, че по време на инцидента с една от жертвите на Стара планина, хеликоптера е бил на 10 минути разстояние и ако планинските спасители ни се бяха обадили, щеше да има въздушно спасяване в рамките на 15 минути, а не както крайно дългия срок, за който който споменаха цели 90 минути. Час и половина е криминално дълъг срок за рамките извън Златния медицински час. Това е престъпление.

Air Rope access

 

 

Не знам кой е тоя Авън, но вече дори не ми е забавно, когато някой ми нарежда къде да съм;) Та значи, понеже от застраховката ти изчезна спасяване по въздух, и работиш в бранша, който допусна според теб хеликоптери физически да НЯМА❗❗❗- Трябва да стоя в Тонторо???

Не знам къде е това, но аз съм тук в България и летя, дори с малкото ми хлапе на един от тези хеликоптери дето физически ги “НЯМА”, но щом не допуснах още миналия век да няма спасяване по въздух в бранша, в който аз работя в Канада, то няма да допусна в бранша, в който не работя в България, да няма спасяване по въздух и някой да ми нарежда.

Затова си купих този хеликоптер (не ме питай как и колко съм се лишавал и през какво съю минал, за да го изплащам) и наех екипаж (включително наземен, по вода и въздух), с който работихме като ЕФЕКТИВЕН ЕКИП и направихме невероятни неща, WORLD FIRSTS и световни рекорди. Дори се замислих дали Фонда си да го пренасоча за тази машина, та дано намерим застраховката ти, която е изчезнала:) youtu.be/8-6yWBI5zfc

Ето точно заради такива хора, на които само, като им видя коментарите, ми е ясно, че следят всяка моя крачка и пост и затова много внимателно трябва да действаме, защото в България не важат протекциите на Самарянския закон, който да предпази независимите доброволци от обвинения:

Здравейте, утре се очаква да летим и тамън тогава в движение, ще съгласуваме стратегиятя. Проблема е, че държавата си има механизми, че трябва да се минава през нея и ще бъдем в разрез на всички норми, защото ние искаме да бъдем най-ефективните спасители, затова сме и подготвили специализирано обучение, от което инстиутуциите се плашат а преди да ви включим, трябва да съгласувам това, което правим и сега ще Ви включа в списъка:)
 

Но ето сега, като споделих мисията си:Спешно въздушно спасяване в Рамките на Златните медицински минути…, веднага започнаха съобщенията, като

 
– Кажи за хеликоптера, до който имаш достъп
 
MISSION POSSIBLE: Твоята мисия, ако я приемеш е да си зададеш един основен въпрос: Ти овца ли си или си вълк? Защото ако си ОК да вярваш на непроверени факти и заблуди, които се тиражират в медии и статии с гръмки заглавия на първата страница, като “Помощ с хеликоптер, ама друг път” е предназначена за овцете… Затова на вълка му е дебел врата – защото сам си върши работа. Затова вече се отказах да им пиша и да се срещам и с “Най-милите и добри” политици, лидери на нацията, началници на служби, чиновници, директори и Служебни и Работни групи, за да им предлагам ПроБоно/безвъзмездно спасяване и обучение, не само на техния народ и данъкоплатци, но и на техните близки ако се наложи. Затова “тихичко по Ленински”, както бе в онзи виц за Чичко Ленин, си летим и експериментирах дори с детето си, да видя дали ще му хареса да стане Спасителя на бъдещето.

Специално VIP SAR здравословно меню на борда на хеликоптер за операции за Търсене и спасяване 

Представяме ви избора си за здравословно Меню за подхранваща диетична вечеря за намерени хора при мисии за Търсене и спасяване на борда на всеки хеликоптер, който ползваме. Скоро ще ви поканим на дегустация на най-подходящите деликатеси и безалкохолни вина, които подхождат за червен хайвер, като топ пенливото тип просеко безалкохолно вино премиум от сорт шардоне Бланк де Бланкс.