Космическата агенция Emirates организира поредица от събития като част от „Световната седмица на космоса“

Space Week

أسبوع الفضاء العالمي  | Световната седмица на космоса

Абу Даби: Космическата агенция на ОАЕ обяви редица обществени и образователни събития и инициативи като част от Световната седмица на космоса, ежегодно световно тържество за осветяване на Космическия сектор и приноса му към услугата на човечеството. година под темата „Луната: Порт към звездите“.

Организирайки тези събития, Агенцията има за цел да повиши осведомеността за значението на космическото проучване и да подчертае постиженията на националния космически сектор в ОАЕ, където ще се съсредоточи върху взаимодействието с младежки групи и студенти от училища и университети в различни емирства на ОАЕ, за да ги насърчи да изучават научни материали и стремежът да работят в космическия сектор в бъдеще.

По време на Световната седмица на космоса се предвижда Агенцията да бъде домакин на семинара за научни експерименти, на който ще бъдат разгледани редица експерименти, над които е работил, реализиран и документиран астронавтът Емирати Хазаа ал Мансури на борда на Международната космическа станция. Младежкият съвет на космическата агенция на Emirates, в сътрудничество с младежките съвети в Дубай, Al Ain и Al Dhafra, също организира редица семинари за повишаване на осведомеността и образователни лекции, фокусирани върху значението на ролята на младите емирства в космическите проекти на AOE, като Надеждата Проект за сонда.

„Световната седмица на космоса е глобално събитие, посветено на повишаване на осведомеността, особено сред младите хора и студенти, чрез редица културни и научни дейности, които допринасят за повишаване на осведомеността за значението на космоса“, заяви д-р Мохамед Насер Ал Ахбаби, генерален директор на космическата агенция Emirates. На ниво образователни институции, академични среди и официални органи. ”

„От създаването си космическата агенция„ Емирства “работи за повишаване на осведомеността за космическата наука и технологии, като всяка година предлага редица стипендии и стипендии на студенти в и извън ОАЕ и ежегодно организира много дейности, лагери и семинари за различни възрасти и редица специалности, които да помогнат за запознаване на младите хора с важността на изучаването на космическата наука и астрономията и за изграждането на бъдещото поколение на астронавтите и астронавтите в Емирство. “