Sponsorship of Cultural events

Presentation: Sponsorship of Cultural events

extremeAnnotation: CLUB E.X.T.R.E.M.E. is the abbreviation of STUDENT’S EXTREME TEAM FOR RESCUE, AERIAL AND MARITIME EMERGENCY. It is founded in 2010, as a Club of the Student’s Council of the New Bulgarian University.

The Photography Award is designed to encourage and celebrate the creation of new artwork in the rope access, air medical rescue, high-rise safety and academic field. The award is open torope access techs,  artists, photographers and cinematographers, who can best visualize the concepts of the project M.A.R.S.in the following categories:

“Mid Air Rope access Solutions”

“Rope access and helicopter rescue in Dubai”

Спонсорство на културни и творчески инициативи

Анотация: „EXTREME” е доброволна, студентска инициатива, целяща да подпомага обмена на идеи, информация и взаимопомощ в областта на екстремните спортове, визуални изкуства на труднодостъпни места, благородни идеи и обществено полезни инициативи  между студенти от различни университети.

За автора на презентацията: Иван Кристоф,  започва да учи Публично представяне в Ryerson University в Торонто, Канада,  след което се прехвърля в най-престижния канадски университет – University of Toronto и след една пълна академична година прекъсва, за да работи по проект на най-високата кула в света. В този период той е канен като лектор на презентации на Ontario College of Art and Design, за да представи опита си в културни и творчески инициативи, както и да допринесе със знанията си и опита си в един иновативен проект на University of Waterloo, който е финансиран от Департамента на отбраната на Канада. Проектът се нарича “Trailblazing”  и е изграден на базата на “edutaiment”, считан за най-ефективния подход за обучение на военен персонал.

От този проект авторът взима поуки и ги прилага в България като спонсорира и инициира подобни начинания у нас. Тъй като той е живял през първите си години в Торонто в дома на роднините си – канадски и американски граждани – Декана на факултета за Изящни изкуства на Университета на Торонто – проф Роберт Уелш, завършил университета Принстън  и съпругата му проф. Богомила Уелш-Овчаров, завършила в Сорбоната, Иван се запознава с начина на мислене и филантропски начинания на едни от най-престижните университети в света. Най-силно впечатление от академичния му опит в Канада – една от най-силните икономически развити държави в света е именно – Спонсориране на културни и творчески инициативи.

През 2010г., Иван се прехвърля в Нов български университет и след участието си в есенния „кемп“ в с. Варвара, област Бургас,  на Департамент Реклама Кино и телевизия, под ръководството на проф. Людмил Христов, той решава да стимулира и доразвие подобна дейност, в която студенти могат да подобрят творческите си възможности, като използват метода “edutaiment” – да участват в силно вълнуващи, авантюристични, екстремни и изпълнени с адреналин преживявания.

Затова, скоро след това той създава Клуб Екстрийм и сам го спонсорира, а след време намира и други спонсори и партньори. В презентация на 12 декември, 2012г., от 12:12:12 часа в УНИВЕРСИТЕТСКИЯ ТЕАТЪР на Нов български университет, Клуб EXTREME към СС на НБУ бяха представени 12 партньора за 12 проекта, които ще се реализират в 12 дестинации по света. Целта на този проект/презентация “12⁹” е да се състави Творчески и уеб ТВ екип към клуба, който да твори и да участва  в интересни и новаторски проекти.Една от творческите инициативи, която бе представена е да създаде първата Студентска уеб ТВ станция и студентско Уеб ТВ предаване за дейностите и новини на НБУ. Студентите имаха възможност да се запознаят с  българските ни партньори от  TBS.bg, Partners.bg, Nike, GDstyles.com, Superhosting.bg,  Стефан Димитров, Радослав Николов и водещите специалисти по ИТК и маркетинг в България. Студентската дейност ще се подкрепи с транспортна и снимачна техника за над 100, 000 лв., плюс награди и финансиране.

На тази презентация бяха поканени преподаватели и студенти от университета, които ще могат да се включат в международни проекти и специални събития, които ще издигнат престижа на НБУ на висоти, достъпни само за най-смелите и талантливите. На участващите в презентацията се предостави тест драйв на Уеб Телевизионната кола, която ще се ползва за целите на проектите в България и  за тези, с които ще работим в Дубай – ще имат възможността да тестват в пустинята  лимитираната бройка на HUMMER H2, с която разполагаме в Арабските обединени емирства.

За да развие това начинание в най-ефективната му стратегия за развитие Иван предоставя собствените си имоти за Творчески център, единия, който бе офиса на Клуб Екстрийм и се намира в началото на Южния парк на София. През 2013г. там (на покрива над него) се заснема и епизод за студентското предаване „Нещотърсачи“, което бе създадено по инициатива н Иван Кристоф.

Спонсорство на доброволческо спасяване в България

Този пост бе специално създаден, за да информира мотористите в България за необходимостта от създаването на доброволчески моторизиран спасителен отряд, който да достига по-бързо в труднодостъпни райони.

Компанията ни е  създадена, за да финансира с приходите си създаването на такъв отряд. Отворени сме към всички, които обичат емоциите на колела и ще споделим нашите знания и опит с тези, които тепърва ще пожелаят да ги открият в света на спасяването. На 12 декември, 2012г., ние финансирахме Клуб EXTREME към СС на НБУ с първата студентска уебТВ мобилна станция  на аварийно спасителна кола и 12 скутера за награди на участници и партньори в проектите им.

От 2006 г. италианската марка е собственост на премиера на страната Силвио Берлускони и е част от огромната империя на фамилията. Иван Кристоф и фирмата му имат правата върху марката за България.

GARELLI е официален спонсор на европейския клубен шампион Милан. За рекламно лице на моторните возила пък бе избран капитанът на “росонерите” Масимо Амброзини.

Италианската марка бе представена за първи път на българския пазар по време на Международния автомобилен салон София – 2007. От 6 до 9 ноември в Милано пък се проведе традиционният международен салон, на който посетителите видяха последните технически новости в сферата на мотоциклетите. Една от атракциите бе щандът на GARELLI.