Minister Of Economy UAE

Спайдърмен подготвя серия рекорди в Дубай

ВЕСЕЛИНА АНГЕЛОВА, вестник ТРУД

stenataburj220Иван Кристоф, който е по-известен като Човека Паяк подготвя серия световни рекорди в Дубай. Той ще демонстрира изкачване и спускане на супер високи сгради от над 300 м без никакви въжета и осигуровки. Проектът за смелото начинание е на стойност $ 1 млн. Демонстрациите на Кристоф ще бъдат следени от снимачни екипи и няколко хеликоптера и ще бъдат предавани пряко по цял свят. Българският Спайдърмен е популярен с операциите си на огромни височини и е първият човек, работил на най-високата доскоро сграда в света CN Tower в Торонто.

Преди броени дни нашенецът демонстрирал своите постижения и нововъведения в сферата на въздушното и височинно спасяване на международното изложение за хеликоптерни технологии и операции “Dubai Helishow 2012”. На презентацията си пред шейхове Иван Кристоф представил и достиженията на българската авиция по случай нейната 100-годишнина. На изложението присъствал и министърът на икономиката на Обединените Арабски Емирства Султан бин Саид Ал Мансури, който се впечатлил от идеята на Човека паяк да постави рекордите си в Дубай.

“Когато му обясних, какви демонстрации възнамерявам да направя с хеликоптери и снимачни екипи, той възкликна:”О, искам да се снимам с теб”. Имах честта да разговарям с икономическия министър непосредствено преди срещата му с британския премиер Джеймс Камерон, който бе на официално посещение в страната. За 5 минути Султан бин Саид Ал Мансури схвана това, което българските политици не могат да разберат вече 5 г и непрекъснато отхвърлят авангардните ми предложения”, коментира Иван Кристоф.

На изложението нашенският любител на екстремните преживявания бил поканен от производителите на военни и цивилни хеликоптери да лети с тях. От борда на новия Bell 429 Човека Паяк стартирал първото тестване от високо във въздуха на потока на видео сигнал през 3G и 4G технологии в Дубай. “Интересуваше ме каква е силата на сигнала на GSM и WIMAX на височина над Бурж Халифа, която е най-високата сграда в света и 1000 метра отгоре. Това е важна за мен информация във връзка с планираните ми за там проекти и събития. Потокът на сигнала при широколентовия канал е пропорционален на скоростта на придвижване от клетка на клетка и трябваше да съм сигурен с каква резолюция ще предавам на живо видеосигнал от борда на хеликоптера при въздушните си експерименти. Пилотът ме изуми, когато се издигна рязко на около 1000 м над пустинята, завъртя се рязко на лявата страна по хоризонталната ос на хеликоптера и се спусна вертикално до стотина метра от земята. А си мислех, че аз съм луд по някога”, смее се известният българин.

Паралелно с изложението в Дубай вървели прожекциите на “007 Координати: СКАЙФОЛ” на най-големия IMAX театър в Близкия изток. Мениджърът на киното се срещнал с Иван Кристоф и дискутирали възможността демонстрациите му в Дубай да бъдат заснети за големия формат 25 м/29 м екран.

Още по темата:
Шейхове долитат да слушат Човека паяк

Иван Кристоф прави фурор на изложение в Дубай