Човека паяк в Дубай

Ivan Kristoff, better known as Spider Man, will train volunteers for extreme rescue.

Въздушна операция
Човека Паяк обучава доброволци за екстремно спасяване в Дубай

Иван Кристоф, по-известен като Ч0века паяк , ще обучава наши доброволци за екстремно спасяване. Едноседмичните курсове на различните нива на подготовка ще са в Дубай. В тях ще бъдат включвани по десетина души.

“За съжаление по-реално и ефективно ще бъде да се обучават в чужбина, отколкото у нас. Оказа се , че в Дубай има по-голям интерес да се обучават специалисти по въжени операции и да се развие тренира на супер високи сгради. Там се предоставят първокласни условия за обучение. Затова се налага да създам Institute for Vertical Rescue and Operations вместо у нас, въпреки че разполагам с имоти в София и на други стратегически места на Витоша, Рила и Родопите”, коментира Иван Кристоф.
Българският Спайдърмен е популярен с операции си на огромни височини и е първият човек работил на най-високата до скоро в света CN Tower в Торонто. “С британска продуцентска компания сключихме споразумение да направи филми представяне на инициативата ми за доброволците. Там ще разполагам със собствен екип. Обучението ще бъде финансирано от мен, а подготовката на чуждите кадри ще се поемат от техните компании”, разкри Иван Кристоф.
Автор: Веселина Англеова. в. ТРУД